IRAN

Post Reply
salik79

#11051 Re: IRAN

Post by salik79 »

Arteta wrote:
salik79 wrote:
To je sada cool, to je sada in, kao i, recimo "satanisticka crkva u SAD-u", ali kada nesto zelis dokazati onda moras o nekakvom kontinuitetu govoriti. Naveo sam jasne primjere, a ti pokusaj osporiti. Naravno, ne sa nekakvim ostatcima domorodackih plemena unutar prasuma Amazona, nego sa konkretnim primjerima grupacija koje zive unutar gradova, sa svojim, stoljecima starim, vjerskim objektima i svetistima.
Poceo si porediti neuporedive stvari.

Da nebi ulazio u neku vecu raspravu jer mi se stvarno neda, Zoroastre je spasila India i kasnije Pahlavi dinastija, jer da njih nije bilo sumnjam da bi ijedan danas bio u Iranu i jos im je pomogao jak natalitet u to vrijeme.
Izvoli, dokazi svoju tvrdnju, posto ocito moje poznavanje historije, a i iranskih zoroastrijanaca koje btw mozes pogledati na prilogu TV Arte - koji je neki dan Norman postavljao, se ne poklapa sa tvojim.
salik79

#11052 Re: IRAN

Post by salik79 »

@Arteta,

ako ti je mrsko pregledati onaj interwiev AJB, sa novinarom "Vreme"-na i bivsim hrvatskim Veleposlanikom u Teheranu (5-godisnje sluzbovanje), da se ja potrudim i napisem najbitnije citate?! Da li je moguce da svi oni, i pomenuta dvojica, a i svi ostali - pocevsi od pokojnog prof.dr. Peter Scholl Latoura (Jevreja po majci) kojeg cesto spominjem, pa do ovih sa TV Arte - lazu, petljaju, predstavljaju iranske placenike i sl, a da Fox news govori istinu?! Pa neki dan i klix prenese nebulozu, koju @insomnia78 postavi, o zabrani rijeci poput vino i sl., te nekih zivotinja, a to ce sutra postati okosnica dokazivanja "opresivnog", "nerazumnog" i "neuracunjljivog" iranskog "rezima"...
salik79

#11053 Re: IRAN

Post by salik79 »

sandromen wrote:
salik79 wrote:
sandromen wrote:
I onda kada su arapski sinovi Muhammeda a.s. pokorili Perzijance, iskorijenili pogani zoroastrizam i potom naučili do tada pogane Perzijance pravednim putevima Kur'ana?

Oprosti, ko je istrijebio "pogani zoroastrizam"?! Da li si ti svjestan da i dan danas u Iranu ima izmedju 30 i 60000 sljedbenika Zaratrustre?! Da su ih tada istrijebili, sta mislis da li bi ih danas bilo i u tragovima?! Kao primjer istrijebljenja i prisilnog pokrstavanja, u pravom smislu te rijeci, cu navesti Sjevernu i Juznu Ameriku. Tamo su kompletni narodi, njihove religije i jezici istrijebljeni i zatrti od strane (uglavnom) Engleza i portugalsko-spanskih konkvistadora. To je pravi primjer onoga na sta ti aludiras ;-)

Prva greška i podmetanje. Iskorijeniti nema isto značenje kao istrijebiti, a šta mi ti želiš umetnuti da sam reko.A zatim ovdje daješ nama tumačenja svojih riječi koje ja kao sugovornik uopće nisam iznio.

Iskorijenili jesu jer pogani i bogohulni zoroastrizam više ne igra nikavu ulogu u Iranu od dolaska Arapa i časnog Kur'ana. Ne znam šta se sablažnjavaš u tome jer zoroastrizam je poganska vjera koja se ne može staviti u ravan s vjerama Knjige kako nam je obznanio Muhammeda a.s. Samo hrišćani i jevreji mogu zaslužiti ne nositi naziv pogani.
Da, pojam "iskorijeniti" se odnosi na biljnu, a "istrijebiti" na zivotinjsku vrstu. :roll: Znacenje je apsolutno isto ;-)
Co0l

#11054 Re: IRAN

Post by Co0l »

Klix opet pljuje Islamsku Republiku neki dan onim clankom o zenama koje cekaju smrtnu kaznu :-)
pirpa

#11055 Re: IRAN

Post by pirpa »

Image
Image
Image

Image
General War

#11056 Re: IRAN

Post by General War »

:lol: :lol: :lol:
Ajatolah Khamenei odlikovao petoricu komadanata koji su priveli američke vojnike

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/ajato ... /160131078

Image
General War

#11057 Re: IRAN

Post by General War »

Image
salik79

#11058 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:Klix opet pljuje Islamsku Republiku neki dan onim clankom o zenama koje cekaju smrtnu kaznu :-)
A najgore od svega je sto to radi preuzimajuci (dez)informacije od "najdemokratskije" zemlje na svijetu, USA:

Image
https://www.hrw.org/report/2015/05/12/c ... -jails-and
General War

#11059 Re: IRAN

Post by General War »

Death Penalty and Torture

Authorities executed at least 830 prisoners by hanging as of November 1, 2015, with almost 700 executed in the first six months of the year. Officials also carried out amputations of limbs for crimes such as theft.

Under Iranian law, many crimes are punishable by death, including some that do not involve violence, such as “insulting the Prophet,” apostasy, same-sex relations, adultery, and drug-related offenses. Convicted drug offenders sentenced after flawed trials in revolutionary courts formed the majority of prisoners executed in 2015.

On August 1, a revolutionary court in Tehran sentenced Mohammad Ali Taheri, the leader of a new age spiritual and healing group, to death on the charge of “spreading corruption on earth.” The judiciary had previously sentenced him in 2011 to five years’ imprisonment, 74 lashes, and fines for the same activities. On December 20, a branch of the Supreme Court overturned Taheri’s death sentence, referring his case back to the revolutionary court for retrial...
Ista web stranica:

https://www.hrw.org/world-report/2016/c ... pters/iran
Challenger__

#11060 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Šta je ovo? Jel' ga "mule" trpaju u venu ili ga prže na roštilju?

Just curious... :zzzz:
General War

#11061 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:

posjedaju ga za stolicu za imobilizaciju...njemu se nije bas svidjela ta ideja :mrgreen:

Image

Image
salik79

#11062 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:

Pripremaju ga za rostilja, na demokratski nacin, hocu reci zacin...I to lika sa bipolarnim poremecajem i depresijom. Najnoviji pristup tretiranja poremecaja:

https://youtu.be/0MN4ngibpHs

Samo neka je demokratski, pa ko koga...
Challenger__

#11063 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Kakva izopačena mašta kod tih "mula" moj Salik, to je za ne vjerovati.

:lol:
salik79

#11064 Re: IRAN

Post by salik79 »

Challenger__ wrote:Kakva izopačena mašta kod tih "mula" moj Salik, to je za ne vjerovati.

Na svu srecu, klix o tome nece pisati ;-)
Challenger__

#11065 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Na svu srecu, klix o tome nece pisati ;-)
:roll:

General War

#11066 Re: IRAN

Post by General War »

Image
Co0l

#11067 Re: IRAN

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:Klix opet pljuje Islamsku Republiku neki dan onim clankom o zenama koje cekaju smrtnu kaznu :-)
A najgore od svega je sto to radi preuzimajuci (dez)informacije od "najdemokratskije" zemlje na svijetu, USA:

Image
Ti bi bio dobar forumas kad na svaki napad prema Iranu ne bi odgovarao pronalazeci slican primjer drugdje pa ispadne kao da kazes jebi ga,govna smo,ali su drugi veca :D
salik79

#11068 Re: IRAN

Post by salik79 »

Znas sta je fol - veli onaj hrvatski Veleposlanik da u pet godina sluzbovanja, u visemilionskom Teheranu, niti jednom nije cuo, vidio, procitao, da je neko na ulici fizicki napadnut, a kamo li da je izvrsena neka oruzana pljacka i da se on, kao diplomata, bez ikakve pratnje kretao bilo kojim dijelom Teherana, u bilo koje doba dana i noci, sto se ne bi usudio u Berlinu, Parizu, ili Londonu, te da im je opca sigurnost na vrlo visokom nivou - oni nama borbu protiv kriminaliteta zele prikazati kao krsenje, odnosno gazenje, ljudskih prava i sloboda!??? :roll: :mrgreen:
Co0l

#11069 Re: IRAN

Post by Co0l »

Kroz kakve li onda oni torture prolaze u zatvorima pa im na pamet ne pada da to ponove kad i ako izadju :D
salik79

#11070 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Image
Ti bi bio dobar forumas kad na svaki napad prema Iranu ne bi odgovarao pronalazeci slican primjer drugdje pa ispadne kao da kazes jebi ga,govna smo,ali su drugi veca :D
Pa, kada ti, koji svakodnevno doslovno bljuju po Iranu, priznaju da su veca govna, onda cu i ja poceti kritikovati Iran. Da barem neki kriticki osvrt svakodnevno naprave po pitanju Izraela, al' jok, antisemitizam, kkk, je to!
Last edited by salik79 on 31/01/2016 20:27, edited 1 time in total.
salik79

#11071 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:Kroz kakve li onda oni torture prolaze u zatvorima pa im na pamet ne pada da to ponove kad i ako izadju :D

Da hoce, Bogdom, ta saznanja prenijeti nama, svima bi svanulo :bih: ;-)
Co0l

#11072 Re: IRAN

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:Kroz kakve li onda oni torture prolaze u zatvorima pa im na pamet ne pada da to ponove kad i ako izadju :D

Pa eto,prenijeli su ti,ali ti u to ne vjerujes jer dolazi od vecih govana :D
Co0l

#11073 Re: IRAN

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Pa, kada ti, koji svakodnevno doslovno bljuju po Iranu, priznaju da su veca gonna, onda cu i ja poceti kritikovati Iran. Da barem neki kriticki osvrt svakodnevno naprave po pitanju Izraela, al' jok, antisemitizam, kkk, je to!
Pa sad,ipak mislim da vise postoji kritika Amerike i Izraela od Amerikanaca,nego kritika Irana od Iranaca a to sigurno nije sto je u Iranu sve med i mlijeko pa se nema sta kritikovati.
salik79

#11074 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:

Pa eto,prenijeli su ti,ali ti u to ne vjerujes jer dolazi od vecih govana :D
Mislio sam na nase zakonodavne, pravosudne i izvrsne institucije...Od ovog pljuvanja, nasih wannabe nezavisnih medija, bez da nam iznesu pozitivne stvari takvog sistema kao spomenuti Veleposlanik, nemamo nikakve fajde. Jedini cilj svega je stvaranje iskrivljene negativne slike o zemlji koja je i nama, ovakvim kakvi jesmo, najvise pomogla kada nam je to najpotrebnije bilo.
salik79

#11075 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Pa, kada ti, koji svakodnevno doslovno bljuju po Iranu, priznaju da su veca gonna, onda cu i ja poceti kritikovati Iran. Da barem neki kriticki osvrt svakodnevno naprave po pitanju Izraela, al' jok, antisemitizam, kkk, je to!
Pa sad,ipak mislim da vise postoji kritika Amerike i Izraela od Amerikanaca,nego kritika Irana od Iranaca a to sigurno nije sto je u Iranu sve med i mlijeko pa se nema sta kritikovati.
Vjeruj da nema. Ako ti postavim clanak u kome zena, naftni magnat u Iranu, daje kriticki osvrt na "mule" - da li bi mi onda povjerovao?!
Post Reply