BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
megaman4
#11076 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
I ona izjava Blaza da mu je Zrinjski drazi od Veleza. Eto sve dolazi na naplatu. Sad ce ga Sulenta nogirati pa ce se opet prositi za posao.
Nikad covjek od Blaza.
Nikad covjek od Blaza.
- leškarenje
#11077 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ovaj zrinjski će opet biti glavni favorit za titulu 
- karanana
#11078 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Rezultat iz open
- Muhamed Đakmić
#11079 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Na stranu sve, ali nije ovo Zrinjski toliko loše odigrao. Jesu ovi jači, ali nije drastična razlika i utakmica je definitivno mogla otići i u drugom pravcu. Zrinjski je bio i bolji tim, Maribor realno s obzirom na klasu igrača nije pokazao previše.
Puno je osjetnija bila razlika kad smo igrali recimo mi protiv Lecha ili Željo protiv Viktorije i onih Izraelaca. Doduše, to je i logično, jer je Maribor slabiji od tih ekipa.
Puno je osjetnija bila razlika kad smo igrali recimo mi protiv Lecha ili Željo protiv Viktorije i onih Izraelaca. Doduše, to je i logično, jer je Maribor slabiji od tih ekipa.
-
channel10
#11080 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ko sutra prenosi Zelju?
- SmoLe
#11081 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
sport klubchannel10 wrote:Ko sutra prenosi Zelju?
-
channel10
#11082 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Znaci nista od zelje..HvalaSmoLe wrote:sport klubchannel10 wrote:Ko sutra prenosi Zelju?
- jeza u ledja
#11083 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vrlo cesto to kazemo nakon sto nasi timovi izgube od nosioca u prvom mecu. Ono kao nismo igrali lose, moglo se. Obicno u drugom mecu bude razlika 4-5 golova.Muhamed Đakmić wrote:Na stranu sve, ali nije ovo Zrinjski toliko loše odigrao. Jesu ovi jači, ali nije drastična razlika i utakmica je definitivno mogla otići i u drugom pravcu. Zrinjski je bio i bolji tim, Maribor realno s obzirom na klasu igrača nije pokazao previše.
- Muhamed Đakmić
#11084 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dobro, ispast će, to je već sad jasno. Svejedno, nije ovo bilo grozno, može se sa ovakvim ekipama igrati. Meni je dojam bio kad smo mi igrali sa Lechom da ne možemo prići golu ni pod razno.jeza u ledja wrote:Vrlo cesto to kazemo nakon sto nasi timovi izgube od nosioca u prvom mecu. Ono kao nismo igrali lose, moglo se. Obicno u drugom mecu bude razlika 4-5 golova.Muhamed Đakmić wrote:Na stranu sve, ali nije ovo Zrinjski toliko loše odigrao. Jesu ovi jači, ali nije drastična razlika i utakmica je definitivno mogla otići i u drugom pravcu. Zrinjski je bio i bolji tim, Maribor realno s obzirom na klasu igrača nije pokazao previše.
- jeza u ledja
#11085 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Jesi li imao dojam da se protiv Gladbaha moglo igrati?
Besiktasa? Dinamo Kijeva? Basela? Sartida?
I sta na kraju imamo i od toga ako s nekim mozemo igrati ako na kraju izgubimo? Moje je misljenje da se protivnik trudi onoliko koliko mu zatreba. U 90% slucajeva im to upali, ali to je ukalkulisan rizik.
I sta na kraju imamo i od toga ako s nekim mozemo igrati ako na kraju izgubimo? Moje je misljenje da se protivnik trudi onoliko koliko mu zatreba. U 90% slucajeva im to upali, ali to je ukalkulisan rizik.
- Muhamed Đakmić
#11086 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne vjerujem baš da je to slučaj, ali hajde dobro 
Maribor je profil ekipe koja se može izbaciti, ekipe iz Češke, Poljske, pa i Izraela, ne baš.
Maribor je profil ekipe koja se može izbaciti, ekipe iz Češke, Poljske, pa i Izraela, ne baš.
- cyprus
#11087 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Biće da sam blentav, ali ja mislim da Zrinjski još ima šanse 
- jeza u ledja
#11088 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Mescini da je Poljska nesto slabija u odnosu na Cehe i Izraelce al nebitno.
Nisam htio reci da je to slucaj, samo da se cesto neosnovano nadamo iako smo prvu izgubili kuci protiv nosioca. Pretpostavljam da to u 95% slucajeva znaci pusiona, a vjerovatno u 75% slucajeva debela pusiona (znaci glat poraz 3 i vise razlike)
A naravno da Zrinjski ima jos sanse. Svako uvijek ima jos sanse.
Nisam htio reci da je to slucaj, samo da se cesto neosnovano nadamo iako smo prvu izgubili kuci protiv nosioca. Pretpostavljam da to u 95% slucajeva znaci pusiona, a vjerovatno u 75% slucajeva debela pusiona (znaci glat poraz 3 i vise razlike)
- ultima_palabra
#11089 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bas mi nesto tesko oko srcaŠibicar wrote:Ovo nije penal,lik izbio loptu a igrac naknadno pao preko njega.
- Edin H.
#11090 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Rezultat is open.cyprus wrote:Biće da sam blentav, ali ja mislim da Zrinjski još ima šanse
- Šibicar
#11091 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
I meni,sav sam se najezio.ultima_palabra wrote:Bas mi nesto tesko oko srcaŠibicar wrote:Ovo nije penal,lik izbio loptu a igrac naknadno pao preko njega.
- jasko_ba
#11092 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
jebo zrinjski, nek su izgubili. 
- Edin H.
#11093 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Rezultat is open.jeza u ledja wrote:
- Muhamed Đakmić
#11094 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa Legia koja je Zrinjski prošle godine izbacila igrala u grupnoj fazi Lige prvaka sa Dortmundom, Real Madridom i Sportingom, završila treća na tabeli, prezimila u Evropi. Strašna ekipajeza u ledja wrote:Mescini da je Poljska nesto slabija u odnosu na Cehe i Izraelce al nebitno.
Takve ekipe nikad nije realno izbaciti, to se može samo na sreću.
- Point.
#11095 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zrinjski zzzdrao!
-
VPSA
#11096 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kod nas se svi vode logikom da ce nas jednom potrefit zrijeb, da ce sve do grupa bit lagani protivnici i da cemo upast. Zato nikad niko nije ni usao u grupe niti ce skoro.
Nece nikad biti lagano, i ako se ikad misli upast mora se bit bolji od ovog Maribora i ekipa tog nivoa, zato ako ko misli ikad upast neka radi na sebi a ne da moli Boga za lagan zrijeb.
Nece nikad biti lagano, i ako se ikad misli upast mora se bit bolji od ovog Maribora i ekipa tog nivoa, zato ako ko misli ikad upast neka radi na sebi a ne da moli Boga za lagan zrijeb.
-
Vega_Brothers
#11097 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pogledajte zanimljiv, dobar i brutalno iskren Bakin govor
Trener Zrinjskog Blaž Slišković otvorio je dušu nakon večerašnjeg poraza od Maribora rezultatom 2:1.
"Čestitam gostima na pobjedi, bez obzira što je rezultat mogao biti drugačiji. Taj promašeni jedanaesterac je, po meni, dosta uticao na moju ekipu. Maribor se psihički mnogo digao nakon toga, a mi nismo odigrali loše prvih 20-25 minuta, ali onda smo pali. Nastojali smo unijeti svježinu u drugom poluvremenu, napravili dvije izmjene, ali nažalost nismo uspjeli", rekao je Slišković, te nastavio: "Ni za jednog igrača ne mogu reći da se nije trudio, svi su se trudili. Ali, nedostaje nam to međunarodno iskustvo ovih utakmica kada morate igrati na rezultat. Da izvinete, krv smo propišali da izjednačimo na 1:1, a onda ti se desi da se igrači zanesu i krenu po drugi gol, pri tome zaborave da imamo povrijeđenog Jakovljevića koji praktično stoji na terenu... Bili smo u egalu, to je bio aktivan rezultat, ali smo kažnjeni. Sve u svemu, mogu samo čestitati Mariboru."
Potom je popularni Baka vrlo iskreno progovorio o nekim dešavanjima sa ove utakmice, realnom odnosu Zrinjskog i Maribora, pojedincima sa tribina ali i o Marcosu Tavaresu, koji je pokazao da je klasa. "Žao mi je to reći, ali na igrače je ostavilo traga i zviždanje s tribina u nakon 20-25 minuta kada je jedan naš igrač vratio loptu golmanu i to kod 0:0. A, nek samo jedan od tih pojedinaca siđe dole na teren, samo neka prohoda po ovoj vrućini - umrijet će. Ne zaslužuju ti momci zvižduke, to je ono što smo neobjektivni i što uvijek mislimo da smo najbolji. Najgore ti je kad ti dođe u publiku neznalica koja pobjegne od svoje žene, pa se iskali na igračima jer ne može njoj. To je žalosno. Niko ko se nije bavio fudbalom ne zna kako je teško igrati na +35. Ovo je težak sport. Šta smo mi, Ajax iz najboljih dana? Manchester? Mi trebamo dobiti Maribor 3:0? Nije to realno.
Ovo je iskusna ekipa, vidjeli ste Tavaresa od 37 godina. Uđe i za deset minuta nam napravi dar-mar. To je igrač koji ima svoju cijenu, a mi nemamo takvih igrača", priznao je Slišković, koji se na kraju još jednom vratio na samu utakmicu i poručio da još ništa nije gotovo: "Ostaje žal za svim večeras, ali ne znači ovo da ćemo se pomiriti s tim da smo ispali. Dok god ima još 90 minuta da se igra u Mariboru, mi ćemo pokušati. Otvorit ćemo se u revanšu, može nas to koštati ali nama ništa drugo ne preostaje. Koliko ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo, ali daleko od toga da u Maribor idemo na izlet".
http://sportsport.ba/ino_fudbal/pogleda ... vor/244428
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11099 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja se samo nadam da ce Baka ostati dovoljno dugo da Zrinjski ispadne iz svih kombinacija u ligi.
- stakasa
#11100 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kakav klosarVega_Brothers wrote:Pogledajte zanimljiv, dobar i brutalno iskren Bakin govor
Trener Zrinjskog Blaž Slišković otvorio je dušu nakon večerašnjeg poraza od Maribora rezultatom 2:1.
"Čestitam gostima na pobjedi, bez obzira što je rezultat mogao biti drugačiji. Taj promašeni jedanaesterac je, po meni, dosta uticao na moju ekipu. Maribor se psihički mnogo digao nakon toga, a mi nismo odigrali loše prvih 20-25 minuta, ali onda smo pali. Nastojali smo unijeti svježinu u drugom poluvremenu, napravili dvije izmjene, ali nažalost nismo uspjeli", rekao je Slišković, te nastavio: "Ni za jednog igrača ne mogu reći da se nije trudio, svi su se trudili. Ali, nedostaje nam to međunarodno iskustvo ovih utakmica kada morate igrati na rezultat. Da izvinete, krv smo propišali da izjednačimo na 1:1, a onda ti se desi da se igrači zanesu i krenu po drugi gol, pri tome zaborave da imamo povrijeđenog Jakovljevića koji praktično stoji na terenu... Bili smo u egalu, to je bio aktivan rezultat, ali smo kažnjeni. Sve u svemu, mogu samo čestitati Mariboru."
Potom je popularni Baka vrlo iskreno progovorio o nekim dešavanjima sa ove utakmice, realnom odnosu Zrinjskog i Maribora, pojedincima sa tribina ali i o Marcosu Tavaresu, koji je pokazao da je klasa. "Žao mi je to reći, ali na igrače je ostavilo traga i zviždanje s tribina u nakon 20-25 minuta kada je jedan naš igrač vratio loptu golmanu i to kod 0:0. A, nek samo jedan od tih pojedinaca siđe dole na teren, samo neka prohoda po ovoj vrućini - umrijet će. Ne zaslužuju ti momci zvižduke, to je ono što smo neobjektivni i što uvijek mislimo da smo najbolji. Najgore ti je kad ti dođe u publiku neznalica koja pobjegne od svoje žene, pa se iskali na igračima jer ne može njoj. To je žalosno. Niko ko se nije bavio fudbalom ne zna kako je teško igrati na +35. Ovo je težak sport. Šta smo mi, Ajax iz najboljih dana? Manchester? Mi trebamo dobiti Maribor 3:0? Nije to realno.
Ovo je iskusna ekipa, vidjeli ste Tavaresa od 37 godina. Uđe i za deset minuta nam napravi dar-mar. To je igrač koji ima svoju cijenu, a mi nemamo takvih igrača", priznao je Slišković, koji se na kraju još jednom vratio na samu utakmicu i poručio da još ništa nije gotovo: "Ostaje žal za svim večeras, ali ne znači ovo da ćemo se pomiriti s tim da smo ispali. Dok god ima još 90 minuta da se igra u Mariboru, mi ćemo pokušati. Otvorit ćemo se u revanšu, može nas to koštati ali nama ništa drugo ne preostaje. Koliko ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo, ali daleko od toga da u Maribor idemo na izlet".
http://sportsport.ba/ino_fudbal/pogleda ... vor/244428