SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#11076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

sitno wrote:Meni je vrlo frustrirajuce kad prodjem ispred zgrade Predsjednistva. Policajci koji je osiguravaju - malo je reci da zalosno izgledaju. Prije par dana sam imala goscu iz inostranstva i vodam je po gradu... Naidjemo ispred Predsjednistva i taman da cu zaustiti da joj kazem o kojem objektu se radi kad snimim policajca koj je naslonjen dupetom na zid tipka poruku na mobitelu. Bas mi je bilo neugodno.
Na stranu sto je ta policija tu onako cisto figurativno (kao oni nesto osiguravaju - mislim da kod nas za tim nema apsolutno nikakve potrebe - ko ce napasti nase predjednistvo :lol: ), ali opet to bi trebalo biti reprezentativno kao u drugim drzavama...

@Creasy, sto je sa fizickim provjerama u policiji? Stvarno je grozno vidjeti one policajce sa ogromnim stomacinama i neurednim uniformama. Njih bi se moglo smjestiti u administraciji, a na ulicu poslati fizicki spremne ljude i zene.
Za specijalce - RESPECT :!:
Odgovor na tvoj komentar najbolje oslikava tvoja Lokacija.
Filter

#11077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Filter »

Dr.Cuddy wrote:
Filter wrote:
Dr.Cuddy wrote:Slušam na radiju, lik uletio u Vojnu Bolnicu sa pištoljem i držao doktore i sestre na nišanu zahtjevajući da mu ženu porode carskim rezom. Incident nije prijavljen policiji. Ima li više info?
ti se incidenti ne prijavljuju, takve su politike nasih zdravstvenih ustanova
Zašto?
:-) "pacijent je uvijek u pravu" i "ne talasaj"
armin071

#11078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by armin071 »

Filter wrote:
armin071 wrote: Nista cudo jer opste je poznato da su se zene u toj bolnici poradjale tek nakon koverte :x . Zidovi su im obljepljeni plakatima protiv korupcije i sl. a ja nisam vidio ustanovu u kojoj ima vise korupcije.
:-) mogu samo reci da to nije bio slucaj kod moje zene i da su uvijek bili korektni.
Vjeruj mi ni u dzep mi ni iz dzepa ali vjerovatno ce se javiti dosta ljudi na ovu temu i to ne samo na porodjajnom nego uopste ima tu dosta haosa, mada ima i pozitivnih primjera koje sam i sam dozivio (ne mogu duse grjesiti), ali ovo za porodiljsko je milion posto istina.
hrusta

#11079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrusta »

oridjidji wrote:
Gray wrote:
ali dobro, pretpostavljam da se uniforme svakako moraju mijenjati svakih par godina zbog habanja, zar se ne bi moglo učiniti prilikom te promjene da se uvedu nove uniforme? :D

Ne mora biti ništa fancy, meni je ovo npr. sasvim ok:

Image

BTW, ovdje često vidim kako patroliraju patrole od po dvije policajke, čak sam vidio jednom i hapšenje nekog plačkaša sa nožem kojeg je policajka smotala ko sarmu dok su muške kolege gledale :D

dobro to se slazem oko nasih specijalaca, ali sto se tice uniformi obicnih policajaca na ulici, vala nista nevalja, one izblijedjene sive kosulje ko da su se oprale 100 puta sa nekim plavim carapama koje su pustile boju pa kosulje posivile, da im je bar tamno plava uniforma ili bijele kosulje nego nako ove bas izgledaju ofucano, a kad zabace one sapke naglavu hoce da mi nesto bude, umjesto da ih fino stave prema celu, a sto ne zakopcaju one zute prsluke nego nako otvoreni, bas neprofesionalno izgledaju. neki dan vidje policajku, pustena kosa sapka na glavi i u manim stiklama, pa jbt kako ce ona potrcati za nekim mangupom, a sto kosa nije zavezana ili u pundju ili rep. pa kontrolise li iko njih.
Za Svedsku policiju nas prasinar sa stomacinom je James Bond. Uporede radi, svaki naš prašinar sretne mnogo više igore kriminalce za jednu godinu rada. Pustimo se šminke i odjeće. Sto se tice nasih specijalaca oni su postizali dobre rezultate na takmičenjima u Evropi. Koliko se sjecam upravo na jednom takvom takmicenju su iznenadili Francuze svojom vjestinom, ovi su se cudili kako sa tako malo opreme, prave tako dobre rezultate, pa su im isti poklonili novu opremu.
hrusta

#11080 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hrusta »

dobro to se slazem oko nasih specijalaca, ali sto se tice uniformi obicnih policajaca na ulici, vala nista nevalja, one izblijedjene sive kosulje ko da su se oprale 100 puta sa nekim plavim carapama koje su pustile boju pa kosulje posivile, da im je bar tamno plava uniforma ili bijele kosulje nego nako ove bas izgledaju ofucano, a kad zabace one sapke naglavu hoce da mi nesto bude, umjesto da ih fino stave prema celu, a sto ne zakopcaju one zute prsluke nego nako otvoreni, bas neprofesionalno izgledaju. neki dan vidje policajku, pustena kosa sapka na glavi i u manim stiklama, pa jbt kako ce ona potrcati za nekim mangupom, a sto kosa nije zavezana ili u pundju ili rep. pa kontrolise li iko njih.
vs84sa

#11081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vs84sa »

Ovog babu treba na dobru robiju poslat pa nek mu dijete odrasta sa samohranom majkom zbog plitkoce njegovog mozga. a svi vi sto palamudite o korupciji, lijepo kad dajes nekom pare zapisi serijski broj novcanice i vrlo je lako dokazati i korupciju i mito, nego sve rekla kazala, napucavate pricu protiv doktora ko da su ti ljudi dosli da vam uzimaju zivote a ne da vam ih spasavaju. izuzetaka ima u svakom poslu i njih treba odstranit svakako ali ne na ovakav nacin.
sinuhe

#11082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sinuhe »

Pa u Svedskoj ima prave mafije dok su u Bosni vecinom kokosari, kabadahije. Svedski policajac osjeti vece prijetnje tako da je dosta pohvalno da policajke same patroliraju.
Ono sto je drugacije je to da u socijalnoj hijerarhiji jalijasi u Sarajevu(Bosni) kotiraju dosta visoko.
Last edited by sinuhe on 23/09/2011 10:27, edited 1 time in total.
ja1977

#11083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja1977 »

armin071 wrote:
Filter wrote:
armin071 wrote: Nista cudo jer opste je poznato da su se zene u toj bolnici poradjale tek nakon koverte :x . Zidovi su im obljepljeni plakatima protiv korupcije i sl. a ja nisam vidio ustanovu u kojoj ima vise korupcije.
:-) mogu samo reci da to nije bio slucaj kod moje zene i da su uvijek bili korektni.
Vjeruj mi ni u dzep mi ni iz dzepa ali vjerovatno ce se javiti dosta ljudi na ovu temu i to ne samo na porodjajnom nego uopste ima tu dosta haosa, mada ima i pozitivnih primjera koje sam i sam dozivio (ne mogu duse grjesiti), ali ovo za porodiljsko je milion posto istina.
:-) mogu samo reci da to nije bio slucaj kod moje zene i da su oba puta bili vise nego korektni i da su bili razliciti ljekari
cappy_tempo

#11084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Image

ovog delegata sam do neki dan na pofalicima sreto sa nekom curom,a znao se razmahati kao da je sarajevo oslobodio
armin071

#11085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by armin071 »

cappy_tempo wrote:Image

ovog delegata sam do neki dan na pofalicima sreto sa nekom curom,a znao se razmahati kao da je sarajevo oslobodio
Pa "veliki gangster" jebiga ipak je lola saucesnik u ubistvu :roll:
MAN-lion's coach

#11086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

hrusta wrote:Evo sa Avaza

Nasilništvo u Općoj bolnici u Sarajevu: Pištoljem natjerao ljekare da mu porode ženu!

Ulaz u Ginekološku kliniku: Osoblje zbog straha incident nije prijavilo policiji (Foto: F. Fočo) Osoblju prijetio "magnumom" i rekao da će za sat vremena doći i ako ne bude porođena carskim rezom, da će pobiti osoblje

Medicinska ekipa koja je jučer ujutro bila dežurna na Ginekološkoj klinici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu proživjela je pravi horor koji je priredio suprug jedne od porodilja.

On je uz prijetnju pištoljem i govoreći da će ih odrobijati, ljekare natjerao da njegovu ženu porode carskim rezom. Iako su bili pod strahovitim pritiskom, ljekari su uspješno obavili operaciju, tako da se i majka i beba dobro osjećaju, dok je nasilni suprug pobjegao.

Postavio ultimatum

Kako "Dnevni avaz" saznaje, incident se desio u četvrtak oko dva sata. Porodilja koja je došla s mužem, prema preporuci ljekara koji su joj vodili trudnoću, trebala se poroditi prirodnim putem.

- Stanje porodilje se pratilo. Sve je bilo uredno. Da je bio ijedan razlog da se uradi carski rez, on bi bio i obavljen. Ljudski se sve moglo uraditi. Međutim, čim je došla porodilja, njen muž zaprijetio je da će, ako se ne uradi carski rez, nekoga udaviti i sve ostale pobiti. Tvrdio je da je već bio u zatvoru te da mu neće biti problem da još nekoga odleži. Osoblju je prijetio pištoljem "magnum". Rekao je da će za sat vremena doći i ako ne bude porođena carskim, da će pobiti osoblje - kaže nam sagovornik kojem su poznati detalji ovog nemilog događaja.

Incident nije prijavljen policiji vjerovatno zbog straha osoblja od nasilnika. No, direktor bolnice Bakir Nakaš kaže da će i to biti urađeno. Nakaš se nalazi na službenom putu, a po povratku će se obratiti MUP-u i Ministarstvu zdravstva KS.

Rade pod stresom

- Ne znam sve detalje i zato ne mogu komentirati ovaj slučaj. Ljekari su mi ostavili pisanu izjavu pa ću vidjeti šta se desilo. Inače, svi medicinski radnici izloženi su maltretiranju. Nema radnika u Hitnoj pomoći kojem nije prijećeno da će biti likvidiran. Tako je i u KCUS-u i u Općoj bolnici. Nekad to ljudi racionaliziraju pa kažu da je to zbog nervoze, ali to je ozbiljan problem koji ima utjecaja na rad ljudi. Ako oni rade pod stresom, onda će i posao imati određeni rizik.

Kako se zaštiti od toga? Kao menadžer, nemam tehničkih niti fizičkih mogućnosti da ta rizična mjesta pokrijem adekvatnom bezbjednosnom službom. Adekvatna zaštita je policajac, ali jesmo li mi kao društvo došli u takvu situaciju da na svim mjestima na kojima se radi 24 sata moramo imati policajca? Huligana, ljudi sa PTSP-om i siledžija puno je Sarajevo - kaže Nakaš.

On naglašava da napadi na medicinske radnike nisu problem samo Opće bolnice nego kompletne zajednice, koja mora naći pravo rješenje.

Trauma zbog prvog djeteta

Navodno je prvo dijete ovih supružnika bilo porođeno pomoću "vakuuma". Dijete nije imalo nikakvih posljedica, ali je ova metoda očito kod supružnika ostavila jednu vrstu traume, pa je otac zbog toga insistirao na carskom rezu.

Učestali napadi

Prema saznanjima našeg lista, u posljednjih 30 dana na Ginekologiji u Općoj bolnici napadnuta su još dva ljekara. Napadi su bili blaži od onoga koji se jučer desio, ali su ipak kod ljekara izazvali stres.

Iz Sindikata traže pomoć države

Abud Sarić, predsjednik Sindikata medicinskih radnika u FBiH, ogorčen je zbog posljednjeg napada na osoblje Ginekološke klinike.

- Treba zaustaviti medijsku hajku na zdravstvene radnike koji rade u izuzetno teškim uslovima. Rade pod prijetnjom oružjem. Apelujemo na sve nadležne organe da se uključe i podignu sigurnosnu situaciju u državi, s posebnim akcentom na ovakve slučajeve, jer je ovo postalo zabrinjavajuće - kaže Sarić.

Raja na komentarima ga podrzavaju, sto se tice medicinskog osoblja 98% je bagra korumpirana, moze covjek mandrknuti pored njih, boli njih neka stvar, ali ako se cukne koja stoja €, e onda druga prica....
Ne razumijem se u medicinu,ali mogli su i ljekari i osoblje pružiti barem psihološku pomoć toj ženi i njenom suprugu.Ako uopće ima osoba za to.Drugo,neovisno od korupcije u zdravstvu i oni su sami krivi što rade u nemogućim uslovima.Ako je već tražila carski trebali su je pustiti,mogla je džaba i mrtva glava pasti kakvo je vrijeme došlo. :(
respo

#11087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

kokuz_sa wrote:znas li ti koliko para treba za nove uniforme?
zar nije bolje uzeti druge potrebnije policijske opreme..

a i univorme spadaju pod kvantitet a ne kvalitet policijske sluzbe..
vala iskreno mene nesto ne zanima dal policajac lijepo izgleda i da li mu je nova uniforma..vazno je da rade tj znaju svoj posao..

sto s etice ovog boldiranog..hajde mi molim te samo kazi onda sta ce biti sa policajcima koji su u godinama po tvom tj nisu mladi(a imaju jos bar 15god do penzije)
otpustiti ih treba jel sve i onda da se oni pitaju kako da prehtrane svoje porodice..

svake godine izadje s policijske akademije mladih policajaca i policajki koji su u ekstra formi..ali oni d abi postali policajac sa minimum nekog iskustva i osjecaja da budu policajci treba da prodje bar 5-7godina da pofataju sve fazone ovih starijih policajaca tj iskusnijih..

od policajaca pocetnika nemas nista..

tj ti se zalazes da vidis lijepe policajce naizgled a to sto oni nisu strucni tebe ne zanima
za uniforme se slazem jest da bi bilo bolje nove neke "modernije" al eto nema nema veze nek ostanu ove
sto se tice ovog sto si ti (za)boldirao
jeli znas ljudi koji imaju 50 godina a u formi su? vjerovatno poznajes bar jednog takvog
tako mogu i ovi ako im je posao da su fizicki spremni nek rade na sebi da pstanu u formi a ne da ne mogu potrcati
nije cilj samo dobiti posao i sjediti i izgledati kao bure
jeli problem otici u teretanu poslije posla setati nesto raditi da nemas 190kg (karikiram)
sta uradi fudbaler kad vise nije spreman ili se oprosti ili radi na sebi da dodje u formu jer inace nema posla
treba ih otpustiti (oni koji ne zadovoljavaju)pa nek se sami pitaju sto su otpusteni i kako ce prehranjivati porodicu
da je to uradjeno 2002-e recimo sad bi ti pocetnici imali skoro 10 godina iskustva i bilo bi nesto od tih pocetnika i samo bi bile smjene generacija
ovim rezonom sta cemo s njima nikad necemo imati policajce koji zadovoljavaju 100% minimalne standarde jer ce za 10 godina i ovo malo mladih biti priblizno ovima pa cemo se pitati sta s njima hocemo li ih otpustiti pa kako da prehranjuju porodicu

trziste rada pa bujrum
nije ni policija od toga nezavisna
ako zadovoljavas radis pa makar imao 60 godina ako ne ides van makar imao 20 kao sto i kandidati svi ne prodju
Dr.Cuddy

#11088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr.Cuddy »

respo wrote:
kokuz_sa wrote:znas li ti koliko para treba za nove uniforme?
zar nije bolje uzeti druge potrebnije policijske opreme..

a i univorme spadaju pod kvantitet a ne kvalitet policijske sluzbe..
vala iskreno mene nesto ne zanima dal policajac lijepo izgleda i da li mu je nova uniforma..vazno je da rade tj znaju svoj posao..

sto s etice ovog boldiranog..hajde mi molim te samo kazi onda sta ce biti sa policajcima koji su u godinama po tvom tj nisu mladi(a imaju jos bar 15god do penzije)
otpustiti ih treba jel sve i onda da se oni pitaju kako da prehtrane svoje porodice..

svake godine izadje s policijske akademije mladih policajaca i policajki koji su u ekstra formi..ali oni d abi postali policajac sa minimum nekog iskustva i osjecaja da budu policajci treba da prodje bar 5-7godina da pofataju sve fazone ovih starijih policajaca tj iskusnijih..

od policajaca pocetnika nemas nista..

tj ti se zalazes da vidis lijepe policajce naizgled a to sto oni nisu strucni tebe ne zanima
za uniforme se slazem jest da bi bilo bolje nove neke "modernije" al eto nema nema veze nek ostanu ove
sto se tice ovog sto si ti (za)boldirao
jeli znas ljudi koji imaju 50 godina a u formi su? vjerovatno poznajes bar jednog takvog
http://www.24sata.hr/zanimljivosti/obor ... ata-235544
Oborio Amerikanca, Francuza i Rusa i osvojio je četiri zlata
Senadu Mujagiću ovo su bile sedme policijske igre i najuspješniji je natjecatelj svih vremena. Osvojio je zlatne medalje na Svjetskim policijskim igrama u New Yorku
Image
respo

#11089 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

i sta fali ostalima da budu ovakvi?
fali im htjenja jer su inace lijeni da rade na sebi
lakse je sjesti i na pecenje nego svaki dan bar po sat vremena odrzavati kondiciju i onda se ne bi brinuo za posao i ne bi ga ismijavao forum nego bi ga jos pohvalio
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

respo wrote:i sta fali ostalima da budu ovakvi?
lakse je sjesti i na pecenje nego svaki dan bar po sat vremena odrzavati kondiciju i onda se ne bi brinuo za posao i ne bi ga ismijavao forum nego bi ga jos pohvalio
policajci plaču jer ih respo ismijava na forumu...
respo

#11091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

ajd sad ponovo procitaj pa komentarisi
inace tumacenje ti izgleda nije jaca strana al ajd nema veze
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

hajd se ti malo spusti na zemlju...

ili će doći bakica da te umlati kišobranom :P :mrgreen:
karanana

#11093 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

vidi mu glave
holowey

#11094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

hrusta wrote:Evo sa Avaza

Nasilništvo u Općoj bolnici u Sarajevu: Pištoljem natjerao ljekare da mu porode ženu!

Ulaz u Ginekološku kliniku: Osoblje zbog straha incident nije prijavilo policiji (Foto: F. Fočo) Osoblju prijetio "magnumom" i rekao da će za sat vremena doći i ako ne bude porođena carskim rezom, da će pobiti osoblje

Medicinska ekipa koja je jučer ujutro bila dežurna na Ginekološkoj klinici Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu proživjela je pravi horor koji je priredio suprug jedne od porodilja.

On je uz prijetnju pištoljem i govoreći da će ih odrobijati, ljekare natjerao da njegovu ženu porode carskim rezom. Iako su bili pod strahovitim pritiskom, ljekari su uspješno obavili operaciju, tako da se i majka i beba dobro osjećaju, dok je nasilni suprug pobjegao.

Postavio ultimatum

Kako "Dnevni avaz" saznaje, incident se desio u četvrtak oko dva sata. Porodilja koja je došla s mužem, prema preporuci ljekara koji su joj vodili trudnoću, trebala se poroditi prirodnim putem.

- Stanje porodilje se pratilo. Sve je bilo uredno. Da je bio ijedan razlog da se uradi carski rez, on bi bio i obavljen. Ljudski se sve moglo uraditi. Međutim, čim je došla porodilja, njen muž zaprijetio je da će, ako se ne uradi carski rez, nekoga udaviti i sve ostale pobiti. Tvrdio je da je već bio u zatvoru te da mu neće biti problem da još nekoga odleži. Osoblju je prijetio pištoljem "magnum". Rekao je da će za sat vremena doći i ako ne bude porođena carskim, da će pobiti osoblje - kaže nam sagovornik kojem su poznati detalji ovog nemilog događaja.

Incident nije prijavljen policiji vjerovatno zbog straha osoblja od nasilnika. No, direktor bolnice Bakir Nakaš kaže da će i to biti urađeno. Nakaš se nalazi na službenom putu, a po povratku će se obratiti MUP-u i Ministarstvu zdravstva KS.

Rade pod stresom

- Ne znam sve detalje i zato ne mogu komentirati ovaj slučaj. Ljekari su mi ostavili pisanu izjavu pa ću vidjeti šta se desilo. Inače, svi medicinski radnici izloženi su maltretiranju. Nema radnika u Hitnoj pomoći kojem nije prijećeno da će biti likvidiran. Tako je i u KCUS-u i u Općoj bolnici. Nekad to ljudi racionaliziraju pa kažu da je to zbog nervoze, ali to je ozbiljan problem koji ima utjecaja na rad ljudi. Ako oni rade pod stresom, onda će i posao imati određeni rizik.

Kako se zaštiti od toga? Kao menadžer, nemam tehničkih niti fizičkih mogućnosti da ta rizična mjesta pokrijem adekvatnom bezbjednosnom službom. Adekvatna zaštita je policajac, ali jesmo li mi kao društvo došli u takvu situaciju da na svim mjestima na kojima se radi 24 sata moramo imati policajca? Huligana, ljudi sa PTSP-om i siledžija puno je Sarajevo - kaže Nakaš.

On naglašava da napadi na medicinske radnike nisu problem samo Opće bolnice nego kompletne zajednice, koja mora naći pravo rješenje.

Trauma zbog prvog djeteta

Navodno je prvo dijete ovih supružnika bilo porođeno pomoću "vakuuma". Dijete nije imalo nikakvih posljedica, ali je ova metoda očito kod supružnika ostavila jednu vrstu traume, pa je otac zbog toga insistirao na carskom rezu.

Učestali napadi

Prema saznanjima našeg lista, u posljednjih 30 dana na Ginekologiji u Općoj bolnici napadnuta su još dva ljekara. Napadi su bili blaži od onoga koji se jučer desio, ali su ipak kod ljekara izazvali stres.

Iz Sindikata traže pomoć države

Abud Sarić, predsjednik Sindikata medicinskih radnika u FBiH, ogorčen je zbog posljednjeg napada na osoblje Ginekološke klinike.

- Treba zaustaviti medijsku hajku na zdravstvene radnike koji rade u izuzetno teškim uslovima. Rade pod prijetnjom oružjem. Apelujemo na sve nadležne organe da se uključe i podignu sigurnosnu situaciju u državi, s posebnim akcentom na ovakve slučajeve, jer je ovo postalo zabrinjavajuće - kaže Sarić.

Raja na komentarima ga podrzavaju, sto se tice medicinskog osoblja 98% je bagra korumpirana, moze covjek mandrknuti pored njih, boli njih neka stvar, ali ako se cukne koja stoja €, e onda druga prica....
moja supruga se u februaru porodila u bivsoj vojnoj bolnici... muku i maltretiranje koje je prosla od ljekara i jedne sestre, plus sepsa koja je dobila a onda bukvalno istjerana sa odjela su zasluzivali belaj de luxe... iskljucivo iz obzira prema drugim porodiljama i bebama na odjelu belaj je izostao... a na otpusnom pismu od tri ljekara jedino ljekar(ka) koja je poradjala moju suprugu je stavila samo inicijale dok su drugi potpisani punim imenom i prezimenom... strah od osvete, sta li...
ne opravdavam potezanje pistolja, posebno ne u javnosti i na takvom mjestu, ali apsolutno razumijem frustracije ovog lika... dok na tom odjelu, a da ne zaboravim i prijemno i uzasan stav i ophodjenje prema trudnicama, ne izbije kakav ozbiljan belaj, situacija se nece promijeniti... godinama se iste stvari desavaju a ni makac u pozitivnom smislu :x
mrtva kokoš

#11095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

no stoji njima dzaba pred bolnicom onaj bilbord mito, korupcija i sta ti ja sad znam... :-)

doktori su banda!!
kokuz_sa

#11096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

policajac koji ima po tvom 190kg sto se malo ne raspitas kakav je njegov zadatak u sluzbi
njegovo je da
-regulise saobracaj
-pise kazne za nepropisno parkiranje(kad postoji zakon takav)
-legtimise interesantne osobe(pod interesantne znaci onako sumnjive)
-regulise saobracaj
-dolazi po pozivu
-postavi radar
-obezbjedzuje mjesto zlocina
-patrolira zadatom rutom
-vrsi obezbjedzenje objekata(tipa sjedi u kucici i legtimise ljude koji ulaze u objekt)

njegovo je da bude reprezentativan ka narodu..njegovo nije da ide da puca u ljude,da nekog ganja,da ubija hljeb u nekome
za to ima "jedinica za podrsku"

i ne znam koji qrac bi Vi htjeli da su svi policajci u gradu tipa
Image

shvati ni u jednoj drzavi na svijetu ne postoje samo policajci tipa RAMBA

evo ti za primjer jedan od instruktora na policijskoj akademiji ima pofino iznad 130kg i stomacinu do zuba..al na treningu je bila vjezba pokaza kad smo nas 4-ca (znaci momci od 80-100kg u najboljoj fizickoj spremi) trebali da ga napadnemo istovremeno..i lik nas razbucao kao beba zvecku..nismo znali gdje se nalazimo jer nas je bacao po sali ko igracke..

jebo kvantitet ako nema kvaliteta..
ne kazem ja da su svi nasi policajci kvalitetni al vjeruj 95% ih uredno i uspijesno izvrsava svoje zadatke

ako mislis da ovo nije tacno..bujrum u bilo koji MUP i zatrazi statistiku npr kD sto su pocinjena i procenat rijesenosti tih dijela..
respo

#11097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Chmoljo wrote:hajd se ti malo spusti na zemlju...

ili će doći bakica da te umlati kišobranom :P :mrgreen:
ja na zemlji za razliku od tebe a nisam spao na nivo da mlatim bakice
respo

#11098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

kokuz_sa wrote:
policajac koji ima po tvom 190kg sto se malo ne raspitas kakav je njegov zadatak u sluzbi
njegovo je da
-regulise saobracaj
-pise kazne za nepropisno parkiranje(kad postoji zakon takav)
-legtimise interesantne osobe(pod interesantne znaci onako sumnjive)
-regulise saobracaj
-dolazi po pozivu
-postavi radar
-obezbjedzuje mjesto zlocina
-patrolira zadatom rutom
-vrsi obezbjedzenje objekata(tipa sjedi u kucici i legtimise ljude koji ulaze u objekt)

njegovo je da bude reprezentativan ka narodu..njegovo nije da ide da puca u ljude,da nekog ganja,da ubija hljeb u nekome
za to ima "jedinica za podrsku"

i ne znam koji qrac bi Vi htjeli da su svi policajci u gradu tipa

shvati ni u jednoj drzavi na svijetu ne postoje samo policajci tipa RAMBA

evo ti za primjer jedan od instruktora na policijskoj akademiji ima pofino iznad 130kg i stomacinu do zuba..al na treningu je bila vjezba pokaza kad smo nas 4-ca (znaci momci od 80-100kg u najboljoj fizickoj spremi) trebali da ga napadnemo istovremeno..i lik nas razbucao kao beba zvecku..nismo znali gdje se nalazimo jer nas je bacao po sali ko igracke..

jebo kvantitet ako nema kvaliteta..
ne kazem ja da su svi nasi policajci kvalitetni al vjeruj 95% ih uredno i uspijesno izvrsava svoje zadatke

ako mislis da ovo nije tacno..bujrum u bilo koji MUP i zatrazi statistiku npr kD sto su pocinjena i procenat rijesenosti tih dijela..
niko i ne trazi ramba
trazi se da je spreman
instruktor na akademiji vas je pobacao jer je iskusan u borilackim vjestinama vjerovatno ne znam za vas sta znate od borilackih vjestina
isto kao sto bi neka karatsica saslusala mnoge muskarce bez obzira sto je on jaci (poentu shvatas vjerovatno)

to se recimo ne moze desiti da se bas taj koji regulise saobracaj koji pise kazne za parkirana vozila(po zakonu) ne nadje u situaciji kad treba trcati za nekim jer je u datom momentu najblizi mjestu dogadjaja
sta treba uraditi treba reci sta ja imam njega ganjati nije moj reon nije moja nadleznost ili sta?
ps. po pitanju ramba evo sta fali ovom mujo hrvatu mogu bar biti priblizno njemu sto se tice kondicije i spremnostia vjerovatno je obicni policajac a ne neki swat-ovac ili kako se vec zovu kod njih ti specijalci
Last edited by respo on 23/09/2011 12:43, edited 1 time in total.
jazzer

#11099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by jazzer »

Dr.Cuddy wrote: http://www.24sata.hr/zanimljivosti/obor ... ata-235544
Senadu Mujagiću ovo su bile sedme policijske igre i najuspješniji je natjecatelj svih vremena. Osvojio je zlatne medalje na Svjetskim policijskim igrama u New Yorku
Image
kako li ih je ovaj uspio nalupati da mi je znati?? :?

Mozda s ledja, dok nisu ocekivali napad a onda ih cipelario :)
Dr.Cuddy

#11100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dr.Cuddy »

jazzer wrote:
Dr.Cuddy wrote: http://www.24sata.hr/zanimljivosti/obor ... ata-235544
kako li ih je ovaj uspio nalupati da mi je znati?? :?

Mozda s ledja, dok nisu ocekivali napad a onda ih cipelario :)
Pa zar ne vidiš da je čo'jk BETON! :bih:
Locked