Chmoljo wrote: ↑21/08/2026 09:23
darius_maximus wrote: ↑20/08/2026 17:02
tokio25 wrote: ↑20/08/2026 16:59
ma iskreno ko god je bio na ovim zatvaranjima sff-a vidio je kako se ponasaju ovi koji piju alkohol
pazite i ja pijem alkohol al u kaficu pubu klubu ili gdje vec al vani u centru grada ne ide po mom misljenju
ok da je to neki hipodrom livada neka pa se "ubij" i dovidjenja al ovdje...
Sarajevo je grad zbijen na šačicu ulica, nemaš ti prostora za "zone".
Ne smiješ piti na koncertu, koji je u centru grada, ali možeš 22 metra dalje u prvoj kafani se ubiti i izaći na ulicu.
Logika ko Alan Ford.
pa i nije. neće se isti broj ponapijati u tim kafanama i na koncertu. ovaj u titovoj posebno može biti problematičan s obzirom da je publika stiješnjena i da je mnogo staklenih površina okolo.
s obzirom na količinu nekulture i sebičnosti u SVEMU, meni je potpuno razumljiva zabrana točenja kada je ovolika masa u pitanju. isto i za Dinu Merlina, gdje se prvu noć pričalo o ugušenima, pritisnutima, onesviještenima... dodaj još na to alkohol, jako lako neko može zijaniti. a onda su komesaru muda u procjepu.
sve se to najbolje vidi u saobraćaju gdje je najveći broj saobraćajki izazvan upravo riskantnim ponašanjem i po sebe, a kamoli po druge.
Kakvi koncerti i opijanje?

Na koncertima se generalno jako teško napiti, jer se valja svaki put zajebavati i ići do štandova na kojima obično radi 2-3 ljudi i moraš pola sata čekati da dobiješ razvodnjenu pivu.
Dok je dočekaš, otrijeznio si se (ako te ikad i bilo uhvatilo).
Za koncerte se "popraviš" prije i onda pomalo održavaš i kasnije po kafanama opet "popravljaš".
Ono što mene najviše nervira je kad mi neko prodaje muda pod bubrege.
Postoje razlozi zbog kojih se ovo radi, ali to nije sigurnost izloga u Ferhadiji.
Druže, ako ne možemo održati red na koncertu, na utakmici, itd. (a organizator izdvaja novac za prisustvo osiguranja i policije, barem na utakmicama, vjerovatno i kod koncerata), onda ne znam o čemu pričamo.
Hoće li se nekad neko napiti?
Hoće, ali to dolazi u tom paketu, jer uvijek ima debila.
Šta je rješenje, zabraniti sva okupljanja i alkohol, da policiji olakšamo?