nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
rumenige_brajtner

#11101 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rumenige_brajtner »

Akibh wrote:
citroen xm wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170801131

Gledaj ovih majstora u suprotnoj traci što su pomislili da su najpametniji pa onda zakrčili sve.
Otkud pravo ovim da objavljuju snimke, sta ce reci vozac mercedesa iz lijeve trake...
:lol: :lol:
vrbas1979

#11102 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vrbas1979 »

omega369 wrote:Pa eto dajte na televiziju. bas me zanima kako ce reagovati vozac passata kad ugleda svoje auto na tv
To što pišeš da se ne smije snimati i objavljivati nije istina!
Ima pravo snimati pošto se radi o javnom mjestu. Ima pravo snimati čak i lice i registracije. Mediji imaju isto tako pravo objavljivati. Što više poželjno je objavljivati ovakve snimke, u medijima posebno, pošto je to jedan od oblika i načina borbe protiv manijaka i potencijalnih ubica na cesti.

U normalnoj državi bi se vozač passata hvatao za glavu jer bi mu uskoro došla policija na vrata zbog snimka i njegovih ludorija.

Snimajte i objavljujte kada vam se god pruži prilika (sa suvozačevog mjesta ili fiksiranog držača mobitela/kamere) niko vam to ne može zabraniti!
BadBoy

#11103 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:
bez zajebancije, meni nije jasno kako nemam pravo braniti sebe i svoju imovinu srazmjerno prijetnji.
Ako je lik veci od mene jasno da mu ne mogu nista golim rukama, ali mogu li mu "pucat u koljena"?
Pa imaš pravo i to baš ovako kako si ti rekao, dao si definiciju nužne odbrane i krajnje nužde. Finta je baš u toj srazmjernosti i to se dokazuje na sudu. Onaj što je najebo dokazuje da nije bilo srazmjerno, a ovaj što se branio dokazuje da je bilo srazmjerno i to je to.
drug_profi

#11104 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

BadBoy wrote:
drugi profil wrote:
bez zajebancije, meni nije jasno kako nemam pravo braniti sebe i svoju imovinu srazmjerno prijetnji.
Ako je lik veci od mene jasno da mu ne mogu nista golim rukama, ali mogu li mu "pucat u koljena"?
Pa imaš pravo i to baš ovako kako si ti rekao, dao si definiciju nužne odbrane i krajnje nužde. Finta je baš u toj srazmjernosti i to se dokazuje na sudu. Onaj što je najebo dokazuje da nije bilo srazmjerno, a ovaj što se branio dokazuje da je bilo srazmjerno i to je to.
Pa to jedino ima logike. Sad je samo stvar kako se vagaju dokazi za koju tvrdnju. Svaki tuzilac i advokat mogu od pravog napraviti krivo i od krivog pravo, narocito u ovoj korumpiranoj zemlji gdje je u pravu uvijek onaj koji bolje plati.
BadBoy

#11105 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:
BadBoy wrote:
drugi profil wrote:
Pa to jedino ima logike. Sad je samo stvar kako se vagaju dokazi za koju tvrdnju. Svaki tuzilac i advokat mogu od pravog napraviti krivo i od krivog pravo, narocito u ovoj korumpiranoj zemlji gdje je u pravu uvijek onaj koji bolje plati.
Ma oko toga uvijek imaš tonu netačnih i pogrešnih činjenica. Bio je jedan slučaj gdje je tako čovjek kukao da je nagrabusio jer je branio svoju imovinu a u suštini je prebio lopova, pa kad je ovaj počeo bježati on još za njim izašao pa ga umlatio ko vola u kupusu. To se ipak ne može raditi, ali svi će biti na strani tog čovjeka jer je "branio svoju imovinu" i kod nas će tvrditi kako ništa ne valja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11106 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Amare uz tebe smo, :thumbup: :thumbup: :thumbup: :D samo snimaj gdje stignes, kad ti vec tata, ne dozvoljava da vozis. :D :D :D :D
drug_profi

#11107 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Cuo sam cesto da se "srazmjerno prijetnji" tumaci tako da ako je lik bez oruzja, i ti moras biti goloruk. Pa kakvu sansu ja imam sa 50+ godina i pohabanim bolnim zglobovima, protiv steroidnog 25-gosinjaka? Meni tu nista osim vatrenog oruzja ne moze pomoci da budem ravnopravan.
amar1994

#11108 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Amare uz tebe smo, :thumbup: :thumbup: :thumbup: :D samo snimaj gdje stignes, kad ti vec tata, ne dozvoljava da vozis. :D :D :D :D
koljeno desno :roll: :D :D
530i

#11109 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Ne znam odakle toliko čuđenje za Amarov snimak....to je normalna pojava na toj dionici, pojedinci lete, a drugi opet ne smiju preticat ni kad bi svi vozili 5 na sat.
BadBoy

#11110 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

drugi profil wrote:Cuo sam cesto da se "srazmjerno prijetnji" tumaci tako da ako je lik bez oruzja, i ti moras biti goloruk. Pa kakvu sansu ja imam sa 50+ godina i pohabanim bolnim zglobovima, protiv steroidnog 25-gosinjaka? Meni tu nista osim vatrenog oruzja ne moze pomoci da budem ravnopravan.
Nije nikad ništa tako crno i bijelo i ne bi se smjelo tako isključivo i binarno tumačiti. Za srazmjerno sprječavanje napada od strane 25-godišnjeg bildera na tebe dovoljno ti je samo i da izvučeš pištolj, zar ne? Ako on tad stane i prekine sa napadom, šta ga imaš dalje dodatno udarati ili pucati na njega :D Eh sad drugo je ako se ne zaustavi i krene i dalje na tebe, ali sada se već zavlačimo u bespredmetno polemisanje i teoretiziranje. Poenta je da nije baš sve tako kako je uvriježeno mišljenje ovdje, nismo mi baš tolika džungla.
basicm

#11111 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Pa... na ovom snimku bi imao i mene da sam bio tamo, osim u preticanju kamiona nakon nestanka isprekidane linije, njega bih na sljececoj krivini ulijevo preticao. Mozete me nazvati kako zelite, ali bar nisam dvolican i lazni moralista. Neka se javi ko nikad ovo nije uradio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11112 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

basicm wrote:Pa... na ovom snimku bi imao i mene da sam bio tamo, osim u preticanju kamiona nakon nestanka isprekidane linije, njega bih na sljececoj krivini ulijevo preticao. Mozete me nazvati kako zelite, ali bar nisam dvolican i lazni moralista. Neka se javi ko nikad ovo nije uradio.
Nisam nikad na punoj preticao. Ni ovdje, na potezu prema Mostaru, niti igdje. Jbg, sve kontam, ubiću koga iz suprotnog smjera (a i sebe) :roll:
Nisi ti dvoličan niti lažni moralista, ali si velika opasnost. Nije džabe puna linija.
Što je najgore, većina svijeta ide/vraća se s mora. Dakle, nije tolika žurba da treba rizikovati.
drug_profi

#11113 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
basicm wrote:Pa... na ovom snimku bi imao i mene da sam bio tamo, osim u preticanju kamiona nakon nestanka isprekidane linije, njega bih na sljececoj krivini ulijevo preticao. Mozete me nazvati kako zelite, ali bar nisam dvolican i lazni moralista. Neka se javi ko nikad ovo nije uradio.
Nisam nikad na punoj preticao. Ni ovdje, na potezu prema Mostaru, niti igdje. Jbg, sve kontam, ubiću koga iz suprotnog smjera (a i sebe) :roll:
Nisi ti dvoličan niti lažni moralista, ali si velika opasnost. Nije džabe puna linija.
Što je najgore, većina svijeta ide/vraća se s mora. Dakle, nije tolika žurba da treba rizikovati.
Ne pretičem preko pune nikad. Može u obzir doći samo obilaženje, kad je to nešto što smeta sporije od 20 na sat ili stoji, i to samo ako je potpuno pregledno.
Nije nikakav lažni moral, samo zdrav razum.
kloniran

#11114 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

omega369 wrote:Od ovih kamiondzija tesko da ima pokvarenijih ljudi i vozaca. Vjerovatno su u toj pokvarenosti malo ispod drotova :twisted:
Ovdje je najveci problem sto ljudi NE ZELE da stanu sa strane i propuste kolone. Ti kamioni cesto idu jedva 20-30 km/h i ne bi se sklonili sve da ima kompletna traka samo za njih. takodjer, drotove bas briga sto ovi stopaju saobracaj. Gledam ih neki dan, umjesto da zaustave kamion na prosirenju kako bi propustili kolonu i smanjili guzvu na JEDINOJ cesti kroz drzavu, oni su se hinjski zakacili na zacelje i gledali ko ce preteci.

sjetim im se familije one bezobrazne :twisted: :twisted:

i da pitam autora sa kojim pravom objavljuje ovaj snimak??
ne moze se bas tako lahko natovaren kamion zaustaviti ko sto ti mislis, ne ide on bez razloga toliko sporo
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11115 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

u petak popodne idiot s plavim man-om,sleperom, od cevljanovica do olova nije stao nigdje,a bilo je 10 prosirenja i na ravnom i na nizbrdicama,napravio kolonu kilometar.za njim kaska 6 debila 40 km/h ,niko ne pretice....
semirsar

#11116 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by semirsar »

bitanga_sa_otesa wrote:u petak popodne idiot s plavim man-om,sleperom, od cevljanovica do olova nije stao nigdje,a bilo je 10 prosirenja i na ravnom i na nizbrdicama,napravio kolonu kilometar.za njim kaska 6 debila 40 km/h ,niko ne pretice....
pa sto ti ne bi prvi u preticanju ili barem him sVirenu pretisn'o :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#11117 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

semirsar wrote: pa sto ti ne bi prvi u preticanju ili barem him sVirenu pretisn'o :mrgreen:
pa ja bio jedno trideseti u koloni,a s autom 2t vucem prikolicu 1t...nisam bas za preticanja,i dok se pomalo smanjila kolona ispred mene dodje do ovih 5-6 i nikako...na kraju ih pretekao na onom dugom pravcu prije olova...toliko su me iznervirali pretisno sam master reset...
johntra

#11118 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by johntra »

bitanga_sa_otesa wrote:u petak popodne idiot s plavim man-om,sleperom, od cevljanovica do olova nije stao nigdje,a bilo je 10 prosirenja i na ravnom i na nizbrdicama,napravio kolonu kilometar.za njim kaska 6 debila 40 km/h ,niko ne pretice....
tako je jednom i meni, od Karaule, pa sve do Olova tako...i niko da prestiže, a ja bio jedno osmi ili deveti u koloni...i neće lik nigdje da se skloni i ja fino nazvao PU Olovo...tako i tako, opisao kamion i zaustave ga iznad Olova...svirali mu svi kilometrima on ništa i onda ga murija zaustavila i on još fol maše rukama, što ste me zaustavili...
bitanga_sa_otesa

#11119 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

johntra wrote:
tako je jednom i meni, od Karaule, pa sve do Olova tako...i niko da prestiže, a ja bio jedno osmi ili deveti u koloni...i neće lik nigdje da se skloni i ja fino nazvao PU Olovo...tako i tako, opisao kamion i zaustave ga iznad Olova...svirali mu svi kilometrima on ništa i onda ga murija zaustavila i on još fol maše rukama, što ste me zaustavili...
mahao je i ovaj kad sam mu punu kocnicu pritisnuo :D usta mu se naserem profesionalna soferska :run:
insomnia78

#11120 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

To vodio bika na bodljavinu?
530i

#11121 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

bitanga_sa_otesa wrote:
johntra wrote:
mahao je i ovaj kad sam mu punu kocnicu pritisnuo :D usta mu se naserem profesionalna soferska :run:
:mrgreen:

Sličnoj sam sceni svjedočio prije nekih 8-10 godina...negdje kad se prođe Jablanica, samo je lik vozio nov ML, stao kamiondžiji i izvadio utoku na sred ceste :lol:
basicm

#11122 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

I hajd ne pretici onda?
bitanga_sa_otesa

#11123 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

insomnia78 wrote:To vodio bika na bodljavinu?
razotkriven sam :lol: :lol: :lol:

Image
el_bake007

#11124 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by el_bake007 »

omega369 wrote:
drugtito2011 wrote:
omega369 wrote:Vidi majstore, mozes ti biti sta hoces, ja ti samo kazem da nemas pravo objavljivati
A zašto ne bi smio objavljivati????? Da je bogdo više ovakvih videa i da ih naša nazovi policija počne koristiti kao dokazni materijal, imali bi manje budala na cestama.
Evo npr. zato sto ja ne zelim da neko snima moje auto bez moje dozvole i da to objavi bilo gdje, bez moje dozvole, bez obzira jesam li ja napravio neki prestup ili nisam. sta cemo sa tim? Tebi je to normalno?! Meni nije.

Da se razumijemo, nije moje auto snimljeno, samo kazem. Da je moje auto snimljeno, ja bih trazio da se skine snimak, imam pravo na to. Ova furka snimanja i objavljivanja uz kojekakve komentare ce prije ili kasnije nekome glave doci, a bez ikakve potrebe jer nema svrhe. i tada momku nece pomoci hajcanje po forumima. on to sad ne konta, on misli da zabavljajuci vas cini nekome uslugu, drzavi...nekome?! glupost

Moze ti snimati voznju ko hoce,pa dashcamsi bi bili zabranjeni zakonom i nebi ih se moglo kupit da je to ilegalno :-) Na javnim povrsinama se MOZE snimati bilo ko , ne krsi se nijedan zakon.

Image

Veceras mi se dalila 2 put u traku ubacila bez zmigavca i na dobrinji skrenula u c5 bez zmigavca. Niko sa dijasporom iz sveCke
vješalica

#11125 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

ovi dostavljači konzum-velpro kamiona po naseljima su đubrad ne mogu biti gora
po uslim ulicama ostavljaju kamiončine
drndaju i pište i ometaju saobraćaj
a o jahanju po trotoarima da ne govorim
da hoće se više konačno rasprasti i likvidirati da insan može rahat funkcionisati
malo je ove stokadije dilerske još se i oni natovare insanu za vrat
Post Reply