strašna slika, na prvi pogled teška za skontatblack wrote:dzidzikovac
koja je godina?
kurir 175?zateznistub wrote:Da vas vidim...
Da se razumijemo, i ja tek sad saznah...
neka reklama??
strašna slika, na prvi pogled teška za skontatblack wrote:dzidzikovac
kurir 175?zateznistub wrote:Da vas vidim...
Valjda neki pretisov prototip, jer čini mi se pretisov logozateznistub wrote:Da vas vidim...
Bravo RJ i trambusek, jeste komplet se okretala...santo gral wrote:Ne kontam, jel se ovo kabina komplet okretala?
projektanti braca Kadic 1947.godine, iste godine je poceta izgradnja, tako da predpostavljam da je fotka iz pedesetihRJ57 wrote:
strašna slika, na prvi pogled teška za skontat![]()
koja je godina?
Na karti na koju sam se pozvao, vrlo sitnim slovima piše ime potoka. Čak sam pod lupom pogledaohigh_volume wrote:Našao sam tu jednu kartu i izrezao Vratničke potoke, one koji su opisani u postovima iznad.Banksy wrote:stare tokove sarajevskih potoka i potočića najlakše je pratiti na starim kartama grada
Da li se radi o Mošćanici, u što sumnjam, obzirom da je i na karti početak potočića prikazan tankom linijom (crveni krug), koja je deblja na njihovim ušćima, ili se radi o zasebnom potočiću, ja ne znam.
Po mom mišljenju, Izvorište ovog potočića nalazi se u blizini stepeništa, tamo kod Memine pekare. Negdje ispod današnje osnovne škole račva se na dva dijela, jedan dio ide niz Kovače, drugi niz Nevjestinu.
Ovu još nisam vidjela, odličnaKoshpa wrote:
muha_sa wrote:
Ovo Pape ?muha_sa wrote:
Pape i Srecko Bogdan iz Dinama na starom Kosevu.Koshpa wrote:Ovo Pape ?muha_sa wrote:
Sarajevo-Dinamo 3:1, jesen 1980. oproštaj Sušića pred odlazak u JNA i jedna od zadnjih utakmica na starom Koševu, proljeće se igralo na Grbavici.megaman4 wrote:Pape i Srecko Bogdan iz Dinama na starom Kosevu.Koshpa wrote:Ovo Pape ?muha_sa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:muha_sa wrote:![]()
![]()
iskopa je odnekud,gledaj bosna super reklame
Evo na ovoj staroj karti dobre rezolucije se odlično vidi:high_volume wrote:Ima li neko ovu mapu, kartu, vodotok Osmanske Mošćanice, od izvorišta preko Vratnika do Miljacke?

moglo se prije tamo parkirati ali ne sjećam se dokad tačnobitanga_sa_otesa wrote:ma nije se ni tad parkiralo to je neka delegacija dolazila,vidis sta je limuzina ,i milicijska 132-jka je tu...alibaba_i_30_godina wrote: Ovaj dio je sada stvarno puno ljepši kako je zabranjeno parkiranje automobila i napravljen trg.

Gledaj mi kuce, uplanjena!bonersa wrote: Evo na ovoj staroj karti dobre rezolucije se odlično vidi:
https://mapire.eu/en/map/sarajevo/?laye ... .668770302
Ako neko ne može da skonta evo ovdje ucrtano:
DivnaPitar sa Kariba wrote:
Hahah i mi smo o tome razmišljali, ali s obzirom da nismo ni u kakvom talu sa današnjim "moćnicima" ekspresno bi nas kaznili za toPitar sa Kariba wrote:Joj meni je to zelja zbog komsiluka i parkiranja, ono put ti na dedi i rampu im stavis!