nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#11076 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

amar1994 wrote::lol: :lol: :lol:

ja snimao voznju , nicije tablice nisu zumirane , a druga stvar , ocigledno je da sa suvozacevog mjesta snimam :thumbup:

ako ne smijem i krsim pravila foruma , neka se obrise :thumbup:
Nista ne kršiš nećeš u zatvor ne brini :D :D :D
BadBoy

#11077 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

omega369 wrote:Vidi majstore, mozes ti biti sta hoces, ja ti samo kazem da nemas pravo objavljivati
Ima pravo i snimati i objavljivati jer je snimao na javnom mjestu. Čist ko suza pred svim zakonima.
condy

#11078 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Imali ste isprekidanu što nisi jbg ne možeš ih do mora pratiti :?
Kako mrzim ove kamione. Njima treba nekad lupit ko vani zabranu vikendom da mogu samo preko noći :evil:
omega369

#11079 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by omega369 »

seoBIH wrote:
omega369 wrote:Pa eto dajte na televiziju. bas me zanima kako ce reagovati vozac passata kad ugleda svoje auto na tv
Joj jesi ograničen ko balkon u pokušaju. Je li snimao nečiju facu? Nije. Prema tome, ovo je legalno, moralno i jos pohvalno.

Svoje mišljenje zadrži za sebe, jer ne postoji niti jedno uporište za isto, kako zakonsko, tako ni moralno ni etičko.
ja cu svoje misljenje objaviti jer na to imam pravo, i moralno i eticko i zakonsko

tebe u rodnoj stali nisu ucili da se lijepo ophodis sa ljudima? zaobidji me sa komentarima
drugtito2011

#11080 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drugtito2011 »

omega369 wrote:Vidi majstore, mozes ti biti sta hoces, ja ti samo kazem da nemas pravo objavljivati
A zašto ne bi smio objavljivati????? Da je bogdo više ovakvih videa i da ih naša nazovi policija počne koristiti kao dokazni materijal, imali bi manje budala na cestama.
BadBoy

#11081 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

seoBIH wrote:
omega369 wrote:Pa eto dajte na televiziju. bas me zanima kako ce reagovati vozac passata kad ugleda svoje auto na tv
Joj jesi ograničen ko balkon u pokušaju. Je li snimao nečiju facu? Nije. Prema tome, ovo je legalno, moralno i jos pohvalno.

Svoje mišljenje zadrži za sebe, jer ne postoji niti jedno uporište za isto, kako zakonsko, tako ni moralno ni etičko.
Smije i facu snimati na javnim površinama. Ne znam odakle ovaj mit o zabrani snimanja, dozvoljeno je snimanje na svim javnim površinama osim ukoliko nije izričito zabranjeno (strateški ili vojni objekti itd). Nemaš pravo nekoga snimati u PRIVATNIM prostorijama, to je onda krivično djelo neovlaštenog snimanja i to je to.
condy

#11082 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Tajno praćenje i tajno snimanje tačno određenog vozila i vozača, sa namjerom je zabranjeno. Snimanje iz vozila neodređenog broja vozila, koji su se tu zadesili u tom momentu, ispred ili bili iza ko ovi što su na punoj preticali pa prešli naprijed, snimanje puta, znamenitosti na putu, prirode oko puta, rijeke, to nije zabranjeno.
BadBoy

#11083 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

condy wrote:Tajno praćenje i tajno snimanje tačno određenog vozila i vozača, sa namjerom je zabranjeno. Snimanje iz vozila neodređenog broja vozila, koji su se tu zadesili u tom momentu, ispred ili bili iza ko ovi što su na punoj preticali pa prešli naprijed, snimanje puta, znamenitosti na putu, prirode oko puta, rijeke, to nije zabranjeno.
To je više neki oblik uhođenja i jako je teško dokazivo, a sankcija izostaje sve dok ozbiljnije nije ugrožena sigurnost. Drugim riječima, da, može te neko pratiti i snimati (plus ako je TAJNO kako će iko saznati da si i uradio :/).
Tomahawk11
Globalni moderator

#11084 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Nek tuži onog ko ga je snimao dok je preticao na punoj :thumbup:
Ima li se imalo obraza, pitam se :roll:
omega369

#11085 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by omega369 »

drugtito2011 wrote:
A zašto ne bi smio objavljivati????? Da je bogdo više ovakvih videa i da ih naša nazovi policija počne koristiti kao dokazni materijal, imali bi manje budala na cestama.
Evo npr. zato sto ja ne zelim da neko snima moje auto bez moje dozvole i da to objavi bilo gdje, bez moje dozvole, bez obzira jesam li ja napravio neki prestup ili nisam. sta cemo sa tim? Tebi je to normalno?! Meni nije.

Da se razumijemo, nije moje auto snimljeno, samo kazem. Da je moje auto snimljeno, ja bih trazio da se skine snimak, imam pravo na to. Ova furka snimanja i objavljivanja uz kojekakve komentare ce prije ili kasnije nekome glave doci, a bez ikakve potrebe jer nema svrhe. i tada momku nece pomoci hajcanje po forumima. on to sad ne konta, on misli da zabavljajuci vas cini nekome uslugu, drzavi...nekome?! glupost
rumenige_brajtner

#11086 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rumenige_brajtner »

omega369 wrote:
seoBIH wrote:

ja cu svoje misljenje objaviti jer na to imam pravo, i moralno i eticko i zakonsko

tebe u rodnoj stali nisu ucili da se lijepo ophodis sa ljudima? zaobidji me sa komentarima
realno, pričaš gluposti. pravo ti ne sporim, ali isto tako, ne možeš ni ti nekome osporiti pravo da ti kaže da pričaš gluposti. još se tu našao uvrijeđen, ko seoska mlada.
po tvojoj logici, snimci saobraćaja koji se prikazuju na TV-u su ilegalni? napij se vode ba, velike su vrućine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11087 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Nema se zakonske osnove, a to šta ko želi ili ne želi....sve u skladu s tim šta radiš.
Uglavnom, ovakve treba snimiti i javno objaviti, s tablicama. Papke na stub srama.
amar1994

#11088 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

omega369 wrote:
drugtito2011 wrote:
Evo npr. zato sto ja ne zelim da neko snima moje auto bez moje dozvole i da to objavi bilo gdje, bez moje dozvole, bez obzira jesam li ja napravio neki prestup ili nisam. sta cemo sa tim? Tebi je to normalno?! Meni nije.

Da se razumijemo, nije moje auto snimljeno, samo kazem. Da je moje auto snimljeno, ja bih trazio da se skine snimak, imam pravo na to. Ova furka snimanja i objavljivanja uz kojekakve komentare ce prije ili kasnije nekome glave doci, a bez ikakve potrebe jer nema svrhe. i tada momku nece pomoci hajcanje po forumima. on to sad ne konta, on misli da zabavljajuci vas cini nekome uslugu, drzavi...nekome?! glupost
ja cekam ovog hrvata svakako :-D , ostali i nisu toliko i ne vide se , a ja sam snimao pola sata i isjekao ovaj dio gdje se pretice , kazem ti nikog nisam posebno ni zumirao ni nista jer nije moje da kaznjavam :thumbup:
drugtito2011

#11089 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drugtito2011 »

omega369 wrote: Evo npr. zato sto ja ne zelim da neko snima moje auto bez moje dozvole i da to objavi bilo gdje, bez moje dozvole, bez obzira jesam li ja napravio neki prestup ili nisam. sta cemo sa tim? Tebi je to normalno?! Meni nije.

Pitao bih te šta misliš o ovom videu, da si naišao iz suprotnog smijera s djecom u autu.
BadBoy

#11090 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

Ma ne mogu ti ništa amare, slobodno snimaj, reci da sam ti ja rek'o :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11091 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

BadBoy wrote:Ma ne mogu ti ništa amare, slobodno snimaj, reci da sam ti ja rek'o :D :D
I da se jave Fadilu u Opštini Novi Grad :mrgreen:
omega369

#11092 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by omega369 »

drugtito2011 wrote:
omega369 wrote: Evo npr. zato sto ja ne zelim da neko snima moje auto bez moje dozvole i da to objavi bilo gdje, bez moje dozvole, bez obzira jesam li ja napravio neki prestup ili nisam. sta cemo sa tim? Tebi je to normalno?! Meni nije.

Pitao bih te šta misliš o ovom videu, da si naišao iz suprotnog smijera s djecom u autu.
Ovo sto se ovdje vidi je mali dio onoga sto se događa na nasim cestama. ja sam na bh. cestama presao oko milion km i mogao bih knjigu u tome napisati. Razumijem i vas koji 2-3 godisnje izadjete iz grada, sve vam zanimljivo

Bradina je idealno mjesto gdje se saobracaj moze koliko toliko urediti samo kad bi se organi reda malo vise potrudili, ali o tome niko ne govori

p.s. kad ti strumf kaze da pricas gluposti to ti dodje k'o kompliment :lol: :lol: ?!
drugtito2011

#11093 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drugtito2011 »

omega369 wrote:
Ovo sto se ovdje vidi je mali dio onoga sto se događa na nasim cestama. ja sam na bh. cestama presao oko milion km i mogao bih knjigu u tome napisati. Razumijem i vas koji 2-3 godisnje izadjete iz grada, sve vam zanimljivo

Bradina je idealno mjesto gdje se saobracaj moze koliko toliko urediti samo kad bi se organi reda malo vise potrudili, ali o tome niko ne govori

p.s. kad ti strumf kaze da pricas gluposti to ti dodje k'o kompliment :lol: :lol: ?!
Nisi odgovorio na pitanje:

Šta misliš o ovom videu, da si naišao iz suprotnog smijera s djecom u autu?

P.S. A to koliko ko predje godišnje i kuda vozi, nema veze sa budalama na cesti.
citroen xm

#11094 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170801131

Gledaj ovih majstora u suprotnoj traci što su pomislili da su najpametniji pa onda zakrčili sve.
seoBIH

#11095 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Ne moras ici do Jablanice. Svi znaju da je guzva u 4h, ali uz Alipasinu, gdje su dvije trake, iako svi stoje u desnoj, svakodnevno ima pametnjakovica koji ne znaju za bonton i spice lijevom trakom, iako znaju da se nemaju gdje ukljuciti, jer logicno, svi cekaju u redu.

Sta ces, nismo svi isti.
drug_profi

#11096 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
amar1994 wrote:NIje mana , cini ti se :D , teoretski primjer : obije ti stan lopov , prebijes ga i predas policiji dobijes kaznu sto zatvorsku sto novcanu jer si ga pretukao :lol: :lol: :lol:

Lijep Amerika , Europljani su budale , zovi policiji , de pravno , de polako i tako su dopustili da rat traje i traje :run:
E, nije ni demokratija svugdje ista.
Znam, sad će mnogi reći, gledaj kriminala u Americi....koja je koliko puta veća od BiH....ali mi imamo evropsku demokratiju :zzzz:
Evropska demokratija je izgovor za nedjelovanje i žmirenje na probleme.
Doduše, i u AmeriKi ga smiješ prebiti u stanu, van stana si najebo :mrgreen:
Pa prebijes ga gdje stignes pa ga uvuci u stan..... :mrgreen:

bez zajebancije, meni nije jasno kako nemam pravo braniti sebe i svoju imovinu srazmjerno prijetnji.
Ako je lik veci od mene jasno da mu ne mogu nista golim rukama, ali mogu li mu "pucat u koljena"?
drug_profi

#11097 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

citroen xm wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170801131

Gledaj ovih majstora u suprotnoj traci što su pomislili da su najpametniji pa onda zakrčili sve.
Trebali su samo zaredati u lijevoj traci svima po jednu kaznu, a mogu komotno i tri-cetiri, ali eto bar jedna bi bila pozeljna.
Akibh

#11098 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Akibh »

citroen xm wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170801131

Otkud pravo ovim da objavljuju snimke, sta ce reci vozac mercedesa iz lijeve trake...
Tomahawk11
Globalni moderator

#11099 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
bez zajebancije, meni nije jasno kako nemam pravo braniti sebe i svoju imovinu srazmjerno prijetnji.
Ako je lik veci od mene jasno da mu ne mogu nista golim rukama, ali mogu mu "pucat u koljena" .
Možeš, ali onda odgovaraš. Šta ćeš, zakon je u toj situaciji na strani kriminalca. Legalno sve. Zato i kažem, nakaradna demokratija.
Isto i ovo, problem što je snimio nekom tabilce, a to što se ovaj ponaša ko da je sam na cesti, što preko pune hladno....ma dobro, i to je problem, ali je veći što ga je snimio :roll:
citroen xm

#11100 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Akibh wrote: Otkud pravo ovim da objavljuju snimke, sta ce reci vozac mercedesa iz lijeve trake...
I ja se pitam, sad će ih Omega sve prijaviti. :D
Last edited by citroen xm on 02/08/2017 11:33, edited 1 time in total.
Post Reply