IRAN
- salik79
#11076 Re: IRAN
Usput, da li si pogledao onaj prilog o bivsem kongresmenu, kriticki raspolozenom na izraelski uticaj na americku Vladu, koji je @pirpa postavljao?!
- Co0l
#11077 Re: IRAN
Mogu i nase institucije ucit od iranskih kako smanjit broj povratnika u djelosalik79 wrote:Mislio sam na nase zakonodavne, pravosudne i izvrsne institucije...Od ovog pljuvanja, nasih wannabe nezavisnih medija, bez da nam iznesu pozitivne stvari takvog sistema kao spomenuti Veleposlanik, nemamo nikakve fajde. Jedini cilj svega je stvaranje iskrivljene negativne slike o zemlji koja je i nama, ovakvim kakvi jesmo, najvise pomogla kada nam je to najpotrebnije bilo.Co0l wrote: Pa eto,prenijeli su ti,ali ti u to ne vjerujes jer dolazi od vecih govana
Il' sto bi drug Koba rekao:''Nema covjeka,nema problema''.
Opet iranska pomoc kad nam je najvise trebala,nicim izazvano...
- Co0l
#11078 Re: IRAN
Nisam ni rekao da nema kritika od strane Iranaca jer ja jesam svjestan da tamo nije sve med i mlijeko,nego da takvih kritika na racun americke administracije od strane Amerikanaca ima puno vise.salik79 wrote:Vjeruj da nema. Ako ti postavim clanak u kome zena, naftni magnat u Iranu, daje kriticki osvrt na "mule" - da li bi mi onda povjerovao?!Co0l wrote:
Pa sad,ipak mislim da vise postoji kritika Amerike i Izraela od Amerikanaca,nego kritika Irana od Iranaca a to sigurno nije sto je u Iranu sve med i mlijeko pa se nema sta kritikovati.
- salik79
#11079 Re: IRAN
Nebitno na koji nacin, ali zelim visoki stepen opce sigurnosti u Sarajevu i BiH.Co0l wrote:Mogu i nase institucije ucit od iranskih kako smanjit broj povratnika u djelosalik79 wrote:Mislio sam na nase zakonodavne, pravosudne i izvrsne institucije...Od ovog pljuvanja, nasih wannabe nezavisnih medija, bez da nam iznesu pozitivne stvari takvog sistema kao spomenuti Veleposlanik, nemamo nikakve fajde. Jedini cilj svega je stvaranje iskrivljene negativne slike o zemlji koja je i nama, ovakvim kakvi jesmo, najvise pomogla kada nam je to najpotrebnije bilo.Co0l wrote: Pa eto,prenijeli su ti,ali ti u to ne vjerujes jer dolazi od vecih govana![]()
Il' sto bi drug Koba rekao:''Nema covjeka,nema problema''.![]()
Zavisi sta podrazumijevas pod "nicim izazvano"
- Co0l
#11080 Re: IRAN
Pa ok,tvoja zelja za vjesalima ispred Vjecne vatre je sasvim legitimna ali sto se mene tice,daleko im kuca bila od moje.salik79 wrote:Nebitno na koji nacin, ali zelim visoki stepen opce sigurnosti u Sarajevu i BiH.Co0l wrote:
Mogu i nase institucije ucit od iranskih kako smanjit broj povratnika u djelo![]()
Nicim izazvano spominjanje iranske pomoci za nasu odbranu.Kao da se time porucuje da im je zbog toga sve oprosteno i da je svaka kritika na njihov racun omalovazavanje te pomoci.To sto te pomoci nikad ne b vidjeli bez podrske i odobrenja Ujka Sema,a sto se redovno presucuje, je prica za sebe.
-
sandromen
#11081 Re: IRAN
Tako možeš razmišljati ako svijet i promišljaš kroz materijalno, palate, carstva i megalopolise i po onome šta diže ta ista u visine. Ali kao šta je Muhammeda a.s. prenio isto je nevažno prema skromnosti i jednostavnosti koje počiva u čovjeku.Kaligrafija wrote:sandromen wrote:I onda kada su arapski sinovi Muhammeda a.s. pokorili Perzijance, iskorijenili pogani zoroastrizam i potom naučili do tada pogane Perzijance pravednim putevima Kur'ana?Kaligrafija wrote:Perzija je uvijek bila ispred Arabije, to su cinjenice...
Prvo ne mijesaj babe i zabe, ja pricam o naucnim, graditeljskim, medicinskim i svim drugim dostignucima, dok su arapi bili beduini, ne svi, ali velika vecina plemena, ovi su imali carstvo i megalopolise! To su nepobitne cinjenice... Zasto su perzijanci izgubili to je vec druga prica...Arape je ujedinio duhovni nacin zivota u Islamu, zelja za pravednoscu i jednakosti ljudi, sva dotadasnja plemena su se ujedinila, onaj ko se suprotstavio bio je porazen, tako i Perzijanci... Mocno Perzijsko carstvo je bilo samo u interesu njegovih vladara, ali ne i naroda...Narod koji nema visi cilj i ideju i nacin zivota, koji brani pred svim nadolazecim osvajacima, taj narod ce biti porazen...To se desavalo i drugim narodima, krscanima, jevrejima, muslimanima, budistima ili nekim desetim, kad su izgubili povjerenje u ono sto su branili i zasto daju svoj zivot...! Veliku ulogu igra i strategija u ratu, bolja strategija pobjedjuje...Ali isto tako postoji i mirnodopska strategija, mozes ti vojno nekog okupirat, ali kako da te narod zavoli, sta mu imas ponudit, duhovno i materijalno...to je jako bitno...U tom momentu Arapi su imali bolji nacin zivota za ponudit, jednakost medju ljudima, duhovnu moc, ravnomjernije rasporedjivanje bogatstva medju ljudima, a to je Islam...! Znaci to dvoje se stopilo, Arapi su Perziji dali dusu, a zauzvrat im je Perzija dala "mozak"...! Ne kazem da su Arapi bili glupi, daleko od toga, ali Perzija je prednjacila u nauci, matematici, astronomiji, graditeljstvu, da ne nabrajam... Islam je ziv i u Arabiji i u Perziji danas, kao nacin zivota, molitva jedinom Bogu, ideja o necemu vecem od svega...Znaci da su i jedni i drugi uspjeli, sad sto se razilaze u sporu starom 1400 i kusur godina, to je drugi par opanaka...Ustvari ne vide da ih "ostali" citav svijet ne zeli vidjeti ujedinjene i jake... Sto se tice obrazovanja i ljudskih sloboda, vojne i druge tehnologije, Iran je napredniji od recimo Saudijske Arabije...Saudijska Arabija se odlucila za kupovinu tehnologije, dok Iran ima kadar koji je moze stvoriti...Velika razlika...
Sto se tice Zoroastrizma, nebi puno ulazio u detalje i raspravljao oko toga, ali smatra se prvom monoteistickom religijom u svijetu...pa eto izvuci sam zakljucke o ideji vjerovanja...
A šta je čišće i ljepše od slobode pustinje i bistrog neba koje počiva nad njom? Naši zvijezda i mjeseca? Čistoća Islama i jednostavnost ljudi po kojima se pronijela iz Arabije srušila je sve zamršene kule i carstva nastala na pokvarenosti i poganim vjerovanjima.
Ono šta je za pohlepne oči napredak za pravedne i čiste je put u propast.
-
zvizdan
#11082 Re: IRAN
Ko na ovoj temi tvrdi da je u Iranu sve "med i mlijeko" i da se radi o savrsenom drustvu?
Inace, koliko je drustvo u Iranu kriticki raspolozeno prema svemu sto mu smeta zna svako ko iole poznaje to drustvo iznutra i ko prati iranske medije. Pritom pod pratiti iranske medije ne mislim na povremeno posjecivanje par portala na engleskom jeziku.
Svaka usporedba sa SAD je totalno van pameti. Prije svega zato sto SAD imaju nekih par stoljeca prednosti u izgradnji slobodne i samosvojne drzave. I drugo, poredjenje bas SAD je jako maliciozno. Nadjes najvecu svjetsku silu kao poredjenje. Poredba s Turskom naprimjer bila bi neuporedivo smislenija i osnovanija.
Inace, koliko je drustvo u Iranu kriticki raspolozeno prema svemu sto mu smeta zna svako ko iole poznaje to drustvo iznutra i ko prati iranske medije. Pritom pod pratiti iranske medije ne mislim na povremeno posjecivanje par portala na engleskom jeziku.
Svaka usporedba sa SAD je totalno van pameti. Prije svega zato sto SAD imaju nekih par stoljeca prednosti u izgradnji slobodne i samosvojne drzave. I drugo, poredjenje bas SAD je jako maliciozno. Nadjes najvecu svjetsku silu kao poredjenje. Poredba s Turskom naprimjer bila bi neuporedivo smislenija i osnovanija.
-
sandromen
#11083 Re: IRAN
Jeste ako opet sve posmatraš kroz materijalističke opake oči. Ali ono o čemu ja govorim nije materijalno nego duhovno. Iskorijeniti pogani zoroastrizam značilo je odvojiti um ljudi od te šejtanske vjere i spasati iste od propasti, odvojiti ih od korijena koji se toliko dugo nalazio u Perziji i trovao ljudima um. Istrijebiti iste značilo bi pobiti i silom nametnuti na pogani korijen svoje vjerovanje. A pokvareni korijen onečistio bi svjetlo stablo koje izlazi iz časnog Kur'ana.salik79 wrote:Da, pojam "iskorijeniti" se odnosi na biljnu, a "istrijebiti" na zivotinjsku vrstu.sandromen wrote:salik79 wrote:
Oprosti, ko je istrijebio "pogani zoroastrizam"?! Da li si ti svjestan da i dan danas u Iranu ima izmedju 30 i 60000 sljedbenika Zaratrustre?! Da su ih tada istrijebili, sta mislis da li bi ih danas bilo i u tragovima?! Kao primjer istrijebljenja i prisilnog pokrstavanja, u pravom smislu te rijeci, cu navesti Sjevernu i Juznu Ameriku. Tamo su kompletni narodi, njihove religije i jezici istrijebljeni i zatrti od strane (uglavnom) Engleza i portugalsko-spanskih konkvistadora. To je pravi primjer onoga na sta ti aludiras
Prva greška i podmetanje. Iskorijeniti nema isto značenje kao istrijebiti, a šta mi ti želiš umetnuti da sam reko.A zatim ovdje daješ nama tumačenja svojih riječi koje ja kao sugovornik uopće nisam iznio.
Iskorijenili jesu jer pogani i bogohulni zoroastrizam više ne igra nikavu ulogu u Iranu od dolaska Arapa i časnog Kur'ana. Ne znam šta se sablažnjavaš u tome jer zoroastrizam je poganska vjera koja se ne može staviti u ravan s vjerama Knjige kako nam je obznanio Muhammeda a.s. Samo hrišćani i jevreji mogu zaslužiti ne nositi naziv pogani.Znacenje je apsolutno isto
Vjerujem kako se u Iranu nije nakalemio takav soj nego onaj čist od početka. Dok se poganost zoroastrizma prije njega iskorijenila u potpunosti.
- salik79
#11084 Re: IRAN
Pokazi mi ta vjesala na teheranskom Centralnom trgu i odmah povlacim rijec. I to si procitao u cio-masmedijima, te uzimas zdravo za gotovo. Zelim bilo koju mjeru koja ce mi osigurati da svoju djecu pustim da idu od tacke a do tacke b u ovom gradu, bez da razmisljam hoce li ih ko usput presresti i opljackati, a kamoli sta drugo.Co0l wrote:Pa ok,tvoja zelja za vjesalima ispred Vjecne vatre je sasvim legitimna ali sto se mene tice,daleko im kuca bila od moje.salik79 wrote:Nebitno na koji nacin, ali zelim visoki stepen opce sigurnosti u Sarajevu i BiH.Co0l wrote:
Mogu i nase institucije ucit od iranskih kako smanjit broj povratnika u djelo![]()
Nicim izazvano spominjanje iranske pomoci za nasu odbranu.Kao da se time porucuje da im je zbog toga sve oprosteno i da je svaka kritika na njihov racun omalovazavanje te pomoci.To sto te pomoci nikad ne b vidjeli bez podrske i odobrenja Ujka Sema,a sto se redovno presucuje, je prica za sebe.
"Ujka Sem" nam je, zajedno sa ostalim "slobodarskim demokratijama", uveo embargo na oruzje, a Iran se morao snalaziti (na sve moguce nacine) kako da ih zaobidje. Da nije bilo sankcija, sve bi bilo daleko izdasnije i lakse, uz daleko manje troškove i zahmet.
- salik79
#11085 Re: IRAN
Pa 'djes' ti Kareeme, cionisto stari!? Sta bi, jesu li ti to banovali stari nick?sandromen wrote:Jeste ako opet sve posmatraš kroz materijalističke opake oči. Ali ono o čemu ja govorim nije materijalno nego duhovno. Iskorijeniti pogani zoroastrizam značilo je odvojiti um ljudi od te šejtanske vjere i spasati iste od propasti, odvojiti ih od korijena koji se toliko dugo nalazio u Perziji i trovao ljudima um. Istrijebiti iste značilo bi pobiti i silom nametnuti na pogani korijen svoje vjerovanje. A pokvareni korijen onečistio bi svjetlo stablo koje izlazi iz časnog Kur'ana.salik79 wrote:Da, pojam "iskorijeniti" se odnosi na biljnu, a "istrijebiti" na zivotinjsku vrstu.sandromen wrote:
Prva greška i podmetanje. Iskorijeniti nema isto značenje kao istrijebiti, a šta mi ti želiš umetnuti da sam reko.A zatim ovdje daješ nama tumačenja svojih riječi koje ja kao sugovornik uopće nisam iznio.
Iskorijenili jesu jer pogani i bogohulni zoroastrizam više ne igra nikavu ulogu u Iranu od dolaska Arapa i časnog Kur'ana. Ne znam šta se sablažnjavaš u tome jer zoroastrizam je poganska vjera koja se ne može staviti u ravan s vjerama Knjige kako nam je obznanio Muhammeda a.s. Samo hrišćani i jevreji mogu zaslužiti ne nositi naziv pogani.Znacenje je apsolutno isto
Vjerujem kako se u Iranu nije nakalemio takav soj nego onaj čist od početka. Dok se poganost zoroastrizma prije njega iskorijenila u potpunosti.
- Co0l
#11086 Re: IRAN
Sva vojna pomoc nam je u ratu dolazila uz presutnu americku dozvolu,pa tako i iranska.Hvala Irancima na tome,u svakom slucaju,kao i Pakistancima i svim drugim,ali ne znaci da trebamo presucivati neke stvari samo zato sto nam se to u datom trenutku cini pogodnim.salik79 wrote:Pokazi mi ta vjesala na teheranskom Centralnom trgu i odmah povlacim rijec. I to si procitao u cio-masmedijima, te uzimas zdravo za gotovo. Zelim bilo koju mjeru koja ce mi osigurati da svoju djecu pustim da idu od tacke a do tacke b u ovom gradu, bez da razmisljam hoce li ih ko usput presresti i opljackati, a kamoli sta drugo.Co0l wrote:
Pa ok,tvoja zelja za vjesalima ispred Vjecne vatre je sasvim legitimna ali sto se mene tice,daleko im kuca bila od moje.
"Ujka Sem" nam je, zajedno sa ostalim "slobodarskim demokratijama", uveo embargo na oruzje, a Iran se morao snalaziti (na sve moguce nacine) kako da ih zaobidje. Da nije bilo sankcija, sve bi bilo daleko izdasnije i lakse, uz daleko manje troškove i zahmet.
A da,bas mjenja poentu to gdje se vjesala nalaze
- salik79
#11087 Re: IRAN
Pa ocito da je bitno gdje se nalaze, cim Vjecnu vatru spominjes. Bilo kako bilo, ocito je da su ucinkovitija i od elektricne stolice i od "koktela", zato i velim da je kompletan sigurnisni aparat za pozavidjeti i za pozelitiCo0l wrote:Sva vojna pomoc nam je u ratu dolazila uz presutnu americku dozvolu,pa tako i iranska.Hvala Irancima na tome,u svakom slucaju,kao i Pakistancima i svim drugim,ali ne znaci da trebamo presucivati neke stvari samo zato sto nam se to u datom trenutku cini pogodnim.salik79 wrote:Pokazi mi ta vjesala na teheranskom Centralnom trgu i odmah povlacim rijec. I to si procitao u cio-masmedijima, te uzimas zdravo za gotovo. Zelim bilo koju mjeru koja ce mi osigurati da svoju djecu pustim da idu od tacke a do tacke b u ovom gradu, bez da razmisljam hoce li ih ko usput presresti i opljackati, a kamoli sta drugo.Co0l wrote:
Pa ok,tvoja zelja za vjesalima ispred Vjecne vatre je sasvim legitimna ali sto se mene tice,daleko im kuca bila od moje.
A da,bas mjenja poentu to gdje se vjesala nalaze![]()
Ne presucujem stvari, jasno i glasno kazem da nam je "Ujka Sem" uveo embargo na naoruzanje, kada nam je to najegzistencijalnije bilo, na samom pocetku rata, kada su svi osim nas bili naoruzani. Hvala mu na tome.
- Co0l
#11088 Re: IRAN
Naravno da nije bitna Vjecna vatra,to je samo iskoristeno kao neka vrsta stilske figure,da se pokaze apsurd nacina razmisljanja poput tvog da se u Bosni preslika iranska pravosudna praksa.salik79 wrote:Pa ocito da je bitno gdje se nalaze, cim Vjecnu vatru spominjes. Bilo kako bilo, ocito je da su ucinkovitija i od elektricne stolice i od "koktela", zato i velim da je kompletan sigurnisni aparat za pozavidjeti i za pozelitiCo0l wrote:
Sva vojna pomoc nam je u ratu dolazila uz presutnu americku dozvolu,pa tako i iranska.Hvala Irancima na tome,u svakom slucaju,kao i Pakistancima i svim drugim,ali ne znaci da trebamo presucivati neke stvari samo zato sto nam se to u datom trenutku cini pogodnim.
![]()
![]()
Ne presucujem stvari, jasno i glasno kazem da nam je "Ujka Sem" uveo embargo na naoruzanje, kada nam je to najegzistencijalnije bilo, na samom pocetku rata, kada su svi osim nas bili naoruzani. Hvala mu na tome.
Nije Ujka Sem uveo embargo nego VSUN-a medju kojima su i Kina i Rusija a najglasniji su bili Evropljani dok je Ujka Sem bio taj koji je zmirio na oba oka prilikom njegovog krsenja.Prica o embargu je svakako teski offtopik koji se povlaci svaki put kad se nema sta pametno reci.
- salik79
#11089 Re: IRAN
Co0l wrote:Naravno da nije bitna Vjecna vatra,to je samo iskoristeno kao neka vrsta stilske figure,da se pokaze apsurd nacina razmisljanja poput tvog da se u Bosni preslika iranska pravosudna praksa.salik79 wrote:Pa ocito da je bitno gdje se nalaze, cim Vjecnu vatru spominjes. Bilo kako bilo, ocito je da su ucinkovitija i od elektricne stolice i od "koktela", zato i velim da je kompletan sigurnisni aparat za pozavidjeti i za pozelitiCo0l wrote:
Sva vojna pomoc nam je u ratu dolazila uz presutnu americku dozvolu,pa tako i iranska.Hvala Irancima na tome,u svakom slucaju,kao i Pakistancima i svim drugim,ali ne znaci da trebamo presucivati neke stvari samo zato sto nam se to u datom trenutku cini pogodnim.
![]()
![]()
Nije Ujka Sem uveo embargo nego VSUN-a medju kojima su i Kina i Rusija a najglasniji su bili Evropljani dok je Ujka Sem bio taj koji je zmirio na oba oka prilikom njegovog krsenja.Prica o embargu je svakako teski offtopik koji se povlaci svaki put kad se nema sta pametno reci.
Nisam govorio samo o pravosudnoj praksi, nego o cjelokupnom sigurnosnom aparatu zemlje od 80-tak miliona stanovnika. Ali nema veze, ovako nam je bolje
Kako to da Ujka Sem vetom blokira svaku rezoluciju koja je iole kriticki nastrojena prema Izraelu, a da nije blokirao i taj embargo na naoruzanje?! Ah, da, da se ne bi vise krvi (nego sto su planirali) prosulo
-
sumirprimus
#11090 Re: IRAN
Pa blokiro je embargo tako sto je propusto konvoje...
- salik79
#11091 Re: IRAN
sumirprimus wrote:Pa blokiro je embargo tako sto je propusto konvoje...
Sto ce krsiti nesto sto je i sam usvojio, kada je imao "legitimno" pravo da blokira rezoluciju?!
-
sumirprimus
#11092 Re: IRAN
Sve sto je proslo proslo je zahvaljujuc amerima.tacka.basalik79 wrote:sumirprimus wrote:Pa blokiro je embargo tako sto je propusto konvoje...
Sto ce krsiti nesto sto je i sam usvojio, kada je imao "legitimno" pravo da blokira rezoluciju?!
- Kaligrafija
#11093 Re: IRAN
Kaligrafija wrote:Perzija je uvijek bila ispred Arabije, to su cinjenice...
sandromen wrote:I onda kada su arapski sinovi Muhammeda a.s. pokorili Perzijance, iskorijenili pogani zoroastrizam i potom naučili do tada pogane Perzijance pravednim putevima Kur'ana?
Kaligrafija wrote:Prvo ne mijesaj babe i zabe, ja pricam o naucnim, graditeljskim, medicinskim i svim drugim dostignucima, dok su arapi bili beduini, ne svi, ali velika vecina plemena, ovi su imali carstvo i megalopolise! To su nepobitne cinjenice... Zasto su perzijanci izgubili to je vec druga prica...Arape je ujedinio duhovni nacin zivota u Islamu, zelja za pravednoscu i jednakosti ljudi, sva dotadasnja plemena su se ujedinila, onaj ko se suprotstavio bio je porazen, tako i Perzijanci... Mocno Perzijsko carstvo je bilo samo u interesu njegovih vladara, ali ne i naroda...Narod koji nema visi cilj i ideju i nacin zivota, koji brani pred svim nadolazecim osvajacima, taj narod ce biti porazen...To se desavalo i drugim narodima, krscanima, jevrejima, muslimanima, budistima ili nekim desetim, kad su izgubili povjerenje u ono sto su branili i zasto daju svoj zivot...! Veliku ulogu igra i strategija u ratu, bolja strategija pobjedjuje...Ali isto tako postoji i mirnodopska strategija, mozes ti vojno nekog okupirat, ali kako da te narod zavoli, sta mu imas ponudit, duhovno i materijalno...to je jako bitno...U tom momentu Arapi su imali bolji nacin zivota za ponudit, jednakost medju ljudima, duhovnu moc, ravnomjernije rasporedjivanje bogatstva medju ljudima, a to je Islam...! Znaci to dvoje se stopilo, Arapi su Perziji dali dusu, a zauzvrat im je Perzija dala "mozak"...! Ne kazem da su Arapi bili glupi, daleko od toga, ali Perzija je prednjacila u nauci, matematici, astronomiji, graditeljstvu, da ne nabrajam... Islam je ziv i u Arabiji i u Perziji danas, kao nacin zivota, molitva jedinom Bogu, ideja o necemu vecem od svega...Znaci da su i jedni i drugi uspjeli, sad sto se razilaze u sporu starom 1400 i kusur godina, to je drugi par opanaka...Ustvari ne vide da ih "ostali" citav svijet ne zeli vidjeti ujedinjene i jake... Sto se tice obrazovanja i ljudskih sloboda, vojne i druge tehnologije, Iran je napredniji od recimo Saudijske Arabije...Saudijska Arabija se odlucila za kupovinu tehnologije, dok Iran ima kadar koji je moze stvoriti...Velika razlika...
Sto se tice Zoroastrizma, nebi puno ulazio u detalje i raspravljao oko toga, ali smatra se prvom monoteistickom religijom u svijetu...pa eto izvuci sam zakljucke o ideji vjerovanja...
Lijepo receno, ali moramo znati o cemu raspravljamo ovde, o svijetu u kojem zivimo ili o duhovnosti!? Ja koliko vidim da je ovo geopoliticka tema ili se varam!?sandromen wrote:Tako možeš razmišljati ako svijet i promišljaš kroz materijalno, palate, carstva i megalopolise i po onome šta diže ta ista u visine. Ali kao šta je Muhammeda a.s. prenio isto je nevažno prema skromnosti i jednostavnosti koje počiva u čovjeku.
A šta je čišće i ljepše od slobode pustinje i bistrog neba koje počiva nad njom? Naši zvijezda i mjeseca? Čistoća Islama i jednostavnost ljudi po kojima se pronijela iz Arabije srušila je sve zamršene kule i carstva nastala na pokvarenosti i poganim vjerovanjima.
Ono šta je za pohlepne oči napredak za pravedne i čiste je put u propast.
-
sumirprimus
#11094 Re: IRAN
Vise lici na pdf istorija i ostali sportovi/umjetnicko klizanje...
- salik79
#11095 Re: IRAN
Dakle, zakljucak, uveli embargo da bi ga, tek tako (iz humanitarnih razloga) krsili!? Aferim.sumirprimus wrote:Sve sto je proslo proslo je zahvaljujuc amerima.tacka.basalik79 wrote:sumirprimus wrote:Pa blokiro je embargo tako sto je propusto konvoje...
Cudo ne dozvole takve rezolucije i kada je Izrael u pitanju!? Ono, glasaju za njih da umire javno/svjetsko mnijenje, a ovamo ih ionako ne bendaju ni 5% ...Ali, jok, vazda VETO!
-
sumirprimus
#11096 Re: IRAN
Ja ba.nista rusija kina...veto...btw iranski saveznici... 
- Kaligrafija
#11097 Re: IRAN
Da li biste bili ljubazni da me uputite o cemu razgovarate, da ne iscitavam sve unazad??? Mislim u vezi embarga sto pricate i kojeg??? 
- salik79
#11098 Re: IRAN
U taj vakat im nikakvi saveznici nisu bili (Iran se netom oporavljao od proxy agresije, koju je i CCCP podrzao)...Postavio sam sasvim logicno pitanje, ako ne razumijes, ili ne znas objasniti, ne spinuj bezze.sumirprimus wrote:Ja ba.nista rusija kina...veto...btw iranski saveznici...
-
sumirprimus
#11099 Re: IRAN
Ma pdf istorija rekoh tiKaligrafija wrote:Da li biste bili ljubazni da me uputite o cemu razgovarate, da ne iscitavam sve unazad??? Mislim u vezi embarga sto pricate i kojeg???
- salik79
#11100 Re: IRAN
Procitaj, nema puno upisa kao na temi o Siriji, nece ti ni 5 minuta "uzeti".Kaligrafija wrote:Da li biste bili ljubazni da me uputite o cemu razgovarate, da ne iscitavam sve unazad??? Mislim u vezi embarga sto pricate i kojeg???