M bara bara je to ono imaju i jedni i drugi sitnih prednosti, neke ti odgovaraju neke ne al jbg navici ćemo se
HS kablovska
Moderator: anex
-
Jose_Mourinho
#11076 Re: Odg: HS kablovska
I trebali bi imat SK + arene godinu i pol ili dvije i po, dok traje ugovor hsa sa njima + od telemacha SK SW dobija, tako da ja jedva čekam novu godinu i to da oficijalno bude 
M bara bara je to ono imaju i jedni i drugi sitnih prednosti, neke ti odgovaraju neke ne al jbg navici ćemo se
- alchak.ba
#11077 Re: HS kablovska
HD kanali su mi nebitni.The Realist wrote:
Imaju bolje kanale i bolje HD kanale, kao što rekoh. Tu je negdje broj, ali definitivno su jači ponudom (nije to svemirska razlika, ali postoji).
Koji su to drugi kanali koje ima Telemach, a nema HS?
SK smo apsolvirali.
-
kakaljin
#11078 Re: HS kablovska
Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Kakvu sfrhu ima D3Go kada nemozes gledati sve kanale koje placas van kuce. Jer ne vidim svrhu D3Go u kuci gdje na tv-u mozes te kanale gledati.
-
The Realist
#11079 Re: HS kablovska
Ne moraš za dodatni TV platiti, može se desiti da neko hoće gledati jedno, ti drugo. Čak i ako dva TV-a imaš može se desiti da su zauzeti.... Uglavnom, nije loša stvar.kakaljin wrote:Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
Kakvu sfrhu ima D3Go kada nemozes gledati sve kanale koje placas van kuce. Jer ne vidim svrhu D3Go u kuci gdje na tv-u mozes te kanale gledati.
- alchak.ba
#11080 Re: HS kablovska
Nije lose ako imas para, pa imas laptope, avione kamioneThe Realist wrote:Ne moraš za dodatni TV platiti, može se desiti da neko hoće gledati jedno, ti drugo. Čak i ako dva TV-a imaš može se desiti da su zauzeti.... Uglavnom, nije loša stvar.kakaljin wrote:Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
-
The Realist
#11081 Re: HS kablovska
Ja volim HD kanale i to je nešto za šta bih dodatno i platio, ako sam u mogućnosti (mada neću moći najjači paket za sada uzeti).alchak.ba wrote:HD kanali su mi nebitni.The Realist wrote:
Imaju bolje kanale i bolje HD kanale, kao što rekoh. Tu je negdje broj, ali definitivno su jači ponudom (nije to svemirska razlika, ali postoji).
Koji su to drugi kanali koje ima Telemach, a nema HS?
SK smo apsolvirali.
Cinestara dva, Viasat Nature, Happy TV, MGM, AXN Spin, Ginx, pa ima Alternativna, Klassik TV, Happy TV, Bloomberg, Boomerang, B92, Prva TV (pa neki njihovi dodatni kanali), Fight Channel, Ultra TV, Mini Ultra TV, Muzičkih nekih, RTL Plus (sada ne znam šta je ovo tačno), pa ima nekih muzičkih i tako....
HS Ima više Pink kanala i ne znam šta još, sada mi se ne da gledati, jer bih morao upoređivati detaljnije (ovako znam da nešto nema HS-u kada gledam Telemach).
-
The Realist
#11082 Re: HS kablovska
A ti pretpostavljam ovo diktiraš nekom prijatelju, koji onda od sebe šalje na forum?alchak.ba wrote: Nije lose ako imas para, pa imas laptope, avione kamione
- supercali
#11083 Re: HS kablovska
Hs je bolji od tm-a prvenstveno jer ima modul makar u svemu ostalom zaostajao
-
kakaljin
#11084 Re: HS kablovska
ako gledam kakve trimove ili filmove preko racunara onda spojim to sa tv-om i gledam kao covjek, ali gledati nesto na laptopu ili tabletu sto mogu pogledati na tv je za mene glupost. A sto kazes da je neki tv zauzet, pa sada kako mozes jeftinih tv-a kupiti dosta ih ljudi ima skoro u svakoj sobi.The Realist wrote:Ne moraš za dodatni TV platiti, može se desiti da neko hoće gledati jedno, ti drugo. Čak i ako dva TV-a imaš može se desiti da su zauzeti.... Uglavnom, nije loša stvar.kakaljin wrote:Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
-
kakaljin
#11085 Re: HS kablovska
supercali wrote:Hs je bolji od tm-a prvenstveno jer ima modul makar u svemu ostalom zaostajao
Sa ovim se slazem u potpunosti, ovim HS bjezi telemachu svjetlosnu godinu sa te tehnicke strane. Dok o ostalim stvarima se da raspravljati.
- alchak.ba
#11086 Re: HS kablovska
Vidi, ima nekih kanala koje si nabrojao i da bih ih volio imati..... i s te strane su mi ok.
imam poslovni laptop na koji ne mogu instalirati bas svasta.
Na 5 inchni mobitel mi se i ne gleda bas tekma, ako je mogu gledati na tv.
Tablet takodjer nemam.
E sad ako uzmemo u obzir da vecina korisnika u BiH sebi ne moze da priusti dodatnu tehnologiju.....onda D3 GO i nema previse smisla ako je ne mogu koristiti na bilo kojem wifi.
Tablet takodjer nemam.
E sad ako uzmemo u obzir da vecina korisnika u BiH sebi ne moze da priusti dodatnu tehnologiju.....onda D3 GO i nema previse smisla ako je ne mogu koristiti na bilo kojem wifi.
-
The Realist
#11087 Re: Odg: HS kablovska
[quote="kakaljin"][/quote]
Vi stvarno hocete dokazati da ova usluga nevalja, iako je skoro besplatna.
Prvo za TV u svakoj sobi moras dodatno prikljucak platiti i jos dodatno dodatno placati, ili reciever zavisi kako gdje. Drugo, ja prvi nemam TV u svakoj sobi.
Ako ides na spajanje sa kompjuterom, obicno to nisu live emisije, moze biti sport, ali streamovi znaju stekati, a osim toga, ima nas sa djecom koji nekada legnemo i hocemo malo nesto pogledati. Ne mogu ja paliti TV i pustati ton kad mi dijete spava tu.
Meni dodje punica pravac u dnevnu, pa naravno da cu se izdvojiti i gledati negdje drugo, da li stream, ili da imam ovu opciju, nju bih koristio, dodju moji i zauzmu sobu dnevnu navecer, jedino gdje mogu je gledati nesto preko kompjutera, ili telefona (a mogu, navikao sam)....
Na kraju, usluga je besplatna u vecini paketa, ili skoro brsplatna i ne vidim nikakav argument da je aplikacija bezveze, ili da nema smisla, pa makar ju jednom sedmicno koristio.
Po tom je meni SK bezveze kanal, jer mene samo zanima za utakmice Uniteda, sve oatalo je cisto slucajno ako pogledam.
Vi stvarno hocete dokazati da ova usluga nevalja, iako je skoro besplatna.
Prvo za TV u svakoj sobi moras dodatno prikljucak platiti i jos dodatno dodatno placati, ili reciever zavisi kako gdje. Drugo, ja prvi nemam TV u svakoj sobi.
Ako ides na spajanje sa kompjuterom, obicno to nisu live emisije, moze biti sport, ali streamovi znaju stekati, a osim toga, ima nas sa djecom koji nekada legnemo i hocemo malo nesto pogledati. Ne mogu ja paliti TV i pustati ton kad mi dijete spava tu.
Meni dodje punica pravac u dnevnu, pa naravno da cu se izdvojiti i gledati negdje drugo, da li stream, ili da imam ovu opciju, nju bih koristio, dodju moji i zauzmu sobu dnevnu navecer, jedino gdje mogu je gledati nesto preko kompjutera, ili telefona (a mogu, navikao sam)....
Na kraju, usluga je besplatna u vecini paketa, ili skoro brsplatna i ne vidim nikakav argument da je aplikacija bezveze, ili da nema smisla, pa makar ju jednom sedmicno koristio.
Po tom je meni SK bezveze kanal, jer mene samo zanima za utakmice Uniteda, sve oatalo je cisto slucajno ako pogledam.
-
The Realist
#11088 Re: Odg: HS kablovska
Pa to se koristi kao alternativa, cijena je mizerna, ili je cak besplatno u paketima. Svrha toga je da sluzi kao alternativa, ne kao prvi izbor.alchak.ba wrote:Vidi, ima nekih kanala koje si nabrojao i da bih ih volio imati..... i s te strane su mi ok.
Tablet takodjer nemam.
Sto se kanala tice, imaju jace kanale, ali su nazalost tako paketi postavljeni da nas oderu.
-
kakaljin
#11089 Re: Odg: HS kablovska
The Realist wrote:Vi stvarno hocete dokazati da ova usluga nevalja, iako je skoro besplatna.kakaljin wrote:
Kod HS sa se neplaca nista dodatno na ostalim TV-ima vec samo platis razdjeljnik i kupis dodatni ci modul ili resiver, dok kod telemacha placas i dodatno pretplatu na iste kanale za svaki tv.
Ostalo razumijem i smatram da je ta opcija D3go samo nesto dodatno da ti olaksa kao sto ti imas slucaj kod tebe, a ne da je nesto vau kako bi se reklo.
Naravno da bi D3Go bila prava da je mozes gledati u punom kapacitetu na svim mrezama.
-
The Realist
#11090 Re: HS kablovska
Pa moraš modul kupiti, koji je 60KM, ono, nije džaba
.
Kao što rekoh, to je čist alternativa i dobro je imati. Da oni to 10KM naplaćuju, ili slično i ja bih se složi s tobom, ali kada je džaba, neka ga, pomoći će sigurno nekada.
A mislim da je razlog što ne daju da se gleda ovako čisto što bi ljudi mogli to prodavati. Prodaš nekome aplikaciju i neka gleda kod sebe (tablet, isti spoji s TV-om i eto ga), a to ne žele, barem ne za korisnike koji nisu na Telemachu. Korisnicima bi naravno odgovaralo da mogu gledati bilo gdje, ali....
Kao što rekoh, to je čist alternativa i dobro je imati. Da oni to 10KM naplaćuju, ili slično i ja bih se složi s tobom, ali kada je džaba, neka ga, pomoći će sigurno nekada.
A mislim da je razlog što ne daju da se gleda ovako čisto što bi ljudi mogli to prodavati. Prodaš nekome aplikaciju i neka gleda kod sebe (tablet, isti spoji s TV-om i eto ga), a to ne žele, barem ne za korisnike koji nisu na Telemachu. Korisnicima bi naravno odgovaralo da mogu gledati bilo gdje, ali....
- supercali
#11091 Re: HS kablovska
Sto se tice kanala ne moraju mi nista dati
Ja preko ovoga sto sam objasnio imam sve moguve kanale koji me zanimaju
Trenutno imam oko 2000 kanala na tvu koje ne mogu pogledati za mjesec dana kad bi na svakom gledao po jednu emisiju
Doduse to je nesto sasvim drugo
Meni je hs u prednosti jer nemam problema s netom i sto ima modul a to dvoje mi je najvaznije
Trenutno imam oko 2000 kanala na tvu koje ne mogu pogledati za mjesec dana kad bi na svakom gledao po jednu emisiju
Meni je hs u prednosti jer nemam problema s netom i sto ima modul a to dvoje mi je najvaznije
-
old_spice
#11092 Re: HS kablovska
preko onog sto si objasnio meni ne ide ni jedan program, pise mi ne podrzava format, al to je vjerovatno do tv-asupercali wrote:Sto se tice kanala ne moraju mi nista dati
- Maharadza
#11093 Re: HS kablovska
Pa to ti je ono; npr. ne gumo haveru (koji je na HS) dati svoj username/pass za d3go pa da i on gleda sportklub kanale, a pošto D3GO podržava do 3 uređaja istovremeno (npr. računar, smartphone, tablet i sl.), inače bi ja davno razvio biznis sa d3go!kakaljin wrote:Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
- MeanMachine
#11094 Re: HS kablovska
Mogao si ti opet testiratu tu varijantu obzirom da je npr. i N1 bio predviđen kao ekskluziva za Telemach pa se odmah našao i u HS programskoj šemi. Hoću reći, možda su i internet infrastrukturu HS-a već "prihvatili" pa ti taj biznis makar još 1-2 mjeseca može funkcionisatiMaharadza wrote:Pa to ti je ono; npr. ne gumo haveru (koji je na HS) dati svoj username/pass za d3go pa da i on gleda sportklub kanale, a pošto D3GO podržava do 3 uređaja istovremeno (npr. računar, smartphone, tablet i sl.), inače bi ja davno razvio biznis sa d3go!kakaljin wrote:Maharadza wrote:D3GO radi na drugim mrežama koliko znam, samo određeni kanali rade isključivo na TM mreži, konkretno SK kanali, ginx i druge 'ekskluzive' koje ima TM.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
miralemmi4
#11096 Re: HS kablovska
Večeras u vjestima o Hajdarevicu kako je krao u kablovskoj i kako se vode istrage protiv njega i kako se prodaje Solaku.Benq wrote:Sad mi komsija kaze da je citao u Oslobodjenju da je HS-u istekla licenca za rad 20. Oktobra. Zna li neko nesto o tome ?
- Benq
#11097 Re: HS kablovska
Ja znam samo da smo mi najebali kad nas TM preuzme. Pratim njihovu temu na forumu i malo je rec da je katastrofamiralemmi4 wrote:Večeras u vjestima o Hajdarevicu kako je krao u kablovskoj i kako se vode istrage protiv njega i kako se prodaje Solaku.Benq wrote:Sad mi komsija kaze da je citao u Oslobodjenju da je HS-u istekla licenca za rad 20. Oktobra. Zna li neko nesto o tome ?
Raja ima non stop problema sa internetom, a evo vidim i da ce se digitalna za drugi tv prijemnik u kuci placat posebno...
Bude li to tako i kad preuzmu HS , ja cu se odjavit sa kablovske (a nisam jedini u mojoj zgradi , to cekaju jos 5 porodica).Priključenje dodatnog digitalnog resivera uz ugovor na 12 mjeseci je besplatno.
Na dodatnom resiveru plaćate paket kanala koji inicijalno odaberete.
Last edited by Benq on 02/11/2014 11:22, edited 1 time in total.
-
The Realist
#11098 Re: HS kablovska
Neću ni priključivati na drugi TV, dok ne budu primanja dovoljno velika, onda možda uzmem onaj najveći DUO NET paket, tu ulazi mislim sve u cijenu i za drugi TV, do tada ništa, samo ću kablovsku spojiti. Štaviše, kada bude bolje TV, mogu na drugi onaj d3go, barem nešto da se ima.
- Benq
#11099 Re: HS kablovska
Drug , ja sada placam oko 60KM sve skupa sa telefonom (KID22) , imam CI module na dva tv-a i volim navece pogledati malo tv. Evo gledam onaj Trio grande family , 56KM ali za jednu tv , ako hoces dodatni resiver onda bujrum kupit ili sta vec pa placaj dodatno te iste kanale koje vec imas na prvom tv-u. A da placam 90KM da bih imao sve isto i na drugom tv-u , ne pada mi na pamet.The Realist wrote:Neću ni priključivati na drugi TV, dok ne budu primanja dovoljno velika, onda možda uzmem onaj najveći DUO NET paket, tu ulazi mislim sve u cijenu i za drugi TV, do tada ništa, samo ću kablovsku spojiti. Štaviše, kada bude bolje TV, mogu na drugi onaj d3go, barem nešto da se ima.
-
The Realist
#11100 Re: HS kablovska
Ma razumijem te apsolutno. Ja odavno želim dodatni reciever za drugi TV, ali ga nisam smio kupiti radi ove info o prodaji, koju sam prije puno vremena dobio.
Ali eto, sa D3GO bih kompenzirao barem malom kada bih spojio na drugi TV (meni je problem što moram prvo kupiti drugi TV koji podržava HDMI
, a to će ustvari biti ovaj sadašnji, a u dnevnu čekam da uzmem od 55-60 inča, a.B.d., pa ću se načekati).
Nego, opet ne mogu pronaći listu programa za D3GO....
EDIT: Izgleda da su svi kanali koji su na D3, plus neki iz dodatnog. Neko mi je to već govorio, ali zaboravio
.
Ali eto, sa D3GO bih kompenzirao barem malom kada bih spojio na drugi TV (meni je problem što moram prvo kupiti drugi TV koji podržava HDMI
Nego, opet ne mogu pronaći listu programa za D3GO....
EDIT: Izgleda da su svi kanali koji su na D3, plus neki iz dodatnog. Neko mi je to već govorio, ali zaboravio