Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#11051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Cmoljo, ne zezaj
. Razumijem trenutne osjecaje, opravdani su, ali.... 
- kamen spoticanja
#11052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
prati srebrenicu,bratunas,osmake,vukosavlje i sl.smijesni_ste wrote:A snaga Bosne....jel se misli na 24% Bosne ili...kamen spoticanja wrote:mislis u kantonu sarajevomadner wrote:Pa dobro ovim tempom bi NS do 2050 godine mogao biti barem treca snaga u FBiH.![]()
![]()
tamo i nemas nikoga drugog
- kamen spoticanja
#11053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jahpoznanik wrote:Dobro je u Zenici iko i prošao... Kako su počeli šaketati protivničke kandidate, mislilo se da će sama SDA biti u vlastikamen spoticanja wrote:pet-sest glasovaplain vanilla wrote:kako su prosli u zenici![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
znašne ti moju priču. ja bih tek imao razloga da slavim večeras-LIBERO- wrote:@Cmoljo, ne zezaj. Razumijem trenutne osjecaje, opravdani su, ali....
no, to zdravi politički temelji, ništa od toga druže moj. opoganjena je javnost ovdje previše, da bi se moglo nešto zdravije očekivati, a narod... k'o narod. ovca.
to ti je nekako kao kada krenu rasprave kako je murija bezobrazna i kako neko očekuje da bi trebala biti profesionalnija.
a zdravstvo katastrofa.
obrazovanje odron.
državna administracija
očekivati zdrave odnose u jednom segmentu društva, dok su ostali u haosu, nerealno je. pogotovo onom koji je uvijek stjecište ljudi upitnih ličnih motiva.
- madner
#11055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bilo bi normalno da je to jedna stranka, onda ne bi slavili ovi sto skupe 30% glasova-LIBERO- wrote:...il mozda zdrav temelj za neku buducu koaliciju, politicki zdravih i fundamentalno, a ne samo teoretski, demokratskih snagamadner wrote:Pa dobro ovim tempom bi NS do 2050 godine mogao biti barem treca snaga u FBiH.![]()
Hajde malo da mislimo pozitivnije, dok ovi neki slave
- Ricken
#11056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Prije svega ja bih čestitao NS na najboljoj kampanji, po mom mišljenju. Teme, način prezentacije, mjerljivost projiciranih rezultata definitivno daju NS obrise s kojima može napredovati. Doduše malo mi slogan ide na Obamin, ali definitvno imaju razloga biti zadovoljni, s obzirom da je stranka još uvijek u fazi profiliranja. Također, i kandidiranje 4 ženska načelnička kandidata je osvježenje ali i visok nivo pozitivne hrabrosti.
Rezultat u Novom Sarajevu je odličan (12 i nešto %) i skoro ekvivalentan Dželinom. Nije loše ni u Centru, ali rubni dijelovi malo štekaju. Ipak to je samo Sarajevo, a ja sam siguran da bi stranka ostvarila bolji rezultat u Sarajevu da nije bilo suzdržavanja u kantonu. Vjerujem da će vječnici dobro proći i da će rezultati biti i bolji u odnosu na načelničke izbore.
Vjerovatno će se sumirati rezultati i analizirati, ali mislim da je NS nakon ovih izbora došla u poziciju da predvodi neke neminovne integracije koje se moraju dogoditi da neka (socijal) liberalna opcija postane aktivniji učesnik političko vladajućeg života ove zemlje. Ipak neminovnost koja se mora dogoditi je diferencijacija od SDP, što dalje od SDP a to bolje za NS.
Ima mnogo prostora za napredak, ali mislim da je kurs sasvim dobar.
Rezultat u Novom Sarajevu je odličan (12 i nešto %) i skoro ekvivalentan Dželinom. Nije loše ni u Centru, ali rubni dijelovi malo štekaju. Ipak to je samo Sarajevo, a ja sam siguran da bi stranka ostvarila bolji rezultat u Sarajevu da nije bilo suzdržavanja u kantonu. Vjerujem da će vječnici dobro proći i da će rezultati biti i bolji u odnosu na načelničke izbore.
Vjerovatno će se sumirati rezultati i analizirati, ali mislim da je NS nakon ovih izbora došla u poziciju da predvodi neke neminovne integracije koje se moraju dogoditi da neka (socijal) liberalna opcija postane aktivniji učesnik političko vladajućeg života ove zemlje. Ipak neminovnost koja se mora dogoditi je diferencijacija od SDP, što dalje od SDP a to bolje za NS.
-
pemanapemani
#11057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izvinjenje na upadanju u diskusiju.madner wrote:Bilo bi normalno da je to jedna stranka, onda ne bi slavili ovi sto skupe 30% glasova-LIBERO- wrote:...il mozda zdrav temelj za neku buducu koaliciju, politicki zdravih i fundamentalno, a ne samo teoretski, demokratskih snagamadner wrote:Pa dobro ovim tempom bi NS do 2050 godine mogao biti barem treca snaga u FBiH.![]()
Bilo bi normalno da je to jedna široka koalicija koja bi stala na crtu onima koji su BiH opljačkali i koji i dan danas vrše mentalno silovanje građana.
Ovo trubim već godinama. Jebi ga, neki ne mogu preći preko ega - ja sam najbolji, ja sam najbolji...
- madner
#11058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ego ti je problem u oba pravca. Jer velika stranka se jos moze kurciti, dok stranka koja ne prodje izborni prag (ne govorim o NSu) sluzi zapravo samo za ego glavnog u istoj stranci.pemanapemani wrote:Izvinjenje na upadanju u diskusiju.madner wrote:Bilo bi normalno da je to jedna stranka, onda ne bi slavili ovi sto skupe 30% glasova-LIBERO- wrote:
...il mozda zdrav temelj za neku buducu koaliciju, politicki zdravih i fundamentalno, a ne samo teoretski, demokratskih snaga![]()
Bilo bi normalno da je to jedna široka koalicija koja bi stala na crtu onima koji su BiH opljačkali i koji i dan danas vrše mentalno silovanje građana.
Ovo trubim već godinama. Jebi ga, neki ne mogu preći preko ega - ja sam najbolji, ja sam najbolji...
Sto se tice koalicije, koalicija moze postojati izmedju partija koje nemaju istu bazu ali imaju druge prioritete. Dakle ja pomognem tebi da ostvaris X koji me ne tangira, ti meni Y. Stanke koje ciljaju na istu bazu i imaju slicnu ideologiju, ne bi trebale postojati
Republikanci su jedna stranka koja ima circa 6 razlicitih krila, u BiH imas stranke sa istom pricom ali drugim ljudima.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- jalijas74
#11060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako danas imamo 109 glasova oko 40 glasova vise nego prosli put meni je to los rezultat.
-
convict
#11061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja sam upravo sudržanost u kantonu doživio kao diferencijaciju od SDP-a, u svakom slučaju rezultat koji ostavlja tračak nade da u BiH (ili bar u Sarajevu) ima mjesta za politiku drugačiju od trenutno dominantnih.Ricken wrote:Prije svega ja bih čestitao NS na najboljoj kampanji, po mom mišljenju. Teme, način prezentacije, mjerljivost projiciranih rezultata definitivno daju NS obrise s kojima može napredovati. Doduše malo mi slogan ide na Obamin, ali definitvno imaju razloga biti zadovoljni, s obzirom da je stranka još uvijek u fazi profiliranja. Također, i kandidiranje 4 ženska načelnička kandidata je osvježenje ali i visok nivo pozitivne hrabrosti.
Iako nema podataka za vijeća sarajevskih opština, sudeći po rezultatima za načelnike, radi se oko 10.000 glasova za Našu stranku u Sarajevu (nadam se i nešto više), dakle nekoliko mandata više nego 2008. godine.
Obzirom da će SDA+SBiH imati manje nego prije 4 godine, a SDP+SBB otprilike isto, opet bi mogli presuditi glasovi Naše stranke za vlast na nivou Grada.
-
donBeton
#11062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čestitke NSu - po oko 2500 glasova (a vjerujem za vijeće i veći broj) u tri sa općine je fin rezultat. Ako zagalame sta konstruktivno sa vijecnickih mjesta koje su osvojili, mogu ocekivati novi rast.
-
pemanapemani
#11063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ego ti je problem u oba pravca. Jer velika stranka se jos moze kurciti, dok stranka koja ne prodje izborni prag (ne govorim o NSu) sluzi zapravo samo za ego glavnog u istoj stranci.
Sto se tice koalicije, koalicija moze postojati izmedju partija koje nemaju istu bazu ali imaju druge prioritete. Dakle ja pomognem tebi da ostvaris X koji me ne tangira, ti meni Y. Stanke koje ciljaju na istu bazu i imaju slicnu ideologiju, ne bi trebale postojati
, osim u zemljama sa visoko razvijenom sujetom
Republikanci su jedna stranka koja ima circa 6 razlicitih krila, u BiH imas stranke sa istom pricom ali drugim ljudima.
[/quote]
U pravu si po pitanju ega.
Po pitanju koalicija se ne slažem, posebno jer je ovo BiH. Kako je u RH uspjela koalicija stranaka koje imaju istu ili bar sličnu bazu?
Da bi bio "velika stranka" trebaš pokazati rezultate na terenu (ne izborne, nego rezultate rada). Ne možeš očekivati od "malih" da se priklone "velikom" jer imaju istu ili sličnu ideologiju i bazu, ako ti "veliki" konstantno prave kardinalne greške.
U pravu si po pitanju ega.
Po pitanju koalicija se ne slažem, posebno jer je ovo BiH. Kako je u RH uspjela koalicija stranaka koje imaju istu ili bar sličnu bazu?
Da bi bio "velika stranka" trebaš pokazati rezultate na terenu (ne izborne, nego rezultate rada). Ne možeš očekivati od "malih" da se priklone "velikom" jer imaju istu ili sličnu ideologiju i bazu, ako ti "veliki" konstantno prave kardinalne greške.
-
drug profi
#11064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Rezultati opstinskih izbora uglavnom odstupaju od rezultata Opstih izbora. Ima dvije godine vremena da se spinuje i popravlja, pa cemo vidjeti. U sustini neko ce iskoristiti dvije godine da preko dobre vlasti u opstini dobije glas vise na Opstim izborima, a nekoga ce bas te dvije godine lose vlasti raskrinkati.
Nadao sam se nesto boljem rezultatu NS, ali dobro je i ovo jer se biljezi rast. Samo - lipsi magarce dok trava naraste.
Za Efendica u NG nisam siguran koliko je los ili dobar, ali mislim da je Koldzo korumpiraniji i od Sumana i od onoga sa Ilidze. najbolje bi mozda bilo dati SDA sve mandate. I pustiti ih da urade sta urade. Nek se konacno narod suoci sa svojim iluzijama. Stetu kakvu god da naprave, napravice je i goru ovako dok ih stalno vadimo iz mrtvih.
Nadao sam se nesto boljem rezultatu NS, ali dobro je i ovo jer se biljezi rast. Samo - lipsi magarce dok trava naraste.
Za Efendica u NG nisam siguran koliko je los ili dobar, ali mislim da je Koldzo korumpiraniji i od Sumana i od onoga sa Ilidze. najbolje bi mozda bilo dati SDA sve mandate. I pustiti ih da urade sta urade. Nek se konacno narod suoci sa svojim iluzijama. Stetu kakvu god da naprave, napravice je i goru ovako dok ih stalno vadimo iz mrtvih.
-
krusko37
#11065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Osim u Novom Sarajevu (gdje nedostaju podaci za Grbavicu 1, a u kojoj bi se još malo mogao popraviti rezultat, ja se nadam na 15ak %) nisam zadovoljan, pogotovo Stari i Novi grad. Centar "nako". Ostalo da ne pominjem. Sve u svemu po broju glasova veoma slično izborima 2010 ,pa prema tome treba nešto mijenjati. Kampanja dobra, ali ne dovoljno da se približi novim glasačima. Odnosno Naša stranka ima dobar korjen u smislu discipliniranog glasačkog tijela od cca 10ak hiljada glasača u Sarajevu, što nije zanemarivo, ali nije niti dovoljno za nešto konkretnije.
Preselite se svi u Novo Sarajevo,
pa da haramo!
Sve u svemu ne mislim da je problem u Našoj stranci ili kampanji ili kandidatima, nego u glasačima, ali tako vam je to. Većina je odlučila kako je odlučila. Treba izvući pouku.
Živi bili, do sljedećih izbora!
Preselite se svi u Novo Sarajevo,
Sve u svemu ne mislim da je problem u Našoj stranci ili kampanji ili kandidatima, nego u glasačima, ali tako vam je to. Većina je odlučila kako je odlučila. Treba izvući pouku.
- nosara
#11066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Necete valjda...?krusko37 wrote:Osim u Novom Sarajevu (gdje nedostaju podaci za Grbavicu 1, a u kojoj bi se još malo mogao popraviti rezultat, ja se nadam na 15ak %) nisam zadovoljan, pogotovo Stari i Novi grad. Centar "nako". Ostalo da ne pominjem. Sve u svemu po broju glasova veoma slično izborima 2010 ,pa prema tome treba nešto mijenjati. Kampanja dobra, ali ne dovoljno da se približi novim glasačima. Odnosno Naša stranka ima dobar korjen u smislu discipliniranog glasačkog tijela od cca 10ak hiljada glasača u Sarajevu, što nije zanemarivo, ali nije niti dovoljno za nešto konkretnije.
Preselite se svi u Novo Sarajevo,![]()
![]()
![]()
pa da haramo!
-
Pedja Kojovic
#11067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro jutro svima.
p.k.
p.k.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najveća greška u koju jedna stranka može upasti, ujedno, možda i odgovor zašto je NS slabo prošla. Elitizam (jeftini ili lažni), prepotencija, sa visine gledam glasača kažem mu da je glup, ali tražim njegov glas...krusko37 wrote:Sve u svemu ne mislim da je problem u Našoj stranci ili kampanji ili kandidatima, nego u glasačima,
- nosara
#11069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I...? Relativna pobjeda...?Pedja Kojovic wrote:Dobro jutro svima.
p.k.
- Asana
#11070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisam stekla dojam da se elitizam i prepotencija, potcjenjivanje glasaca mogu pripisati Nasoj stranci.KatarinaKosaca wrote:Najveća greška u koju jedna stranka može upasti, ujedno, možda i odgovor zašto je NS slabo prošla. Elitizam (jeftini ili lažni), prepotencija, sa visine gledam glasača kažem mu da je glup, ali tražim njegov glas...krusko37 wrote:Sve u svemu ne mislim da je problem u Našoj stranci ili kampanji ili kandidatima, nego u glasačima,
Rezultati izbora su rezultati suzdrzanosti ogorcenih, kao i izbora "manjeg zla" izmedju onih koji su ocijenjeni kao najjaci konkurenti, a to su nacionalne stranke iz '91 ... (jer je SDP izgubio ugled medju svojim glasacima.)
Dok god se gradjanski i demokratski oprijedjeljene stranke ne udruze, dolazit ce do rasipanja glasova i nadjacavanja "ustaljenih" nad "novima".
-
fixer
#11071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dok se rugas NS-u, SDA ti je pobjednik. Pa razmisli malo...nosara wrote:I...? Relativna pobjeda...?Pedja Kojovic wrote:Dobro jutro svima.
p.k.
-
drug profi
#11072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ma nosara je trol klasicni kao iz enciklopedije. Nekad je zabavan, nekad naporan, ali ga niko ne shvata za ozbiljno.fixer wrote:Dok se rugas NS-u, SDA ti je pobjednik. Pa razmisli malo...nosara wrote:I...? Relativna pobjeda...?Pedja Kojovic wrote:Dobro jutro svima.
p.k.
- ultima_palabra
#11073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakvi su rezultati za OV, opšte impresije?Pedja Kojovic wrote:Dobro jutro svima.
p.k.
- nosara
#11074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa sto ih niste razvalili...? Niste bili u stanju privuc nikog od par stotina hiljada bivsih i razocaranih glasaca rahmetli sdp-a... Pa razmislite malo ima li smisla, zbog par zastupnickih stolica, razvlacit propali projekat...fixer wrote:Dok se rugas NS-u, SDA ti je pobjednik. Pa razmisli malo...nosara wrote:I...? Relativna pobjeda...?Pedja Kojovic wrote:Dobro jutro svima.
p.k.
Ili cete, na kraju, ipak pristat na ministarsko mjesto u kantonalnoj vladi...!?
-
Pedja Kojovic
#11075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nosara
Pitate mene?, ili.. ?
p.k.
Pitate mene?, ili.. ?
p.k.