Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DonieBrasco wrote:Dobra je mada bolje je sacekati da ove kompanije kao sto su Asus, MSI, Gigabyte izbace svoje modele, jer bice bolja hlađenja, brzine, sama optimizacija pa i OC, za sada imaju samo ove referentne od AMD-a.
A inace te kartice tek probijaju led sa ovom novom arihtekturom od 7nm, vec naredno ljeto ce nove drasticno bolje da izbace.
Baš tako, jer nisu mnogo skuplje od referentnog modela (barem po ovim stranim prodavnicama), a hlađenje daleko bolje i buka dosta niža:
Ove dvije držati "na oku", jer po svemu su best-buy, barem zasad. Ali ko može neka obavezno čeka na dodatne koje trebaju izaći, npr ova gigabyte verzija sa 3 hladnjaka: https://geizhals.de/gigabyte-radeon-rx- ... 15901.html - tu je negdje cijenom sa ovom pulse ali veći hladnjak i 3 venta bolja i tiša od ova 2 na pulse...valjda?!
diablobih wrote:Updateujte nvidia drivere, drama poboljsane performanse, plus dodan low latency mode.
Posljednji driveri? ja nisam 3-4 mjeseca drivere dirao, jer poboljšanja nikakva nisam primjetio, čak šta više na nekim igrama i lošije prosjeke u fps-u sam dobivao tako da sam jednostavno prestao updateovat. Igram jednu od hardwarski najzahtjevnijih igara, uradit ću update pa baš da vidim...
diablobih wrote:Updateujte nvidia drivere, drama poboljsane performanse, plus dodan low latency mode.
Posljednji driveri? ja nisam 3-4 mjeseca drivere dirao, jer poboljšanja nikakva nisam primjetio, čak šta više na nekim igrama i lošije prosjeke u fps-u sam dobivao tako da sam jednostavno prestao updateovat. Igram jednu od hardwarski najzahtjevnijih igara, uradit ću update pa baš da vidim...
436.02 su zadnji. Onda u control panelu jos stavi low latency mode na ultra i ostale stvari podesi kako treba i ta-da.
436.02 su zadnji. Onda u control panelu jos stavi low latency mode na ultra i ostale stvari podesi kako treba i ta-da.
Taj boost perfomansi u par naslova je bitan samo onome ko igra te naslove.Testirao sam u nekih par drugih naslova i ovaj driver u vecini ostalih ima znatno slabije perfomanse evo i FC New Dawn 3 fps sa RTX 2080 manje.Testirao sam i The Division 2 1-2 fps manje i jos znatno vece cpu zauzece na dx12.Definitivno ko nema RTX super karte driver nije vrijedan upgradea.
Zamilo sam prijatelja na HW forumu da ponovi unigine superposition 1080p extreme benchmark nakon godinu da vidimo sta je to nvidia uradila za godinu.Prije godinu imao je score 6068 sa 8700k i asus strix 1080 ti,a sada nakon godine sa 9900k i istom strix 1080 ti ima 6064.Toliko o nvidiji i boostu perfomansi.
Last edited by M416 on 21/08/2019 14:24, edited 1 time in total.
nvidia i boost hahaha , ma nema vecih qrvi i ljiga u svijetu hardvera .Po tome su dobro poznati da vremenom usporavaju svoje kartice kroz drivere, cak i prijasnju generaciju .
typeOnegative wrote:nvidia i boost hahaha , ma nema vecih qrvi i ljiga u svijetu hardvera .Po tome su dobro poznati da vremenom usporavaju svoje kartice kroz drivere, cak i prijasnju generaciju .
Ma hajde proslu seriju mada i to nije ok gledajuci AMD sta radi sa svojom srednjom klasom karti,ali zadnju 2xxx seriju usporavati zbog 2xxx super najnovije je van svake pameti.Ali moze im se sila udarila u glavu,a budala kamara koji dozvoljavaju da im se to radi iz godine u godinu.
da, sve je tako...a svi koristimo nVidia kartice...
ja sam prestao update drivere, trebao bi se vratiti za 394.24 jer su to najbolji driveri za seriju 10..ovo poslije neki featursi koji su dodani kroz drivere me ne zanimaju...bio sam se nabrijao da ih updatam ali sad se opet dvoumim
aditon wrote:da, sve je tako...a svi koristimo nVidia kartice...
ja sam prestao update drivere, trebao bi se vratiti za 394.24 jer su to najbolji driveri za seriju 10..ovo poslije neki featursi koji su dodani kroz drivere me ne zanimaju...bio sam se nabrijao da ih updatam ali sad se opet dvoumim
Ne kosta te nista da oprobas pa ako ne valja brisi ga sa DDU bar to je najmanji problem.Ja cu ga ostaviti jer u The Division 2 koju ponajvise igram nije neki veci downgrade perfomansi,a nastimao sam i low latency na ultra.
aditon wrote:da, sve je tako...a svi koristimo nVidia kartice...
pa iskreno , u zivotu sam imao samo dvije nV kartice (950 i 1060) i sedam osam AMD i kako stvari stoje iduca nece biti nV sigurno.
igram AC Oddysey, definitivno najzahtjevnija igra trenutno na tržištu. Testirat ću samo zbog nje..
Znači Apex je živ diablo? Nisam ga upalio 3 mjeseca.
A da je AMD bolji u softwarskoj podršci, to nema rasprave, to su fakti.