Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
seln

#11076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

pici wrote:
AhmetShabo wrote:otpuhala je konkurenciju
Image

slatko dupence
.. a tek ono izmedju. :srce:

Nije mi bilo mrsko isjeci frame i uploadovat sliku

Image
__Phoenix__

#11078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Ako Tommen pogine, ko će ga naslijediti?
kakavdanakneiskustvu

#11079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pismonosa wrote:Tačno se sve moglo predvidjeti. Meni je legla zbog super efekata i odlično urađenih scena a i zbog toga jer nisu izginuli neki kul likovi. Osim onog Arvydasa Sabonisa, alahmurahmetile.

A i mene su počeli narvirati oni zmajevi i njihova lakoća satiranja. Deni mi je još uvijek draga, oko moje plavo :oops:
:lol: :lol: :thumbup:
Tito_i_Partija

#11080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

seln wrote:
pici wrote:
Image

slatko dupence

Image
Jarane, da se ja pitam, sad bi ti urucio Oscar u kategoriji "Best Editing". Majstorski si ovo odradio, vidi se cak i pichich. :D
seln

#11082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Tito_i_Partija wrote:
seln wrote:
pici wrote:

slatko dupence

Image
Jarane, da se ja pitam, sad bi ti urucio Oscar u kategoriji "Best Editing". Majstorski si ovo odradio, vidi se cak i pichich. :D
Sta cu, sanjam da se napijem vode na ovom mjestu :D

Image
Juliuscezar

#11083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Skonto sam da je falila jedna scena (snimak) iz zraka kada se sudaraju Jonova i Boltonova konjica to bi bilo mocno za vidjeti.

Mislim da su D and D krivi zbog propasti price na istoku jednostavno nisu uspjeli stvoriti nikakvu tenziju da mislimo da je Danyersina vlast i u jednom trenutku stvarno ugrozena, ja sam od pocetka bio ubjedjen da ce se to napad lahko odbiti
seln

#11084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

A gdje nam je Master of Friendzone?

Image
1Dante1

#11085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

pici wrote:Ne vjerujem da ce i jedan bitniji lik stradati u ovoj desetoj epizodi, kad nisu u essosu nikog dirali a mislio sam da je upitan sivi crv il misandei, ubacuju Kivaru postepeno, jos se nije srela sa Dany, u KL ce biri sranja al opet moguce da samo dramatizuju za sljedecu sezonu, u winterfellu bi zaista bilo sranje da maloprsti seronja pokolje divljane i protjera jona, mislim da ce pokusati sa sansom da je ozeni i da ce ova napokon mu ocitati bukvicu tj da je bio koristan i da ode i da se zahvali malom rodjaku na pomoci, to bi mu bilo bas sjebada, njegov plan je da uzme sjever i krene na KL medjutim dolaze bratsvo bez bajraka sa Dogom, Arya i krece organizovanje sjevera za odbranu od WW, Jon ce biti kao King i Sansa ce ga podrzati kao i sve kuce sjevera... to je ko neki pozitiva kraj ove sezone jebiga kad moze Dany bez gubitaka moze i Jon...

ubijeno je podosta i pozitivnih likov u ovoj sezoni. hodor, crnoriba, rikon stark, trooki gavran...

e da ocekujmo TOJ jer je glumac koji je mladi ned stark u ovoj zadnjoj podjeli
Tip koji je pogodio svaki spoiler je rekao da ce bas u desetoj epizodi izginut kamaru glavnih i sporednih likova. :D Takodjer trebalo bi biti mnogo akcije u desetoj epizodi jer ju je rezirala ista osoba sto je rezirala samo BotB i Hardhome.
seln

#11086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

Sjeca li se neko onih kamenjarki iz Maloprsticeve zakrhane?

Image
swanfilter

#11087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Pismonosa wrote:Tačno se sve moglo predvidjeti. Meni je legla zbog super efekata i odlično urađenih scena a i zbog toga jer nisu izginuli neki kul likovi. Osim onog Arvydasa Sabonisa, alahmurahmetile.

A i mene su počeli narvirati oni zmajevi i njihova lakoća satiranja. Deni mi je još uvijek draga, oko moje plavo :oops:
Ne kontam sta drugo ocekivati ...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

1Dante1 wrote:
pici wrote:Ne vjerujem da ce i jedan bitniji lik stradati u ovoj desetoj epizodi, kad nisu u essosu nikog dirali a mislio sam da je upitan sivi crv il misandei, ubacuju Kivaru postepeno, jos se nije srela sa Dany, u KL ce biri sranja al opet moguce da samo dramatizuju za sljedecu sezonu, u winterfellu bi zaista bilo sranje da maloprsti seronja pokolje divljane i protjera jona, mislim da ce pokusati sa sansom da je ozeni i da ce ova napokon mu ocitati bukvicu tj da je bio koristan i da ode i da se zahvali malom rodjaku na pomoci, to bi mu bilo bas sjebada, njegov plan je da uzme sjever i krene na KL medjutim dolaze bratsvo bez bajraka sa Dogom, Arya i krece organizovanje sjevera za odbranu od WW, Jon ce biti kao King i Sansa ce ga podrzati kao i sve kuce sjevera... to je ko neki pozitiva kraj ove sezone jebiga kad moze Dany bez gubitaka moze i Jon...

ubijeno je podosta i pozitivnih likov u ovoj sezoni. hodor, crnoriba, rikon stark, trooki gavran...

e da ocekujmo TOJ jer je glumac koji je mladi ned stark u ovoj zadnjoj podjeli
Tip koji je pogodio svaki spoiler je rekao da ce bas u desetoj epizodi izginut kamaru glavnih i sporednih likova. :D Takodjer trebalo bi biti mnogo akcije u desetoj epizodi jer ju je rezirala ista osoba sto je rezirala samo BotB i Hardhome.

pa onda mozemo ocekivat maloprsticev pokolj divljana uz saglasnost Sanse, Jamie kolje Frejeve a mozda i obratno, Cersei pali Dubrovnik i tu gine kamara likova i Euron napada na Theona i Yaru i ubija ih kao i napad Night Kinga na zid i osvajanje crnog zamka i ubijanje eda... toliko ima opcija da je sve ocekivat pa i sam Martin je izjavi da cemo se isplakat sa ovom zdnjom epizodom ove sezone... jebi ga onda ko ce glumit sedmu i osmu sezonu...WW skakat uokolo :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu wrote:Image
da to je to... rodjenje Azor Ahaija, vatra i led...

seln wrote:
pici wrote:
Image

slatko dupence

Image
imash fHorumskog oskara za ovaj picic :thumbup:
Juliuscezar

#11089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Red wedding nad divljanima bi ostavio trajne posljedice po moje psihicko zdravlje, nek im daju Dreadfort i miran Sjever svakako ce ih WW poklati ali to je lakse za podnijet od neke izdajnicke smrti.
bingov buraz

#11090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

seln wrote:A gdje nam je Master of Friendzone?

Image
Kod Matije Paunovske :mrgreen:
seln

#11091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

bingov buraz wrote:
seln wrote:A gdje nam je Master of Friendzone?

Image
Kod Matije Paunovske :mrgreen:
Je li nasao iladz za onaj svrab?
bingov buraz

#11092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bingov buraz »

Izradio ga Sir Torabi od Maroka :mrgreen:
Qoom

#11093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Qoom »

Ja na kraj titla za 9 epizodu udario kraj serije i sve sezone prebacio u arhivski folder.
So What!

#11094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Počeo gledat ispočetka, vjerovao da sam odlično zapamtio gomilu detalja, a ustvari zaboravan. Kako sve izgleda kada se ponovo gleda, kao da gledaš Shutter Island ponovo, kontaš sve tikove, hintove, foreshadowinge, ko koga, gdje koga i zašto. Što je najbitnije u startu profiliše Jon Snowa i Tyriona Lannistera. Jednostavno odmah su nam tvorci pokazali da se oko Jona sve vrti jer njega je pratilo, dok je npr. Rob bio toliko sporedan da ne čudi što je zagino.

Nevjerovatno u kolikoj mjeri je priča pratila ustvari Jon i Daenerys od početka. Screparajuća scena je kada Caretlyn tjera Jona iz Branove sobe, a Ned to posmatra i ko p... ne smije ništa. Eto to ne mogu vjerovat, ako si doveo dijete kući, ako mu ne smiješ dati ime, mogao si mu dati makar zaštitu neku. Nevjerovatno je kako su se Jon i Bran oprostili i kako je uvijek malo falilo za njihov susret i sada konačno nakon šest godina (serije) i makar tri godine radnje bi se trebali vidjeti.

Povezanost Arye i Jona je isto nevjerovatna, a sa Sansom se nije ni oprostio, dok ispade eto prvu nju ugleda. Na drugu stranu koliko je bitan onaj razgovor Roberta i Neda na Kingsroadu, kada Ned spominje Wyllu, majku Jona Snowa. Zatim Benjen isto, kojeg smo tek ugledali nakon šest godina, povezanost njega i Neda. Onda kolika je šupčina bio Jaime u startu i njegov razgovor s Jonom kad ga zeza što ide u Noćnu stražu.
Cregan

#11095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Na temu ko bi mogao umrijeti u iducoj epizodi.
U knjigama ima lik koji se ne pojavljuje u seriji, Ghost of High Heart.
Ona je stara mala zena sa bjelom kozom i crvenim ocima, zivi na brdu na kojem je bruka panjeva weirwooda, i ima vizije. U vizijama je predvidjela smrt Balona Grayjoya, Red Wedding itd. Ona da ovu viziju:

Sanjala sam djevicu na gozbi sa purpurnim zmijama u kosi, a otrov im je kapao iz zuba. Kasnije sam sanjala istu tu djevicu, kako ubija diva u dvorcu od snijega.
Djevica je ocito Sansa, a o tome ko je div i sta je dvorac od snijega im tona teorija. Ja mislim da je div Littlefinger. Grb kuce Baelish je glava diva, jer mu je djed iz Bravosa, a Winterfell bi uskoro trbao biti zatrpan snijegom.
Medjutim, serija je vec dosta odstupila od knjiga i moguce je da Littlefinger prezivi citavu seriju, a u knjigama bude ubijen.
Sta mislite?
medjutim

#11096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

Ja mislim da ce nas totalno sjebat sa 10. epizodom, pa da onda imamo godinu dana da dumamo i teoretisemo ko poremeceni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ja vec sad pizdim na to ako pokolju divljane... a sve su prilike da hoce, jopet cemo vaskresat Jona sljedecu sezonu... ma jebes ih vise i martina i D&D
seln

#11098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

pici wrote: ma jebes ih vise i martina i D&D
Njemu su garant udarali cvoke kad je bio mali, a on mislio "neka, vidjecete sta cu vam napisati kad porastem"
seln

#11099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seln »

seln wrote:
Njemu su garant udarali cvoke kad je bio mali, a on mislio "neka, vidjecete sta cu vam napisati kad porastem"
Apropos Martin... je li neko od vas citao price o Duncanu i Eggu?
Ja sam prvo naletio na strip, a onda procitao knjige.
Bile su daleko pozitivnije, valjda jer su Dunc i Egg bili pozitivniji likovi.
Cregan

#11100 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

seln wrote:
seln wrote:
Apropos Martin... je li neko od vas citao price o Duncanu i Eggu?
Ja sam prvo naletio na strip, a onda procitao knjige.
Bile su daleko pozitivnije, valjda jer su Dunc i Egg bili pozitivniji likovi.
Ja svaki put umrem od smjeha kad procitam "Dunk the lunk, thick as a castle wall."
Post Reply