Znam za taj hadis , šta je tu problematicno? Vjerovanje u postojanje dzinna je sastavni dio našeg vjerovanja, to su osnove osnovaславянин wrote: Pa kada si vjernik tebi nista ne ovisi - ali nauci barem biologiji i genetici ovisi.Ponavljam ti vjerujes da Bog postoji i da je omnipotentan - bez naucnih dokaza koliko god ti upinjaoJer pazi sada - da postoje dokazi (naucni ne smrletovi
) nauka bi prva prihvatila postojanje Boga.
Sto se tice hadisa - nikada ne volim da iznosim iste i sta je sve pisano - jer ako zelis da krenem nece ti se sviditi - mozda cak bude izgledalo kao i uvreda - ali tako pise (eto mali primjer):
Volume 5, Book 58, Number 200:
Narrated Abu Huraira:
That once he was in the, company of the Prophet carrying a water pot for his ablution and for cleaning his private parts. While he was following him carrying it(i.e. the pot), the Prophet said, "Who is this?" He said, "I am Abu Huraira." The Prophet said, "Bring me stones in order to clean my private parts, and do not bring any bones or animal dung." Abu Huraira went on narrating: So I brought some stones, carrying them in the corner of my robe till I put them by his side and went away. When he finished, I walked with him and asked, "What about the bone and the animal dung?" He said, "They are of the food of Jinns.
Znaci posto je to uputa sledeci put ponesi kamenja u wc![]()
Džini su stvorenja sa slobodnom voljom, nama nevidljiva, i njima je Kur'an objavljen, Muhammed a.s. je i njihov poslanik, i oni će na Sudnjem Danu biti svi poredani i odgovarati za svoja djela
Nije ideja za paranormal activity pala s neba, to se ljudima dešava po svijetu, kao i mnoge druge... Inspiracija za 90% sci-fi filmova i knjiga je vjernicima itekako poznata numera samo neki ljudi hoće da to prefarbaju u ko fol maštu i zarade pare
Ne ovisi svijet od nauke, nauka samo opisuje jedan dio prirodnih procesa, šta je sa onim prirodnim procesima koje mi ne znamo ili ne možemo pojmiti. Samo zato što je pojmamo ne znači da ne postoje, previše važnosti daješ nauci, nauka nije vodilja nikakva, mjenja se svakih 2 decenije, na svakih 100 godina sve prethodno se dokaže glupostima. I ova će za 100 godina kada se otkriju nama sada nezamislive stvari, ljudi će današnju nauku bacit u smeće.