"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ady88

#11101 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

Nisam je pitao ali bas cu je upitati idući put kad je vidim :P pa druže koliko ja znam a iskreno nisam bas nešto upoznat ali gotovo svako auto koje je imalo alarm trebao je dovoljno jak udarac u gumu i samim tim bi se alarm aktivirao. Sad da li su to neki loši Alarmi tipa scorpion i slično ne znam, ali pretpostavljam da bi se morali aktivirati zbog vibracije :)
gradina

#11102 Re: "Majstori" parkiranja

Post by gradina »

A ta velite na ovo?

http://tesanj.net/2014/03/28/a-sada-spe ... -spektakl/

dobro je da nije zakon RS na snazi u Federaciji..
duminjo

#11103 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duminjo »

Imam ispred zgrade takvih 5-6 koji redovno tik pred ulaz parkiraju + smetaju svakome ko slučajno prolazi ispred zgrade i nemoguce ih je zaobići da ne gazis po blatu (travi) pored. Oko zgrada ima uvijek mjesta. Problem njima prosetat 30-50 metara. Već neko vrijeme kontam sta BiH a da ne dolazim u bilo kakav dijalog s njima.
Nije mi mrsko zaobići da stvarno nema mjesta ali mi ide na neku stvar sto uvijek isti tu ostavljaju. Svi glupi samo oni gospoda pred ulaz. Pa majku mu :-)
goran16v

#11104 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Black swan wrote:kakav je to alarm koji se tako pali
Gotovo svaki alarm ima sok senzor osjetljiv na stresanje protiv fizickog pomjeranja vozila. Vjerujem da si 100 x vidio pauk i na njemu auto sa upljenim alarmom ili si cuo zavijanje alarma nakon udara groma. To ti je to, samo sto su razlicito osjetljivi.
goran16v

#11105 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

duminjo wrote:Imam ispred zgrade takvih 5-6 koji redovno tik pred ulaz parkiraju + smetaju svakome ko slučajno prolazi ispred zgrade i nemoguce ih je zaobići da ne gazis po blatu (travi) pored. Oko zgrada ima uvijek mjesta. Problem njima prosetat 30-50 metara. Već neko vrijeme kontam sta BiH a da ne dolazim u bilo kakav dijalog s njima.
Nije mi mrsko zaobići da stvarno nema mjesta ali mi ide na neku stvar sto uvijek isti tu ostavljaju. Svi glupi samo oni gospoda pred ulaz. Pa majku mu :-)
Skini im po tablicu, dok izganjaju novu propisace materino mlijeko! :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11106 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

goran16v wrote:
Gotovo svaki alarm ima sok senzor osjetljiv na stresanje protiv fizickog pomjeranja vozila. Vjerujem da si 100 x vidio pauk i na njemu auto sa upljenim alarmom ili si cuo zavijanje alarma nakon udara groma. To ti je to, samo sto su razlicito osjetljivi.
pa ako je lupio u gumu nije zaljuljao auto
ili je lupio kao slon :mrgreen:

prostudirao sam alarme

ne bi se trebali paliti na takve pojave niti na gromove i petarde
lopte, naslanjanje, zavrtanje retrovizora...cak se i na kradju maglenki ne pale

sto se guma i lopti tice
nije 1989.
goran16v

#11107 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Black swan wrote:
goran16v wrote:
pa ako je lupio u gumu nije zaljuljao auto
ili je lupio kao slon :mrgreen:

prostudirao sam alarme

ne bi se trebali paliti na takve pojave niti na gromove i petarde
lopte, naslanjanje, zavrtanje retrovizora...cak se i na kradju maglenki ne pale

sto se guma i lopti tice
nije 1989.
Ne bi se trebali paliti kvalitetni alarmi, ali to ne vazi za kineske i no name smece...
Ady88

#11108 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

Eno maloprije opet prolazio i neko joj je prošao ključem čitavom suvozacovom stranom tako da možda skonta za ubuduce
shandrprcSA

#11109 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shandrprcSA »

neko? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11110 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

doduse samo takve sam procavao :mrgreen:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#11111 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Romeo 80 »

AleksoMKD wrote:Image

Nije parkiranje al eto, mentalni sklop vozaca je isti.
Iako ne sumnjam u bahatost ljudi, meniova slika djeluje kao photoshop?! :cry: Ne znam kako je moguće da bilo koji auto onako skrene pod uglom od 90 stepeni i da zadnji točkovi idu po tragu prednjih? :?
Better Man

#11112 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Evo malo retardiranih invalida....

Image

Image

Image

Image

Image
goran16v

#11113 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Drzava otisla u qurac krasni, auti nepropisno na trotoaru pored zgrade MUP-a, ovakve anarhije nije bilo ni u ratu.
Danguba

#11114 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Danguba »

goran16v wrote:Drzava otisla u qurac krasni, auti nepropisno na trotoaru pored zgrade MUP-a, ovakve anarhije nije bilo ni u ratu.
cuj nije bilo u ratu :-)
pa @muha-sa vozio biciklo u kontra smjeru... :D
goran16v

#11115 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

To su ga vile nosale...
amal1

#11116 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amal1 »

Evo kako to rusi rješavaju (topla preporuka da pregledate svih 17 video klipova, necete zazaliti)

http://www.youtube.com/watch?v=7a2lcP0texg
Qler

#11117 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Danas u Nedzaricima na semaforu, ja cekam da skrenem lijevo za dobrinju, vec tri semafora, cetvrti na redu i ja prvi. Kad hadzo sa 4Runner-om ispred mene.. ono ko' hadzo, prestigao sve, i uvalio se haman na sine. I kad se upalilo zeleno ja po gasu i na sirenu, svirao iza njega skoro do one stanice. Tu ga prestignem, i stanem na semafor onaj za skretanje a a-polje lijevo, Vojnicko desno. Stane on pored mene i i ono kao rukama, sta je problem, ja otvorim prozor, otvori i on, kaze sta je problem. Reko problem si ti i pametnjakovici ko ti. Kaze jesam te ugrozio? Reko nisi me ugrozio nego me pravis budalom, drugi put prodji skroz kad ti se zuri nemoj cekati semafor nikako.

Ne znam pije li vode da nazovem policiju i kazem im to i to auto tada i tada napravilo taj prekrsaj?
goran16v

#11118 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Jok, i da dodje do suda bilo bi njegova protiv tvoje jer nema drugih dokaza, zato takve prijave policija i ne uzima u obzir...
pogresan smjer

#11119 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pogresan smjer »

Qler wrote:Danas u Nedzaricima na semaforu, ja cekam da skrenem lijevo za dobrinju, vec tri semafora, cetvrti na redu i ja prvi. Kad hadzo sa 4Runner-om ispred mene.. ono ko' hadzo, prestigao sve, i uvalio se haman na sine. I kad se upalilo zeleno ja po gasu i na sirenu, svirao iza njega skoro do one stanice. Tu ga prestignem, i stanem na semafor onaj za skretanje a a-polje lijevo, Vojnicko desno. Stane on pored mene i i ono kao rukama, sta je problem, ja otvorim prozor, otvori i on, kaze sta je problem. Reko problem si ti i pametnjakovici ko ti. Kaze jesam te ugrozio? Reko nisi me ugrozio nego me pravis budalom, drugi put prodji skroz kad ti se zuri nemoj cekati semafor nikako.

Ne znam pije li vode da nazovem policiju i kazem im to i to auto tada i tada napravilo taj prekrsaj?
Pro-tip : sljedeći put na toj raskrsnici idi desno, skreni prema DHL-u pa se vrati nazad, tako da ideš pravo za dobrinju. :bih:
Qler

#11120 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Ma znam za tip, ali eto nesto htio tu... a nedavno sam kod zeljeznicke nekog papcica, balavac sa e39 meni se cini, prakticno popeo na trotoar kod semafora za pjesake kad sam skretao sa puta zivota za velesice. On htio iz trake za pravo da se uvali, jos svira i gura se. Ja lagano, kao da ga nema, svoju putanju i tempo... nije se mogao uvaliti nije mogao ni stati i na trotoar se popeo...
goran16v

#11121 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

To se desava skoro na svakom prolasku. Tu i na raskrsnici B. grada/Radiceva kod BBI bi za taj prekrsaj policija mogla rjesiti deficit u KS-u... Doduse sad se iz obje trake iz Kranjceviceve moze pravo u Put zivota pa im je malo teze zauzeti pogodan polozaj da se uvale...
kucniljubimac

#11122 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kucniljubimac »

kakavdanakneiskustvu wrote:necete vjerovati ali covjek mi u privatnim porukama prijeti misleci da sam za njega napisao da je kreten,nevjerovatno
:lol: :lol: :lol: oplakah

homega je poznati kontras i troler i opasan i i i i i :lol:
Logovan

#11123 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

Better Man wrote:Evo malo retardiranih invalida....

Image
Ovako je svaki dan. Čitava ova ulica je jedan veliki parking.
pipi-duga-carapa

#11124 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pipi-duga-carapa »

Qler wrote:Danas u Nedzaricima na semaforu, ja cekam da skrenem lijevo za dobrinju, vec tri semafora, cetvrti na redu i ja prvi. Kad hadzo sa 4Runner-om ispred mene.. ono ko' hadzo, prestigao sve, i uvalio se haman na sine. I kad se upalilo zeleno ja po gasu i na sirenu, svirao iza njega skoro do one stanice. Tu ga prestignem, i stanem na semafor onaj za skretanje a a-polje lijevo, Vojnicko desno. Stane on pored mene i i ono kao rukama, sta je problem, ja otvorim prozor, otvori i on, kaze sta je problem. Reko problem si ti i pametnjakovici ko ti. Kaze jesam te ugrozio? Reko nisi me ugrozio nego me pravis budalom, drugi put prodji skroz kad ti se zuri nemoj cekati semafor nikako.

Meni se ovo svaki dan dešava, ima ovih nadutih tipova ko govana!
Uvijek kad se skrene prema Dobrinji sačeka te crveno na onaj drugi semafor, al ima hadža koji vrše slalom i auto trke pa taman misliš ti prvi kad ono ispred tebe iz druge trake preko pune naravno, postavi se papak! i onda ne stane na crveno već prođe komotno i napravi polukružno nazad prema Nedžarićima na suprotnu traku lijevo! Ma užas. Samo kažem, policija slabo radi svoj poso, zato nam je sve tako, trude se oni ko nešto ali....daleko je to od pravog rada.
kakavdanakneiskustvu

#11125 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

kucniljubimac wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:necete vjerovati ali covjek mi u privatnim porukama prijeti misleci da sam za njega napisao da je kreten,nevjerovatno
:lol: :lol: :lol: oplakah

homega je poznati kontras i troler i opasan i i i i i :lol:

ja nisam napisao ko mi je prijetio
Locked