SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Jed1217

#11076 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Jed1217 »

Dobila ja ovu paletu :

Image (Boje su ljepše nego na slici)

Oduševljena pakovanjem, sve bajno ali kad stavim sjenu ništa tupavo ne ostane. I tako ja gurnem sjene u zaborav i naumpadnu mi neki dan, hajd reko da ima dam još jednu šansu :D I tek onda selja vidi da su baked :-) Kad sam ih stavila sa malo vode nisam mogla da vjerujem, efekat wow :-D Nego, jel se ima i kod nas kupiti "pečenih" sjena, jer sam se zaljubila i sad ih hoću u sviiim nijansama :D
radenska

#11077 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika
rinna0304

#11078 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

moja nova paleta :D boje preeelijepe i fino izgleda na ocima :D a cijena 7$ .. savrsenstvo za malu cijenu :D hehehe

Image
Nisrin

#11079 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

radenska wrote:zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika

Naravno da jeste, ja sam imala puder i rumenilo i 10ka za kvalitet, postojanost...ali je i prilicno skupa za nase uslove! :D

Meni je to najkvalitetnija marka koja se moze naci u parfimerijama uz Shiseido, Elizabeth Arden i Pupu :)
Rimljanka

#11080 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Rimljanka »

semlaca wrote:Image

sve pohvale za ovu maskaru, razgrćem snijeg trepuškama od kako je imam (zavodim komšije koji razgrću snijeg :skoljka: )
ne vidimo slicicu? Kojom maskarom?
MedenoSrce

#11081 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Rimljanka wrote:

sve pohvale za ovu maskaru, razgrćem snijeg trepuškama od kako je imam (zavodim komšije koji razgrću snijeg :skoljka: )
Evo maskare.
radenska

#11082 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

Nisrin wrote:
radenska wrote:zene sta je ovo, jel ko korstio, jel kvalitetna ova clinique kozmetika

Naravno da jeste, ja sam imala puder i rumenilo i 10ka za kvalitet, postojanost...ali je i prilicno skupa za nase uslove! :D

Meni je to najkvalitetnija marka koja se moze naci u parfimerijama uz Shiseido, Elizabeth Arden i Pupu :)
Ma bitno je da je kvalitetan, da kazem mm da mi ponese, vani je 30 dolara..hvalaaa
nia3

#11083 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

MedenoSrce wrote:
Rimljanka wrote:

Evo maskare.
I koja je cijene ove maskare da ti se pridružimo u zavođenju? :) Ja sam koristila bourjois rumenila i bila su prilično pristupačna.
nia3

#11084 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nia3 »

Ok je cijena, a četkica mi se sviđa. Ja koristim neku L'orealovu sa sličnom, pa ću i ovu probati. :sax:
Nadinka

#11085 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

rinna0304

#11086 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako rade :D svaka info u vezi ovoga dobro je dosla :D
Nisrin

#11087 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

rinna0304 wrote:jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako rade :D svaka info u vezi ovoga dobro je dosla :D

Kolegica radi tamo i prezadovoljna je! 5 KM :)
_naida

#11088 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _naida »

rinna0304 wrote:jel ko cupa obrve voskom ? i jel mi moze predloziti neki kozm. salon gdje to dobro rade ? posto sam ih zeznula cupanjem pa mi treba negdje da mi opet formiraju oblik obrva .. pa ako neko zna hvala :r ja znam da to ima u Yves Rocher( ako se ovako pise )al nezz kako rade :D svaka info u vezi ovoga dobro je dosla :D
Ja sam radila kod njih neko vrijeme, prije mozda 2 godine, tada je bilo 7KM, medjutim meni se to cupanje voskom nikako nije dopadalo, uredu je donji dio, ali gornjim nikad nisam bila zadovoljna, jer nanosi onom spartlom i vjerovatno uvijek malo fuli :) i pocupa malo vise nego treba. Tako da su mi nakon nekog vremena obrve bilo skoro pa ravne sto nije njihov prirodan oblik , nadam se da razumijes sta sam htjela reci :) Moja sestra radi kod nijih, i po njenim obrva vidim da je ista situacija kao sto je bila meni, ali njoj se takav oblik svidja, pa i dalje ide kod njih. Uglavnom ja bas i nisam za cupanje obrva voskom, nije bas tako precizno kao pinceta, bar po meni.
Mezopotamija

#11089 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mezopotamija »

Nisrin wrote:

Kolegica radi tamo i prezadovoljna je! 5 KM :)
Takodje toplo preporucujem Yves Rocher, redovna sam tamo:D Cijena nije 5 nego 10KM :D
radenska

#11090 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

ma kakav vosak, mene zanima ima li neko u gradu da mi pocupa obrve na normalan nacin, da dobiju oblik jer se ne mogu pohvaliti nekom gustinom obrva pa svaka vise pocupana izgleda lose
rinna0304

#11091 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rinna0304 »

mah mene nervira picetom jer su mi dosta tamne obrve i kad ih pocupam i pocne rast one crne tackice me ubise , a ja ne mogu izdrzat ni 5 min da ih gledam :D pokusala sam naucit onu tehniku cupanja obrva koncem al def to nikako nez sama sebi uraditi ...
joj sad me prestrasi s ovim voskom jedino sto ne bih htjela je da budu ravne uff
Nisrin

#11092 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

rinna0304 wrote:mah mene nervira picetom jer su mi dosta tamne obrve i kad ih pocupam i pocne rast one crne tackice me ubise , a ja ne mogu izdrzat ni 5 min da ih gledam :D pokusala sam naucit onu tehniku cupanja obrva koncem al def to nikako nez sama sebi uraditi ...
joj sad me prestrasi s ovim voskom jedino sto ne bih htjela je da budu ravne uff

Ja sam licno isla sa kolegicom i uopste joj nisu ravne obrve bile, cak joj je zena tako sredila da su joj sad puno duze i imaju lijep oblik...nema suvisnih dlacica i fino i POLAKO joj pocupa- nista previse!
Nisrin

#11093 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Image

Image

Image
Last edited by Nisrin on 10/02/2012 14:43, edited 1 time in total.
waterfall

#11094 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by waterfall »

ema_ wrote:Jedno pitanjce za Alicu, ili ako se jos neko razumije. :)

Ovdje gdje zivim, zene su opsednute bijelim tenom, tako da sredstva za postizanje toga mozete kupiti haman i na trznici voca :lol: , i nije sala, sve su to ultra ekstra proizvodi, cak iz Amerike nekakve kremice i cudesa, i sve namjenski za izbjeljivanje cijelog tijela, ili lica ili ili....

Eh, posto sam ja vec bijela kao sir, ne trebam se izbjeljivati dalje :D , ali jedan dan vidjeh da ima neka kremica mahsus za izbjeljivanje podocnjaka, a to bih voljela probati.

Eh, evo vam sastav te male kremice, pa ako ko moze da mi kaze valja li to. :sax:

"Aqua, glyceril stearate and PEG 100 stearate, cucumber extract, butylene glycol and niacinamide and fraxinus excelsior bark extract and silanetrion potassium citrate, cetyl alcohol, liquorice extract, diazolinidyl urea and methyl paraben and propyl paraben and propylene glycol, glycerin, cyclopentasiloxane, titanium dioxide, phenoxyethanol, shea butter, caffeine, pro vitamin b5, fragrance, triethanolamine, vitamin e acetate, pigment brun w 8807 ( CI 77491, CI 77492).

Uh, jedva prepisah :-D .
Zloce ovdje su PEG, propylene glycol (koristi se za antifriz), butylene glycol :-? i kontroverzni parabeni a ima i umjetnih boja (CI). Uglavnom sastojci koje treba izbjegavati. Oni koji su prvi navedeni u tekstu njih ima najvise. Podocnjaci se mogu ublaziti kremama ali vazna je prehrana i da li dovoljna sna dobivas. Zimi je koza svijetlija pa se lakse uocavaju.

Posto ja jako pazim sta kupujem, da u kozmetici i sminki nema opasne hemije, da nisu testirani na zivotinjama itd vec odavno koristim mineralni makeup, koje imaju cesto i UV filter.
:)
LieToMe

#11095 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista :? ) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed :wink:
Artemida84

#11096 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Artemida84 »

radenska wrote:ma kakav vosak, mene zanima ima li neko u gradu da mi pocupa obrve na normalan nacin, da dobiju oblik jer se ne mogu pohvaliti nekom gustinom obrva pa svaka vise pocupana izgleda lose
Moja preporuka za La Mer (BBI 5 sprat) i Nasihu koja to radi odlicno, uvijek idem kod nje i ne bih je mijenjala. Kome god sam je preporucila svi su bili jako zadovoljni :thumbup: :thumbup: :thumbup: . Inace i ja imam rijetke obrve, također ih i ofarbam i bas budem zadovoljna.
alica.k

#11097 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

LieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista :? ) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed :wink:
ima u vogosci :D
Nisrin

#11098 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

LieToMe wrote:Da samo utvrdimo gdje ima kupiti Revlon Color Stay (koliko se sjecam negdje kod pozorista :? ) i jel ima stalno ili naleti svako malo? Hvala unaprijed :wink:

Preko puta Pozorista gdje HT Eronet, a imas i u Bezistanu :)
LieToMe

#11099 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

alica.k wrote:
ima u vogosci :D
:lol: mora da se salis, razmisljam kako cu uskoro doci i do pozorista a ne da gangaram do vogosce :lol:
LieToMe

#11100 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Nisrin wrote:

Preko puta Pozorista gdje HT Eronet, a imas i u Bezistanu :)
Hvala puno! Jel ima stalno ili bude pa nestane...ako zapucam po ovom snijegu hocu li naci ili da bacam sitni grah :D
Post Reply