Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mad_max_ba

#11101 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

e jbga konektovaniti bi sve đabanaluka, nemre...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11102 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

mad_max_ba wrote:e jbga konektovaniti bi sve đabanaluka, nemre...
Ma jok dzaba, bar neki lajkic, smajli... :mrgreen:
Imam ja obraza druze. :mrgreen:
Ned071

#11103 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

stvar je u tome jel neko zaista zeli podijeliti svoja iskustva, dati neki savjet i pitati za pomoć ili dođe ovdje provocirati i pametovati. ja bih uvijek pitao bitangu za savjet jer ga cijenim kao majstora. ono sto zna uradi, pomogne, sto mu ne ide, nece da radi. imas nedim17 ako hoces savjet za plin ili ljude poput njega za slicne stvari... i forum bude zaista koristan... problem su ljudi koji samo ismijavaju, pricaju besmislice ili imaju "iskustva" temeljena na forumima, auto testovima sa tv ili sjedanjem za volan jaranovog auta... i onda se sve pretvori u smijuriju
amar1994

#11104 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:očistio sam usisnu granu... žalosna ti majka, sta je ono... a nije auto stalno uguseno gradskom voznjom, pocesto je na AC i magistrali... sta mi sipamo i kako nam auta uopste rade, to je fenomen...
nije to do goriva samo , imas motora koji puno kake :D , ko npr hdi :D

Image
preludezalude

#11105 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

muha_sa wrote:moze li auto dobro vuc ako mu ne rade 3 svjecice :?
Moze onome koji sjedne iz tdi ljute masine u v10 sa neispravne 3 svjecice.
preludezalude

#11106 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

muha_sa wrote:posto vozim plinasa neko od raje mi rece da stavim svjecice koje cu kupit u servisu gdje servisiram plin

tako i uradih, kupio i odmah mi namontirali:thumbup:

sutradan auto trese li trese :-) sve dok se dobro ne zagrije--poslije ide ko flak :thumbup:
iso u darkom na dijagnostiku sve ok, al problem ostaje----nema sta mi nisu radili, al nista :-)
odem u volvo servis na dijagnostiku sve ok :thumbup:
pitam ih moze li to bit zbog svjecica :?
moze :)
sreca pa sam sacuvo one stare i drito kod bitange na zamjenu--vracaj stare :-D nikakvih problema vise--auto radi ko lutka--masala :-D

eto vam moje iskustvo--pa bujrum, mozda nekom zatreba :D
Moje misljenje o tim "plinskim svjecicama" je da je to cista ubleha. Na mnogim mjestima na netu se moze naci podaci da auto ipak najbolje radi na svjecicama koje je proizvodjac preporucio, pa cak i rad na plinu.
konektovan

#11107 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
Ned071 wrote:očistio sam usisnu granu... žalosna ti majka, sta je ono... a nije auto stalno uguseno gradskom voznjom, pocesto je na AC i magistrali... sta mi sipamo i kako nam auta uopste rade, to je fenomen...
nije to do goriva samo , imas motora koji puno kake :D , ko npr hdi :D

Image
Ovo bi bilo sevap ocistiti. :mrgreen: Eh sad, da li se ovo moze detaljno ocistiti, ono da nema vise kake bar u pola, i koliko kosta cijena ciscenja odokativno???
dgL_

#11108 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

Ned071 wrote:stvar je u tome jel neko zaista zeli podijeliti svoja iskustva, dati neki savjet i pitati za pomoć ili dođe ovdje provocirati i pametovati. ja bih uvijek pitao bitangu za savjet jer ga cijenim kao majstora. ono sto zna uradi, pomogne, sto mu ne ide, nece da radi. imas nedim17 ako hoces savjet za plin ili ljude poput njega za slicne stvari... i forum bude zaista koristan... problem su ljudi koji samo ismijavaju, pricaju besmislice ili imaju "iskustva" temeljena na forumima, auto testovima sa tv ili sjedanjem za volan jaranovog auta... i onda se sve pretvori u smijuriju
Hahahahahaha vise puta sam rekao bitanga je majstor ipo al je ko covjek nula obicna :D

Vazda nake sprdancije nesto i slazem se gore sa konstatacijama vezano za ismijavanje neko i podrugivanje ljudi koji se licno poznaju, druze, ahbabi, kumovi, brude i to :)
NediM17

#11109 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

muha_sa wrote:posto vozim plinasa neko od raje mi rece da stavim svjecice koje cu kupit u servisu gdje servisiram plin

sutradan auto trese li trese :-) sve dok se dobro ne zagrije--poslije ide ko flak :thumbup:
iso u darkom na dijagnostiku sve ok, al problem ostaje----nema sta mi nisu radili, al nista :-)
sreca pa sam sacuvo one stare i drito kod bitange na zamjenu--vracaj stare :-D nikakvih problema vise--auto radi ko lutka--masala :-D

stavis najobicniji NGK koji je preporucen za tvoj auto i miran si dugo...
muha_sa

#11110 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by muha_sa »

NediM17 wrote:

stavis najobicniji NGK koji je preporucen za tvoj auto i miran si dugo...
izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve ok :-)
posto sam trenutno u SveCkoj ovdje sam ih kupio :)

one za plin su zesca ubleha :-) :-) bacanje love
mad_max_ba

#11111 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mad_max_ba »

muha_sa wrote: izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve ok :-)

dobro ba muha znamo da si u swerige :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vari li se gore šta :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#11112 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by muha_sa »

mad_max_ba wrote:
muha_sa wrote: izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve ok :-)

dobro ba muha znamo da si u swerige :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vari li se gore šta :lol: :lol: :lol:
sad cu turit nakav njihov grah da varim
ado-šampion

#11113 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado-šampion »

NediM17 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Kad se bitanga nekom na kosti natovari j*** jw jeza u ledja :)))

Pusti ba covjeka nek zivi ima i on majku sto bi rekla Mubera :)
sta si mu ti advokat?
ne tovarim se ja nikome nego evo vec 13 godina citam njegove gluposti i demagogiju ....mr. premiJum... mozda nekad 2009. je izvaljivao da u preticanju kad vrati u manju da mu sa 3000 padnu obrtaji na 1500 :lol: :lol: :lol: :lol:
zar je bio i taj biser? :lol:

i meni se to jednom desilo, umjesto u trecu da mi proleti u petu, samo sto sam ja to odmah skontao, nisam pomislio kako obrtaju padaju kada vratim "brzinu nize". :lol:
Ma pusti covjek izmislja ili me zamijenio s nekim. Eto zarovite se nadjite, ako nadjete, nema me na forumu godinu dana, mislim da je posteno od mene. Taman da se malo odmorim. :D Moj nick je isti od prve registracije 2004.
basicm

#11114 Re: Abgas werkstatt

Post by basicm »

ranger wrote:starom isto na g4 izbacuje nikakvih promjena u voznji... mislim da je negdje nesto zapuseno.
ja sam davno jednom ocistio egr i klapnu gasa, granu nisam skidao i bilo je ok par mjeseci i sad opet... a auto ide ko i prvog dana.
A kako znate da vam radi egr? Mozda ne radi.
Dadulino

#11115 Re: Abgas werkstatt

Post by Dadulino »

basicm wrote:
ranger wrote:starom isto na g4 izbacuje nikakvih promjena u voznji... mislim da je negdje nesto zapuseno.
ja sam davno jednom ocistio egr i klapnu gasa, granu nisam skidao i bilo je ok par mjeseci i sad opet... a auto ide ko i prvog dana.
Kod mene lično EGR ventil je nov,al' ne vjerujem da je do EGR-a ovaj abgass,prije da je neki senzor ili relej.
ranger

#11116 Re: Abgas werkstatt

Post by ranger »

basicm wrote:
pa ne znam, al svi kazu EGR pa ga ocistih...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11117 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote: Hahahahahaha vise puta sam rekao bitanga je majstor ipo al je ko covjek nula obicna :D
jel se mi to znamo uzivo ili samo preko postova? nisam ja jedna nula vec dupla nula,to je jos gore... :run:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11118 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

ado-šampion wrote:Taman da se malo odmorim.
pozdravio te lesli elriđ
adodbr

#11119 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by adodbr »

Veliki servis citroen c4 1,6 hdi 66 kw 2006 dizel ? manje vise mi svi kazu Dedovic i da bi trebalo bit 400 km ? jel to najbolja solucija ?
amar1994

#11120 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ne znam je li najbolja ali sigurna jeste koliko toliko .
amar1994

#11121 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote: Image
Ovo bi bilo sevap ocistiti. :mrgreen: Eh sad, da li se ovo moze detaljno ocistiti, ono da nema vise kake bar u pola, i koliko kosta cijena ciscenja odokativno???
polit benzinom pa zapalit :wink:
konektovan

#11122 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
amar1994 wrote: Image
polit benzinom pa zapalit :wink:
To nikad, cileta za muzej cuvam. :wink: :mrgreen:
Nego, ako ne znas kobkretno odgovor na moje pitanje, mojne zahebancije, prijavit cu te moderaciji, pa se onda sprdaj koliko hoces. :mrgreen:
amar1994

#11123 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Normalno da se zajebajem , pa uzmes skines i ocistis rucno :skoljka: , nemoj ga samo vozit u servise :lol:
junior3

#11124 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote: nije to do goriva samo , imas motora koji puno kake :D , ko npr hdi :D

Image
Dok sam još vozio e46 morao sam jednom čistiti, odvezem mehaničaru, čovjek skine i odnese na praonu opere pod pritiskom.
E sad ko je tu lud ja ili on, ne znam. :mrgreen:
Nije problema bilo, što je glavno.
Ned071

#11125 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Meni je ocisceno rucno, trajalo vise od dva sata...
Post Reply