Ja nemam više daha da uzalud pušem u pištaljku...black wrote: ↑07/02/2020 14:11Idem preko čaršije razmahujući peševima džubeta – srećan, a još ne znam zašto, žurim, a još ne znam kuda. Čujem kako se za leđima svjetina povećava, brže diše, grije, vuče sebi i goni ispred sebe, i pali me nečim opasnim, ljudi, nikad nisam bio toliko pijan, toliko divalj. Da sam kriknuo da popalimo Sarajevo, ne bih se sutra trijezan čudio tom svom zovu i urliku. Topot za mnom sve brži i glasniji. Uzvici sve oštriji i opasniji. Miriše na krv. U prepunoj tekiji navikasmo se: nećemo nameta, isjeći ćemo gulikože kadiju i muselima, ambare aginske i trgovačke razvaliti, neka sirotinja jede dokle može, vikasmo, pa se smirismo. Skup u prepunoj velikoj sobi tekijskoj pretvori se u sijelo. Popričasmo o slaboj ljetini, o sve tanjem prometu, o nezagrađenim grobljima, o nekakvoj goričkoj siročadi koja lunja po sokacima ranjava, krmeljiva, gluha, o nečistim bunarima i o rakidžijima koji noću urlaju sokakom, aj, kad bismo osvojili vlast, pokajali bismo se koliko bi briga sebi natovarili na vrat! Činilo mi se, sve će se sutra svršiti mlakom svađom nas nekolicine uticajnih sa kadijom. I bi mi žao onog neponovljivog uzbuđenja kad su za mnom dahtale ljute gomile ljudi, dragih, pobunjenih, nesvakidašnjih mojih Sarajlija. I svršilo bi se sigurno tako nekom bezopasnom srdžbicom čaršije i mahala, kakvih je bivalo i biće, da ujutru na sarajevske sokake ne provališe hiljade gnjevnih seljaka, naoružanih kamenjem i tojagama i ponekom zarđalom sabljom. To ponovo zapali čaršiju, zanatlije pozatvaraše dućane, u trku se opasaše i čvrsto obuše, iz sokaka pokulja sarajevska sirotinja, provrvje nekakav svijet za koji nisam znao ni da postoji, mada sam rođeni Sarajlija, izmiješa se sa seljacima. Zaljulja se Sarajevo psujući i prijeteći.
Derviš Sušić
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Hakiz
#11126 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- HomeSweetHome
#11127 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2020 13:14 A Eneida ilitiga Dina je najbolja jaranica Seke Izmetbegovic.
Zato kod Dine mozes kupiti bromazepama na kilu bez recepta, njoj inspekcija ne ulazi![]()
Vjerovatno onda jeste sestra kahpijine najbolje haverke. Ko ce to sve pofatati kad ih ima ko bombona.mirza_15 wrote: ↑07/02/2020 12:50Koliko je pouzdano ne znam ali ovdje tako piše:HomeSweetHome wrote: ↑07/02/2020 11:58 Nije, ja mislim da njena sestra radi na KCUS, Alma meni se cini Karic ili tako nesto. A mozda sam i pobrkala.
Ovi koji do sada nemaju aferima se, bojim se, nece imati potrebu nista snalaziti, bice tu samo figure koje izvrsavaju.
https://avaz.ba/vijesti/bih/354593/kako ... o-svastiku
http://gorazdeportal.com/kako-je-zvizdi ... -svastiku/
I za kraj, kao šlag na tortu, Nihada Glamoč, direktorica „Sarajevogasa“, koja nam je zvanično i potvrdila da su sve ove osobe uposlenici preduzeća, sestra je Eneide Kapetanović, vlasnice apoteke „Dina“. A Eneida Kapetanović supruga je Jasmina Kapetanovića, predsjednika Upravnog odbora Kliničkog centra Sarajevo.
Dobro da znamo, trebace nam bromazepama...
za Pobune
- Roccohljup
#11128 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zanimljivo...ovo mi je bilo promaklo
VLADA KS
ŠUTNJA ZNAČI FUNKCIJU: Kako je Mario Nenadić zaslužio povjerenje šefa SBB-a
Objavljeno: 04.02.2020. u 17:23h
Postupak protiv omiljenog notara Fahrudina Radončića trebao je pokrenuti tadašnji ministar pravde i opšte uprave Mario Nenadić, kadar SBB-a. Ali nije... Tako je ministar postao premijer
Piše: Amarildo Gutić
Samir Muslić notar je u sarajevskoj općini Novi Grad.
Oktobra 2017. godine optužen je zajedno sa još 37 osoba predvođenih Alijom Delimustafićem.
Optužnicom je terećen da je sačinjavao nezakonite i fiktivne notarske isprave i ugovore, iako je znao da su takvi postupci nezakoniti, sa kvalifikacijama krivičnih djela Organizovani kriminal, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja te pranja novca, za koje se može izreći kazna zatvora pet godina ili teža.
Tužilaštvo je pored ostalih predložilo mjeru zabrane preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti.
Priznao je krivicu, a sud je prije formalnog početka suđenja prihvatio nagodbu, osudivši ga na pet mjeseci zatvorske kazne i novčanu kaznu od 30 hiljada maraka.
Zakonske odrdbe su jasne:
„Notar će biti privremeno udaljen iz službe ako je protiv njega podignuta optužnica ili određen pritvor zbog krivičnog djela sa umišljajem ili ako izdržava kaznu zatvora do šest mjeseci. Rješenje o privremenom udaljenju donosi prvostepeno disciplinsko vijeće“.
„Postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti notara pokreće kantonalni organ za upravu“
Postupak protiv Samira Muslića trebao je pokrenuti tadašnji ministar pravde i opšte uprave Mario Nenadić, kadar SBB-a. Znao i trebao, ali nije pokrenuo.
Samir Muslić je nekada radio u Avazu i omiljeni je i posebno važan notar šefa SBB-a i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.
Muslić i dalje obavlja poslove notara. Ovjerio je ugovore SBB-a sa Jasnom Duraković i Damirom Arnautom. Ljutito je odbio govoriti za Žurnal.
Mario Nenadić je ozvaničen kao naredni premijer Kantona Sarajevo.
(zurnal.info)
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#11129 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Istina...Zbog te činjenice umalo nije zaustavljen rad Transfuziologije. HDZ ov vječni ministar nije bio raspoložen
- dječak sa šibicama
#11130 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ispade Dina heroina, jer mozes kod nje kupiti sta hoces, kad hoces.
Poenta je nesto sasvim drugo, ali dobro, u tom slucaju je i Budnjo heroj svih buntovnika.
Poenta je nesto sasvim drugo, ali dobro, u tom slucaju je i Budnjo heroj svih buntovnika.
-
Hakiz
#11131 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne, ali ako ne možeš legalno, po pravilima, doći do onoga šta ti treba, i na šta imaš pravo jer si ispunio sve potrebne uslove, onda onaj koji ti to omogući za tebe je dobar.dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2020 16:08 Ispade Dina heroina, jer mozes kod nje kupiti sta hoces, kad hoces.
- HomeSweetHome
#11132 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Druze, ti si svjestan da je veza o kojoj pricas uzrocno-posljednicna? Da je lopovskim firmama koje ne postuju zakon i ne placaju doprinose i poreze, pa ni zdravstveno osiguranje za svoje radnike, dozvoljeno da to rade izmedju ostalih zato da bi Dina mogla tusiti ljekove bez recepta, dpk istovremeno Dini inspekcija ne ulazi zato sto tusi lijekove bez recepta i nabavlja lijekove koji nisu u redovnoj prodaji na nasem trzistu?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Janjicar
#11134 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hakiz wrote: ↑07/02/2020 16:32Ne, ali ako ne možeš legalno, po pravilima, doći do onoga šta ti treba, i na šta imaš pravo jer si ispunio sve potrebne uslove, onda onaj koji ti to omogući za tebe je dobar.dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2020 16:08 Ispade Dina heroina, jer mozes kod nje kupiti sta hoces, kad hoces.
Slažem se, za tu osobu je on heroj jer se radi o životu.
Medjutim s druge strane ako si imalo moralna i razumna osoba nećeš tog prodavca hvaliti i proglašavati ga herojem jer si razuman i znaš da je to sprega politike i kriminala.
Ja lično sam u par situacija mor'o doktoru dati mito ali bilo bi bezobrazno od mene da ja kažem da sam upravu i da je taj doktor heroj. Ne nije heroj, nije uredu ni od mene sto sam dao mito ali neke greske svjesno pravimo.
- Thorgerson
#11135 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Druze, ja tebe nisam shvatio. Dakle poslodavac te zeza oko zdravstvenog, pa tuzi ga? Prijavi ga inspekciji. Ako ima veze, pa idi iz te firme jebote. Mozda ti zbog takvog poslodavca i trebaju leksaurini.Hakiz wrote: ↑07/02/2020 16:32Ne, ali ako ne možeš legalno, po pravilima, doći do onoga šta ti treba, i na šta imaš pravo jer si ispunio sve potrebne uslove, onda onaj koji ti to omogući za tebe je dobar.dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2020 16:08 Ispade Dina heroina, jer mozes kod nje kupiti sta hoces, kad hoces.
Mislim zasto patiš sam sebe.
I nemoj mi samo priču da je svugdje isto. Nije isto. Jer meni moj poslodavac sve uplacuje.
- Thorgerson
#11136 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Alkotest prije bilo kakve odluke se mora uvesti.
Pa neces moci pofatati ove sve trijezne u isto vrijeme da ga jebes.
Mislim jeste davno bilo, ali daj covjece pa zar nisu mogli naci normalniji kadar.

vl Pivnice Tri paprike
https://www.akta.ba/Firma/tri-paprike-g ... uka/272716
i btw mislim da je ovo SDA namjerno uradila, da KAZNI nas neposlusne građane. Ko biva, eh evo sad cemo vam ga zabiberit da zapamtite dobro kad ste nekoga drugog izabrali, a ne SDA. Najebat cemo vam se majke.
- pici
#11137 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sto bi trazili normalan kadar, svakog od ovih spodoba imaju u dzepu i samo donosi odluke iz centrale... kmetovi placajte porez i tovite ove spodobeThorgerson wrote: ↑08/02/2020 11:00Alkotest prije bilo kakve odluke se mora uvesti.
Mislim jeste davno bilo, ali daj covjece pa zar nisu mogli naci normalniji kadar.![]()
vl Pivnice Tri paprike
![]()
-
jefff
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#11139 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A inace, kad nas ne kaznjavaju onda izaberu dobar kadar, rade u korist gradjana...Thorgerson wrote: ↑08/02/2020 11:00Alkotest prije bilo kakve odluke se mora uvesti.
Mislim jeste davno bilo, ali daj covjece pa zar nisu mogli naci normalniji kadar.![]()
vl Pivnice Tri paprike
i btw mislim da je ovo SDA namjerno uradila, da KAZNI nas neposlusne građane. Ko biva, eh evo sad cemo vam ga zabiberit da zapamtite dobro kad ste nekoga drugog izabrali, a ne SDA. Najebat cemo vam se majke.
- Prpa.ba
#11140 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje li su stranacke armije koje su izmislile terminologiju VojvodaPedja, PausalForto i AdzijaParada, da nam razloze strukturu ove nove Vlade KS?
Alkoholicari i narkomani uz romski melos, gradjani Banjaluke koji pucaju sebi u glavu i grade spomenike onima anamo, Konceptualni Hrvat sa jedva 1800 glasova kao Premijer umjesto gospodina Efendica koji je dobio najvecu podrsku gradjana, Novalic i Milicevic koji formiraju radne grupe za uvodjenje LGBT zajednice u sva prava?
Ili cemo malo o NATO integracijama i odbrani drzave?
Gdje je nova Vlada FBiH koja je morala ici paralelno sa Vijecem ministara?
Dokle su sudski procesi zbog kiflinog "otudjivanja pecata" od izvjesnog Mirze Celika koji se lazno predstavljao kao Predsjedavajuci Skupstine KS? 
Alkoholicari i narkomani uz romski melos, gradjani Banjaluke koji pucaju sebi u glavu i grade spomenike onima anamo, Konceptualni Hrvat sa jedva 1800 glasova kao Premijer umjesto gospodina Efendica koji je dobio najvecu podrsku gradjana, Novalic i Milicevic koji formiraju radne grupe za uvodjenje LGBT zajednice u sva prava?
Ili cemo malo o NATO integracijama i odbrani drzave?
- bunk
#11141 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kakav jeftin spin za premijera...uopste pokusaji bacanja dimnih bombi.
O Nato putu slobodno posjeti stranicu NATO saveza neka ti Franjo navigira.
Vlada federacije?
Pored trenutnih zahtjeva jedne od strana za Drzavu je bolje da ova radi u tehnickom jer to ispuniti nece niko...nikad.
A to o pecatu ..nek se gonjaju po sudovima ko god misli da je u pravu..
O Nato putu slobodno posjeti stranicu NATO saveza neka ti Franjo navigira.
Vlada federacije?
Pored trenutnih zahtjeva jedne od strana za Drzavu je bolje da ova radi u tehnickom jer to ispuniti nece niko...nikad.
A to o pecatu ..nek se gonjaju po sudovima ko god misli da je u pravu..
- Prpa.ba
#11142 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Spinovanje je reci da je za premijera kandidovan poltron koji je uspio dobiti znacajno manje glasova cak i od Harisa Plehe (BOSS)?
(1800 nasuprot 2400)
I to nakon godinu i po dana kmecanja o tome kako Forto ne zasluzuje biti premijer jer je dobio samo 3400 glasova, u odnosu na Efendica koji je dobio 31 hiljadu glasova i koji je dobio jasan mandat da vodi kanton?
NATO put nam je tamo gdje je bio i prije godinu i po. Na aparatima i zavisan od volje predstavnika iz RS.
A o tome da Vlada radi u tehnickom mandatu konsultuj se sa kolegama sa kojima dijelis misljenje, mi sa duzim forumskim stazom se sjecamo perioda kad se pjenilo o "BH BLOKatorima", tada su mostarski i ini Bosnjaci bili jako zabrinuti zbog tehnickog mandata koji je = raspad drzave. Sad ispade OK.
I to nakon godinu i po dana kmecanja o tome kako Forto ne zasluzuje biti premijer jer je dobio samo 3400 glasova, u odnosu na Efendica koji je dobio 31 hiljadu glasova i koji je dobio jasan mandat da vodi kanton?
NATO put nam je tamo gdje je bio i prije godinu i po. Na aparatima i zavisan od volje predstavnika iz RS.
A o tome da Vlada radi u tehnickom mandatu konsultuj se sa kolegama sa kojima dijelis misljenje, mi sa duzim forumskim stazom se sjecamo perioda kad se pjenilo o "BH BLOKatorima", tada su mostarski i ini Bosnjaci bili jako zabrinuti zbog tehnickog mandata koji je = raspad drzave. Sad ispade OK.
- bunk
#11143 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znas na sta sam mislio,pokusava se trigerovat neka prica oko Efendica , svi znamo zasto i odakle..
NATO put je napredova i nastavlja akzivacijom MAP-a.
Nama je u decembru 2018 ponudjeno da aktiviramo MAP slanjem dokumenta,poslali smo ga i aktivirali MAP a sviranje qrcu iz manjeg entiteta je bitno otprilike onoliko koliko i ovo nase nadqrchivanje po forumima i fb...
"BH blok" je imaginarno udruzenje ..
NATO put je napredova i nastavlja akzivacijom MAP-a.
Nama je u decembru 2018 ponudjeno da aktiviramo MAP slanjem dokumenta,poslali smo ga i aktivirali MAP a sviranje qrcu iz manjeg entiteta je bitno otprilike onoliko koliko i ovo nase nadqrchivanje po forumima i fb...
"BH blok" je imaginarno udruzenje ..
- HomeSweetHome
#11144 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ti zivis u nekom paralelnom svemiru. Ti nemas sposobnost da sagledas svijet oko sebe na realan nacin.
- Prpa.ba
#11145 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam, godinu i po dana pricate kako je Sestorka izigravanje demokratske volje naroda.
Kako SDA mora dati mandatara i kako je Efendic dobio plebiscitarnu podrsku gradjana za svoj program.
I onda konacno SDA skupi svojih 18 ruku, i za premijera ide osoba sa najmanje glasova od svih mogucnih varijanti. Covjek je dobio manje glasova cak i od najslabijih kandidata SDA, Ljuca Semiha, 36. na listi, dobila glasova kao i Nenadic.
Uostalom, neka SDA ide i sa svojom trojkom prvo u Zapadnohercegovackoj Zupaniji imenuje Bosnjaka za premijera, pa onda neka stavljaju Hrvata u KS.
Mislim, taman prihvatim vasu terminologiju i argumente, a vi odmah sve promijenite. Kada SDA nije vlast, " Ode Hajrudin, dođe Vlastimir." kao nesto neprihvatljivo sto vrijedja vecinu gradjana KS. Kada je SDA vlast, "Ode Edin, dodje Mario." kao nesto prihvatljivo sto je volja vecine gradjana KS i dokaz multikulturalnosti.
-
Škobo Habu
#11146 Re: Vlada(e) Kantona (Odieb za termine i još ponešto)
Dr, Gože, eskapizam nije ništa nepoznato ni mojoj, ni tvojoj, ni ovim današnjim generacijama, samo što se onaj ratni "eskapizam" nazivao dezerterstvom, a ovaj današnji "ekonomska emigracija". Naravno, u kategoriju eskapizma ne možemo svrstati one koji su silom pobjegli ispod noža sa kućnog praga.dr.gog wrote: ↑07/02/2020 12:48 "Zamjećujem" učestalu uporabu kovanice "uhljeb". Osobito me veseli da su svi ugledni mediji poput Avaza i klix.ba vjerno usvojili istu, te novinari nepogrešivo detektiraju ko jeste, a ko nije radnik sa svrhom. Novinari, jebite se kolege, skupa sa teta Borkom Rudić.
Back to topic..
Ne znam ljudi, postaje degutantno posmatrati malu baru punu krokodila koji su nahajcali građane jednog osrednjeg grada da se međusobno prepiru poput "ratnih" neprijatelja.
Prateći scenu evo skoro 3 decenije, vidim silna ponavljanja obrazaca. Stariji forumaši, raznih profila, također znaju. Ovdje ima mnogo svijeta koji je učen, i vrlo ciničan. Neka...
Ali, zar nismo sami kreirali začarani krug? MI, kolege forumaši, generacija koja je zaokruživala listiće, pucala iz kalašnjikova, upravljala "situacijama", ili podržavala razne političke opcije. MI, koji godinama, što iz dijaspore, što iz domovine, živimo u ovom apsurdu i doprinosimo mu "nemanjem" kritične mase? Ja prvi, koji nisam stisnuo nikad da svoj bijes kanališem tako što ću uzeti "papir sa ovlastima", založiti obraz,zdravlje i razum ne bih li pomakao barem mrvu. Možda i jesam nekad sitnicu, ali nedovoljno. Sad, kao otac djeteta koje već može glasati, kajem se još više. Sa tugom gledam njezinu putovnicu RH. Domovine koja , da se ne lažemo, nije uopće njena, izuzevši ona ljetovanja. Zašto uplićem generaciju 2000-2001?.
Zato što, vjerujte, ubili smo ih u pojam politikom koja je za njih, opterećene besmislenim sistemom školstva, čisti "horor apsurd".
Čak ni moji najbolji drugovi iz SDP i NS, te prijatelji iz SDA (generacijska raja), ne znaju gdje će pući.
(@madner bi ovo razložio sa "lijeve" strane možda bolje)
Klinci se, pomalo, boje političara, imaju refleks bježanja i ignorisanja. I to važi jednako za djecu iz obitelji koje glasaju za SDA, za djecu roditelja članova SDP, NS, SBB...
Jedan dečko, nekih 21-22, čiji je otac funkcioner SDA, odlikovani borac sa moje linije, mi je u oči rekao da niti razumije niti želi da "skonta staroga"![]()
Meni moja veli da je Naša stranka, koju javno podržavam, za nju nejasna. Simpatičan joj Peđa, jer je , eto, nekako fin i kulturan. Sabinin govor u Parlamentu , na moje insistiranje odgledala, i veli da je skopčala samo dvije stvari (praktični ,poznati pojmovi). Smije se Damiru Nikšiću, ali i njene dvije drugarice (18 i 20), vele da im zvuči kao klovn i blesav. Dalje, prošle godine sretne Bakira Izetbegovića na sportskoj manifestaciji, skupa sa prof.Sebijom. Kaže, "on je bio fin i baš prirodan, a ona nekako led ledeni a nasmješena". Vide djeca sve, dragi moji forumaši.
Razmislite šta im ostavljamo i koliko će razumjeti.
Da li će krenuti preko granice, ili upasti u underground pokrete od kojih će strepiti tajne službe?. Predviđam loše scenarije, i zato kažem, dobro vodite računa šta i kako prenosite djeci, posebno ovoj bjesnoj generaciji koja je počela truljenje na biroima za zapošljavanje, a nemaju novaca za odlazak.
Ja sam, evo , zašao već u četvrtu deceniju života, i isto kao ti, pamtim sve one silne buntove od prvog protesta "Dosta" u Wilsonovom, na kojem sam zaključio da je sve to čisto pozerstvo, taj mladalački bunt natopljen dvolitrom "Sarajevske" i lošom travom, preko onoga najvećeg sindikalog protesta u Alipašinoj, na kom su se okupili svi radnici tzv.državnih preduzeća od Bihaća do Goražda, oko desetak hiljada ljudi, kada je pred njih izašao premijer Branković, naobećavao svega, a, u suštni, slagao ih u lice.
Nije zgoreg napomenuti da smo upravo za vrijeme njegove vladavine imali najveći posljeratni egzodus radno sposobnog stanovništva, pretežno iz propalih državni preduzeća, koje se udarilo nogom u dupe i krenulo trbuhom za kruhom u Sloveniju, Hrvatsku i dalje.
Danas je taj Branković neki qurac od faktora na državnom nivou, a nekim od ljudi koje sam poznavao, moja generacije, danas su djeca po fakultetima u Sloveniji i Austriji.
Zapravo, iskren da budem, svaki nadu sam izgubio nakon tog okupljanja, jer nigdje tu nije bilo niti jednog studenta, niti jednog mladog buntovnog čovjeka da podrži te radnike, jer su se u ta doba održavali protesti za Denisa Mrnjavca, pa se dobro sjećam da su tada sarajevski "Dani" posvetili kompletan broj brutalnom ubistvu Denisa Mrnjavca, a sindikalnim protestima pola stranice.
Ali, avaj, to je bio isti slučaj kao i sa Tajom i Semihom, sigurno se sjećaš, neke su krupne stvari gurane u sporedne ulice da bi se preko nekih izolovanih slučajeva pokušale rušiti vlasti.
Za vrijeme onih paljevina 2014. me uhvatila panika, ali me je brzo prošla, jer sam shvatio da smo nakon svega onoga došli do zida i da se nama kud.
Osim pokupiti se i otići.
Bit sve ove hronologije događaja u zadnjih dvadeset godina jeste da je ovo društvo, po svojoj strukturi, duboko podjeljeno i da ne postoji kolektivni osjećaj za prioritete koji se trebaju riješavati.
Doktori štrajkuju zbog sebe, policija štrajkuje zbog sebe, prosvjeta štrajkuje zbog sebe, radnici štrajkuju zbog sebe...solidarnosti nema.
I jedni, i drugi, i treći, i četvrti, nakon svih ovih godina, zajedno pakuju kofere da se ispale odavde.
Zašto očekivati nešto bolje od sljedećih generacija? Njihov svijet, njihova svijest je daleko šira od zemljice Bosne. Postaće im turistička atrakcija.
Nas, koje je rat stukturalno oblikovao na svakom nivou od emocionalnog ponašanja do načina ishrane (grah mi ne nosi - može, al' svake prestupne godine), skupo je koštalo uvjerenje da smo se borili za nešto zašto vrijedi ovdje ostati (možda je to samo privid borbe?).
Mi smo bili samo dio sveukupnog dekora svog ovoga sivila, ali smo odbijali da to priznamo. Nakon dvadeset godina je vrijeme da se to prizna i krene od nule.
Od ideala se ne živi. Čak i oni koji su ih prodavali cijelo vrijeme, batalili su cijelu stvar, okrenuli ćurak, postali muze ili mecene političke elite, te se uhljebili u rasponu od institucija kulture do diplomatskih predstavništva.
-
Hakiz
#11147 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidim da me nisi shvatio. Nije u pitanju moja situacija.Thorgerson wrote: ↑08/02/2020 10:57Druze, ja tebe nisam shvatio. Dakle poslodavac te zeza oko zdravstvenog, pa tuzi ga? Prijavi ga inspekciji. Ako ima veze, pa idi iz te firme jebote. Mozda ti zbog takvog poslodavca i trebaju leksaurini.Hakiz wrote: ↑07/02/2020 16:32Ne, ali ako ne možeš legalno, po pravilima, doći do onoga šta ti treba, i na šta imaš pravo jer si ispunio sve potrebne uslove, onda onaj koji ti to omogući za tebe je dobar.dječak sa šibicama wrote: ↑07/02/2020 16:08 Ispade Dina heroina, jer mozes kod nje kupiti sta hoces, kad hoces.
Mislim zasto patiš sam sebe.
I nemoj mi samo priču da je svugdje isto. Nije isto. Jer meni moj poslodavac sve uplacuje.
Kada neko sve gleda kroz sebe sa takvom osobom se ne može razgovarati. Kada neko kaže "Ako ja mogu, mogu svi" tu prestaje svaka diskusija.
- Styling
#11148 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovaj @putokaz i @bunk isto oni fotobomberi sto ljudima kvare slike. Taman se ekipa nastima za grupni foto kad eto njih dvojice odnekud sa strane i pocnu se kreveljiti.HomeSweetHome wrote: ↑08/02/2020 12:05 Ti zivis u nekom paralelnom svemiru. Ti nemas sposobnost da sagledas svijet oko sebe na realan nacin.
- HomeSweetHome
#11149 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
E taman tako nekako
- pici
#11150 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Styling wrote: ↑08/02/2020 15:27Ovaj @putokaz i @bunk isto oni fotobomberi sto ljudima kvare slike. Taman se ekipa nastima za grupni foto kad eto njih dvojice odnekud sa strane i pocnu se kreveljiti.HomeSweetHome wrote: ↑08/02/2020 12:05 Ti zivis u nekom paralelnom svemiru. Ti nemas sposobnost da sagledas svijet oko sebe na realan nacin.![]()