Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
preludezalude

#11051 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by preludezalude »

Dadoooo wrote:Zadnja 2 amortizera su mi propisala ulje i hocu da ih mjenjam.. Naravno i prednja dva nisu Bog zna sta pa sam planirao da kupim sva 4 nova.. Imam sljedece ponude

Kayaba - 500km prednji i zadnji
Optimal - 220km zadnji par
Monroe - 260km zadnji par
AL-KO - 432km prednji i zadnji
Ashika - 250km prednji

Koji su po vama najbolji ? Da se razumijemo, ne trazim sportske nego one koji ce biti udobni tj hocu da mi auto u voznji bude udobnije nego sada, da ne osjetim svaku rupicu.. Sta je obavezno da kupim uz nove amortizere ?

U pitanju je Alfa 147.
Sa ovim sto si napisao samo proizvodjaca amortizera nisi nista rekao. Npr ako ides na osnovni tj jeftini model Monroe amortizera, to ce biti bacanje para jer ne vrijede qrcu. Ako se bas mora odabrati po proizvodjacu, ja bih isao na KYB.
walk_M-A-N

#11052 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by walk_M-A-N »

Ako neko može uputiti.
Kad dam gas pri ubrzanju, možda 3 hiljade obrtaja, čujem šum iz motora, kao da šušti zrak, tamo gdje su crijeva turbine.
Išao majstoru, ne čuje se kada dam gas u mjestu, nije imao kad gledati dalje.
Imao sam zimus problem sa nekim malim vakuum crijevom od desetak cm, bilo puklo, zamijenio sa običnim. Slično šuštanje bilo. Ono izgleda u redu. Jedino da ne pušta na krajevima tj. ulazima, ne znam.
ado-šampion

#11053 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado-šampion »

bitanga_sa_otesa wrote:
ado-šampion wrote:Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.

Uglavnom, 100 k km s bosanskim gorivom je vjerovatno satralo dizne.
znaju, isto ko sto si i ti naprdjivac i pakas ovdje vec 10 godina.eto popravi sad postom nekim pametujucim od kilometar poyyy :lol: :lol:
Zao mi je ako si se pronasao, ali nisam uopste tebe nit bilo koga konkretnog imao na umu kad sam ovo pisao.

Tu spiku ostavi za svoje jarane kod kojih ta spika prolazi, ja nit sam hamal nit sam sofer.
Ned071

#11054 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Walk MAN

ne znam jel to u pitanju al mozda moze pomoci. mom drugu su nedavno bili isti takvi simptomi na turanu. ispostavilo se da je puklo neko crijevo interkulera. pa pogledaj za svaki slucaj
Dadulino

#11055 Abgas werkstatt

Post by Dadulino »

Vec 2mj vozim golfa 5 2006g. Pd motor,promjenio sam pumpu goriva i uradio reparaturu dizni i na bordu mi se javlja greska abgas werkstat..dijagnostika kaze EGR ventil..promjenim ga opet greska..promjenim neki relej..opet greska..kaze majstor turbina ne puni dovoljno zraka...nastelamo i to..kad opet greska.Nema razlike u vuci,nema dimova nikakvih..jel neko slucajno imao ovaj error? Hvala unaprijed
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11056 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

ado-šampion wrote:
Tu spiku ostavi za svoje jarane kod kojih ta spika prolazi, ja nit sam hamal nit sam sofer.
nemam ja jarane,ta spika je samo za takve demagoge poput tebe :kiss:
walk_M-A-N

#11057 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by walk_M-A-N »

Ned071 wrote:Walk MAN
ne znam jel to u pitanju al mozda moze pomoci. mom drugu su nedavno bili isti takvi simptomi na turanu. ispostavilo se da je puklo neko crijevo interkulera. pa pogledaj za svaki slucaj
Hvala. Ali kako pogledati ako se čuje samo u vožnji? Skinuti pa kao gledati izbliza? Ne znam može li se tako uočiti.
Livorno

#11058 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Livorno »

walk_M-A-N wrote:
Ned071 wrote:Walk MAN
Hvala. Ali kako pogledati ako se čuje samo u vožnji? Skinuti pa kao gledati izbliza? Ne znam može li se tako uočiti.
Moze biti da je puklo crijevo od usisnog sistema. Kupi sprej za kočnice i prakaj po crijevima, ako vuče falšluft primjetit ces odmah na obrtajima.
Ned071

#11059 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Moze... Ako je to u pitanju, majstor ce skontati sta je... Sa srecom
mayab

#11060 Re: Abgas werkstatt

Post by mayab »

Jel resetovao grešku ?
Dadulino

#11061 Re: Abgas werkstatt

Post by Dadulino »

mayab wrote:Jel resetovao grešku ?
Resetovao i ona je se ponovo javila,evo baš na dijagnostici učitava grešku P0501,a to je relej pumpe goriva (kratki spoj na masi) i to je jedina greška na dijagnostici.Naručio sam već novi relej pa vjerovatno poslije zamjene greške neće biti
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11062 Re: Abgas werkstatt

Post by liaar »

Dadulino wrote:
mayab wrote:Jel resetovao grešku ?
Resetovao i ona je se ponovo javila,evo baš na dijagnostici učitava grešku P0501,a to je relej pumpe goriva (kratki spoj na masi) i to je jedina greška na dijagnostici.Naručio sam već novi relej pa vjerovatno poslije zamjene greške neće biti

Provjeri senzor pritiska izduvnih gasova, kako se već tačno zove
dgL_

#11063 Re: Abgas werkstatt

Post by dgL_ »

Dadulino wrote:Vec 2mj vozim golfa 5 2006g. Pd motor,promjenio sam pumpu goriva i uradio reparaturu dizni i na bordu mi se javlja greska abgas werkstat..dijagnostika kaze EGR ventil..promjenim ga opet greska..promjenim neki relej..opet greska..kaze majstor turbina ne puni dovoljno zraka...nastelamo i to..kad opet greska.Nema razlike u vuci,nema dimova nikakvih..jel neko slucajno imao ovaj error? Hvala unaprijed
Na passatu 5+ isti klinac bio... Check engine i ta poruka... Navodno membrana na egru izgorila sta li zamjenjen egr, tri dana bilo ok i opet isto... Auto radilo ko sat, nikakvih smrtnji nicega... Malo ga procepis on ugasi lampicu, oprt malo ga zagusis ponovo upali i abgas werstatt ili kako vec... Prodano auto tako... Nikad se nije skontalo sta je problem...
missko

#11064 Re: Abgas werkstatt

Post by missko »

Vidi Lambdasondu
de.m.wikipedia.org/wiki/Lambdasonde
paradjik

#11065 Re: Abgas werkstatt

Post by paradjik »

dgL_ wrote:
Dadulino wrote:Vec 2mj vozim golfa 5 2006g. Pd motor,promjenio sam pumpu goriva i uradio reparaturu dizni i na bordu mi se javlja greska abgas werkstat..dijagnostika kaze EGR ventil..promjenim ga opet greska..promjenim neki relej..opet greska..kaze majstor turbina ne puni dovoljno zraka...nastelamo i to..kad opet greska.Nema razlike u vuci,nema dimova nikakvih..jel neko slucajno imao ovaj error? Hvala unaprijed
Na passatu 5+ isti klinac bio... Check engine i ta poruka... Navodno membrana na egru izgorila sta li zamjenjen egr, tri dana bilo ok i opet isto... Auto radilo ko sat, nikakvih smrtnji nicega... Malo ga procepis on ugasi lampicu, oprt malo ga zagusis ponovo upali i abgas werstatt ili kako vec... Prodano auto tako... Nikad se nije skontalo sta je problem...
na passatu se znalo desiti da plasticni poklopac motora usljed vibracija probije ovo malo crijevo (na slici zaokurzeno desno), pa povremeno da se pali lampica...da li sto uzme zraka il iz nekih drugih razloga, ne znam

Image
Dadulino

#11066 Re: Abgas werkstatt

Post by Dadulino »

Evo vidjecu sta ce se desiti kada ovaj relej promjenim,al fakat prelistao sam 4 5 foruma i nikome nije isti kvar,mislim da ova vw auta nisu ok ako im ne radi ova lampica
Desilo mi je se jednom da mi auto ode u safe mode,al jednom samo..
dgL_

#11067 Re: Abgas werkstatt

Post by dgL_ »

paradjik wrote:
dgL_ wrote:
na passatu se znalo desiti da plasticni poklopac motora usljed vibracija probije ovo malo crijevo (na slici zaokurzeno desno), pa povremeno da se pali lampica...da li sto uzme zraka il iz nekih drugih razloga, ne znam

Image
Ma provjeravano je sve druze u vise navrata... Ispitano, gledalo vise majstora mjenjana su i ta crijeva apsolutno sve... Ja msm da je jos jedan egr pored ovog novog probavan i da je stalno isto izbacivao... Moja pretpostavka je mozda da je izduvna grana bila onako malo cadjava, ali auto islo ko nevrijeme... Nije se nista imalo potrebe dirati u tom smislu...
dgL_

#11068 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
ado-šampion wrote:
nemam ja jarane,ta spika je samo za takve demagoge poput tebe :kiss:
Kad se bitanga nekom na kosti natovari j*** jw jeza u ledja :)))

Pusti ba covjeka nek zivi ima i on majku sto bi rekla Mubera :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11069 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote: Kad se bitanga nekom na kosti natovari j*** jw jeza u ledja :)))

sta si mu ti advokat?
ne tovarim se ja nikome nego evo vec 13 godina citam njegove gluposti i demagogiju ....mr. premiJum... mozda nekad 2009. je izvaljivao da u preticanju kad vrati u manju da mu sa 3000 padnu obrtaji na 1500 :lol: :lol: :lol: :lol:
dgL_

#11070 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:

sta si mu ti advokat?
ne tovarim se ja nikome nego evo vec 13 godina citam njegove gluposti i demagogiju ....mr. premiJum... mozda nekad 2009. je izvaljivao da u preticanju kad vrati u manju da mu sa 3000 padnu obrtaji na 1500 :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa citaj i 14. Godinu stas sad :)) nemas se kome zalit... Mozda je kakvu duju vozio na njoj svakako ne znas gdje je treca, gdje peta brzina, hah :))
amar1994

#11071 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

mr.premiJum :lol: :lol: :lol: :lol:

joj jes mi taj "duja" izraz pogan :-x
dgL_

#11072 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

amar1994 wrote:mr.premiJum :lol: :lol: :lol: :lol:

A mazga? :)
amar1994

#11073 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

dgL_ wrote:
amar1994 wrote:mr.premiJum :lol: :lol: :lol: :lol:

A mazga? :)
struhla :D

pristaje zbog autributa tog auta :lol:

sta je to uopste , Gti ili ?
amar1994

#11074 Re: Abgas werkstatt

Post by amar1994 »

Image

https://www.olx.ba/pretraga?trazilica=egr+off

8-)

Ovo ako uradis , ne moras ni servise radit , a dboijes minimum 20ks :)
NediM17

#11075 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

bitanga_sa_otesa wrote:

sta si mu ti advokat?
zar je bio i taj biser? :lol:

i meni se to jednom desilo, umjesto u trecu da mi proleti u petu, samo sto sam ja to odmah skontao, nisam pomislio kako obrtaju padaju kada vratim "brzinu nize". :lol:
Post Reply