Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mad_max_ba
#11101 Re: Pitamo Mehanicare ?
e jbga konektovaniti bi sve đabanaluka, nemre...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11102 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma jok dzaba, bar neki lajkic, smajli...mad_max_ba wrote:e jbga konektovaniti bi sve đabanaluka, nemre...
Imam ja obraza druze.
- Ned071
#11103 Re: Pitamo Mehanicare ?
stvar je u tome jel neko zaista zeli podijeliti svoja iskustva, dati neki savjet i pitati za pomoć ili dođe ovdje provocirati i pametovati. ja bih uvijek pitao bitangu za savjet jer ga cijenim kao majstora. ono sto zna uradi, pomogne, sto mu ne ide, nece da radi. imas nedim17 ako hoces savjet za plin ili ljude poput njega za slicne stvari... i forum bude zaista koristan... problem su ljudi koji samo ismijavaju, pricaju besmislice ili imaju "iskustva" temeljena na forumima, auto testovima sa tv ili sjedanjem za volan jaranovog auta... i onda se sve pretvori u smijuriju
- amar1994
#11104 Re: Pitamo Mehanicare ?
nije to do goriva samo , imas motora koji puno kakeNed071 wrote:očistio sam usisnu granu... žalosna ti majka, sta je ono... a nije auto stalno uguseno gradskom voznjom, pocesto je na AC i magistrali... sta mi sipamo i kako nam auta uopste rade, to je fenomen...

-
preludezalude
#11105 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze onome koji sjedne iz tdi ljute masine u v10 sa neispravne 3 svjecice.muha_sa wrote:moze li auto dobro vuc ako mu ne rade 3 svjecice
-
preludezalude
#11106 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moje misljenje o tim "plinskim svjecicama" je da je to cista ubleha. Na mnogim mjestima na netu se moze naci podaci da auto ipak najbolje radi na svjecicama koje je proizvodjac preporucio, pa cak i rad na plinu.muha_sa wrote:posto vozim plinasa neko od raje mi rece da stavim svjecice koje cu kupit u servisu gdje servisiram plin
tako i uradih, kupio i odmah mi namontirali:thumbup:
sutradan auto trese li tresesve dok se dobro ne zagrije--poslije ide ko flak
![]()
iso u darkom na dijagnostiku sve ok, al problem ostaje----nema sta mi nisu radili, al nista![]()
odem u volvo servis na dijagnostiku sve ok![]()
pitam ih moze li to bit zbog svjecica![]()
moze![]()
sreca pa sam sacuvo one stare i drito kod bitange na zamjenu--vracaj starenikakvih problema vise--auto radi ko lutka--masala
![]()
eto vam moje iskustvo--pa bujrum, mozda nekom zatreba
- konektovan
#11107 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovo bi bilo sevap ocistiti.amar1994 wrote:nije to do goriva samo , imas motora koji puno kakeNed071 wrote:očistio sam usisnu granu... žalosna ti majka, sta je ono... a nije auto stalno uguseno gradskom voznjom, pocesto je na AC i magistrali... sta mi sipamo i kako nam auta uopste rade, to je fenomen..., ko npr hdi
![]()
-
dgL_
#11108 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hahahahahaha vise puta sam rekao bitanga je majstor ipo al je ko covjek nula obicnaNed071 wrote:stvar je u tome jel neko zaista zeli podijeliti svoja iskustva, dati neki savjet i pitati za pomoć ili dođe ovdje provocirati i pametovati. ja bih uvijek pitao bitangu za savjet jer ga cijenim kao majstora. ono sto zna uradi, pomogne, sto mu ne ide, nece da radi. imas nedim17 ako hoces savjet za plin ili ljude poput njega za slicne stvari... i forum bude zaista koristan... problem su ljudi koji samo ismijavaju, pricaju besmislice ili imaju "iskustva" temeljena na forumima, auto testovima sa tv ili sjedanjem za volan jaranovog auta... i onda se sve pretvori u smijuriju
Vazda nake sprdancije nesto i slazem se gore sa konstatacijama vezano za ismijavanje neko i podrugivanje ljudi koji se licno poznaju, druze, ahbabi, kumovi, brude i to
-
NediM17
#11109 Re: Pitamo Mehanicare ?
stavis najobicniji NGK koji je preporucen za tvoj auto i miran si dugo...muha_sa wrote:posto vozim plinasa neko od raje mi rece da stavim svjecice koje cu kupit u servisu gdje servisiram plin
![]()
iso u darkom na dijagnostiku sve ok, al problem ostaje----nema sta mi nisu radili, al nista![]()
moze![]()
sreca pa sam sacuvo one stare i drito kod bitange na zamjenu--vracaj starenikakvih problema vise--auto radi ko lutka--masala
![]()
- muha_sa
#11110 Re: Pitamo Mehanicare ?
izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve okNediM17 wrote:stavis najobicniji NGK koji je preporucen za tvoj auto i miran si dugo...muha_sa wrote:posto vozim plinasa neko od raje mi rece da stavim svjecice koje cu kupit u servisu gdje servisiram plin
![]()
moze![]()
![]()
posto sam trenutno u SveCkoj ovdje sam ih kupio
one za plin su zesca ubleha
- mad_max_ba
#11111 Re: Pitamo Mehanicare ?
dobro ba muha znamo da si u swerigemuha_sa wrote: izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve ok![]()
posto sam trenutno u SveCkoj ovdje sam ih kupio![]()
one za plin su zesca ubleha![]()
bacanje love
vari li se gore šta
- muha_sa
#11112 Re: Pitamo Mehanicare ?
sad cu turit nakav njihov grah da varimmad_max_ba wrote:dobro ba muha znamo da si u swerigemuha_sa wrote: izjebalo me do daske a dijagnostika kaze da je sve ok![]()
posto sam trenutno u SveCkoj ovdje sam ih kupio![]()
one za plin su zesca ubleha![]()
bacanje love
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vari li se gore šta![]()
![]()
-
ado-šampion
#11113 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma pusti covjek izmislja ili me zamijenio s nekim. Eto zarovite se nadjite, ako nadjete, nema me na forumu godinu dana, mislim da je posteno od mene. Taman da se malo odmorim.NediM17 wrote:zar je bio i taj biser?bitanga_sa_otesa wrote:sta si mu ti advokat?dgL_ wrote: Kad se bitanga nekom na kosti natovari j*** jw jeza u ledja))
Pusti ba covjeka nek zivi ima i on majku sto bi rekla Mubera
ne tovarim se ja nikome nego evo vec 13 godina citam njegove gluposti i demagogiju ....mr. premiJum... mozda nekad 2009. je izvaljivao da u preticanju kad vrati u manju da mu sa 3000 padnu obrtaji na 1500![]()
![]()
![]()
![]()
i meni se to jednom desilo, umjesto u trecu da mi proleti u petu, samo sto sam ja to odmah skontao, nisam pomislio kako obrtaju padaju kada vratim "brzinu nize".
- basicm
#11114 Re: Abgas werkstatt
A kako znate da vam radi egr? Mozda ne radi.ranger wrote:starom isto na g4 izbacuje nikakvih promjena u voznji... mislim da je negdje nesto zapuseno.
ja sam davno jednom ocistio egr i klapnu gasa, granu nisam skidao i bilo je ok par mjeseci i sad opet... a auto ide ko i prvog dana.
- Dadulino
#11115 Re: Abgas werkstatt
Kod mene lično EGR ventil je nov,al' ne vjerujem da je do EGR-a ovaj abgass,prije da je neki senzor ili relej.basicm wrote:A kako znate da vam radi egr? Mozda ne radi.ranger wrote:starom isto na g4 izbacuje nikakvih promjena u voznji... mislim da je negdje nesto zapuseno.
ja sam davno jednom ocistio egr i klapnu gasa, granu nisam skidao i bilo je ok par mjeseci i sad opet... a auto ide ko i prvog dana.
- ranger
#11116 Re: Abgas werkstatt
pa ne znam, al svi kazu EGR pa ga ocistih...basicm wrote:A kako znate da vam radi egr? Mozda ne radi.ranger wrote:starom isto na g4 izbacuje nikakvih promjena u voznji... mislim da je negdje nesto zapuseno.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11117 Re: Pitamo Mehanicare ?
jel se mi to znamo uzivo ili samo preko postova? nisam ja jedna nula vec dupla nula,to je jos gore...dgL_ wrote: Hahahahahaha vise puta sam rekao bitanga je majstor ipo al je ko covjek nula obicna
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11118 Re: Pitamo Mehanicare ?
pozdravio te lesli elriđado-šampion wrote:Taman da se malo odmorim.
-
adodbr
#11119 Re: Pitamo Mehanicare ?
Veliki servis citroen c4 1,6 hdi 66 kw 2006 dizel ? manje vise mi svi kazu Dedovic i da bi trebalo bit 400 km ? jel to najbolja solucija ?
- amar1994
#11120 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam je li najbolja ali sigurna jeste koliko toliko .
- amar1994
#11121 Re: Pitamo Mehanicare ?
polit benzinom pa zapalitkonektovan wrote:Ovo bi bilo sevap ocistiti.amar1994 wrote:Eh sad, da li se ovo moze detaljno ocistiti, ono da nema vise kake bar u pola, i koliko kosta cijena ciscenja odokativno???
- konektovan
#11122 Re: Pitamo Mehanicare ?
To nikad, cileta za muzej cuvam.amar1994 wrote:polit benzinom pa zapalitkonektovan wrote:Ovo bi bilo sevap ocistiti.amar1994 wrote:Eh sad, da li se ovo moze detaljno ocistiti, ono da nema vise kake bar u pola, i koliko kosta cijena ciscenja odokativno???
Nego, ako ne znas kobkretno odgovor na moje pitanje, mojne zahebancije, prijavit cu te moderaciji, pa se onda sprdaj koliko hoces.
- amar1994
#11123 Re: Pitamo Mehanicare ?
Normalno da se zajebajem , pa uzmes skines i ocistis rucno
, nemoj ga samo vozit u servise 
-
junior3
#11124 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dok sam još vozio e46 morao sam jednom čistiti, odvezem mehaničaru, čovjek skine i odnese na praonu opere pod pritiskom.konektovan wrote:Ovo bi bilo sevap ocistiti.amar1994 wrote: nije to do goriva samo , imas motora koji puno kake, ko npr hdi
![]()
Eh sad, da li se ovo moze detaljno ocistiti, ono da nema vise kake bar u pola, i koliko kosta cijena ciscenja odokativno???
E sad ko je tu lud ja ili on, ne znam.
Nije problema bilo, što je glavno.
- Ned071
#11125 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni je ocisceno rucno, trajalo vise od dva sata...