Sirija vol. 2
- muhafuca
#110977 Re: Sirija vol. 2
Prosjecan dan u Rojavi - Prema Djenani
Amerika kaze Podrzavamo Kurde - Kurdi sretni i opusteni
Sljedeci dan Trump kaze Povlacimo se iz Sirije - Kurdi se pocinju pakovati, opsta panika, auta se u rikverc ubacuju ...
Americka vojska opet kaze Nema povlacenja Ostajemo u Siriji -Kurdi se opet opuste
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A neki kazu mogu Kurdi i bez Amerike
Amerika kaze Podrzavamo Kurde - Kurdi sretni i opusteni
Sljedeci dan Trump kaze Povlacimo se iz Sirije - Kurdi se pocinju pakovati, opsta panika, auta se u rikverc ubacuju ...
Americka vojska opet kaze Nema povlacenja Ostajemo u Siriji -Kurdi se opet opuste
I'm in N-Syria now. Each conflicting statement out of Washington has profound effect on Kurds here. US: We support SDF. People relax. Next day Trump: We leave Syria ASAP. Ppl panic, pack bags. US army: No, we stay. For some it's only a game, for people here it's their life.
Code: Select all
https://twitter.com/jenanmoussa/status/980126589219475456?s=19:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A neki kazu mogu Kurdi i bez Amerike
- muhafuca
#110978 Re: Sirija vol. 2
Percepcija ljudi u Francuskoj o tome ko je najvise doprinio porazu nacista kroz vrijeme.Kaligrafija wrote:
Razumio sam ja tebe, a i njih...sovjetski doprinos u porazu nacisticke Njemacke jeste velik, ali po meni je puno veci doprinos anglo-americkih saveznika...jbg ko je razbio Enigmu, Englezi, jesu li svu pamet ulozili u to, jesu, kakav bi ishod rata bio da nisu!? Ko je imao spitfire i mustange, englezi i amerikanci, naspram japanskih zeroa i njemackih mesersmitova..danas svi znamo da avijacija dobija ratove...sovjeti su haman pred kraj rata napravili Yaka koji je po misljenju strucnjaka, jedan od najboljih lovaca tog perioda, ali jebes ga kasno ga napravili...
Ne treba umanjivati sovjetski doprinos, ali ne treba sad umanjiti ni doprinos engleza i amerikanaca...Na koliko su se isto frontova borili ameri i englezi, protiv svaba, od evrope, azije, afrike pa dalje...treba biti posten...meni je isto veliko herojstvo sto su ucinili partizani na podrucju bivse Yu, kurcem na svu tu njemacku silu, ali sta bi oni mogli da nije bilo ovih velikih igraca, nista, bili bi pregazeni...isto tako sovjeti, jedan na jedan sa svabama, bez drugih frontova bili bi zgazeni...vec V. Britanija kao ostrvska zemlja i Amerika kao kontinent, su bili prekrupan zalogaj za Hitlera, koji je samo o tome mastao, njih da porazi...ali sam teren to nije dozvoljavao, mora i okeani su mu bili najveca prepreka...
Pa sad ti vidi jesi li pogledao previse filmova i zapadnih dokumentaraca i procitao zapadnih knjiga o WWII ili ti je misljenje stvarno realno
kad govoris o doprinosu u pobjedi na Njemackom u ratu

- insomnia78
#110979 Re: Sirija vol. 2
Pa vidis kako su promjenili misljenje poslije 45-e
- muhafuca
#110980 Re: Sirija vol. 2
Tako je - po ovome Amerikanci im trebali 50 godina objasnjavati da su ovi sto su bili zivi u vrijeme WWII ustvari u krivu,insomnia78 wrote:Pa vidis kako su promjenili misljenje poslije 45-e
i da nisu Rusi najvise doprinjeli porazu Njemacke vec Amerikanci.
50 godina objasnjavanja i cekanja da ovi sto su bili zivi i svojim ocima i usima pratili pomru, da bi nova generacija promjenila misljenje.
- Kaligrafija
#110982 Re: Sirija vol. 2
Tako je, Rusi su se iskrcali u Normandiji...!!! Daj ba ljudi sta vam je, nemojte pisati mi ovde novu istoriju!muhafuca wrote:Percepcija ljudi u Francuskoj o tome ko je najvise doprinio porazu nacista kroz vrijeme.Kaligrafija wrote:
Razumio sam ja tebe, a i njih...sovjetski doprinos u porazu nacisticke Njemacke jeste velik, ali po meni je puno veci doprinos anglo-americkih saveznika...jbg ko je razbio Enigmu, Englezi, jesu li svu pamet ulozili u to, jesu, kakav bi ishod rata bio da nisu!? Ko je imao spitfire i mustange, englezi i amerikanci, naspram japanskih zeroa i njemackih mesersmitova..danas svi znamo da avijacija dobija ratove...sovjeti su haman pred kraj rata napravili Yaka koji je po misljenju strucnjaka, jedan od najboljih lovaca tog perioda, ali jebes ga kasno ga napravili...
Ne treba umanjivati sovjetski doprinos, ali ne treba sad umanjiti ni doprinos engleza i amerikanaca...Na koliko su se isto frontova borili ameri i englezi, protiv svaba, od evrope, azije, afrike pa dalje...treba biti posten...meni je isto veliko herojstvo sto su ucinili partizani na podrucju bivse Yu, kurcem na svu tu njemacku silu, ali sta bi oni mogli da nije bilo ovih velikih igraca, nista, bili bi pregazeni...isto tako sovjeti, jedan na jedan sa svabama, bez drugih frontova bili bi zgazeni...vec V. Britanija kao ostrvska zemlja i Amerika kao kontinent, su bili prekrupan zalogaj za Hitlera, koji je samo o tome mastao, njih da porazi...ali sam teren to nije dozvoljavao, mora i okeani su mu bili najveca prepreka...
Pa sad ti vidi jesi li pogledao previse filmova i zapadnih dokumentaraca i procitao zapadnih knjiga o WWII ili ti je misljenje stvarno realno
kad govoris o doprinosu u pobjedi na Njemackom u ratu
- muhafuca
#110983 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Jah. Srecom tu je RT
Istu ku'ac drugo pakovanje - samo su jedno 100 godina okasnili.
Na zapadu imas 50 ili 100 RT-eva koji peru mozak svakodnevno - a ovi se sad sjetili Hej hajd da i mi probamo taj fol
- Nadzornik
#110984 Re: Sirija vol. 2
Bas sad citam Le Monde.fr koji je kroz dugogodisnja istrazivanja dosao do neoborivih cinjenica da je Francuski doprinos u borbi protiv Nacizma u
drugom svjetskom ratu nemjerljiv.
Po zaslugama su samo Ameri ispred Francuza,zatim Englezi a na zacelju su Rusi.
Uzimajuci u obzir da su Rusi izgubili 28 miliona ljudi u drugom svjetskom ratu vidi se da se ti ljudi uopste nisu branili jer da su pruzili
bar djelic Francuskog otpora nebi ih toliko poginulo,logicno zar ne.
I Have a Dream rece Kralj Martin onomad,da je nama bilo dopusteno da sluzimo USA vojsku u drugom svjetskom ratu nebi Nijemac uspjeo ni
Poljsku granicu da predje.
Uzimajuci u obzir da su Rusi izgubili 28 miliona ljudi u drugom svjetskom ratu vidi se da se ti ljudi uopste nisu branili jer da su pruzili
I Have a Dream rece Kralj Martin onomad,da je nama bilo dopusteno da sluzimo USA vojsku u drugom svjetskom ratu nebi Nijemac uspjeo ni
- Young Erotica
#110985 Re: Sirija vol. 2
Rusi bombarduju Arihu, ima mrtvih.
Gospoda sastanči u Ankari.
Kurdi mole boga da Saudi plate.
Gospoda sastanči u Ankari.
Kurdi mole boga da Saudi plate.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#110986 Re: Sirija vol. 2
Da nacisti nisu skršili večinu vojske u Rusiji ne bi ameri ni kajak istovarili u Normandiji
.
- Haris.ba
#110987 Re: Sirija vol. 2
Veoma je ružno napisati da se Rusi nisu branili kad su izgubili u ratu 28 miliona. I uopće nije logično uspoređivati sa brojem žrtava Francuza.Nadzornik wrote:Bas sad citam Le Monde.fr koji je kroz dugogodisnja istrazivanja dosao do neoborivih cinjenica da je Francuski doprinos u borbi protiv Nacizma u
Valjda je dovoljno za shvatiti da nacisti Ruse nisu planirali samo pobjediti. I nisu imali isti odnos ko prema Francuzima. Već su ih htjeli porobiti, a djelimično i istrijebiti. A da ne pričam o načinu ratovanja, nacističkom vojnom silom koja je upućena prema istoku.
- Kaligrafija
#110988 Re: Sirija vol. 2
Daj ba Bobi, to isto kao da bi rekao, da Ameri nisu nukovali Japan, Kina bi i sad bila japanska...Bobi wrote:Da nacisti nisu skršili večinu vojske u Rusiji ne bi ameri ni kajak istovarili u Normandiji.
Mati moja, sta se budalastina naslusah u zadnjih 48 sati...
- Nadzornik
#110989 Re: Sirija vol. 2
Bobi wrote:Da nacisti nisu skršili večinu vojske u Rusiji ne bi ameri ni kajak istovarili u Normandiji.
- Nadzornik
#110990 Re: Sirija vol. 2
Grupa americkih senatora koji su se upravo vratili iz Izraela potvrdili su da se vlada Netanijahua priprema za veliki
regionalni rat.
Koja je vasa preporuka?
Pa, dajte Izraelu vise novca kako bi on mogao "braniti" sebe...
Bolton Means Another War for Israel is Coming

https://ahtribune.com/us/maga/2194-bolt ... srael.html
regionalni rat.
Koja je vasa preporuka?
Pa, dajte Izraelu vise novca kako bi on mogao "braniti" sebe...
Bolton Means Another War for Israel is Coming

https://ahtribune.com/us/maga/2194-bolt ... srael.html
-
Novosti
#110991 Re: Sirija vol. 2
2018. je godina a vi još pričate o WW2 hahahahaha
- Nadzornik
#110992 Re: Sirija vol. 2
This is so stupid, they were celebrating a wedding in “Rebels” controlled Daraa in Southern Syria when this happened! Unbelievably stupid...
18+
https://www.liveleak.com/view?t=grQ4_1522700063
18+
https://www.liveleak.com/view?t=grQ4_1522700063
- Nadzornik
#110993 Re: Sirija vol. 2
Pocela obnova Haraste...

- rajv0sa
#110994 Re: Sirija vol. 2
rajv0sa wrote:Erdo izdo Bošnjake![]()
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#110995 Re: Sirija vol. 2
Da... Sve su prilike da je to - to.Maystor wrote:Stvar je vrlo jednostavna, amerikanci nisu ostvarili cilj u Siriji, poraženi su, i ograničeni na prostor sa kojeg moraju otići. Zna to i Tramp, i kao dobar biznismen, neće da pravi gubitak. Ostaće samo ako vehabije plate SVE. Bukvalno SVE. Radi se o stotinama milijardi dolara, ako se desi da neki amerikanac pogine, vehabije će morati plaćati odštetu u višemilionskom iznosu porodici poginulog!
Lider terorista, Muhamed bin Salman, pokušava spustiti cijenu, ali Tramp je mnogo bolji biznismen od njega. Samo su dva scenarija moguća:
1. vehabije plaćaju SVE
2. amerikanci odlaze
Moja procjena je da su šanse 60%:40% za opciju 1. I nije ni to loša stvar, jer amerikanci će svakako otići, ako ne sada, onda za vrijeme Trampovog nasljednika, a to će dodatno iscrpiti vehabijsku državu, pa će imati manje para za finansiranje terorizma u svijetu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#110996 Re: Sirija vol. 2
cuj ovoga - lider terorista

- muhafuca
#110997 Re: Sirija vol. 2
to mu zvanicna titulajapin_mutapi wrote:cuj ovoga - lider terorista
![]()
Kralj Saudijske Arabije, Defacto Kralj Bahrejna, Car Zaljevskog Vijeca za suradnju , Cuvar dva sveta hrama , Nije cuvar treceg svetog hrama , lider svih terorista od Mashreka do Magreba, Glani donator Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Americkih Drzava - Muhamed bin Selman.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#110998 Re: Sirija vol. 2
vođa vehabija
- muhafuca
#110999 Re: Sirija vol. 2
to valjda ide pod ovo vodja terorista - ustvari ne znam kako to vode - mozda i jest odvojeno ko ce mu ga znat 
- Nadzornik
#111000 Re: Sirija vol. 2
Istina o podzemlju Gute...