Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
friskyoreo

#11101 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Mene smorio Mr. Robot. Zaboravio sam i sta sam gledao u prvoj sezoni. Oni nesto kao podsjecaju, onda oni njegovi tripovi, proslost, sadasnjost...
Iako sam imao pozitivno misljenje o prvoj sezoni, ovu prvu epizodu druge sezone sam odgledao do pola i ugasio. Mucno mi nesto, preko k... , nije to to...
Diwan

#11102 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

preporuka i od mene
Jack Be Nimble

#11103 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Stranger Things :thumbup: Kao sto sam vec napisao ET sa hororom.

Meni se ove djecije serije svidjaju pogotovo za ljeta, odma me vrate u djetinistvo kada sam gledao u jutarnjim satima Gunije, ET, Karate Kid itd :D
dale cooper

#11104 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Jack Be Nimble wrote:Stranger Things :thumbup: Kao sto sam vec napisao ET sa hororom.

Meni se ove djecije serije svidjaju pogotovo za ljeta, odma me vrate u djetinistvo kada sam gledao u jutarnjim satima Gunije, ET, Karate Kid itd :D
Sad pogledao pilot. Dobar pravo! :thumbup: Baš nostalgični retro sci-fi sa dozom horora koji me vraća u djetinjstvo. :-D
Produkcija je super i baš su potrefili izgled i atmosferu. I muzika je odlična. Glavna tema u fazonu Tangerine Dreama iz
kasnije faze i 80's retro obsesivaca M83. Plus naravno pjesme koje su se mogle čuti na radiju iz tog perioda.
Osmjehnuo sam se kada sam čuo Toto i Africu u jednoj sceni. :D
friskyoreo

#11105 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Ne znam da li je bila, ali je serija odlicna za sad. Imaju 3 epizode.

Image
Jack Be Nimble

#11106 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Stranger Things :thumbup:

Zabavna serija. Rezija uzela dijelove iz Xfiles, Cloce Encounters, ET, Goonies, War Games, Resident Evil, Pan's Labyrinth i sve smuckala u jednu seriju. Nisu izmisljali toplu vodu.

Preporucujem.
Officer Crabtree

#11107 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

friskyoreo wrote:Ne znam da li je bila, ali je serija odlicna za sad. Imaju 3 epizode..

Jel ovo neka telenovela, tako vidim da je oslovljavaju? Koji je žanr...
friskyoreo

#11108 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Officer Crabtree wrote:
friskyoreo wrote:Ne znam da li je bila, ali je serija odlicna za sad. Imaju 3 epizode..

Pa nisam neki strucnjak za zanriranje, ali svakako nije telenovela. Prije bih rekao akciona drama. Radi se o djevojci koja je sefica kartela, tj njenom putu do te pozicije. Svakako preporucujem pilot epizodu za pogledati svakome. :)
Officer Crabtree

#11109 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

friskyoreo wrote:
Officer Crabtree wrote:

Pa nisam neki strucnjak za zanriranje, ali svakako nije telenovela. Prije bih rekao akciona drama. Radi se o djevojci koja je sefica kartela, tj njenom putu do te pozicije. Svakako preporucujem pilot epizodu za pogledati svakome. :)
e hvala, ja sam na osnovu plakata i informacija o produkciji mislio da je neka telenovela (štali već esmeralda moderna :lol: )
friskyoreo

#11110 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Ma kakvi to, furaju malo vise taj meksicki stil. mislim moraju, ipak se radi i meksickim kartelima. Ali meni je serija odlicna, sve 3 epizode sam izgledao u cugu. :D
pirpa

#11111 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pirpa »

BJB

#11112 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BJB »

Jack Be Nimble wrote:Stranger Things :thumbup:

Zabavna serija. Rezija uzela dijelove iz Xfiles, Cloce Encounters, ET, Goonies, War Games, Resident Evil, Pan's Labyrinth i sve smuckala u jednu seriju. Nisu izmisljali toplu vodu.

Preporucujem.
Jucer odgledala sve epizode. :thumbup: Nije mi jasan Hopperov postupak na kraju nikako? Je li ostavlja hranu za El ili ?
Cini mi se da su vec najavili da ce biti druga sezona, samo ko ce je docekati.
Image
taureg71

#11113 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by taureg71 »

Konacno na nasim kanalima normalna tj naaaj serija svih vremena, OBN od 22.10 pocinje Breaking bad....jupiiiiiiiiiiiiiiii
karanana

#11114 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

kenjam se ja na njih i na to sto uvode seriju kad dodjem u 22:10 da gledam a oni neki seljacki shovu pustaju i ne drze se najavljenog rasporeda.
a onda ce se na pola sezone ili u najboljem slucaju na kraju sezone desiti permanentni prekid.
torrenti i kodiji majka. kad hocu kako hocu i gdje hocu.

evo krenu, 5 minuta kasni, nije lose.
taureg71

#11115 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by taureg71 »

karanana wrote:kenjam se ja na njih i na to sto uvode seriju kad dodjem u 22:10 da gledam a oni neki seljacki shovu pustaju i ne drze se najavljenog rasporeda.
a onda ce se na pola sezone ili u najboljem slucaju na kraju sezone desiti permanentni prekid.

rodjen nezadovoljan ??? bar sinoc je sve ok islo...pocelo u 22.10 po najavi..ne kuzim te, majke mi, naaaj serija po ocjenama svih vremena, kupila nasa TV kuca i sta >>> ti kenjas nesto...ma daj....narode uzivaj u seriji @@@
l33t

#11116 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by l33t »

taureg71 wrote:
karanana wrote:kenjam se ja na njih i na to sto uvode seriju kad dodjem u 22:10 da gledam a oni neki seljacki shovu pustaju i ne drze se najavljenog rasporeda.

rodjen nezadovoljan ??? bar sinoc je sve ok islo...pocelo u 22.10 po najavi..ne kuzim te, majke mi, naaaj serija po ocjenama svih vremena, kupila nasa TV kuca i sta >>> ti kenjas nesto...ma daj....narode uzivaj u seriji @@@
jel bilo puno reklama tokom epizode?
karanana

#11117 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

taureg71 wrote:

pocelo u 22:15. ok 5 minuta, no problem. psovke su cenzurisane tonski ne prevodom. zatim reklame. ali ok, moraju od necega zivjeti. ali takodjer iz iskustva s nasim tv kucama znam da ce ici sezona-dvije i onda stop. koliko cesto su epizode?
konahawaii

#11118 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by konahawaii »

joj nikad in necu oprostit kad sam bio mali, pa DBZ jedno tri puta su ponavljali od pocetka i puste do neke 50-te epizode, kad se bori vegeta sa onim zarbonom i prekinu..tek sam godinama kasnije saznao sta se desi poslije :lol:
Daryl Dixon

#11119 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

ti si makar saznao, ja nisam nikada :mrgreen:
Altsa

#11120 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Altsa »

taureg71 wrote:

Za pohvalu je svakako ali malo kasne :lol: samo 8 godina :lol: :lol:
GaRGa

#11121 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by GaRGa »

friskyoreo wrote:Mene smorio Mr. Robot. Zaboravio sam i sta sam gledao u prvoj sezoni. Oni nesto kao podsjecaju, onda oni njegovi tripovi, proslost, sadasnjost...
Iako sam imao pozitivno misljenje o prvoj sezoni, ovu prvu epizodu druge sezone sam odgledao do pola i ugasio. Mucno mi nesto, preko k... , nije to to...

isti slucaj...
ExNihilo

#11122 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ExNihilo »

Stranger Things. Ovo je genijalno, ja sam oduševljen. Konačno nešto s dušom. Winona kao u najboljim danima. Nesuđena SF heroina. Gledaj ba postera za seriju. Nešto s ovakvim posterom ne može bit sranje. Smoždio sam sve epizode za dan. Bravo, bravo. Aplaudiram.

Image
dale cooper

#11123 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Stranger Things. Ovo je genijalno, ja sam oduševljen. Konačno nešto s dušom. Winona kao u najboljim danima. Nesuđena SF heroina. Gledaj ba postera za seriju. Nešto s ovakvim posterom ne može bit sranje. Smoždio sam sve epizode za dan. Bravo, bravo. Aplaudiram.

Image
:thumbup:

Ja sam pogledao prve dvije epizode, ali sam isto oduševljen. Kao da su mi vratili neke drage komadiće djetinjstva sa ovom serijom. :-D
kakavdanakneiskustvu

#11124 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote:
taureg71 wrote:

pocelo u 22:15. ok 5 minuta, no problem. psovke su cenzurisane tonski ne prevodom. zatim reklame. ali ok, moraju od necega zivjeti. ali takodjer iz iskustva s nasim tv kucama znam da ce ici sezona-dvije i onda stop. koliko cesto su epizode?

niđe veze
relativno84

#11125 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Image
Nije ovo cak ni lose, onako moze se :oops:
Post Reply