Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote:
VW, a ni ostali proizvođači automobila ne nabavljaju skoro nista direktno od preventa
Sta bi ovo trebalo da znaci ? Sve sto se šije je direktno iz Preventa , od presvlaka za sjediste do koznih rucica za mjenjace.
Ako ne vjerujes mozemo se opkladit , ali po velike pare
Prevent sašije, al za faureciju, ne za VW direktno... rijetki su dijelovi koji idu direktno iz preventa u WOB
mk ultra wrote:
VW, a ni ostali proizvođači automobila ne nabavljaju skoro nista direktno od preventa
Sta bi ovo trebalo da znaci ? Sve sto se šije je direktno iz Preventa , od presvlaka za sjediste do koznih rucica za mjenjace.
Ako ne vjerujes mozemo se opkladit , ali po velike pare
Prevent sašije, al za faureciju, ne za VW direktno... rijetki su dijelovi koji idu direktno iz preventa u WOB
Prevent BiH sasije za Prevent DEV u WOB sad cisto sumnjam da Prevent DEV proslijedjuje Faureciji.
Za Faureciju roba uglavnom ide za Spaniju i Holandiju.
Mislim da Faurecija nema svoje pogone u Emdenu jer se i tamo dosta robe izvozi.
Prevent takodjer sije za BMW u Minhenu,Regensburgu,Leipzigu i jos 2 mjesta zaboravih imena.
Schweindorf i Dingolfing mislim i tu takodjer roba se vozi direktno u BMW ili u Veritas.
911 stravican. Kakva elegancija i moc to je zlocin. Prava ikona 80-tih. Jedino mozda Kaunteč/Kuntaš (jebo li me Vuk Karadzic i kako se cita Countach) vise gotivim od tih super sportskih ekskluzivninih kupea
Sta je sa tekucinama u ovim autima u ovim polozajima ? Jeli bilo uopste benzina ulja vode u njima.
kazu da im je ovakav vid transporta bio dosta jeftiniji i da su imali poseban sistem da ulje ne udje u prvi cilindar i da rashladna tekucina ne curi...mada mi je bilo logicnije da ne sipaju nista....
klixo wrote:
Prevent BiH sasije za Prevent DEV u WOB sad cisto sumnjam da Prevent DEV proslijedjuje Faureciji.
Prevent takodjer sije za BMW u Minhenu,Regensburgu,Leipzigu i jos 2 mjesta zaboravih imena.
Schweindorf i Dingolfing mislim i tu takodjer roba se vozi direktno u BMW ili u Veritas.
Ne smijem puno da pisem... pobrkao si malo
Za BMW ne idu presvlake, nego nesto drugo... sitniji dijelovi i dosta manje komada nego za VAG ili Citroen.
klixo wrote:
Ne smijem puno da pisem... pobrkao si malo
Za BMW ne idu presvlake, nego nesto drugo... sitniji dijelovi i dosta manje komada nego za VAG ili Citroen.
Da li nešto ide direktno u fabriku u kojoj se proizvoda auta ne zavisi od statusa proizvođača, već da li je komponenta samostalna ili je dio neke veće komponente, recimo logično je da presvlaka ide na lokaciju na kojoj se sklapa sjedište ma gdje god to bilo, a npr. far da ide direktno u fabriku.
Vidimo da je ovaj ES dostavljao kučišta diferencijala direktno u fabriku, vjerovatno jer se diferencijal tamo sklapa
bitanga_sa_otesa wrote:
kazu da im je ovakav vid transporta bio dosta jeftiniji i da su imali poseban sistem da ulje ne udje u prvi cilindar i da rashladna tekucina ne curi...mada mi je bilo logicnije da ne sipaju nista....
mk ultra wrote:VW, a ni ostali proizvođači automobila ne nabavljaju skoro nista direktno od preventa
Citav spor je nastao sada direktno izmedju preventa i VW. sumnjam da bi dobavljac drugog reda imao toliki utjecaj na vw.
mk ultra wrote:prevent je "Tier 2" ili proizvođač drugog reda, prevent proizvede recimo presvlaku za sjediste koje pravi magna i koje magna prodaje VW recimo.
Prema ovom tvom, to bi znaci da je Prevent dobavljac za magnu, a magna prodaje komplet proizvod VW-u. znaci Prevent nema nikakvog direktnog dodira sa VWom, ne vidim onda zbog cega bi mogli doci u bilo kakav spor sa VW, a pogotovo spor ovolikih razmjera.
mk ultra wrote:VW, a ni ostali proizvođači automobila ne nabavljaju skoro nista direktno od preventa
Citav spor je nastao sada direktno izmedju preventa i VW. sumnjam da bi dobavljac drugog reda imao toliki utjecaj na vw.
mk ultra wrote:prevent je "Tier 2" ili proizvođač drugog reda, prevent proizvede recimo presvlaku za sjediste koje pravi magna i koje magna prodaje VW recimo.
Prema ovom tvom, to bi znaci da je Prevent dobavljac za magnu, a magna prodaje komplet proizvod VW-u. znaci Prevent nema nikakvog direktnog dodira sa VWom, ne vidim onda zbog cega bi mogli doci u bilo kakav spor sa VW, a pogotovo spor ovolikih razmjera.
Vec sam rekao da VW recimo kroz ugovore i QOS, audite i sve... upleten kroz cijelokupnu proizvodnju
Prevent ne moze uzeti konac koji on hoce da sije presvlaku... nego konac koji mu VAG odredi
Kazem lijepo, mogao bih 2 dana samo o ovome da pisem... bio tamo, radio, nagledao se svega... sad sam u skroz drugoj bransi