Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Naslovnica

#11101 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Evo dobih teh.podršku.
Kaže lik, jeste, u prekidu je internet, vrlo brzo će proraditi.
:roll: :twisted:
Naslovnica

#11102 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Proradio.
15min prekida.
MTV

#11103 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kod mene ne radi sat i po. Tehnicka sluzba ljubazna kao i uvijek. Zvao prije pola sata veli da ce za 10 - 15 minuta proraditi ali nista jos uvijek ne radi. Lokacija C Vila 2
DoradO

#11104 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by DoradO »

Ni kod mene na kosevskom ne radi evo sat vremena, i to je drugi put ovaj mjesec... Jel vas stid vise

Edit: ustvari vec je februar :D prosli mjesec je bio prekid od dva-tri sata
MTV

#11105 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Pojavio mi se pink music skroz na kraju liste dok ga jutros nije bilo. Al zato interneta nema ni za lijeka vec preko 2 sata, na routeru uopste ne svijetli lampica sa planetom.
MTV

#11106 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

DoradO wrote:Ni kod mene na kosevskom ne radi evo sat vremena, i to je drugi put ovaj mjesec... Jel vas stid vise

Jel ti proradio internet?
Zovem prije 10 minuta vele isljuci pa ukljuci za 5 minuta ce proradit a nije proradio, opet zovem veli iskljuci pa ukljuci za 2 minute. Svaki put prvi ili drugi na cekanju. Alo koga oni vuku za nos?! Reci ne znamo kad ce proraditi a ne da ko tuka resetujem citav dan. Problemi poceli od 11:30 sa sporim internetom a odprilike 12:40 mrtav internet. Najposteniji ujedno i najljubazniji je onaj iz tehnicke kad sam pricao oko 14 sati kad je rekao nije do Vas do nas je imamo kvar. A ova sad dvojica samo da te skinu s vrata resetujte proradit ce.

@damir d kad ce internet proradit? Hocete li umanjiti racune vasim korisnicima? Od tehnicke sluzbe nikakve koristi. Samo govore ugasi-upali. Odkad ste Telemachove kanale ugasili stalno imate nekih problema od kockanja TV kanala, povremenog kocenja interneta do ovog danas. Sreca da TV i Telefon radi da se ima sta pogledat na osakacenom OSNOVNOM paketu i da vas mogu nazvati da ne trosim kredit.
DoradO

#11107 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by DoradO »

MTV wrote:
DoradO wrote:Ni kod mene na kosevskom ne radi evo sat vremena, i to je drugi put ovaj mjesec... Jel vas stid vise

Jel ti proradio internet?
Zovem prije 10 minuta vele isljuci pa ukljuci za 5 minuta ce proradit a nije proradio, opet zovem veli iskljuci pa ukljuci za 2 minute. Svaki put prvi ili drugi na cekanju. Alo koga oni vuku za nos?! Reci ne znamo kad ce proraditi a ne da ko tuka resetujem citav dan. Problemi poceli od 11:30 sa sporim internetom a odprilike 12:40 mrtav internet. Najposteniji ujedno i najljubazniji je onaj iz tehnicke kad sam pricao oko 14 sati kad je rekao nije do Vas do nas je imamo kvar. A ova sad dvojica samo da te skinu s vrata resetujte proradit ce.

@damir d kad ce internet proradit? Hocete li umanjiti racune vasim korisnicima? Od tehnicke sluzbe nikakve koristi. Samo govore ugasi-upali. Odkad ste Telemachove kanale ugasili stalno imate nekih problema od kockanja TV kanala, povremenog kocenja interneta do ovog danas. Sreca da TV i Telefon radi da se ima sta pogledat na osakacenom OSNOVNOM paketu i da vas mogu nazvati da ne trosim kredit.
mrtav internet, da mi nije ovog "brzog" 3ga sa bhtelecoma bio bih odjsecen totalno :)

Salu na stranu, sve sam ovo dokumentovao i cim budem imao vremena idem slijedece hefte da se zalim, u 4 oka cu zahtjevat da racun bude 0KM ili slobodno mogu doci po svoje uredjaje pa se vidimo na sudu...
semirsar

#11108 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Jel ti proradio internet?

Ja nisam bio doma kad su bili, ako su bili ovdeka kod mene, problemi, 'ocu l' i ja dobiti umanjenje racuna? :? :mrgreen:
al-em

#11109 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Ovo privremeno iskljucenje sporkluba vec vise od mjesec dana. Kolko je kod vas to privremeno?
semirsar

#11110 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

al-em wrote:Ovo privremeno iskljucenje sporkluba vec vise od mjesec dana. Kolko je kod vas to privremeno?
Pa dok se ne dogovoru, ako se dogovoru, ha ja. :mrgreen:
MTV

#11111 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:Jel ti proradio internet?

Ja nisam bio doma kad su bili, ako su bili ovdeka kod mene, problemi, 'ocu l' i ja dobiti umanjenje racuna? :? :mrgreen:
Tuga. Ocaj. Jos uvijek ne radi internet. Ako popizdim i odem im tamo u Super TV ce uvrstiti sve zive i mrtve kanale, net najmanje ce ga uduplat svima. Bajke sa strane. Oko 19 sati ih zovem a veli: gospodine strpite se pustamo nove brzine, nesmijemo odmah svima pustiti, moramo postepeno. Ako ne proradi iza 9 ujutro zovite nas. WTF samo me zanima kojeg dana, mjeseca, godine.
MTV

#11112 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

al-em wrote:Ovo privremeno iskljucenje sporkluba vec vise od mjesec dana. Kolko je kod vas to privremeno?
Ma nema nista od toga. Ovi ce platit kaznu i prica krece ispocetka.
semirsar

#11113 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: Tuga. Ocaj. Jos uvijek ne radi internet. Ako popizdim i odem im tamo u Super TV ce uvrstiti sve zive i mrtve kanale, net najmanje ce ga uduplat svima. Bajke sa strane. Oko 19 sati ih zovem a veli: gospodine strpite se pustamo nove brzine, nesmijemo odmah svima pustiti, moramo postepeno. Ako ne proradi iza 9 ujutro zovite nas. WTF samo me zanima kojeg dana, mjeseca, godine.
:shock: uhh, pa to bas golemo sranje kroz gusto granje od strane LOL-a, pa bar obavijest da priture na stranici da se raja ne sikira bzvz... :evil:
Ni kod mene nece nove brzine downloada, samo upload radi ok pa se ne sikiram puno dok god net radi ko fljak :mrgreen:
MTV

#11114 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ne znam al ovo mi vec kida zivce. Lampica za internet ne blinka vec odprilike 12 sati. Mogu dobiti unaprijedjenje u resetaca routera specijalno obucenog za crni ZyXel. Uvijek prvi ili drugi na listi cekanja. Tekst sekretarice znam napamet.
MTV

#11115 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Evo mene opet tek sad oko 11:35 proradio internet nakon mog vec 5-6 poziva od juce.

Prvo im je pogresno zavedeno da imam stari bijeli router sa antenom a kod mene crni Zyxel bez antene. Pa sam sad ovom gospodinu Admiru ili kako se vec zove sve objasnio da sam jucer prvo oko 14:30 objasnjavao koji je router kod mene da je resetirao ucitavao podatke svasta nesto, da sam onda opet zvao jer nije pomoglo pa da mi samo govore da resetujem ovo ono. Pa da mi je tehnicar kojeg sam zvao oko 19 sati rekao da probam poslije 9 resetirat proradit ce, onda tad mi se nije dalo dizat do routera i zajebavat se sa light showom onda provjerim jutros ne radi. Zovem njih, telefon srecom cijelo vrijeme radi ne moram da trosim kredit odma dobijem gsn. Admira. Trazi moj broj mobitela pa kaze ugasite ga iz struje mi cemo nesto testirati pa vas ja zovem za 5-10 minuta. Zove on na fiksni da pita radi li, nesta konekcije. Zove na mobitel velim sve fino proradi. Eto da se zahvalim za ljubaznost tehnicke sluzbe od petorice s kojim sam pricao za trojicu imam pohvale (s kojima sam pricao jucer oko 14:30, 19:00 i sad 11:35) ona druga dvojica samo da te skinu s reda.

Ali i da im jebem mamicu (ne njima licno vec firmi) za neazurnost koja je oprema kod korisnika jer nisu izvrsili promjenu pa su mi vjerovatno slali postavke za stari router koji je crkao u ljeto 2014.

Ugl. problem rijesen do sljedeceg prekida, kidanja zivaca i raspada usluge pozdrav
Dzontra_Volta

#11116 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Dobro vi to imate živaca zivkati i maltretirati se s tim.
Kod mene internet (bar kad sam kući) radi uvijek (ne sjećam se kad je zadnji put bio neki prekid), da kucnem u drvo.
Nisu baš ispoštovali brzine, max. izmjerena brzina mi je 11/0,7 Mbps (umjesto 14/1), ali eto...bar je stabilnost uredna.
Kad bih imao sve te vaše probleme, vjerovatno bih promijenio provajdera, pogotovo zato što nisam ni pod kakvim ugovorom o obaveznom trajanju.
MTV

#11117 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote:Dobro vi to imate živaca zivkati i maltretirati se s tim.
Kod mene internet (bar kad sam kući) radi uvijek (ne sjećam se kad je zadnji put bio neki prekid), da kucnem u drvo.
Nisu baš ispoštovali brzine, max. izmjerena brzina mi je 11/0,7 Mbps (umjesto 14/1), ali eto...bar je stabilnost uredna.
Kad bih imao sve te vaše probleme, vjerovatno bih promijenio provajdera, pogotovo zato što nisam ni pod kakvim ugovorom o obaveznom trajanju.
Ni kod mene nije maksimalna brzina. Prema lolu kablom 17/3, wifion 36/3, prema frankfurtu oko 8 Mbps. Ne znam koji im je klinac a kad sta skidam s neta je oko 25 Mbps.

Mjerenja jedno pokazuju a skidanje s neta drugo.

Sto se tice provajdera BHT necu, HS je jos uvijek hibrid neki ni tamo ni vamo , na mojoj adresi jos nije pusten novi signal. A sve pricaju uskoro od februara, pa sad od marta itd itd. Tako da ne znam nisam pametan. Uvijek im se ja na kosti navalim kad ne radi, sa tehnickom se uvijek otprilike svakih 6 mjeseci cujem :lol:
smijesni_ste

#11118 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

Ima li iko problema sa konekcijom posljednja 2,3 sata? :?
MTV

#11119 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Odkako su mi popravili danas ni najmanjeg prekida.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11120 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mali_milojica »

Mene cijeli dan zafrkava. Svako pola sata ili sat ne stane internet na nekih 5 min i dodje ponovo. Slaba i brzina,sporo ide nesto.
afannedim

#11121 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

mali_milojica wrote:Mene cijeli dan zafrkava. Svako pola sata ili sat ne stane internet na nekih 5 min i dodje ponovo. Slaba i brzina,sporo ide nesto.

U toku je puštanje postepeno novih brzina.

Image a treba 22/2
karanana

#11122 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

nesto spor internet
Praetorious

#11123 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Da u drvo kucnem (kuc kuc kuc), od povećanja brzina nemam problema ili prekida. Bilo je malo pred ova poboljšanja, ali ništa katastrofalno. Očito je situacija zavisi od dijela grada, dok ne odrade sve - mogući su problemi.
Quaresma

#11124 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

vidim da mi na telefonu kad sam konektovan otvara neke lijeve stranice

kako da se riješim ovoga, kad sam bio kod kuće (bihnet) nije bilo problema, ali već neko vrijeme ovo gore mi se dešava, isprva sam kontao da je do telefona, resetovao sam router, apdetovao firmware, opet isto
Sakazulu

#11125 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Quaresma wrote:vidim da mi na telefonu kad sam konektovan otvara neke lijeve stranice

kako da se riješim ovoga, kad sam bio kod kuće (bihnet) nije bilo problema, ali već neko vrijeme ovo gore mi se dešava, isprva sam kontao da je do telefona, resetovao sam router, apdetovao firmware, opet isto
I meni se nešto slično desilo jutros par puta, ali više nije... Ko zna možda se smiri...
Post Reply