Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑18/11/2024 08:35
Ja sam se rodio i 26 godina zivio tu, na Malti... sad mi mrsko kod staraca otici jer trazim parking po pola sata, cekajuci da neko izadje. I to ne tu oko nebodera, nego po citavoj Malti.. Neki dan parkirao tamo kod prvog parka, gdje je nekad Deni frizer bio... prije toga kod Biblioteke, premija ako nadjem mjesto kod nebodera...
Našeg bitange komšija može se starcima i traJvanom otic
Da, komsije smo bili
A moze, ali nije mi ni tramvaj sad blizu, a i vrijeme jebi ga, uvijek negdje se ide dalje ili se dolazi od nekud...
ja kad moram do stare ko da me neko cekicem po prstima po pola sata trazim mjesto jbte
dpk nije useljena ona zgradurina gdje je teretana uvijek je bilo mjesta ...
Qler wrote: ↑18/11/2024 08:35
Ja sam se rodio i 26 godina zivio tu, na Malti... sad mi mrsko kod staraca otici jer trazim parking po pola sata, cekajuci da neko izadje. I to ne tu oko nebodera, nego po citavoj Malti.. Neki dan parkirao tamo kod prvog parka, gdje je nekad Deni frizer bio... prije toga kod Biblioteke, premija ako nadjem mjesto kod nebodera...
Isto. Sad ostavim kuci i sjednem na 31e. Ne pamtim da sam autom otisla dalje od Importanea(u smislu da ga negdje krhnem) inace ostavim dole u garazu i na tramvaj.
Nekad pjeske prodjem nekim ulicama i vidim auta nakamarana. Nekako mi jadno. Neki dan prolazim tamo kod OS CVila, lijevo i desno puno auta, sjecam se kad je ulica bila prazna, i tamo iza zgrada...kuci kod matere lutrija isto naci mjesto jer dodju musterije po narkilhanama,noktarama salonima itd zgadilo mi se vjeruj pa trazim jednostavniju soluciju autobusom mada se i tu napatis kad upadnes u guzvu. Neko pravilo mi je kad trazim kod matere mjesto da 2x obidjem na stangasu ulicu i oslobodice se mjesto
Raja, kakvo je stanje dole u onom kvartu preko puta Bosmala?
Ul Antun Branka Simica.
Stan 68 kvadrata, potrebno sve renovirati.
Je li 'pozeljno' naselje?
Vrijedi li dati 4 milje po kvadratu za takav stan i na toj lokaciji?
N.N. wrote: ↑21/11/2024 23:21
Pitam za jarana al' ozbiljno...
Ul Antun Branka Simica.
Ul Antun Branka Simica.
To one male zelene zgradice? Ili neboderi? Za cijenu fakat ne znam. Zvuci mi ludilo. Jer sa renoviranjem eto te na 5000 po kvadratu. Ko voli nek izvoli.
Naselje ko naselje. Guzva za parking. Nikad mi se nisu svidjale zelene zgradice koje gledaju direkt na Miljacku. Ja zamalo nisam kupio stan u zutim neboderima. Ali, kada je bio 2000KM kvadrat.
Naselje ko naselje OK za zivot. Prilicno mirno i nedaleko od mini centara naselja oko starog Robota i tamo kod Merkura, kad treba sta kupiti ili pojesti. Inace pripada opcini Novi Grad, ne Novo Sarajevo.
Dobra je blizina i trole i tramvaja. Nije dobar manjak izlaza na onu gore cestu gdje trola ide za dobrinju. Parkinga nema zglave, cak ni u bosmalu gdje se placa stotinjak maraka recimo lani nije bilo nijedno slobodno mjesto - arapi zakupili pola za onaj hotel Rotana.
I ne vrijedi 4000 za nerenoviran stan. To bi bilo OK za solidan useljiv, ako ti ne treba parking ili ga imas rijesen nekako.
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑22/11/2024 07:39
Naselje ko naselje OK za zivot. Prilicno mirno i nedaleko od mini centara naselja oko starog Robota i tamo kod Merkura, kad treba sta kupiti ili pojesti. Inace pripada opcini Novi Grad, ne Novo Sarajevo.
Dobra je blizina i trole i tramvaja. Nije dobar manjak izlaza na onu gore cestu gdje trola ide za dobrinju. Parkinga nema zglave, cak ni u bosmalu gdje se placa stotinjak maraka recimo lani nije bilo nijedno slobodno mjesto - arapi zakupili pola za onaj hotel Rotana.
I ne vrijedi 4000 za nerenoviran stan. To bi bilo OK za solidan useljiv, ako ti ne treba parking ili ga imas rijesen nekako.
potpisujem - najveći problem lokacije je parking inaće su fine zgrade uglavnom uz fin raspored - ovdje ne znam o kojoj se radi tačno da bih dao neki komentar
Ul Antun Branka Simica.
To one male zelene zgradice? Ili neboderi? Za cijenu fakat ne znam. Zvuci mi ludilo. Jer sa renoviranjem eto te na 5000 po kvadratu. Ko voli nek izvoli.
Naselje ko naselje. Guzva za parking. Nikad mi se nisu svidjale zelene zgradice koje gledaju direkt na Miljacku. Ja zamalo nisam kupio stan u zutim neboderima. Ali, kada je bio 2000KM kvadrat.
sa tom cijenom starogradnja se ne gleda nikako nego novogradnja jer se fkt ne isplati baciti tolike pare u zgradu staru četrdesetak godina
što se parkinga tiče u i oko malte najbolje je ganjati u aleji lipa ili u hrasnom i jbg proštetati
odron s parkingom od doma zdravlja do treske
krenuo je s izgradnjom vile park onda je zagrađen parking koji se plaća iza bivšeg ABC a posljednji ekser u kovčegu normalnog parkiranja zabio je kafić parlament
Truba wrote: ↑22/11/2024 10:11
što se parkinga tiče u i oko malte najbolje je ganjati u aleji lipa ili u hrasnom i jbg proštetati
odron s parkingom od doma zdravlja do treske
krenuo je s izgradnjom vile park onda je zagrađen parking koji se plaća iza bivšeg ABC a posljednji ekser u kovčegu normalnog parkiranja zabio je kafić parlament
ono kod vile park je njihov privatni parking - doslovno su istjerali ljude iz kuća i iste otkupili
tramvajtrojka wrote: ↑22/11/2024 09:37
sa tom cijenom starogradnja se ne gleda nikako nego novogradnja jer se fkt ne isplati baciti tolike pare u zgradu staru četrdesetak godina
Na grbavici su lani pred ljeto otisla bar 3 stana za oko 3800 po kvadratu za izvorno stanje ili 4500 za relativno renoviran. U zgradama prosjecno starim 60 godina.
ja spavam u sobi gdje je jedna gospođa umirala godinu dana i umrla na kraju
kod mog jarana zna se da se čovjek upuco u stanu dakle u ratu se rokno bio tu 2 3 dana izbjeglica neka
ja ne razumijem ljude koji imaju lovu a ne kupuju novogradnju
tramvajtrojka wrote: ↑22/11/2024 09:37
Na grbavici su lani pred ljeto otisla bar 3 stana za oko 3800 po kvadratu za izvorno stanje ili 4500 za relativno renoviran. U zgradama prosjecno starim 60 godina.
Ne kazem da ima smisla, samo da se desava.
Prosle sedmice poznanik na malti kupio, 4kKM kvadrat. Predracun za renoviranje 60kKM. Oko 280kKM ce ga sve izaci
Ko god je pogledao barem nekoliko britanskih TV emisija Bijeg na selo , ove cifre od nekoliko stotina hiljada KM za stancice u Sa, gdje ti u svakom momentu neko moze igrati kolo iznad glave, tresti mrve, prostirati ves, busiti nesto...fakat su smijesne.
Kakve kuce se kod njih prodaju za 500 - 800 hiljada maraka, sve sredeno, renovirano, namjesteno, u selima sa odlicnom infrastrukturom i u pravilu dobrom povezanoscu sa velikim gradovima.
Tek onda skontas koliko su kod nas nekretnine precijenjene.
Rizvan wrote: ↑23/11/2024 11:18
Ko god je pogledao barem nekoliko britanskih TV emisija Bijeg na selo , ove cifre od nekoliko stotina hiljada KM za stancice u Sa, gdje ti u svakom momentu neko moze igrati kolo iznad glave, tresti mrve, prostirati ves, busiti nesto...fakat su smijesne.
Kakve kuce se kod njih prodaju za 500 - 800 hiljada maraka, sve sredeno, renovirano, namjesteno, u selima sa odlicnom infrastrukturom i u pravilu dobrom povezanoscu sa velikim gradovima.
Tek onda skontas koliko su kod nas nekretnine precijenjene.
Mislim da je to malo romanticarski. Kod nas javni prevoz jeste problematican. Ali, nije ni u Britaniji bajno.
Truba wrote: ↑22/11/2024 10:36
ja spavam u sobi gdje je jedna gospođa umirala godinu dana i umrla na kraju
kod mog jarana zna se da se čovjek upuco u stanu dakle u ratu se rokno bio tu 2 3 dana izbjeglica neka
ja ne razumijem ljude koji imaju lovu a ne kupuju novogradnju