Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11101 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

bhnapoleon1 wrote: 23/09/2021 00:12
hrasno38 wrote: 22/09/2021 23:54

Ne sporim aposlutno pobjedu Sarajeva koje je bilo bolje, konkretnije i sa boljim sansama ali ipak kad fasujes prvi gol puno je teze igrati.
To jeste pod uslovom da trener ima plan i igrači ideju tog plana, čini li se tebi da Ivković ima plan 😂
Ma i kad nemas nekakv poseban plan protiv ovakvog Sarajeva se moze igrati na nulu ali kad ti Sarajevo zabije prvi gol onda oni dobiju jos krila a ti se sjebes i ode sve do vraga. Mislim ja sam davno o Ivkovicu rekao sve sto sam imao isto kao i o Amaru s tom razlikom sto je Amar osvajao titule sa Zeljom a Ivkovic je uglavnom odvodio ekipe u nizi rang
Registarska oznaka

#11102 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Registarska oznaka »

F&N wrote: 23/09/2021 09:58
k4mi wrote: 23/09/2021 09:49 Image
Image
:lol: :lol: :lol:
k4mi

#11103 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by k4mi »

F&N wrote: 23/09/2021 09:58
ovako se linija povuce, i vrlo vjerovatno nije ofsajd a cak i da jeste veoma mali je. Iako se na tvu cinilo da je (velika) greska linijskog
Dr Kova

#11104 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Dr Kova »

Najljepši poklon za rođendan Željo je dobio od Sarajeva
Kaligrafija

#11105 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Kaligrafija »

radijator wrote: 23/09/2021 08:44
Kaligrafija wrote: 23/09/2021 00:09

ps ako ga ravnamo po liniji sesnaesterca, jos gori ofsajd...
A ako ga budes ravnao sa linijom na centru, onda ga nema... :-)
Kriv nam stadion... :lol: :lol:
last mohicans

#11106 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

To je to, koljeno u ofsajdu.
motachjointa

#11107 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by motachjointa »

ovo ako je uopste ofsajd to su milimetri a nikako velika ocigledna greška sudije koja je prelomila utakmicu :izet:
k4mi

#11108 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by k4mi »

motachjointa wrote: 23/09/2021 10:36 ovo ako je uopste ofsajd to su milimetri a nikako velika ocigledna greška sudije koja je prelomila utakmicu :izet:
upravo tako :izet:
mirza_15

#11109 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

last mohicans wrote: 23/09/2021 10:34
E to je to. Ovako see povlače linije.
splinter

#11110 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Povucite je više jednom kako treba. Od sinoć rasprava o linijama.

Image
last mohicans

#11111 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Sto ti je vokri, svakako bi vas :izet:
Evo su se malo drznuli i političari pa i klix da komentarisu Velez. Valjda koja dođe do balija u savezu. Ali fakat, čime je Hasic zasluzio 2 god, zbog izjava?
motachjointa

#11112 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by motachjointa »

zbog njegovog hajcanja umalo ne pade mrtva glava, ne kazem da je tako, ali je to valjda rezon kojim se vode u savezu
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#11113 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ajdamo »

Legenda Veleža Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH

https://www.klix.ba/sport/nogomet/legen ... /210923062

“Vezano za navode Vice Zeljkovića predsjednika F/NS BiH u tekstu pod naslovom ‘Veležu slijede žestoke kazne’, o tome kako je za sve kriv predsjednik Hasić, u kojem se spominje moje ime kao ‘legende’ Veleža, a radi pojašnjenja i istine gosp. Vice Zeljkoviću napominjem sljedeće:

Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol, što je promijenilo tok čitave utakmice, koja bi rezultatski bila potpuno drugačija.

Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendenciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu, što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu ‘Rođeni’.

Ovim putem predlažem da se uvede VAR-tehnologija kako bi greške sudija smanjila na minimum.

Poštovani predsjedniče i rukovodstvo F/NS BiH, dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine, za sve koji rade i takmiče se u FSBiH, a što nije teško, jer treba samo primjenjivati Statut i pravilnike, čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika Saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi i Vas i savez u jednosmjernu ulicu.

Ovo je posljednji savjet koji vam dajem kao vaš savjetnik, te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u F/NS BiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer ja sam bio i ostajem dijete Veleža”, stoji u Kajtazovom pismu ostavke.

https://starmo.ba/dijete-veleza-kajtaz- ... ji-savjet/
mirza_15

#11114 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mirza_15 »

mirza_15 wrote: 23/09/2021 10:44
last mohicans wrote: 23/09/2021 10:34

E to je to. Ovako see povlače linije.
Evo sada sam uvećao i čini mi se da linija na centru čak treba da se nagne malo ulijevo. Kao da nije baš 100% precizno povučena po bijeloj linij centra.
Labirint

#11115 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Labirint »

motachjointa wrote: 23/09/2021 12:09 zbog njegovog hajcanja umalo ne pade mrtva glava, ne kazem da je tako, ali je to valjda rezon kojim se vode u savezu
Savez i rezon ne idu u istu rečenicu niti su sa ovim sastavom neljudi ikada i išli.
palermo

#11116 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

ajdamo wrote: 23/09/2021 12:26 Legenda Veleža Sead Kajtaz podnio ostavku u Nogometnom savezu BiH

https://www.klix.ba/sport/nogomet/legen ... /210923062

“Vezano za navode Vice Zeljkovića predsjednika F/NS BiH u tekstu pod naslovom ‘Veležu slijede žestoke kazne’, o tome kako je za sve kriv predsjednik Hasić, u kojem se spominje moje ime kao ‘legende’ Veleža, a radi pojašnjenja i istine gosp. Vice Zeljkoviću napominjem sljedeće:

Tačno je da sam rekao da sam razočaran događajima na utakmici između FK Velež i FK Borac i da žalim zbog istih. Također sam rekao da po meni nije postojao prekršaj za Borac iz kog je pao prvi gol, što je promijenilo tok čitave utakmice, koja bi rezultatski bila potpuno drugačija.

Tokom čitavog meča glavni sudija je bio tendenciozan i donosio odluke na štetu Veleža, čime je izazvao neraspoloženje na stadionu, što je moglo izazvati nesagledive posljedice po službena lica na stadionu ‘Rođeni’.

Ovim putem predlažem da se uvede VAR-tehnologija kako bi greške sudija smanjila na minimum.

Poštovani predsjedniče i rukovodstvo F/NS BiH, dobro bi bilo da počnete uvoditi iste aršine, za sve koji rade i takmiče se u FSBiH, a što nije teško, jer treba samo primjenjivati Statut i pravilnike, čime bi sačuvali ugled i dostojanstvo predsjednika Saveza, a način na koji to danas radite protiv mog Veleža vodi i Vas i savez u jednosmjernu ulicu.

Ovo je posljednji savjet koji vam dajem kao vaš savjetnik, te podnosim neopozivu ostavku na savjetničku poziciju u F/NS BiH, jer što se radi protiv mog Veleža ne mogu podnijeti jer ja sam bio i ostajem dijete Veleža”, stoji u Kajtazovom pismu ostavke.

https://starmo.ba/dijete-veleza-kajtaz- ... ji-savjet/
Ha, Seji Fitilju proradila savjest :D ili ipak strah za sopstvenu guzicu
palermo

#11117 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by palermo »

Grean

#11118 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Mostarski Rođeni: Hasić kažnjen prije sjednice, banjalučki Arkan je uradio sve da omrazi i reprezentaciju

Ne smiruju se strasti nakon utakmice Velež - Borac, koja je na kraju registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Banjalučana.

https://scsport.ba/mostarski-rodjeni-ha ... zentaciju/
Evo jos reakcija
Grean

#11119 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

Konaković: Velež je dobrim igrama pomrsio konce Vici, pridružujem se borbi!

O cijeloj situaciji sada se oglasio političar Elmedin Konaković.

“Egzekucije u Fudbalskom savezu BiH.

Predsjednik saveza odmah nakon utakmice označi krivca imenom i prezimenom, sastanu se Disciplinska i Takmičarska komisija za samo nekoliko sati i predsjednikova najavljena egzekucija se desi.

Iz fudbala je na dvije godine protjeran Šemsudin Hasić, predsjednik Veleža.

Veleža koji je dobrim igrama prošle sezone pomrsio konce predsjedniku saveza (Vici Zeljkoviću, op. a.) i njegovoj raji i koji se glasno i hrabro bori protiv anomalija u krovnoj kući fudbala u BiH.

Veleža koji je imao velike probleme prije dolaska Hasića i njegovog tima, a kratko nakon dolaska postao hit u našoj zemlji i predstavio BiH u najboljem svijetlu na evropskoj sceni.

Hasić je svoj novac uložio u klub i značajno uticao na brzi rast Veleža.

Nije se pridržavao pravila po kojim dio budžeta morate planirati za sudije i službena lica i potčiniti se ustaljenom konceptu.

Bilo je nereda i ranije, napada na službena lica, ulazaka na teren, (sjetite se igrača Zrinjskog koji sapliće igrače Veleža kako bi ih stiga publika koja je uletila na teren) nikad nijedan predsjednik kluba nije ovako kažnjen, a nikad nigdje nije kažnjen po nalogu i najavi predsjednika saveza.

Pobunio se ranije i Mušija iz Mladosti, Mladost nije dobila licencu, umjesto njih ligu je popunio Radnik iz Bijeljine.

Ne opravdavam nikad nasilje i napade, a ovoj se borbi pridružujem.

Borbi protiv nerealizovanih, opskurnih likova koji nam fudbal uništavaju i tjeraju sve ozbiljne investitore koji se njihovim pravilima ne povinuju!

Podrška za Velež, za Hasića i za regularno takmičenje u kojem će sudije biti samo sporedni likovi”, objavio je Konaković na svom Facebook profilu.
Jedini iz politickog miljea koji ovo smatra vaznim za osvrta. Ne glasam od 91' a mozda se ovaj put predomislim (ne samo zbog ovog sa Savezom).

Populizam ili ne, zaboli me. Samo znam da mi je dosta legalista, relaksiranja odnosa, beskicmenjaka, prodanih balija pogotovo a i onih koji ih tolerisu. Svi oni misle prije svega da politika i funkcije postoje zbog njih., zaboli ih sta je aktuelno.

Meni u principu ne smetaju ni Vico ni Dodik, ni Beus ni Covic. Oni rade sto od njih ocekujem i prica o njima je samo i iskljucivo skretanje fokusa sa osnovnog problema. Pilavi, Colpe, Rascici, Sarajcici (neka oproste drugi sto im ne znam ime), ovaj iz Srebrenice sto prihvati mandati i njemu slicni u svim strankama..itd.itd.itd.
Raigor Stonehoof

#11120 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Raigor Stonehoof »

Image

budi pametan :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11121 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Truba »

haha ovo je dobro svaka čast
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#11122 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

Grean wrote: 23/09/2021 14:27
Konaković: Velež je dobrim igrama pomrsio konce Vici, pridružujem se borbi!

O cijeloj situaciji sada se oglasio političar Elmedin Konaković.

“Egzekucije u Fudbalskom savezu BiH.

Predsjednik saveza odmah nakon utakmice označi krivca imenom i prezimenom, sastanu se Disciplinska i Takmičarska komisija za samo nekoliko sati i predsjednikova najavljena egzekucija se desi.

Iz fudbala je na dvije godine protjeran Šemsudin Hasić, predsjednik Veleža.

Veleža koji je dobrim igrama prošle sezone pomrsio konce predsjedniku saveza (Vici Zeljkoviću, op. a.) i njegovoj raji i koji se glasno i hrabro bori protiv anomalija u krovnoj kući fudbala u BiH.

Veleža koji je imao velike probleme prije dolaska Hasića i njegovog tima, a kratko nakon dolaska postao hit u našoj zemlji i predstavio BiH u najboljem svijetlu na evropskoj sceni.

Hasić je svoj novac uložio u klub i značajno uticao na brzi rast Veleža.

Nije se pridržavao pravila po kojim dio budžeta morate planirati za sudije i službena lica i potčiniti se ustaljenom konceptu.

Bilo je nereda i ranije, napada na službena lica, ulazaka na teren, (sjetite se igrača Zrinjskog koji sapliće igrače Veleža kako bi ih stiga publika koja je uletila na teren) nikad nijedan predsjednik kluba nije ovako kažnjen, a nikad nigdje nije kažnjen po nalogu i najavi predsjednika saveza.

Pobunio se ranije i Mušija iz Mladosti, Mladost nije dobila licencu, umjesto njih ligu je popunio Radnik iz Bijeljine.

Ne opravdavam nikad nasilje i napade, a ovoj se borbi pridružujem.

Borbi protiv nerealizovanih, opskurnih likova koji nam fudbal uništavaju i tjeraju sve ozbiljne investitore koji se njihovim pravilima ne povinuju!

Podrška za Velež, za Hasića i za regularno takmičenje u kojem će sudije biti samo sporedni likovi”, objavio je Konaković na svom Facebook profilu.
Jedini iz politickog miljea koji ovo smatra vaznim za osvrta. Ne glasam od 91' a mozda se ovaj put predomislim (ne samo zbog ovog sa Savezom).

Populizam ili ne, zaboli me. Samo znam da mi je dosta legalista, relaksiranja odnosa, beskicmenjaka, prodanih balija pogotovo a i onih koji ih tolerisu. Svi oni misle prije svega da politika i funkcije postoje zbog njih., zaboli ih sta je aktuelno.

Meni u principu ne smetaju ni Vico ni Dodik, ni Beus ni Covic. Oni rade sto od njih ocekujem i prica o njima je samo i iskljucivo skretanje fokusa sa osnovnog problema. Pilavi, Colpe, Rascici, Sarajcici (neka oproste drugi sto im ne znam ime), ovaj iz Srebrenice sto prihvati mandati i njemu slicni u svim strankama..itd.itd.itd.
Pa nije bas jedini....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-pun ... /210923088
ajdamo

#11123 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ajdamo »

palermo wrote: 23/09/2021 14:08 Vico heroj a ne zločinac :D

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a1071631/ ... ubiju.html
Glumi neku hrabrost i neustrašivost. Broj telefona mu od jučer kruži netom mogu mislit šta mu RAja piše 😂😂😂

Sve najgore mu želim. Govno lažljivo.
Obećava kule i gradove terene a ništa nije ispunio. Obični kriminalac. Gori je od svojih prethodnika. Vraćeni smo u vrijeme Ilje Dominikovića. On i Beus su rak rana današnjeg saveza,a onaj Irfan Durić je obična ikebana u savezu.
Grean

#11124 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Grean »

hrasno38 wrote: 23/09/2021 15:15

Pa nije bas jedini....

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-pun ... /210923088
Ma dobro, ovo je gradski odbor Mostara dok im ovi glavni u Sarajevu koji u stvari i imaju nekakvu vlast suruju ili nista ne cine da "urazume" ove predstavnike Bosnjaka koji sjede u FSBiH.

Da je njima stalo ovi bi bili ko' jedan i glasali kako treba da glasaju ili ne bi nikako sjedili tamo. Da se ne lazemo svaki od tih ima veze sa politikom.
ajdamo

#11125 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ajdamo »

Da sam na mjestu Semsundina Hasica, u januaru bih iz svog dzepa maksimalno pojacao igracki kadar i popisao klubove poput Borca i Zrinjskog. U inat dusmanima!
Post Reply