SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#11051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

shalla wrote:Još jednom RIP, užasno mi je ovo za gledati :sad: :sad: :sad:

Uzas :(
salik79

#11052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

hladan.preminger wrote:Spominje se na jucerasnjem rocistu da je imao nelegalan pištolj, a stari mu je reako da je imao bejzbol palicu i da mu je oduzeo.

Ne govorim ništa loše o momku i njegovoj porodici, da me odmah ne napadate.
U ovakvoj drzavi bih najradije M 84-ku nosao sa sobom, a kamoli pistolj...
hladan.preminger

#11053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

salik79 wrote:
hladan.preminger wrote:Spominje se na jucerasnjem rocistu da je imao nelegalan pištolj, a stari mu je reako da je imao bejzbol palicu i da mu je oduzeo.

Ne govorim ništa loše o momku i njegovoj porodici, da me odmah ne napadate.
U ovakvoj drzavi bih najradije M 84-ku nosao sa sobom, a kamoli pistolj...
Ovo moze upucivati na to da je imao prijetnje i da zbog toga tražio sebi zaštitu. Čak ide naruku priči da ga je neko imao na nijetu. Možda ne za ubistvo, ali za batine vrlo moguće.

Covjek kad je ugrožen ne razmilja racionalno nego instinktivno.
hladan.preminger

#11054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

De nosite taj video, koji vam je kurac?
Last edited by hladan.preminger on 08/02/2017 11:50, edited 1 time in total.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

shalla wrote:Još jednom RIP, užasno mi je ovo za gledati :sad: :sad: :sad:

https://www.youtube.com/watch?v=Mi5F7vn4lx0
PVB Stup i PVB AP imaju vozilo sa merdevinama i korpom i mogu da gase do 45m, što je unutar visine stana
Hidrante zatvaraju uvijek, crijeva se kradu, mlaznice i sve
Stanje kakvo je na ovom hidrantu je isto na 95% hidranata u kantonu

A da ne govorim o servisima PP aparata u Kantonu. Jedna jedina firma radi ispravno.

I onda kad se desi havarija, ko je kriv... kriv je Bosnjak i njegova pametna glava... nazalost. Jer cijeli lanac krivice je tu. Od onoga ko izabere nekoga da ispituje hidrantsku mrezu a on polijepi samo naljepnice i da izvjestaj sto odgovara naruciocu... jebem ti ja taj mentalitet...

Nagledao sam se toga u svom poslu 10000 puta... al koga boli briga... i kad pogine neko, koga boli briga... Allahova volja. SDA demokratija.
made_in_sarajevo

#11056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

ona trojica kurcevih "junaka" treba im fino kaznu sloziti pa bi se malo sutra ikad vise mangupisali po novinama preko tudje nesrece. zapalis rostilj pa smrdis ne moze ti se prici i budes prljav,a ne da stan gori i on lafo stajao 2m od zene i izgorila pred njim.na onakvom plamenu,da je otvorio vrata kao sto laze da je otvorio, on bi bio crn ko ugarak, ne bi se opro narednih 5 dana. kaznu im sloziti da narednih 15 godina za kaznu samo rade pogotovo u svom tom belaju oni seru po vatrogascima. najobicnij smo jad od naroda, to ne bi pomoglo nekome da auto stane,a ne nesto drugo. po youtube u svijetu je normalno da ljudi prilete i pomognu policajcu da uhapsi nekoga, da pomognu vatrogascima, jok kod nas je bolje biti lazni junak da se moze na kafi pricati kako si ti vrata razvalio, prebio vatru, vatra ti vratila ti je opet prebio i da cure mogu govoriti "vauuuu ti si moj heroj". mrs lezihljebovici jebeni.

bolje je srati po klixu i biti svakom loncu poklopac kao po jedini na ovoj temi i forumu i na kafama srati nego pitati vatrogasca sta treba pomoci pa makar crijevo sa kamiona skino

za sve inace u zivotu, treba svima jebat mater i prozivati ko ne radi svoj posao i ko je debil ali isto tako kad vidis da treba pomoci onda stani i pomozi jebo te svak, ali jebiga nema klixa na svakom koraku pa da zavrsis na naslovnoj i da sutra kacis na cover facebooka.

jos jednom, ovoj trojici idiota i lezihljebovica treba kaznu opaliti da ne znaju jesu li posli ili dosli, pa ce se oni i svi drugi nauciti pameti da se ne hvale tudjom nesrecom i jos u tom belaju svom srati na vatrogasce i navlaciti belaj na njih.

super je znati sutra u sudaru da bi svi okrenuli glavu i snimali te za youtube kako krvaris, pa kad dodju novinari onda zadihano im pricati kako si auto rukama digao,a hitna dosla i samo gledala. moze i pljacka,napad,pozar, naravno kad treba srati po svemu i slikati se za klixa debila imamo da evropu snadbjevamo, kad treba pomoci debila nigdje, neko ako se nadje neko normalan pomoci ce,ako ne nadje ko te jebe umri.

naravno pored ove trojice i svim upraviteljima jebati od do po spisku, kaznu im sloziti da jebu sam sebi majku kad su ista pogresno uradili. moja zgrada je u ratu haman 90% unistena bila, jedan ulaz gorio komplet itd... dobijemo pare za hidrante i PP aparate, sve je bilo kul 5 dana i eto upravitelja Lares uz potpis kurcevog debila predstavnika koji je pokro boga oca, u ratu sjekiru ukro od vatrogasaca eto koji je to jad od covjeka, uglavnom uz amin svega toga ljudi iz ulaza od 18 spratova,na spratu po 2 stana odnjeli svaki PP aparat i svako crijevo sa hidranta,a pitanje jel uopste i radi hidrant jer koliko se ja sjecam nikad niko nije dosao da to proba uopste. sve im se moze, boli ih kurac stranka te prati, stranka te gura, zakiti koga treba da se zakiti i beri pare kao da rastu na grani,a kad se desi belaj svi cemo biti tuzni i trazit cemo krivce i nakon 3 dana nastaviti po starom. zivjela kurceva drzava bosna
JThomas

#11057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

mk ultra wrote: PVB Stup i PVB AP imaju vozilo sa merdevinama i korpom i mogu da gase do 45m, što je unutar visine stana
Hidrante zatvaraju uvijek, crijeva se kradu, mlaznice i sve
Stanje kakvo je na ovom hidrantu je isto na 95% hidranata u kantonu

A da ne govorim o servisima PP aparata u Kantonu. Jedna jedina firma radi ispravno.

I onda kad se desi havarija, ko je kriv... kriv je Bosnjak i njegova pametna glava... nazalost. Jer cijeli lanac krivice je tu. Od onoga ko izabere nekoga da ispituje hidrantsku mrezu a on polijepi samo naljepnice i da izvjestaj sto odgovara naruciocu... jebem ti ja taj mentalitet...

Nagledao sam se toga u svom poslu 10000 puta... al koga boli briga... i kad pogine neko, koga boli briga... Allahova volja. SDA demokratija.
i to ti je potpuno isto, bilo riječ o upravitelju, ispitivanju aparata i cijevi, tehničkom pregledu auta, sudskim postupcima, reviziji finansijskih izvještaja ili nečemu desetom...hajd' šta ima veze.

a svi fakturišu i svi dobijaju platu...
shalla

#11058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

hladan.preminger wrote:De nosite taj video, koji vam je kurac?
A druže nisam ga ja snimao, eno ga na naslovnici avaza, nije baš da je neki skriveni video. I još nešto, i ovdje se vidi da NEMA TEORIJE da su ova trojica hahara išta pokušala jer se sve odvilo u 2-3 minute, znači jedino da su stajali ispred zgrade i da su na prvi njen povik otrčali gore...
vješalica

#11059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

upravitelji su uveli modu pp aparata jer se tu daju pinkice za ateste i provjere
a.to szo ni njih nema nije ji bitno isto tako kosto hidranzi ne rade
lopovcine oni bi i sa matere i dzamije akinuli da im zatreba
peepeep

#11060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

shalla wrote:
A druže nisam ga ja snimao, eno ga na naslovnici avaza, nije baš da je neki skriveni video. I još nešto, i ovdje se vidi da NEMA TEORIJE da su ova trojica hahara išta pokušala jer se sve odvilo u 2-3 minute, znači jedino da su stajali ispred zgrade i da su na prvi njen povik otrčali gore...
Ja sam to davno rekao. Onaj kobajagi nešto probao, a čist ko suza. Pa i hajvan zna da ako uletiš bilo gdje blizu dima da nećeš baš biti bijel ko snjeg.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

http://streamable.com/9lgp8

i kad ih neko pregazi, kuknjava
vješalica

#11062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

julisiz es grant wrote:A zašto se uopšte ovolika kontroverza diže oko sumnjive smrti tipa koji se očito kretao u krugovima gdje se lako mogla izgubiti glava zbog neraščišćenih računa?
Da je je neko ko je ašćare nevino i tragično stradao, kao recimo Denis Mrnjavac, razumio bih...ali uvijek najviše se priče digne oko likova tipa ovoga, pa onog Raščića ili Mristrića...tipova koji su tako živjeli da je samo bilo pitanje dana.
tebe samo nervira sto civjek trazi pravdu i sto je jasno dokazao da je pravosudni aiatem u aluzbi mafije i ato se nije poklopio po volji i mjeri tuzilastva
peepeep

#11063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Velkoski wrote:http://streamable.com/9lgp8

Stoka na obje strane.
SkyLimit

#11064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SkyLimit »

:roll:
Tada je Muriz Memić naveo kako mu je tužiteljica Burzić rekla kako "on njega nije htio ubiti, kako je to bilo naguravanje", te da mu u cilju istrage ne može otkriti ko ga je ubio.

http://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bos ... ica/253013
vješalica

#11065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ispalo joj slucajno iz usta....
amar1994

#11066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by amar1994 »

Velkoski wrote:http://streamable.com/9lgp8

:-) :-) :run:
arelinho

#11067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arelinho »

neki wrote:
drugi profil wrote:
neki wrote:Vi koji držite pp aparate po stanovima nadam se da ste svjesni da se ti uređaji moraju servisirati svakih 6 mjeseci od strane stručne osobe a svake dvije godine se nad njima mora vršiti kontrolni pregled ili zamjena..
Ako ne, imate potencijalnu bombu u kući..
Manje-više bomba. Veći je problem što aparat sa prahom može da nikako ne radi kad zatreba ako se prah sabije, ili pritisak lagano iscuri. To periodično servisiranje na dvije godine je strogo preporučivo. Ovo šestomjesečno ako i preskočiš kontajući mogu ja sam rastresti prah i pregledati pritisak, taj dvogodišnji pregled ne bi niko normalan trebao preskočiti.
A i to je sve za cener. Ne vrijedi rizikovati zbog toga.

Sa CO2 aparatima ne bi se trebalo zahebavati nikako. Dakle raditi sve po propisu.
Naravno.. treba skrenuti pažnju svima koji drže te aparate u kući, a poslije ovoga što se desilo bit će ih još više. Iz iskustva znam da malo ko servisira aparate...
Prije par godina je na alipašinu poginuo vozač kad je pokušao ugasiti požar na motoru aparatom koji nije bio ispravan..
Ja u autu imam mali pp aparat. Mislim da nikad nije servisiran. Da li se on mora servisirati ili mi se ne isplati to raditi? Dobio sam to u autu od prethodnog vlasnika auta.
sumirprimus

#11068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

ma dovoljno je 1 godisnje servisirat..
to svak 6 mjeseci je sranje obicno prepisano.
drug_profi

#11069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

10 maraka u Proving Briješće.
Isplati se jer ovako imaš samo komad željeza za koji ne znaš čemu služi.
last mohicans

#11070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

shalla wrote:
Da, isto tako je ovaj stranac poceo snimati neposredno iza eksplozije. Valjda je neko pozvao odmah vatrogasce. Zena se odmah na pocetku videa primjeti i biva na balkonu dok se jos nije razbuktilo. Negdje na pola klipa nestaje, dim je vjerovatno savladao,a vatra bukti do kraja klipa koji traje 5 min.Sad kad su pozvani vatrogasci? Kad se rasplamsalo ili tek dolaze na kraju klipa kad se cuju sirene. Predugo je to trajalo. Huda zena je ziva izgorjela. Kad je lik na Cvili raznio stan. Dolazili su preko 5 min, pa neki i 10 minuta iako je dobrovoljno vatrogasno drustvo udaljeno 100 metara bilo. Ovdje vidim upravitelja kao najveceg krivca, sporu reakciju vatrogasaca pa i građana.Pojedince među nama sto kradu aparate i unistavaju hidrante bi po kratkom postupku. Ove "heroje" bi nabio nogom u dupe.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

sumirprimus wrote:ma dovoljno je 1 godisnje servisirat..
to svak 6 mjeseci je sranje obicno prepisano.
U zakonu stoji, ne samo FBiH, vec i RH, Srbija i svi ostali.
Aparati stariji od 2 godine se moraju otvoriti svako 6 mjeseci. Znas da se radi po pravilu :mrgreen: polijepi i vozi... inspekcija zna ko radi ispravno (sve zajedno 2 firme u FBiH), al koga briga. Sto je najgore, i ljude kojima se to radi boli briga.. "Nek ja imam papir heheee".
Kod nas i bez dozvole rade.

RS radi na godinu dana.
zateznistub

#11072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

last mohicans wrote: Da, isto tako je ovaj stranac poceo snimati neposredno iza eksplozije. Valjda je neko pozvao odmah vatrogasce. Zena se odmah na pocetku videa primjeti i biva na balkonu dok se jos nije razbuktilo. Negdje na pola klipa nestaje, dim je vjerovatno savladao,a vatra bukti do kraja klipa koji traje 5 min.Sad kad su pozvani vatrogasci? Kad se rasplamsalo ili tek dolaze na kraju klipa kad se cuju sirene. Predugo je to trajalo. Huda zena je ziva izgorjela. Kad je lik na Cvili raznio stan. Dolazili su preko 5 min, pa neki i 10 minuta iako je dobrovoljno vatrogasno drustvo udaljeno 100 metara bilo. Ovdje vidim upravitelja kao najveceg krivca, sporu reakciju vatrogasaca pa i građana.Pojedince među nama sto kradu aparate i unistavaju hidrante bi po kratkom postupku. Ove "heroje" bi nabio nogom u dupe.
Puno filmova ti gledaš! :thumbup:
Ljudi u rekordnom vremenu odradili posao, pogotovo kad uzmeš u obzir stanje hidrantske mreže u ulazu. U :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#11074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Pa ciji je Golf IV :roll:
Mutivoda

#11075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

Tomahawk11 wrote:Pa ciji je Golf IV :roll:
Pred kraj svog svjedočenja, Memić ja naveo da posjeduje snimak na kojem se vidi automobil Golf 4 koji je Alejom na Ilidži prišao prije kombija za kojeg se sumnja da pripada Seferovićima, da su u tom kombiju bili Vehbija Seferović i Emina Bošnjaković, kao i da je Golf 4 u vlasništvu Zijada Mutapa.
Post Reply