Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑09/11/2023 20:30
Pa ti ocigledno dijasporu svodis na one sto glasaju postom i u konzulatima. To jeste zanemarljiv broj, ali postavlja se logicno pitanje s obzirom na demografske trendove, gdje zive svi oni koju su glasali.
Ljudi ne odjavljuju prebivalista, zvanicno se vode da su tu, a nisu, a ti se glasovi pribroje "domicilnim".
Zvanične cifre kažu koje su cifre iz dijaspore a one su zaista zanemarljive, ostalo spada u priču kolege izvršnog direktora ja vidio 7 buseva i svima sam gledao listiće svi glasali za SDA jesu majkemi. Pusti to.
Pogrijesio sam, nije 7, vise ih je
I čarobnim sposobnostima Harry Pottera si skontao da svi glasaju za sda. Svaka čast
moimoi wrote: ↑09/11/2023 20:30
Procentom visokoobrazovanih tj ljudi koji razmisljaju malo dalje
Aha, ti si jedan od onih otvarača očiju što misle svojom glavom, razmišljaju malo dalje, malo šire, i slične floskule, u narodnom govoru prodavač magle.
Šta veliš, 90%
Pa pokreni radpravu. Sigurno si barem u nekoj fb grupi ex yugovica
Point. wrote: ↑10/11/2023 07:39
Zvanične cifre kažu koje su cifre iz dijaspore a one su zaista zanemarljive, ostalo spada u priču kolege izvršnog direktora ja vidio 7 buseva i svima sam gledao listiće svi glasali za SDA jesu majkemi. Pusti to.
Pogrijesio sam, nije 7, vise ih je
I čarobnim sposobnostima Harry Pottera si skontao da svi glasaju za sda. Svaka čast
ko se vozi 24h u busu do bosne i nazad samo da bi glasao, taj i jeste u rangu sdfa glasaca bez sumnje i bez izuzetka. Mozda jedino vozac busa nije u tom rangu
Point. wrote: ↑10/11/2023 07:34
Aha, ti si jedan od onih otvarača očiju što misle svojom glavom, razmišljaju malo dalje, malo šire, i slične floskule, u narodnom govoru prodavač magle.
Šta veliš, 90%
Zašto misliš da jesam?
Zato sto takve grupe dobro dodju kada se tek preselis. Ne znam doduse koliko si dugo dijasporac.
Uglavnom ili se pravis lud ili … ne znam.
Vrlo dobro je poznato da se dijaspora dijeli na prijeratnu tj ratnu koji su ostali vijerni sdO (tj nac strankama.. ovisi kojem stadu pripadas) jednim dobrim dijelo finansiraju iste te stranke i redovno glasaju. Za razliku od posljeratne dijaspore koja vrlo dobro zna zasto je otisla i ne pada joj na um da uopste glasa.
BHCluster wrote: ↑10/11/2023 10:40
Zamisli samo putujes 13 sati da bi glsOVao u Bosni i Hercegovini?!
Pa ovaj je vase gore list dijaspora kao i ti razlicite ste strane iste medalje, meni je tridesetak puta drazi truba koji je ovdje sa mnom prolazimo kroz istu svakodnevnicu umjesto kvazi patriota iz inozemstva
moimoi wrote: ↑10/11/2023 09:09
Zašto misliš da jesam?
Zato sto takve grupe dobro dodju kada se tek preselis. Ne znam doduse koliko si dugo dijasporac.
Vrlo dobro je poznato da se dijaspora dijeli na prijeratnu tj ratnu koji su ostali vijerni sdO (tj nac strankama.. ovisi kojem stadu pripadas) jednim dobrim dijelo finansiraju iste te stranke i redovno glasaju. Za razliku od posljeratne dijaspore koja vrlo dobro zna zasto je otisla i ne pada joj na um da uopste glasa.
Pa ovaj je vase gore list dijaspora kao i ti razlicite ste strane iste medalje, meni je tridesetak puta drazi truba koji je ovdje sa mnom prolazimo kroz istu svakodnevnicu umjesto kvazi patriota iz inozemstva
Kad RobbiMO pokusava samog sebe uvjeriti da nije to on.
moimoi wrote: ↑10/11/2023 10:49
Ovo je cinjenica.
Ma sve sami struĆnjaci i analitiĆari.
Citajuci ovakve poruke covjek se uvijek iznova uvjeri da nasa pozicija u BiH i u svijetu zaista nije slucajna!
moimoi wrote: ↑10/11/2023 09:09
Zašto misliš da jesam?
Prije su se zvali emigranti, pa s izbjeglicama postali dijaspore, a zapravo su svi migranti
jbg samo me jebe to sto nisam kao vas dvojica vani pa ne gumo da prosipam kvazi patriotizam odozgo
moimoi wrote: ↑10/11/2023 10:49
Ovo je cinjenica.
Ma sve sami struĆnjaci i analitiĆari.
Neko ko je previzivio "20 najboljih godina" vladavine sda u bosni i radi toliko ljepote odlucio da odseli u njemacku, taj ce sigurno glasati za sda...logicno
Koliko to dijaspore glasa u Bosni? Kazu da je cca. 30 hiljada glasova preko poste. I nek je toliko isto vani, pa dosli fizicki glasati (a moze se to i provjeriti cifrom vanrednih prelazaka granice u periodu prije izbora) 60 hiljada.
Na cca. 1,5 miliona glasova sumnjam da igra neki znacajan uticaj na izbore. Osim ako se radi o Hdz -u.
Na izborima za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, poštom je ukupno pristiglo 23.918 glasova, od čega su stranke sa hrvatskim predznakom (koalicija oko HDZ, HDZ 1990, Hrvatska Stranka i HRS) osvojile 12.304 glasa, a sve ostale stranke 11.604 glasa.
Last edited by Haris.ba on 10/11/2023 11:07, edited 1 time in total.
jbg samo me jebe to sto nisam kao vas dvojica vani pa ne gumo da prosipam kvazi patriotizam odozgo
Cuj nisi vani, zar te je toliko sramota reci?
Last edited by BHCluster on 10/11/2023 11:22, edited 1 time in total.
30 najtežih godina u tramvaju s trubom
a i u busu te minibusu
to su trenutci kada ti rusenje starog mosta i orgijanje po crkvi u gučoj gori nisu prioritet
ali nekad me ponese pa i ja napišem nešto što mi nije na čast
Haris.ba wrote: ↑10/11/2023 11:04
Koliko to dijaspore glasa u Bosni? Kazu da je cca. 30 hiljada glasova preko poste. I nek je toliko isto vani, pa dosli fizicki glasati (a moze se to i provjeriti cifrom vanrednih prelazaka granice u periodu prije izbora) 60 hiljada.
Na cca. 1,5 miliona glasova sumnjam da igra neki znacajan uticaj na izbore.
60k glasova na 1.5 mil tebi ne igra neku znacajnu ulogu? Haje dobro…