I jaafannedim wrote:Ja ga je.em ko ne može gledati hrvatsku na RTL-u na Logosoftu.![]()
Zahvaljujuci @MTV veceras ti osta suhog ....
Moderator: Benq
I jaafannedim wrote:Ja ga je.em ko ne može gledati hrvatsku na RTL-u na Logosoftu.![]()
JbgDoradO wrote:I jaafannedim wrote:Ja ga je.em ko ne može gledati hrvatsku na RTL-u na Logosoftu.![]()
![]()
Zahvaljujuci @MTV veceras ti osta suhog ....
afannedim wrote:JbgDoradO wrote:I jaafannedim wrote:Ja ga je.em ko ne može gledati hrvatsku na RTL-u na Logosoftu.![]()
![]()
Zahvaljujuci @MTV veceras ti osta suhog ....![]()
![]()

još jedan da spojimo!edin.h wrote:Kod mene je paket LoGo Trio (50/3Mbps), medjutim testirao sam brzine cca 1h (na razlicitim uredjajima, PC,laptop, iPad, iphone)
i primjetio sam da brzine Downloada na Logosoftu trenutno strasno variraju,tj. uopste nisu tacne onakve kakvim ih predstavljaju, vec jedne su prema logosoftu druge prema svim drugim serverima. Prema Logosoftu je brzina uredna, cca 52Mbps/3Mbps, medjutim prema svim drugim serverima je 30-36Mbps, mozda cak imaju i neke sisteme za optimizaciju linka koji moze i zavarati korisnike..
Svejedno da li je spojeno Wifi ili direktno kablom i testove uvijek radim prema vanjskim serverima (Frankfurt, itd..), jer brzina prema Logosoft-ovom serveru nije mjerodavna.
BTW. Svi koji koriste direktno Wifi sa Logosoft uredjaja, neka obavezno probaju sa dodatnim Wifi routerom, recimo TP-Link 841n, po mogucnosti da je DD-WRT firmware, mnogo bolje radi, tj. isto kao da je PC spojen direktno LAN kablom.
za potvrdu ovoga gori napisanog isceprkah iz sehare isti taj tp link hepek i evo rezultataedin.h wrote:Kod mene je paket LoGo Trio (50/3Mbps), medjutim testirao sam brzine cca 1h (na razlicitim uredjajima, PC,laptop, iPad, iphone)
i primjetio sam da brzine Downloada na Logosoftu trenutno strasno variraju,tj. uopste nisu tacne onakve kakvim ih predstavljaju, vec jedne su prema logosoftu druge prema svim drugim serverima. Prema Logosoftu je brzina uredna, cca 52Mbps/3Mbps, medjutim prema svim drugim serverima je 30-36Mbps, mozda cak imaju i neke sisteme za optimizaciju linka koji moze i zavarati korisnike..
Svejedno da li je spojeno Wifi ili direktno kablom i testove uvijek radim prema vanjskim serverima (Frankfurt, itd..), jer brzina prema Logosoft-ovom serveru nije mjerodavna.
BTW. Svi koji koriste direktno Wifi sa Logosoft uredjaja, neka obavezno probaju sa dodatnim Wifi routerom, recimo TP-Link 841n, po mogucnosti da je DD-WRT firmware, mnogo bolje radi, tj. isto kao da je PC spojen direktno LAN kablom.

Sakazulu wrote:Dakle uz ovaj još jedan da spojimo!
BTW ko ima ovakav ruter i da li ste zadovoljni?
prrihefto ja ovaj tp link pride, more bit od tebe pomalo kraduckakaranana wrote:ruter marke zhnj.
nesto mi spor internet.
5 Godina korisnik interneta, a od toga 4 godine i super tv. Vise sam imao problema u ova zadnja 2 mjeseca nego od kad koristim lol. Par dana je bilo nestajanja konekcije pa se za minutu vrati. Bilo je i dana kad ne radi nista po 15 tak minuta. Nekad zakoci internet sve ostalo radi a net nece pa resetiras router proradi itd. A nekad radi bez ikakvih prekida, padanja brzina itd. Lokacija C vila 2. Pozhix123 wrote:Ej lolashi ako mi mozete odgovoriti, kakva vam je stabilnost na LoL-u? Koliko cesto puca konekcija? Koliko cesto puca na par sekundi ili minuta dnevno a koliko cesto u mjesec dana totalno padne na par sati?
Bas sam daavno bio korisnik istog i razlog zbog kojeg sam ih napustio je bila ta stabilnost. Da li se ista promijenilo na bolje ili je i dalje sve isto?
Kod mene je crni Zyxel jel more taj router sa ovim Zyxelom? Treba mi dodatni router da zicama spojim neke uredjaje i gdje ga ima uzeti povoljno? Hvalaedin.h wrote:Kod mene je paket LoGo Trio (50/3Mbps), medjutim testirao sam brzine cca 1h (na razlicitim uredjajima, PC,laptop, iPad, iphone)
Ako ti treba stabilnost interneta, LoL nije prava adresa.hix123 wrote:Ej lolashi ako mi mozete odgovoriti, kakva vam je stabilnost na LoL-u? Koliko cesto puca konekcija? Koliko cesto puca na par sekundi ili minuta dnevno a koliko cesto u mjesec dana totalno padne na par sati?
Bas sam daavno bio korisnik istog i razlog zbog kojeg sam ih napustio je bila ta stabilnost. Da li se ista promijenilo na bolje ili je i dalje sve isto?
Moze, potrazi ga u Imtecu, kosta 49KM i po meni se taj router najbolje pokazao od svih.MTV wrote:Kod mene je crni Zyxel jel more taj router sa ovim Zyxelom? Treba mi dodatni router da zicama spojim neke uredjaje i gdje ga ima uzeti povoljno? Hvalaedin.h wrote:Kod mene je paket LoGo Trio (50/3Mbps), medjutim testirao sam brzine cca 1h (na razlicitim uredjajima, PC,laptop, iPad, iphone)
Sve zavisi gdje zivis, kakva je infrastruktura do tvog stana, da li su dobre parice i sl. iste probleme mozes imati i na BHtelecom-u ako je pomenuta situacija.Naslovnica wrote:Ako ti treba stabilnost interneta, LoL nije prava adresa.hix123 wrote:Ej lolashi ako mi mozete odgovoriti, kakva vam je stabilnost na LoL-u? Koliko cesto puca konekcija? Koliko cesto puca na par sekundi ili minuta dnevno a koliko cesto u mjesec dana totalno padne na par sati?
Ja sam prešao na LoL ima 3-4 godine (možda i više), prije bio na BHT.
Što se tiče stabilnosti, LoL se ne može porediti sa BHT.
Na BHT mi konekcija nije radila možda 2-3 puta u nekoliko godina, na LoL su problemi PUNO češći, ne može se porediti stabilnost.
Sve ostalo je na strani LoL-a.
Potpis za ovo oko stabilnosti, važi i kod kablovske, evo ja ne pamtim kada sam imao problema a koristim cable net još od 2009. i dok je ELOB bio tu! Naravno ni na ADSL-u prije toga u 5 godina nisam imao možda 1-2 prekida, tako da je to sve relativno i više ovisi od lokacije nego od usluge/provider-a!edin.h wrote:Sve zavisi gdje zivis, kakva je infrastruktura do tvog stana, da li su dobre parice i sl. iste probleme mozes imati i na BHtelecom-u ako je pomenuta situacija.Naslovnica wrote:Ako ti treba stabilnost interneta, LoL nije prava adresa.hix123 wrote:Ej lolashi ako mi mozete odgovoriti, kakva vam je stabilnost na LoL-u? Koliko cesto puca konekcija? Koliko cesto puca na par sekundi ili minuta dnevno a koliko cesto u mjesec dana totalno padne na par sati?
Ja sam prešao na LoL ima 3-4 godine (možda i više), prije bio na BHT.
Što se tiče stabilnosti, LoL se ne može porediti sa BHT.
Na BHT mi konekcija nije radila možda 2-3 puta u nekoliko godina, na LoL su problemi PUNO češći, ne može se porediti stabilnost.
Sve ostalo je na strani LoL-a.
Ja sam evo na Lolu vise od 4god. i zaista nemam nikakvih problema sa pucanjima konekcije, prekidima i sl. vrlo vrlo rijetko da se desi bilo kakav problem. Eventualno ako prekinu internet to se desi svima, radi poboljsanja,ali zaista urijetko.