U Kantonu Sarajevo postoji "Vatrogasni Savez Kantona Sarajevo", čiji su članovi i VDovi širom KS. Neki od tih VDova bi baš voljeli dobiti jedno od ova dva vozila, recimo, VD Tarčin, Vogošća, Vratnik, Alipašin Most. Jedina VD koji imaju "okej" vozila su Ilidža sa svojim MANom, Novo Sarajevo sa svojim MANom i Ivecom i Bjelave sa cisternom Scania.
VD Alipašin Most ima donirani Steyr, 1992 god, donirani MAN za tehničke intervencije, cisternu FAP iz 1974. godine (koja se raspada)
DVD Vratnik također ima jedan takav Steyr, 1 i jednu staru BMC cisternu, ne znam godište.
VD Vogošća ima Magirusov Iveco, negdje 1980. godište, i imaju jugoslovensku cisternu kojoj fakat ne znam ime, izgleda rusko.
VD Tarčin ima isti Steyr kao i ova 2, i istu cisternu kao i VD Vogošča.
Svako od ovih vatrogasnih društava bi dobro prihvatilo jedno od ovih vozila, a ja mislim da će to i biti namjena istih. Donirano vozilo je tipa RLF, što znači da je specijalizirano za tehničke intervencije, sa malom cisternom vode u kamionu. PVB Sarajevo trenutno ima samo 1 takvo vozilo u Ispostavi Stup, novi MAN kamion kupljen prije 5 godina, prije kojeg se koristio stari Mercedesov kamion iz 80tih godina, tako da jedno ovo novo vozilo može zamijeniti taj Mercedes koji stoji u rezervi, a u Ispostavi Centar, mislim da imaju isti takav MAN, sa još starijim Steyr kamionom, što znači da bi novi opet došao kao dobra rezerva.
Znači, našli smo 3 razloga donacije.
1. Donacija Vatrogasnim društvima
2. Korištenje kao rezervna vozila za tehničke intervencije
3. Korištenje vozila za dijelove.
Svaka donacija VATROGASCIMA je dobrodošla, i svaki VATROGASAC je prihvata sa obje ruke.
Ove donacije Beča su Sarajevo održale na životu, vatrogasnim društvima su zamijenile vozila stara po 60 godina, PVB Sarajevu su zamijenile vatrogasna vozila koja su korištena i uništena u ratu, Beč je u periodu od 2010. godine, pa do 2020. godine bio jedini izvor imovine vatrogascima Sarajeva, jer je prošla vlast KUCZ radila apsolutno ništa po tom pitanju
A ako te interesuje, predstavnici PVB KS su trenutno u Njemačkoj gdje nabavljaju nove autoljestve za PVB KS.