...što je babi milo to joj se i snilo...ako želiš objektivnu raspravu onda daj argumente i dokaze, a ne emocije...Havatar wrote:Tako je bilo prije vojne agresije Rusije na Ukrajinu posto tad jos uvijek nisu bile izrazene etnicke razlike . Sad bi tesko osvojili i cetvrtinu od toga kad se zna da su za razbijanje zemlje zato i nece na izbore .dječak sa šibicama wrote:Havatar, samo se brukas izjavama.
Ako su svi Ukrajinci za Jatsenyuka i njegovu vladu, a samo Rusi protiv, kako je moguce da je Partija Regiona Janukovica najjaca stranka u Ukrajini? da te podsjetim, oni su ti "Rusi" o kojima govoris.
Matematicaru, hajde nam objasni kako to u Donjeck oblasti u kojoj zivi 57% Ukrajinaca i 38% Rusa, Partija Regiona + Komunisticka partija, osvoje vise od 80% glasova. Obje su "Ruske" stranke.
Harkovska oblast, 70% Ukrajinaca, 24% Rusa, Partija Regiona i Komunisti imaju preko 60% podrske naroda.
Odessa, Ukrajinaca 62%, Rusa 20%, Partija Regiona i Komunisti preko 60%.
Matematika te pobija, covjece Boziji.
Ukrajina
-
Kaligula I
#11126 Re: Ukrajina
-
Martinez_
#11127 Re: Ukrajina
Ne treba te to čuditi, pronatovci i na ovoj temi dokazuju svoju tolerantnost. Po običaju broje krvna zrnca i šire predrasude. Tako kažu i u Siriji, pošto su šije manjina, znači da je Asad manjina. Tako i ovdedječak sa šibicama wrote:Havatar, samo se brukas izjavama.
Ako su svi Ukrajinci za Jatsenyuka i njegovu vladu, a samo Rusi protiv, kako je moguce da je Partija Regiona Janukovica najjaca stranka u Ukrajini? da te podsjetim, oni su ti "Rusi" o kojima govoris.
Matematicaru, hajde nam objasni kako to u Donjeck oblasti u kojoj zivi 57% Ukrajinaca i 38% Rusa, Partija Regiona + Komunisticka partija, osvoje vise od 80% glasova. Obje su "Ruske" stranke.
Harkovska oblast, 70% Ukrajinaca, 24% Rusa, Partija Regiona i Komunisti imaju preko 60% podrske naroda.
Odessa, Ukrajinaca 62%, Rusa 20%, Partija Regiona i Komunisti preko 60%.
Matematika te pobija, covjece Boziji.
-
sumirprimus
#11128 Re: Ukrajina
Nebitna tema,bitno daJ srĆano...
- Challenger__
#11129 Re: Ukrajina
Kako misliš "nebitna", Sumire?
-
tnnt
#11130 Re: Ukrajina
tebi da Putin i Ruska propaganda servira govno i kaže da je ukusno i slasno,Challenger__ wrote: - Na ukrajinskom zapadu, Galiciji i na žalost u Kijevu (ali ne i u ostatku centralne Ukrajine) dominiraju neonacističke stranke koje su antisemitske, antiruske i antimuslimanske. Notorni rusofobi, islamofobi i judeofobi. Na njenom jugoistoku (i u
ti bi ga sa guštom pojeo i potvrdio da je to istina
- dječak sa šibicama
#11131 Re: Ukrajina
Navijacke ultras skupine u Poljskoj, Ukrajini, Ceskoj, Slovackoj, redom su neofasisticke, uostalom svaka od tih skupina na tribini drzi transparent "Kosovo je Srbija" a da niko ne zna reci racionalan razlog za to.Kikibombona wrote:Havatar
Imas li neki dokaz da navijaci iz Donjecka, Harkova i Odese podrzavaju aktuelnu vladu u Kievu?
Ne kazem da nisi u pravu, da se odmah razumijemo. Samo bih volio vidjeti konkretne dokaze.
I oni su kao mjerilo necega. Budi Bog s nama.
-
jastuk1
#11132 Re: Ukrajina
Jao koja neupućenost. STRAŠŠŠŠNO......lajkujMe wrote:Po meni Ukrajinski narod je najgoru mogucu sudbinu koji jedan narod moze imati, a to je da su od vanjskih sila indoktrisani i izgubili su svoj identitet. Zbunjeni su i vise od pola ih ne zna sta su ili misle da su nesto drugo samo ne Ukrajinci.
To moji ljudi vam napravi dominacija drugog naroda, sada su se neki sto se kaze zadnji dzepovi naroda koji znaju sta su a to su Ukrajinci s svojom historijom, jezikom i identitetom pokusavaju suprotsaviti protiv tih struja. Ne samo protiv vanjskih nego i protiv unutrasnjih.
Ali po meni prekasno, postali su preovisni o jednoj zemlji to jeste Rusiji. Unistavanje tih struja je sada preskupo poceci od zivota Ukrajinaca do ekonomskih dijelova koji ce unistiti zemlju.
Sada su samo marioneta stranih sila, ne gotivim ovu novu vladu, po meni je slaba, neorganizovana i misli samo na svoj dzep.
Ne gotivim ni jednu drugu prijasnju vladu takodjer svi su bili losi za Ukrajinu a dobri za Rusiju ili svoj dzep.
Vidi se da površno pratiš stanje i vjeruješ na prvu i na onu vapidnu rekla-kazala.
Pa pricama na grani je jasno da Ukrajinci pokazuju da su veći Rusi od Rusa, ono u stilu izreke veći katolici od pape.
Njihova zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, da su PRAVI predstavnici i branitelji pravoslavlja, a da su rusi šljam šljamova već postaje legendarna kako se ovaj sukob sve više razvija. U tome ne prezaju da teknovima drobe civile i da svim srcem sve jače i jače doje fašizam.
Ako se išta može prevoditi prema stanju koje je ovdje bilo, sada su u Ukrajini Rusi (odnosno, bolje rečeno anti Majdan) ustvari "Bošnjaci," a Ukrajinci su "genocidni četnici." To svakim danom sve više, jače, bezočnije i pokvarenije to dokazuju.
Ne volim ni jedne ni druge, ali mi se zapadni Ukrajinci gade, gade, gade. Gadež jedna bezočna. Fujine vapidne koje jedva čekaju da ratuju i rade genocid za ememef.
Last edited by jastuk1 on 10/05/2014 22:31, edited 1 time in total.
-
ylli
#11133 Re: Ukrajina
Alekso ba .. Ti si dobar decko izgleda , a ja sam iz Makedonije takodje ali Albanac po nacionalnosti .AleksoMKD wrote:Turci su najvise na svojoj strani ali svakako do sada podrzavaju Makedoniju i prilicno doniraju Makedonsku vojsku i obucavaju oficire i specijalce. Mislim da smo prirodni saveznici zbog Grcke i hvala im na svemu.Konji409 wrote:
Sta mislis zasto vas Turci toliko podrzavaju? Dali su Turci vise na strani Albanaca ili na strani Makedonaca?
Bili prosjecni Makedonac bio za jako saveznistvo sa Turcima, Bosnjaima i Albancima na balkanu kada bi kroz to saveznistvo moglo da se dodje do jace Makednonske pozicije ili cak vece Makedonije?
Ako se ikada budu dijeli karte na balkanu mozda bi se mogli Turski dijelovi Bugarske pripojiti Makedoniji, Sandzak BiH te neki dijelovi Crne Gore Albaniji. Mislim da Makednoci, Bosanci, Albanci i Turci moraju biti zajedno ako zele da postignu svoje nacionalne ciljeve na balkanu.
Sve te nacije imaju sa Srbima ili Grcima losa iskustva. Jedino je malo steta sto se Makedonci i Albanci ne podnose. Ali mozda se to moze popraviti.
Sto se tice delenja karata Bugarska je NATO i EU tako da toga nece biti jos duuuugo vremena a i sta bi mi radili sa tim delovima? Jedva vodimo i ovo sto imamo a tamo nema Makedonaca.
Sto se tice Albanaca tacno je da se bas i ne volimo ali meni se cini da oni bas i nevole ne-Albance. Ja kod njih najvise cenim sto je prvo i najbitnije biti Albanac a vjera je na drugom mestu (za sada) i to je najpametnije za njih.
Meni se cini da je nas nacionalni interes clanstvo u NATO ( tesko zbog Grcke) i poboljsavanje ekonomske situacije (nemoguce jer su na vlasti uvek politicari Balkanci).
Tvoji zemljaci su veci pro-rusi nego Srbi zemljace moj ili baci jedno oko na vasem forumu da vidis sta se desava http://forum.kajgana.com/threads/%D0%9F ... %B0.71107/
Dali su Turci vise na strani Albanaca ili na strani Makedonaca?
U vrijeme rata 2001 godine u MK nama nisu nista pomogli , a Makedoncima koliko sam cuo jesu -vojno , sta nazalost moji zemljaci Albanci su vecina pro turci ali moje misljenje je da gresu .
Pozdrav iz SK .
-
sumirprimus
#11134 Re: Ukrajina
Pa sta god da je u pitanju od papeta,protesta ukrsjine amerike,palestine,samo nek je srcano,nedo bog polemike uzivo,bilo bi posla i za pi ara urgentnog centra.jaci tlaci bilo i ostalo,nijedna od ovih svjeckih sila ne bi bila sila da nije tlacila.rusi ds nisu ovako agresivni po pitanju ukrajine,gruzije, afganistana itd etc ne bi bili to sto jesu rusi.isto ameri,britanci,izraelci,ili arapski diktstori,7li familijaa kim il sjevernokorejski.grabezljivci su uvijek inteligentniji od svog plijena,valja kontat i skontat kako uhvatit veceru.ova ukrajina je vecerica za par zvjerki.Challenger__ wrote:Kako misliš "nebitna", Sumire?
- Havatar
#11135 Re: Ukrajina
Rusi koji sprovode svoj imperijalizam i vrse agresiju na susjednu drzavu nikad ne mogu nda budu Bosnjaci vec je uravo suprotno od toga sto ti navodis.jastuk1 wrote:Jao koja neupućenost. STRAŠŠŠŠNO......lajkujMe wrote:Po meni Ukrajinski narod je najgoru mogucu sudbinu koji jedan narod moze imati, a to je da su od vanjskih sila indoktrisani i izgubili su svoj identitet. Zbunjeni su i vise od pola ih ne zna sta su ili misle da su nesto drugo samo ne Ukrajinci.
To moji ljudi vam napravi dominacija drugog naroda, sada su se neki sto se kaze zadnji dzepovi naroda koji znaju sta su a to su Ukrajinci s svojom historijom, jezikom i identitetom pokusavaju suprotsaviti protiv tih struja. Ne samo protiv vanjskih nego i protiv unutrasnjih.
Ali po meni prekasno, postali su preovisni o jednoj zemlji to jeste Rusiji. Unistavanje tih struja je sada preskupo poceci od zivota Ukrajinaca do ekonomskih dijelova koji ce unistiti zemlju.
Sada su samo marioneta stranih sila, ne gotivim ovu novu vladu, po meni je slaba, neorganizovana i misli samo na svoj dzep.
Ne gotivim ni jednu drugu prijasnju vladu takodjer svi su bili losi za Ukrajinu a dobri za Rusiju ili svoj dzep.
Vidi se da površno pratiš stanje i vjeruješ na prvu i na onu vapidnu rekla-kazala.
Pa pricama na grani je jasno da Ukrajinci pokazuju da su veći Rusi od Rusa, ono u stilu izreke veći katolici od pape.
Njihova zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, zadojenost, da su PRAVI predstavnici i branitelji pravoslavlja, a da su rusi šljam šljamova već postaje legendarna kako se ovaj sukob sve više razvija. U tome ne prezaju da teknovima drobe civile i da svim srcem sve jače i jače doje fašizam.
Ako se išta može prevoditi prema stanju koje je ovdje bilo, sada su u Ukrajini Rusi (odnosno, bolje rečeno anti Majdan) ustvari "Bošnjaci," a Ukrajinci su "genocidni četnici." To svakim danom sve više, jače, bezočnije i pokvarenije to dokazuju.
Ne volim ni jedne ni druge, ali mi se zapadni Ukrajinci gade, gade, gade. Gadež jedna bezočna. Fujine vapidne koje jedva čekaju da ratuju i rade genocid za ememef.
-
jastuk1
#11136 Re: Ukrajina
Slažem se.Havatar wrote: Rusi koji sprovode svoj imperijalizam i vrse agresiju na susjednu drzavu nikad ne mogu nda budu Bosnjaci vec je uravo suprotno od toga sto ti navodis.
Međutim, međutim, međutim, međutim:
OVDJE NISU nisu Rusi ti koji idu tenkovima na narod, već pro-Kijev Ukrajinci.
Ovo je prije i poslije svega ideološki sukob u kojem bi Ukrajinci da treniraju strogoću odnosno da "satiru iredentu."
Ali sami Majdan Ukrajinci će razvalit Ukrajinu. Htjeli su da Rusi idu tenkovima na narod, a sada su ustvari oni TI koji idu tenkovima na narod.
Eto, vidjet ćemo kako će se sutra stvari razvijati u Donbasu na glasanju, ali mislim da je ovo put bez povratka i da se sutra udaraju temelji nove države ili novog entiteta Donbas. Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.
- ILVIIR
#11137 Re: Ukrajina
ti pricas o ideologiji (politici), ali ja tvrdim da se ovo pretvara u etnicki sukob.Challenger__ wrote:Ilvire.
- Ovo su, do puča, bile ideološke pozicje u Ukrajini (izbori 2012):
- Na ukrajinskom zapadu, Galiciji i na žalost u Kijevu (ali ne i u ostatku centralne Ukrajine) dominiraju neonacističke stranke koje su antisemitske, antiruske i antimuslimanske. Notorni rusofobi, islamofobi i judeofobi. Na njenom jugoistoku (i u dobrom dijelu centralne Ukrajine gdje su vlast dobili upravo Regioni i nezavisni poslanici, siva boja) vladala je ideologija koegzistencije sa tri najjače struje: Partija regiona, KP Ukrajine i nezavisni poslanici. Istina, kriminalu su skloni svi, ali ideologije su različite... Pučem je minirana labava ukrajinska ravnoteža, a neodgovorni potezi ukrajinske vlade (ukidanje ruskog jezika, nepromišljene oružane akcije i slično) su zemlju doveli na rub građanskog rata, u stanje haosa. Onaj ko u ovom haosu bude u stanju da privuče k sebi većinu građana Ukrajine, dobija ovaj sukob.
Tipujem da taj kapacitet nema Galicija čija - pučem nametnuta paradigma - danas dominira Ukrajinom.
ideoloski ova karta bolje opisuje situaciju:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... 2004_2.png
etnicko stanje je ovako:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... inians.svg
..veoma interesantna je cinjenica, da se jezik i etnija u ukrajini uopste ne poklapaju!!!
-
sumirprimus
#11138 Re: Ukrajina
Menisamo jedno nijejasno,bez obzira na narodnu podrsku i jedni i drugi su "ruska skola",da ih je i po50 na svakoj strani toje trebalo prstat od fajta...ocel oni ratovat il se zajebavat,aljudi ginu?
-
radostan dan
#11139 Re: Ukrajina
da li je ovo početak jednog velikog prijateljstva...ylli wrote:Alekso ba .. Ti si dobar decko izgleda , a ja sam iz Makedonije takodje ali Albanac po nacionalnosti .AleksoMKD wrote:
Sto se tice Albanaca tacno je da se bas i ne volimo ali meni se cini da oni bas i nevole ne-Albance. Ja kod njih najvise cenim sto je prvo i najbitnije biti Albanac a vjera je na drugom mestu (za sada) i to je najpametnije za njih.
Tvoji zemljaci su veci pro-rusi nego Srbi zemljace moj ili baci jedno oko na vasem forumu da vidis sta se desava
U vrijeme rata 2001 godine u MK nama (turci) nisu nista pomogli , a Makedoncima koliko sam cuo jesu -vojno
Pozdrav iz SK .

Last edited by radostan dan on 10/05/2014 23:04, edited 1 time in total.
- Challenger__
#11140 Re: Ukrajina
Jedina relevantna i jako, jako bitna stvar u tvom upisu...veoma interesantna je cinjenica, da se jezik i etnija u ukrajini uopste ne poklapaju!!!
Last edited by Challenger__ on 10/05/2014 23:05, edited 1 time in total.
-
tnnt
#11141 Re: Ukrajina
pa zar ti ne gledaš vijesti momak?jastuk1 wrote: Slažem se.I to je obično tako.
Međutim, međutim, međutim, međutim:
OVDJE NISU nisu Rusi ti koji idu tenkovima na narod, već pro-Kijev Ukrajinci.
Ovo je prije i poslije svega ideološki sukob u kojem bi Ukrajinci da treniraju strogoću odnosno da "satiru iredentu."
Ali sami Majdan Ukrajinci će razvalit Ukrajinu. Htjeli su da Rusi idu tenkovima na narod, a sada su ustvari oni TI koji idu tenkovima na narod.
Eto, vidjet ćemo kako će se sutra stvari razvijati u Donbasu na glasanju, ali mislim da je ovo put bez povratka i da se sutra udaraju temelji nove države ili novog entiteta Donbas. Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.
u svim tim gradovima su do zuba naoružani ljudi zauzeli institucije
pa koja to država nebi oružano odgovorila na to?
ako ti nisi protv separatizma, onda kreni propagirati da se Srbi i Hrvati imaju pravo odvojiti od BiH
-
ylli
#11142 Re: Ukrajina
prijateljstva izmedju koga ... ? nisam razumjeo .radostan dan wrote:da li je ovo početak jednog velikog prijateljstva...ylli wrote:Alekso ba .. Ti si dobar decko izgleda , a ja sam iz Makedonije takodje ali Albanac po nacionalnosti .AleksoMKD wrote:
Tvoji zemljaci su veci pro-rusi nego Srbi zemljace moj ili baci jedno oko na vasem forumu da vidis sta se desava
U vrijeme rata 2001 godine u MK nama (turci) nisu nista pomogli , a Makedoncima koliko sam cuo jesu -vojno
Pozdrav iz SK .
-
jastuk1
#11143 Re: Ukrajina
Zauzeli nakon što su njihovi glasovi popišani i zato što predsjednik kojeg su izabrali nije slao tenkove na narod. Sad je ta država upala sama u svoju zamku i salje tenkove na narod. Hoćel ih to teknovima privoiliti da ostanu sa novom huntom u Kijevu?tnnt wrote:
pa zar ti ne gledaš vijesti momak?
u svim tim gradovima su do zuba naoružani ljudi zauzeli institucije
pa koja to država nebi oružano odgovorila na to?
ako ti nisi protv separatizma, onda kreni propagirati da se Srbi i Hrvati imaju pravo odvojiti od BiH
Srbi i Hrvati se imaju pravo odvojiti, claro que si, ali moraju svi (uključujući i Bošnjake) glasati za njihovo odvajanje.
Kad neka država krene tenkovma na narod gubi svu humanost i nikad za nikad neće zadržat taj narod kojeg brutalno ubija.
Anti Kijev gradovi ne bi imali zauzimanje institucija da Majdan rulja nije bila toliko pokvarena, zadojena gadež koja nije imala hebenog strpljenja da sačeka izbore. Neka, neka. Hoće bolju državu na uštrb drugih i sad će je i dobiti, al u krnjem sastavu. Donbas i Krim neće servisirati ememefov kredit!!!!!!!!!!
-
glockov kolac
#11144 Re: Ukrajina
Ovdje se ovi rusi malo prave mutavi u vezi sa dobrim starim predsjednikom Janukovičem... Narod ga izabrao, jel? I Hitlera je. I Miloševića je. A Bogami i Dodika. Sve uzrone demokrate...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/viktor ... 13085.html
Jel to znači da krimanca treba ostaviti na čelu Ukraine jer ga je narod birao. Brzo se zaboravio onaj raškoš koji je ostavio iza sebe i one milione i zlato koje je izvukao iz zemlje.
Jel to znači da krimanca treba ostaviti na čelu Ukraine jer ga je narod birao. Brzo se zaboravio onaj raškoš koji je ostavio iza sebe i one milione i zlato koje je izvukao iz zemlje.
-
Martinez_
#11145 Re: Ukrajina
Besmislene paralele. Kakav je to rat započeo Janukovič? I da li je ukinuo demokratiju po dolasku na vlast? Ne, čak se znao i datum narednih slobodnih izbora u Ukrajini.glockov kolac wrote:Ovdje se ovi rusi malo prave mutavi u vezi sa dobrim starim predsjednikom Janukovičem... Narod ga izabrao, jel? I Hitlera je. I Miloševića je. A Bogami i Dodika. Sve uzrone demokrate...
.
Ali proglašen je nepodobnim samo jer se drznuo reći NE EU. To se skupo plaća, skuplje od svakog ratnog zločina.
-
glockov kolac
#11146 Re: Ukrajina
Ma pravi demokrata... Onako, ruskog profila... Koliko je ono Putin dugo na vlasti? A ti izbori bi bili slobodni baš demokratski, jel de?Martinez_ wrote:Besmislene paralele. Kakav je to rat započeo Janukovič? I da li je ukinuo demokratiju po dolasku na vlast? Ne, čak se znao i datum narednih slobodnih izbora u Ukrajini.glockov kolac wrote:Ovdje se ovi rusi malo prave mutavi u vezi sa dobrim starim predsjednikom Janukovičem... Narod ga izabrao, jel? I Hitlera je. I Miloševića je. A Bogami i Dodika. Sve uzrone demokrate...
.
Ali proglašen je nepodobnim samo jer se drznuo reći NE EU. To se skupo plaća, skuplje od svakog ratnog zločina.
- dječak sa šibicama
#11147 Re: Ukrajina
Citiras hrvatske medije koji i nisu hrvatski mediji, i ocekujes smislen odgovor.glockov kolac wrote:Ovdje se ovi rusi malo prave mutavi u vezi sa dobrim starim predsjednikom Janukovičem... Narod ga izabrao, jel? I Hitlera je. I Miloševića je. A Bogami i Dodika. Sve uzrone demokrate...
Dnevnik hr kao i Nova tv, gazdu ima dal u Becu, dal u Londonu, dal u Berlinu, naravno da ce oni bacati spinove na zlocestog diktatora Janukovica. A nece ni rijec reci o basnoslovnom bogatstvu koje posjeduju Julija Timosenko, Jatsenyuk, Turchinov koji je bio i ostao Julijina desna ruka, i ostali novoinstalirani celnici Ukrajine... niti ce iko postaviti pitanje odakle njima to bogatstvo.
Bar ne u dnevniku.hr i slicnim medijima.
Da si ti ziv i zdrav, Julija moze kupiti Janukovica, pa sad razmisli koliko je tek ona "teska". A na Maidanu je predstavljena kao Majka Tereza.
- Renta
#11148 Re: Odg: Ukrajina
ILVIIR wrote:ovo je definitivno pocelo kao ideoloski sukob i postaje sve vise i vise etnicki sukob.Challenger__ wrote:...
A sav taj svijet je, manje-više bio stranački uvezan u Partiju regiona Viktora Janukoviča. Ovo je prije svega ideološki, a ne etnički sukob.
Ma naravno. Ukrajinci koji su još dan danas, a broj im opada svakog sata, proruski orijentirani, samo su žrtva stogodišnje sovjetske i ruske propagande i unitarizma koje je ukrajince (kao i puno drugih naroda u SSSR-u) željelo pretvoriti u jedno - sovjete, na kraju i ruse.
Posljedica je da dosta ukrajinaca koristi ruski jezik umjesto ukrajinskog i ideološki su na istočnoj ruskoj strani.
Ali ne zadugo. Predviđam masovno otrežnjenje još onih malobrojnih etničkih ukrajinaca koji još uvijek danas drže rusku stranu.
Naime, prirodan je tijek događaja u kriznim situcijama da se svaki pojedinac okreće svojem etničkom jatu. To je neminovno, samo je pitanje vremena koliko će trebati da ukrajinci koji su etnička većina na jugoistoku budu većina i u ovom epskom ideološkom obračunu.
Ruski separatisti svojim banditizmom zasigurno svakim danom homogeniziraju većinu na jugoistoku - etničke ukrajince.
Tada se sve pretvara u etnički i ideološki sukob istovremeno.
Ishod cijelog ovog sukoba na kraju, će ovisiti samo o stupnju intervencije Ruske federacije - ako će ona biti vojne naravi (bilo izravna vojna intervencija bilo pomoć naoružanjem separatistima) podjela Ukrajine će biti vrlo izgledna. U suprotnom, ako Putin nakon što je nahuškao ukrajinske ruse protiv Kijeva, digne ruke od njih jer su poslužili glavnoj svrsi - bezbolnoj aneksiji Krima, rusima na jugoistoku se loše piše.
Zaključno, jasno je da Rusija ima najbolje karte (radi blizine i 5. kolone) i o njenoj igri ovisiti će jedinstvo Ukrajine ili njena podjela.
Last edited by Renta on 11/05/2014 01:41, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#11149 Re: Ukrajina
Aleksandar Turčinov: Referendum u Donjecku vodi u Katastrofu

- ILVIIR
#11150 Re: Ukrajina
ne bih se slozio da je jedino relevantna.Challenger__ wrote:Jedina relevantna i jako, jako bitna stvar u tvom upisu...veoma interesantna je cinjenica, da se jezik i etnija u ukrajini uopste ne poklapaju!!!
evo jos karta ruskog jezika: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ukrai ... ussian.svg
u 3 pokrajine je vecinki ruski, u jos 3 je ca. pola-pola sa blagom vecinom za ukrajinski.