Oduševljena pakovanjem, sve bajno ali kad stavim sjenu ništa tupavo ne ostane. I tako ja gurnem sjene u zaborav i naumpadnu mi neki dan, hajd reko da ima dam još jednu šansu
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Jed1217
#11076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobila ja ovu paletu :
(Boje su ljepše nego na slici)
Oduševljena pakovanjem, sve bajno ali kad stavim sjenu ništa tupavo ne ostane. I tako ja gurnem sjene u zaborav i naumpadnu mi neki dan, hajd reko da ima dam još jednu šansu
I tek onda selja vidi da su baked
Kad sam ih stavila sa malo vode nisam mogla da vjerujem, efekat wow
Nego, jel se ima i kod nas kupiti "pečenih" sjena, jer sam se zaljubila i sad ih hoću u sviiim nijansama 
-
radenska
#11077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika
- rinna0304
#11078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moja nova paleta
boje preeelijepe i fino izgleda na ocima
a cijena 7$ .. savrsenstvo za malu cijenu
hehehe

- Nisrin
#11079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
radenska wrote:zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika
Naravno da jeste, ja sam imala puder i rumenilo i 10ka za kvalitet, postojanost...ali je i prilicno skupa za nase uslove!
Meni je to najkvalitetnija marka koja se moze naci u parfimerijama uz Shiseido, Elizabeth Arden i Pupu
-
Rimljanka
#11080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne vidimo slicicu? Kojom maskarom?semlaca wrote:
sve pohvale za ovu maskaru, razgrćem snijeg trepuškama od kako je imam (zavodim komšije koji razgrću snijeg)
- MedenoSrce
#11081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo maskare.Rimljanka wrote:ne vidimo slicicu? Kojom maskarom?semlaca wrote:
sve pohvale za ovu maskaru, razgrćem snijeg trepuškama od kako je imam (zavodim komšije koji razgrću snijeg)
-
radenska
#11082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma bitno je da je kvalitetan, da kazem mm da mi ponese, vani je 30 dolara..hvalaaaNisrin wrote:radenska wrote:zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika
Naravno da jeste, ja sam imala puder i rumenilo i 10ka za kvalitet, postojanost...ali je i prilicno skupa za nase uslove!
Meni je to najkvalitetnija marka koja se moze naci u parfimerijama uz Shiseido, Elizabeth Arden i Pupu
-
nia3
#11083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I koja je cijene ove maskare da ti se pridružimo u zavođenju?MedenoSrce wrote:Evo maskare.Rimljanka wrote:ne vidimo slicicu? Kojom maskarom?semlaca wrote:
-
nia3
#11084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ok je cijena, a četkica mi se sviđa. Ja koristim neku L'orealovu sa sličnom, pa ću i ovu probati. 
- Nadinka
- rinna0304
#11086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako rade
svaka info u vezi ovoga dobro je dosla 
- Nisrin
#11087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna0304 wrote:jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako radesvaka info u vezi ovoga dobro je dosla
Kolegica radi tamo i prezadovoljna je! 5 KM
-
_naida
#11088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam radila kod njih neko vrijeme, prije mozda 2 godine, tada je bilo 7KM, medjutim meni se to cupanje voskom nikako nije dopadalo, uredu je donji dio, ali gornjim nikad nisam bila zadovoljna, jer nanosi onom spartlom i vjerovatno uvijek malo fulirinna0304 wrote:jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako radesvaka info u vezi ovoga dobro je dosla
-
Mezopotamija
#11089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Takodje toplo preporucujem Yves Rocher, redovna sam tamo:D Cijena nije 5 nego 10KMNisrin wrote:rinna0304 wrote:jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako radesvaka info u vezi ovoga dobro je dosla
Kolegica radi tamo i prezadovoljna je! 5 KM
-
radenska
#11090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma kakav vosak, mene zanima ima li neko u gradu da mi pocupa obrve na normalan nacin, da dobiju oblik jer se ne mogu pohvaliti nekom gustinom obrva pa svaka vise pocupana izgleda lose
- rinna0304
#11091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mah mene nervira picetom jer su mi dosta tamne obrve i kad ih pocupam i pocne rast one crne tackice me ubise , a ja ne mogu izdrzat ni 5 min da ih gledam
pokusala sam naucit onu tehniku cupanja obrva koncem al def to nikako nez sama sebi uraditi ...
joj sad me prestrasi s ovim voskom jedino sto ne bih htjela je da budu ravne uff
joj sad me prestrasi s ovim voskom jedino sto ne bih htjela je da budu ravne uff
- Nisrin
#11092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
rinna0304 wrote:mah mene nervira picetom jer su mi dosta tamne obrve i kad ih pocupam i pocne rast one crne tackice me ubise , a ja ne mogu izdrzat ni 5 min da ih gledampokusala sam naucit onu tehniku cupanja obrva koncem al def to nikako nez sama sebi uraditi ...
Ja sam licno isla sa kolegicom i uopste joj nisu ravne obrve bile, cak joj je zena tako sredila da su joj sad puno duze i imaju lijep oblik...nema suvisnih dlacica i fino i POLAKO joj pocupa- nista previse!
- Nisrin
- waterfall
#11094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zloce ovdje su PEG, propylene glycol (koristi se za antifriz), butylene glycolema_ wrote:Jedno pitanjce za Alicu, ili ako se jos neko razumije.![]()
Ovdje gdje zivim, zene su opsednute bijelim tenom, tako da sredstva za postizanje toga mozete kupiti haman i na trznici voca, i nije sala, sve su to ultra ekstra proizvodi, cak iz Amerike nekakve kremice i cudesa, i sve namjenski za izbjeljivanje cijelog tijela, ili lica ili ili....
Eh, posto sam ja vec bijela kao sir, ne trebam se izbjeljivati dalje, ali jedan dan vidjeh da ima neka kremica mahsus za izbjeljivanje podocnjaka, a to bih voljela probati.
Eh, evo vam sastav te male kremice, pa ako ko moze da mi kaze valja li to.![]()
"Aqua, glyceril stearate and PEG 100 stearate, cucumber extract, butylene glycol and niacinamide and fraxinus excelsior bark extract and silanetrion potassium citrate, cetyl alcohol, liquorice extract, diazolinidyl urea and methyl paraben and propyl paraben and propylene glycol, glycerin, cyclopentasiloxane, titanium dioxide, phenoxyethanol, shea butter, caffeine, pro vitamin b5, fragrance, triethanolamine, vitamin e acetate, pigment brun w 8807 ( CI 77491, CI 77492).
Uh, jedva prepisah.
Posto ja jako pazim sta kupujem, da u kozmetici i sminki nema opasne hemije, da nisu testirani na zivotinjama itd vec odavno koristim mineralni makeup, koje imaju cesto i UV filter.
- LieToMe
#11095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista
) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed 
- Artemida84
#11096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moja preporuka za La Mer (BBI 5 sprat) i Nasihu koja to radi odlicno, uvijek idem kod nje i ne bih je mijenjala. Kome god sam je preporucila svi su bili jako zadovoljniradenska wrote:ma kakav vosak, mene zanima ima li neko u gradu da mi pocupa obrve na normalan nacin, da dobiju oblik jer se ne mogu pohvaliti nekom gustinom obrva pa svaka vise pocupana izgleda lose
- alica.k
#11097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima u vogosciLieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed
- Nisrin
#11098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
LieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed
Preko puta Pozorista gdje HT Eronet, a imas i u Bezistanu
- LieToMe
#11099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote:ima u vogosciLieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed
- LieToMe
#11100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala puno! Jel ima stalno ili bude pa nestane...ako zapucam po ovom snijegu hocu li naci ili da bacam sitni grahNisrin wrote:LieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed
Preko puta Pozorista gdje HT Eronet, a imas i u Bezistanu