Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#11051 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:
uvlacenje u guzicu uvijek po defaultu treba rezultirati nekim interesom, ali makedonija vec 20 godina ne izlazi iz guzice, a jos uvijek ni imena nemaju. Pa jebote, ni popis stanovnistva se nije uspio provesti vec je prekinut.

napravila je zajeb sa priznavanjem tajvana, pa navukli bijes kine, pa onda brze bolje pojeli vlastito govno.

nije makedoncima ni priznavanje kosova bio jednostavan potez, ni nato domacinstvno 99, ali ni od toga nisu izvukli korist.

zato sam i rekao da je milo za makedonce izmislio diplomatiju
Stoji sve sto pises, ali opet moram reci da i nije bilo nekog izbora.

Sto se tice Tajvana mislim da je taj neverojatno retardiran potez napravljen na "savjet" NATO-a kako bi Kina udarila veto na UN trupe (t.j. produzivanje njihovog ostajanja) kako bi NATO mogao doci.
AleksoMKD

#11052 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

radostan dan wrote:
šta radi ilija najdoski, bog svih bogova?
Zasluzena penzija :)
Martinez_

#11053 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:
Martinez_ wrote:
Alfons Kauders wrote: meni je savrseno jasna... samo ih je potrebno prestati nazivati bosnjacima i rijesen problem :D

ne kaze se dzaba poturica gori od turcina... uz male izmjene to se da primjeniti i ovdje

Misliš, kad će NATO da zavede red u Bosni, ukine Srpsku i protera Srbe, je li to to? Dosta ih se upravo tako otvoreno i izjasnilo na temi, dok ovo što ti insinuiraš, nije pomenuo niko. Čak ni većina proruskih forumaša nisu Srbi uopšte, štaviše. Challenger, klavikula, Black Swan...svima njima hinjski podmećeš da žele rusku intervenciju u Bosni na štetu Bošnjaka
Ukidanje Srpske i protjerivanje Srba nije jedno te isto posto je ukidanje Srpske ukidanje genocidne tvorevine i to je duznost svakog ko sebe smatra civiliziranim.
Mašiš poentu. Alfons proziva proruse na temi, pritom mahom Bošnjake, da žele da Rusi (od)brane srpske interese u Bosni, ma šta to bilo. Kao, navijanje protiv kijevskih fašista a za Ruse je maska kojom se prikriva želja da Rusija obezbedi Srbima pola Bosne. A to nigde niko nije napisao, već Alfons čita misli forumašima koji ne pristaju na zapadne propagandne izmišljotine. Pritom mahom Bošnjacima.

Sa druge strane više forumaša je na ovoj temi sasvim otvoreno na strani NATO u Ukrajini jer smatraju da je NATO na njihovoj strani i u Bosni. Oni se ničeg ne srame, jedni bi napisali dobro je što Rusi uzimaju Krim jer će Amerika vratiti Rusima oslobađanjem Bosne od srpske okupacije. Drugi, u većini, prepoznaju Srbe i srpsko ponašanje u Rusima i ruskom ponašanju, i žele uništenje Srborusa bilo gde, naročito u Bosni.

To, naravno, Alfonsu i sličnima promiče. NATO-vci imaju pravo na najgnusnije paralele sa Bosnom, prorusima se pak i misli krivo tumače i na osnovu istih bivaju osuđeni od strane pravovernih. Tobože objektivnih
sanjin_1

#11054 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Izgleda da su pravoslavni teroristi u svome pohodu na Ukrainu dobro ispušili....Gdje nestadoše oni forumaši što su do samo prije nekolike sedmice tvrdili da Ukraina i nema vojsku...neće niko da ide...Rusi će za 2-3 dana ući u Kijev..tandara..mandara..
Šta bi? Nije valjda "car Putin" ukakio pantalone pa ni jedan jedini tenk ne smije uputiti preko granice? ..ihhhh..šteta a tako je mnogo obećavao.. :-D
vivaldi

#11055 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote:Stoji sve sto pises, ali opet moram reci da i nije bilo nekog izbora.
pa ne znam bas da li imala ili nije.

trebali su nesto nauciti ako ne poslije prvog, onda poslije drugog zajeba - trebali su traziti neke crvste garancije ili bar nekog avansa, ali nisu dobili nista.

makedonija je i dan danas na stolu, bez ikakvih naznaka da uskoro bude za stolom.
AleksoMKD

#11056 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

vivaldi wrote:
pa ne znam bas da li imala ili nije.

trebali su nesto nauciti ako ne poslije prvog, onda poslije drugog zajeba - trebali su traziti neke crvste garancije ili bar nekog avansa, ali nisu dobili nista.

makedonija je i dan danas na stolu, bez ikakvih naznaka da uskoro bude za stolom.
Jebiga to su ukakili bas posteno.
Mislim da su mogli barem postici da nam NATO opremi vojsku i postoje indikacije da je nesto i pokusano (Nemci poceli polanjanjem preko 100 transportera i komunikacionom opremom a bilo je govora i o drugom naoruzanju) ali nasi "brilijantni" politicari su pitali Nemce dali se moze odredjeni paket pomoci prenameniti dako da dobiju izvesnu kolicinu luksuznih vozila pa su Nemci odjebali sve.

Da nije bilo Tuske 1992 jos bi nas Grci sutirali.
vivaldi

#11057 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

AleksoMKD wrote: nasi "brilijantni" politicari
upravo sam si sam dao odgovor.

zato ti se i ne obracam sa Vi jer naravno da znam da tebe, ko ni mene, niko nista ne pita, ali odluke politicara imaju kolektivne posljedice
sanjin_1

#11058 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Martinez_ wrote:
Mašiš poentu. Alfons proziva proruse na temi, pritom mahom Bošnjake, da žele da Rusi (od)brane srpske interese u Bosni, ma šta to bilo. Kao, navijanje protiv kijevskih fašista a za Ruse je maska kojom se prikriva želja da Rusija obezbedi Srbima pola Bosne. A to nigde niko nije napisao, već Alfons čita misli forumašima koji ne pristaju na zapadne propagandne izmišljotine. Pritom mahom Bošnjacima.

Sa druge strane više forumaša je na ovoj temi sasvim otvoreno na strani NATO u Ukrajini jer smatraju da je NATO na njihovoj strani i u Bosni. Oni se ničeg ne srame, jedni bi napisali dobro je što Rusi uzimaju Krim jer će Amerika vratiti Rusima oslobađanjem Bosne od srpske okupacije. Drugi, u većini, prepoznaju Srbe i srpsko ponašanje u Rusima i ruskom ponašanju, i žele uništenje Srborusa bilo gde, naročito u Bosni.

To, naravno, Alfonsu i sličnima promiče. NATO-vci imaju pravo na najgnusnije paralele sa Bosnom, prorusima se pak i misli krivo tumače i na osnovu istih bivaju osuđeni od strane pravovernih. Tobože objektivnih
Nema ni jedan Bošnjak koji je na RUskoj fašističkoj strani. Ove što vidiš da prde o "majčici Rusiji" su nekadašnji YU-govci, promoteri tzv. "bratstva i jednista" (naravno u kome uvjek zaplati stotinjak hiljada Bošnjačkih civila).
U svemu ovome Rusi i jesu fašisti koji okupiraju druge države, pokušavaju praviti nekave imperije po uzorima iz 17 - vijeka..itd..itd..Naravno da će svako normalan stati na stranu civilizacija koje baštine tradicije slobode i demokratije i najvećih standarda ljudskih prava. Ta neće niko normalan stati na stranu diktatora, pjandura i barbara koji su ih još i ubijali od 92-ge do 95-te.
Paralela koja se jedino nameće je paralela između Miloševića i Putina. Ista stvar ! Pod krinkom "brige o narodu" napada druge suverene države sa ciljem njihove okupacije (tzv sao krajina, tzv srpska BiH, tzv srpsko Kosovo, tzv. "srce Rusije Krim, tzv Ruski narod na istoku Ukraine, tzv Ruski narod na jugoistoku Ukraine..itd..itd...)
Zaključak se sam nameće.
Lincoln-Burrows

#11059 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

sanjin_1 wrote: Nema ni jedan Bošnjak koji je na RUskoj fašističkoj strani. Ove što vidiš da prde o "majčici Rusiji" su nekadašnji YU-govci, promoteri tzv. "bratstva i jednista" (naravno u kome uvjek zaplati stotinjak hiljada Bošnjačkih civila).
U svemu ovome Rusi i jesu fašisti koji okupiraju druge države, pokušavaju praviti nekave imperije po uzorima iz 17 - vijeka..itd..itd..Naravno da će svako normalan stati na stranu civilizacija koje baštine tradicije slobode i demokratije i najvećih standarda ljudskih prava. Ta neće niko normalan stati na stranu diktatora, pjandura i barbara koji su ih još i ubijali od 92-ge do 95-te.
Paralela koja se jedino nameće je paralela između Miloševića i Putina. Ista stvar ! Pod krinkom "brige o narodu" napada druge suverene države sa ciljem njihove okupacije (tzv sao krajina, tzv srpska BiH, tzv srpsko Kosovo, tzv. "srce Rusije Krim, tzv Ruski narod na istoku Ukraine, tzv Ruski narod na jugoistoku Ukraine..itd..itd...)
Zaključak se sam nameće.
Znači ti potvrđuješ nedavno iznesenu teoriju kako su bošnjaci protiv Rusa bez obzira tko je u pravu?

Da nebi ostao u potpunoj zabludi reći ću ti da Rusija nikada nije imala kolonije,
također događaji iz 91' nikako nisu isti kao ovi danas jer je taj raspad SSSR-a bio uzrok
raspada i SFRJ. A pogodi tko je imao kolonije i imperije od 17.vijeka pa na dalje?
flexibila

#11060 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

sanjin_1 wrote:
Martinez_ wrote:

Nema ni jedan Bošnjak koji je na RUskoj fašističkoj strani. Ove što vidiš da prde o "majčici Rusiji" su nekadašnji YU-govci, promoteri tzv. "bratstva i jednista" (naravno u kome uvjek zaplati stotinjak hiljada Bošnjačkih civila).
Zaključak se sam nameće.
Nije ni tebi lako
Fantassin

#11061 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Konji409 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote: Nema ni jedan Bošnjak koji je na RUskoj fašističkoj strani. Ove što vidiš da prde o "majčici Rusiji" su nekadašnji YU-govci, promoteri tzv. "bratstva i jednista" (naravno u kome uvjek zaplati stotinjak hiljada Bošnjačkih civila).
Zaključak se sam nameće.
Znači ti potvrđuješ nedavno iznesenu teoriju kako su bošnjaci protiv Rusa bez obzira tko je u pravu?

Da nebi ostao u potpunoj zabludi reći ću ti da Rusija nikada nije imala kolonije,
također događaji iz 91' nikako nisu isti kao ovi danas jer je taj raspad SSSR-a bio uzrok
raspada i SFRJ. A pogodi tko je imao kolonije i imperije od 17.vijeka pa na dalje?
bosnjaci su protiv rusa kad su u pravu i kad nisu.
Ruse je taj razvoj dogadjaja mnogo zabrinuo, sad su propali kad su se bosnjaci okreenuli protiv njih :mrgreen:
AleksoMKD

#11062 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Konji409 wrote:
Sta mislis zasto vas Turci toliko podrzavaju? Dali su Turci vise na strani Albanaca ili na strani Makedonaca?

Bili prosjecni Makedonac bio za jako saveznistvo sa Turcima, Bosnjaima i Albancima na balkanu kada bi kroz to saveznistvo moglo da se dodje do jace Makednonske pozicije ili cak vece Makedonije?

Ako se ikada budu dijeli karte na balkanu mozda bi se mogli Turski dijelovi Bugarske pripojiti Makedoniji, Sandzak BiH te neki dijelovi Crne Gore Albaniji. Mislim da Makednoci, Bosanci, Albanci i Turci moraju biti zajedno ako zele da postignu svoje nacionalne ciljeve na balkanu.

Sve te nacije imaju sa Srbima ili Grcima losa iskustva. Jedino je malo steta sto se Makedonci i Albanci ne podnose. Ali mozda se to moze popraviti.
Turci su najvise na svojoj strani ali svakako do sada podrzavaju Makedoniju i prilicno doniraju Makedonsku vojsku i obucavaju oficire i specijalce. Mislim da smo prirodni saveznici zbog Grcke i hvala im na svemu.

Sto se tice delenja karata Bugarska je NATO i EU tako da toga nece biti jos duuuugo vremena a i sta bi mi radili sa tim delovima? Jedva vodimo i ovo sto imamo a tamo nema Makedonaca.

Sto se tice Albanaca tacno je da se bas i ne volimo ali meni se cini da oni bas i nevole ne-Albance. Ja kod njih najvise cenim sto je prvo i najbitnije biti Albanac a vjera je na drugom mestu (za sada) i to je najpametnije za njih.

Meni se cini da je nas nacionalni interes clanstvo u NATO ( tesko zbog Grcke) i poboljsavanje ekonomske situacije (nemoguce jer su na vlasti uvek politicari Balkanci).
Fantassin

#11063 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Zanimljivo da je ove godine parada pobjede na crvenom trgu trajala duze i prikazano je vise oruzija, BBC navodi da je doslo do pojacanja patriotskih emocija Rusa zbog krize oko Ukrajine ....
Image
Image
Image
Image
tnnt

#11064 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Fantassin wrote:Zanimljivo da je ove godine parada pobjede na crvenom trgu trajala duze i prikazano je vise oruzija, BBC navodi da je doslo do pojacanja patriotskih emocija Rusa zbog krize oko Ukrajine ....
najviše je procentualno u odnosu na broj stanovnika stradalo u borbi protiv fašista ili od fašističkog terora Ukrajinaca i Bjelorusa, naravno poput Srba koji svojataju sve Jugoslavensko to isto rade i Rusi, i stvarno je bezobrazluk stigmatizirati te iste Ukrajince kao fašiste
Martinez_

#11065 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

tnnt wrote:
Fantassin wrote:Zanimljivo da je ove godine parada pobjede na crvenom trgu trajala duze i prikazano je vise oruzija, BBC navodi da je doslo do pojacanja patriotskih emocija Rusa zbog krize oko Ukrajine ....
najviše je procentualno u odnosu na broj stanovnika stradalo u borbi protiv fašista ili od fašističkog terora Ukrajinaca i Bjelorusa, naravno poput Srba koji svojataju sve Jugoslavensko to isto rade i Rusi, i stvarno je bezobrazluk stigmatizirati te iste Ukrajince kao fašiste
Misli se na zapadne Ukrajince koji jesu najmanje doprineli pobedi nad fašizmom. I ko je to procentualno najviše stradao u borbi protiv fašizma u SFRJ (ukupno i u odnosu na broj stanovnika) ili od fašističkog terora?
radostan dan

#11066 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

:mrgreen:
vivaldi, vivaldi...svaka ti je zlatna.
Turci vam pomagaju, po mom misljenju, jer ste vi jedna od slagalica koja je u Turskim ocima potrebna da Turska republika povrati realni politicki i vojni uticaj nad balkanom koji je izgubila prije 100 godina. Mozda tu ima i nekih drugih razloga kao sto je Ataturkovo porijeklo koje je iz Makedonije recimo ali to nebih znao reci. Kolko znam u Makedoniji zivi mnogo Turaka pa je to vjerovatno isto bitno.

No najbitnije je to sto vi Makedonci nemate mrznju prema Turcima i jako ste mali narod. Turci vas mogu spasavati od Grcke jer su u odnosu na Grcku supersila. Tako da je to obostrana korist. Vi njima sluzite kao poligon za ulazak na balkan a oni, kao velika sila, stite vase interese, jacaju vam vojsku itd.

Kolko ja znam na Makedoniju imaju pretenziju i Srbija i Grcka i Bugarska. Turska je ta koja jaca ekonomiju Makedonije.
Martinez_

#11067 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Konji409 wrote: Turci vam pomagaju, po mom misljenju, jer ste vi jedna od slagalica koja je u Turskim ocima potrebna da Turska republika povrati realni politicki i vojni uticaj nad balkanom koji je izgubila prije 100 godina. Mozda tu ima i nekih drugih razloga kao sto je Ataturkovo porijeklo koje je iz Makedonije recimo ali to nebih znao reci. Kolko znam u Makedoniji zivi mnogo Turaka pa je to vjerovatno isto bitno.

No najbitnije je to sto vi Makedonci nemate mrznju prema Turcima i jako ste mali narod. Turci vas mogu spasavati od Grcke jer su u odnosu na Grcku supersila. Tako da je to obostrana korist. Vi njima sluzite kao poligon za ulazak na balkan a oni, kao velika sila, stite vase interese, jacaju vam vojsku itd.

Kolko ja znam na Makedoniju imaju pretenziju i Srbija i Grcka i Bugarska. Turska je ta koja jaca ekonomiju Makedonije.

:mrgreen:
Srbija nema danas nikakve pretenzije na Makedoniju. Što ti boluješ od srbofobije, nemoj širiti zarazu okolo.
Havatar

#11068 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Nema samo je onako iz navike zovu juzna Srbija
Martinez_

#11069 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Havatar wrote:Nema samo je onako iz navike zovu juzna Srbija
Ne zovu je, zvali su je. Tako možeš reći da i Englezi zovu Indiju britanskom i da je svojataju. Što Srbi i Makedonci nisu ratovali 90-ih i kako su se potonji mirno odvojili? Od svih suseda Makedonci sa Srbima i Srbijom imaju najmanje problema.

Ovaj car je dobar, Srb po njemu imaju jače pretenzije na Makedoniju od Albanaca, lol
Martinez_

#11070 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Konji409 wrote:
Martinez_ wrote:
Havatar wrote:Nema samo je onako iz navike zovu juzna Srbija
Ne zovu je, zvali su je. Tako možeš reći da i Englezi zovu Indiju britanskom i da je svojataju. Što Srbi i Makedonci nisu ratovali 90-ih i kako su se potonji mirno odvojili? Od svih suseda Makedonci sa Srbima i Srbijom imaju najmanje problema.

Ovaj car je dobar, Srb po njemu imaju jače pretenzije na Makedoniju od Albanaca, lol
Kada je Grcka poslala tenkove na Granicu sa Makedonijom tamo 90ih godina Turci su odmah reagovali. Turska bi Grcku pojala za dorucak a kamoli Srbiju koja nema nikakvu vojsku. Sta imaju Srbi danas traziti u Makedoniji kada u Makedoniji i Bugarskoj imas ogromne Turske interese. No da mogu i da nije prisutna Turska kao sto jeste Srbi bi imali pretenzije prema MKD isto kao i Grci.
Šta pričaš ti kakvi turski tenkovi kakvi bakrači? Što turski tenkovi nisu branili Bosnu tako? Kakve veze ima Turska sa obostranom srpsko-albanskom odlukom, u jeku najjačeg srpskog nacionalizma 1991. da - ne ratuju?

Sloba se bojao Turske :lol:
tnnt

#11071 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Martinez_ wrote:
Misli se na zapadne Ukrajince koji jesu najmanje doprineli pobedi nad fašizmom. I ko je to procentualno najviše stradao u borbi protiv fašizma u SFRJ (ukupno i u odnosu na broj stanovnika) ili od fašističkog terora?
valjda imaš statističke podatke za te zapadne Ukrajince, naravno da nemaš nego lupetaš napamet
ako misliš na Banderu, on je poput Draže bio malo za Njemce malo protiv njih, ako je Bandera fašista
onda morate i vi Srbi prihvatiti činjenicu da je Draža fašista također
najmanje su doprineli Srbi iz Srbije u borbi protiv fašizma, tako da se nemoj vaditi na svoju subraću
preko Drine
Martinez_

#11072 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

tnnt wrote:
Martinez_ wrote:
valjda imaš statističke podatke za te zapadne Ukrajince, naravno da nemaš nego lupetaš napamet
ako misliš na Banderu, on je poput Draže bio malo za Njemce malo protiv njih, ako je Bandera fašista
onda morate i vi Srbi prihvatiti činjenicu da je Draža fašista također
najmanje su doprineli Srbi iz Srbije u borbi protiv fašizma, tako da se nemoj vaditi na svoju subraću
preko Drine
Ja sad ne znam jesu li braća preko Drine Srbi ili nešto drugo. Kad kolju onda su Srbi kad ratuju protiv fašizma onda su nešto drugo. Rekao si Rusi ''kao Srbi sve svojataju'' a drugi su valjda jače doprineli. Pa ko su ti drugi?
Martinez_

#11073 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Konji409 wrote:
Martinez_ wrote:
Šta pričaš ti kakvi turski tenkovi kakvi bakrači? Što turski tenkovi nisu branili Bosnu tako? Kakve veze ima Turska sa obostranom srpsko-albanskom odlukom, u jeku najjačeg srpskog nacionalizma 1991. da - ne ratuju?

Sloba se bojao Turske :lol:
Dobro sacekaj onog Makeodonca pa njega pitaj na koji nacin je Grcka poslala svoje tenkove na Makedonsku granicu odmah nakon prolgasenja nezavisnosti i pitaj ga dali je tacno da je Turska poslala kao kontru nekoliko stotina tenkova na Grcku granicu i sve ce ti biti jasno.

Evo kad dodje prijatelj Makedoncac neka ti objasni kako su Turski tenkovi 1992. stali u odbranu Makedonije.

Makedonija je za Turke jako bitna. Oni su bili spremni uci u rat sa Grckom radi Makeodnije. I nemojmo zaboraviti da cak i 11% Bugarske danas cine Turci. Dakle kroz Makedoniju Turci garantiraju ne samo uticaj ba balkanu vec i zastitu Turaka u Makadeniji, Bugarskoj.
Ma neka je ko priča o Grčkoj čoveče? Ti stavljaš Srbiju i Srbe na nivo Grčke a amnestiraš Albance. Srbi imaju veće pretenzije na Makedoniju od Albanaca :lol:
tnnt

#11074 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Martinez_ wrote:
Ja sad ne znam jesu li braća preko Drine Srbi ili nešto drugo. Kad kolju onda su Srbi kad ratuju protiv fašizma onda su nešto drugo. Rekao si Rusi ''kao Srbi sve svojataju'' a drugi su valjda jače doprineli. Pa ko su ti drugi?
pa koju to braći imaju Srbi iz Srbije preko Drine?
da to nisu Hrvati ili Bošnjaci možda? :lol:
na koga misliš pod drugi, kod Rusa ili Srba?
znaš ti dobro, ne pravi se pametan :D
Martinez_

#11075 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

tnnt wrote:
Martinez_ wrote:
pa koju to braći imaju Srbi iz Srbije preko Drine?
da to nisu Hrvati ili Bošnjaci možda? :lol:
na koga misliš pod drugi, kod Rusa ili Srba?
znaš ti dobro, ne pravi se pametan :D
Znamo svi, ali teško ti je to prevaliti preko usta (usput tačan odgovor je Crnogorci)
Pa što ih razdvajaš kad govoriš u kontekstu nacija? Počelo je od toga kako po tebi ''Srbi prisvajaju sve jugoslovensko kao Rusi sovjetsko''. Dakle nisi napisao Srbijanci već Srbi.
Post Reply