Republika Turska
-
baglama
#11101 Re: Republika Turska
Samo za one Borisave Jovice (stariji ce znati o cemu se radi) evo link da englezi uzimaju pinku za prolaz kroz Bosfor.
http://www.lepetitjournal.com/istanbul/ ... l-economie
http://www.lepetitjournal.com/istanbul/ ... l-economie
- Kombat
#11102 Re: Republika Turska
turci su jos jednom dokazali da su barbari / genocidasi koji nisu napravili nikakav pomak u svom mentalitetu od seldzuka pa do danas - gradonacelnik Istanbula najavio da ce otvoriti groblje za izdajnike na kojem ce pokopati sve one ubijene u pokusaju udara (pravi izraz bi bio zaroviti u glinu, jel') i gdje ce svi moci doci da ih proklinju tako da nikada nemaju mira...
Bizarnostima nikad kraja...neka turaka...neka nas zabavljaju
Bizarnostima nikad kraja...neka turaka...neka nas zabavljaju
Last edited by Kombat on 21/07/2016 07:35, edited 2 times in total.
- Matzan
#11103 Re: Republika Turska
Jah, treba ubice vlastitog naroda sahraniti uz najviše vojne i vjerske počasti, a za vođu puča napraviti mauzolej. 
- Kombat
#11104 Re: RE: Re: Republika Turska
Relativizacija level Ratko Mladić. Niko nije rekao da treba uraditi to što si ti iznad naveo, ali jednog dana kada budes trebao zaroviti nekog clana porodice ili nekoga koga si volio (a taj dan ce neizbjezno doci) sjeti se ovoga i pomisli na to kako bi se osjecao da ti država oduzme njihovo mrtvo tijelo te da ti ZABRANI da ih sahranis gdje su oni ili porodica to zeljeli i da ti vjerska zajednica kojoj pripadas odrekne pravo na obred, ma sta da su uradili...Matzan wrote:Jah, treba ubice vlastitog naroda sahraniti uz najviše vojne i vjerske počasti, a za vođu puča napraviti mauzolej.
Odnos prema mrtvima i posmrtnim ostacima je strasan dokaz na kojoj ljestvici civilizacijskog razvoja se nalaze turci. Smijem se kladiti da ce ih sve pobacati u masovnu grobnicu na toj lokaciji - doduše, štovatelji lika i djela Golluma Erdogana će reći pa bolje i to nego u Bosfor...jel' tako? Ha ja...
Edit: mada od turaka ne bi trebalo biti iznenadjujuce niti da ih isjeckaju sabljama na komadice i nahrane kerove lutalice sa tim mesom i kostima...
Sent from my D6603 using Tapatalk
Last edited by Kombat on 21/07/2016 07:59, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#11105 Re: Republika Turska
Sjajan post.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa mora li bas da pise na kutijama da je pomoc Iz Turske da bi ti vjerovao da je zaista iz Turske ili placena turskim novcem?
Svako li danas ide na fakultet.
Na osnovu kakvih budalastina ti formiras misljenje, mene lijepo stid.
1) Antilogika: Pomoć USAID-a, RED CROSS-a i CARITASA i drugih je truska pomoć. Turska pomoć je također turska pomoć.
2) Ad hominem u nedostatku argumenata.
I treba te biti stid nakon ovakvog posta.
- madner
#11106 Re: Republika Turska
Sto se tice vojske i ubi zapali itd, da su bili spremni za taj potez, bilo bi puno vise mrtvih.
Vako smo gledali zbunjene vojnike koji cuvaju svoju opremu dok ih jednog po jednog privode.
Nisam vidio ni jedan unisten tenk, tako da tesko da su ih zaustavili.
Vako smo gledali zbunjene vojnike koji cuvaju svoju opremu dok ih jednog po jednog privode.
Nisam vidio ni jedan unisten tenk, tako da tesko da su ih zaustavili.
- arzuhal
#11107 Re: Republika Turska
Pa, o tome sam i pričao ono jednom kada sam uporedio američke i ruske poteze: usprkos činjenici da je SSSR dao plejadu šahovskih i razarača i umjetnika, amerika je velemajstor na globalnoj šahovskoj ploči Brežinskog i vidi više poteza unaprijed od drugih, kao Z. Zidan na travnatom terenu.General War wrote:
A u šahu, to i početnici znaju, kada hoćeš da si najsigurniji u razvoj situacije i redoslijed poteza onda povlačiš poteze kojim dovodiš protivnika u iznudicu, kada ga naprosto navedeš da mora da odigra taj potez jer je najlogičniji. Recimo pomogneš demokratizaciji Ukrajine i ubrzaš njen put ka EU i to nekakvim događajima naroda s nevjerovatnim procentom tačnosti prognoze da će to, na koncu, dovesti do aneksije Krima od strane Rusije jer je to, naprosto, morala. I, eto ga, sam neprijatelj se doveo u poziciju da ih svi preziru i kažnjavaju sankcijama...To je velemajstorluk
A ako hoćeš da podgrijavaš atmosferu između Turske i Kurda, u i oko zemlje, da raspaljuješ nade i strahove, da osiguravaš još trusnog i krvavog područja za sve, pa tako i Kurde, onda imaš ovakvu taktiku, žuto-zelene pečeve, slobodarsku borbu i to...I opet si nekoliko poteza ispred svih. I to se sve dešava nevezano ko je predsjednik, da li je kampanja u toku i šta koji kandidat misli...
- madner
#11108 Re: Republika Turska
Treba priznati da USA ima puno vise figura u igri. Ja mogu pobjediti Kasparova ako nema kraljicu.
Turska je USA igrac, redzep je bio nada.
Turska je USA igrac, redzep je bio nada.
- Dr. Kuca
#11109 Re: Republika Turska
Zasto tolika averzija prema turcima? Da se komsije nenaljute? napacenje bosnje, titovci, jugonasticari.
- KB9
#11110 Re: Republika Turska
i cija je sad turska
na jednoj stranici ruska
na drugoj americka
vazda neke promjene
na jednoj stranici ruska
na drugoj americka
vazda neke promjene
-
smjesko071
#11111 Re: Republika Turska
"Austrija: Turski ambasador pozvan na razgovor
Austrija je pozvala na razgovor turskog ambasadora kako bi objasnio razvoj situacije i čistke u Turskoj nakon neuspjelog vojnog udara, rekao ...
21.07.2016 08:21
Piše: Oslobođenje PORTAL
je šef austrijske diplomatije Sebastian Kurz.
On je dodao da je ambasador pozvan da objasni veze neuspjelog udara sa protestima u Austriji koji su organizovani u znak podrške turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu.
Kurc je u intervjuu za radio ORF rekao da će Austrija tražiti objašnjenje da li su turski zvaničnici ohrabrili hiljade ljudi da izađu na ulice u znak podrške Erdoganu."
no comment!
Austrija je pozvala na razgovor turskog ambasadora kako bi objasnio razvoj situacije i čistke u Turskoj nakon neuspjelog vojnog udara, rekao ...
21.07.2016 08:21
Piše: Oslobođenje PORTAL
je šef austrijske diplomatije Sebastian Kurz.
On je dodao da je ambasador pozvan da objasni veze neuspjelog udara sa protestima u Austriji koji su organizovani u znak podrške turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu.
Kurc je u intervjuu za radio ORF rekao da će Austrija tražiti objašnjenje da li su turski zvaničnici ohrabrili hiljade ljudi da izađu na ulice u znak podrške Erdoganu."
no comment!
- Dr. Kuca
#11112 Re: Republika Turska
Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
- Point.
#11113 Re: Republika Turska
Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
- insomnia78
#11114 Re: Republika Turska
wow, imate l i koju od "skorpiona" da se smijemokolegione wrote:HAHAHAH GOTOVO KLJUCAJ KRAJGeneral War wrote:Nova koalicija na pomolu-Nas-Rusa i Turaka 400 meliJona![]()
Koji vam je ba kurac. Postajete degutantni
S moje sokoćalo
- skupljac_zeljeza
#11115 Re: Republika Turska
I mi smo Tita tako voljeli. Sletove mu svake godine pravili i plakali kada je umro, onako svi zajedno od Triglava do Gevgelije. I kada je umro čekalo se u redu da mu se grob obiđe bar jednom.Point. wrote:Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
- Dr. Kuca
#11116 Re: Republika Turska
Point. wrote:Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
Sto se ovako nemjesaju kod njatanjahua? Ubili su gadafija kad im je zavrnuo pipu, demokratija, sad su gladni svi dole, sadam takodjer. 50 godina im nisu smetali zlocini i odjednom im zasmetali ti navodni zlocini. Zanimljivo sve zemlje koje nisu ovisile o MMFu i njihovim bankama.
- Point.
#11117 Re: Republika Turska
Pa mislio sam da si pametniji od nas, ali eto ocigledno nisu.skupljac_zeljeza wrote:I mi smo Tita tako voljeli. Sletove mu svake godine pravili i plakali kada je umro, onako svi zajedno od Triglava do Gevgelije. I kada je umro čekalo se u redu da mu se grob obiđe bar jednom.Point. wrote:Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
- Point.
#11118 Re: Republika Turska
Ko se mijesa? Turci sami odlucuju da zele u nazadni sistem, gdje je vjera i kult licnosti u prvom planu. Ko i sve arapske zemlje. A vidimo kako im dobro ide.Dr. Kuca wrote:Point. wrote:Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se ovako nemjesaju kod njatanjahua? Ubili su gadafija kad im je zavrnuo pipu, demokratija, sad su gladni svi dole, sadam takodjer. 50 godina im nisu smetali zlocini i odjednom im zasmetali ti navodni zlocini. Zanimljivo sve zemlje koje nisu ovisile o MMFu i njihovim bankama.
- mO k3
#11119 Re: Republika Turska
Kod tebe je svako glup i polupismen , da imas 20 % brkinog potencijala ne bi visio ovdje na forumuPoint. wrote:Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
- ElRe
#11120 Re: Republika Turska
Ide i gasenje Gulenovih obrazovnih institucija i u BiH
http://ba.n1info.com/a105939/Vijesti/Vi ... skoli.html
Azerbejdzan i Uzbekistan vec zatorili.
http://ba.n1info.com/a105939/Vijesti/Vi ... skoli.html
Azerbejdzan i Uzbekistan vec zatorili.
- skupljac_zeljeza
#11121 Re: Republika Turska
Mi smo stalno nešto deverali sa inflacijama pa petoljetkama, a oni sila u NATO pa ekonomska sila, ne brini se ti mnogo za njih dok ih Redžo vodi.Point. wrote:Pa mislio sam da si pametniji od nas, ali eto ocigledno nisu.skupljac_zeljeza wrote:I mi smo Tita tako voljeli. Sletove mu svake godine pravili i plakali kada je umro, onako svi zajedno od Triglava do Gevgelije. I kada je umro čekalo se u redu da mu se grob obiđe bar jednom.Point. wrote: Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11122 Re: Republika Turska
Mi u Bosni raspravljamo da su Turci nazadni
A mi u kamenom dobu u odnosu na njih

A mi u kamenom dobu u odnosu na njih
- mO k3
#11123 Re: Republika Turska
Tomahawk11 wrote:Mi u Bosni raspravljamo da su Turci nazadni![]()
A mi u kamenom dobu u odnosu na njih![]()
Toma postaješ moj idol !!!
-
baxul
#11124 Re: Republika Turska
živeo Augusto José Ramón Pinochet Ugarte?
- madner
#11125 Re: Republika Turska
Jugoslavija je ekonomski bila znatno ispred Turske. Cak i sada Turska u globalu nije nesto napredna, Italija je puno veca ekonomija mada ima manje ljudi.