Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

moke_31 wrote:
JoseMujica wrote:prvo ti pročitaj taj Ustav prije brilijantne poskokovačke hanalize :roll:

ps

ili barem glasački listić...tamo ti je manje slova
O đesi Mujice stari udbašu...

Morel se pljuvati po nacionalistima ovih dana :D :D

I de mi pojasni ustav bogati, izgleda da nemamo iste verzije ili sam ipak nešto promašio :D

samo trebaš naučiti čitati i onda čitati, pa se potruditi se da razumiješ šta čitaš i tako to
Hafis

#11052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

rajvosa1 wrote:
Hafis wrote:
JoseMujica wrote:prvo ti pročitaj taj Ustav prije brilijantne poskokovačke hanalize :roll:

ps

Pročitao.
Piše iz ''reda''.
Kreteni koji su pravili tekst kao da su iz Avazove škole novinarstva.
Izraz ''iz reda'' doslovce ne znači ništa, i može egzistirati samo u nakaradnim jezicima.

Ali slažem se - treba poštovati ustav pa makar on i omogućavao nepoštene namjere.
Pa i Suljagic je do jucer govorio da je iz reda Bosanaca, a sad je odjednom kandidat iz reda Bosnjaka, sto je jos veca prevara nego slucaj Komsic
Nije žvaka za seljaka.
Igraju se s tim stvarima od izbora do izbora, a navodno progresivni političari. Zato i jest sve ovako....''Iz reda'' :D izraz kao da je sklepan u domaćoj zadaći malog Mujice iz 4.c u OŠ Čevljanovići.
weredsf

#11053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Hafis wrote:
rajvosa1 wrote:Danas Zeljko i Suljagic govore o ekonomiji! Jedva cekam.
Ekonomija? To jedna od brojnih Željkovih jačih strana, ako ne i najjača. Razvalit' će :thumbup:
Njegove pres konferencije su u rangu nadrealista…cuj ekonomija :izet: :izet:
Last edited by weredsf on 18/07/2014 10:45, edited 1 time in total.
Hafis

#11054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

rajvosa1 wrote:
Hafis wrote:
rajvosa1 wrote:Danas Zeljko i Suljagic govore o ekonomiji! Jedva cekam.
Ekonomija? To jedna od brojnih Željkovih jačih strana, ako ne i najjača. Razvalit' će :thumbup:
Zna li ko nekog novinara da im na tom pressu postavi pitanje, na primjer, znaju li razliku izmedju monetarne i fiskalne politike...
Ja mislim da tu Želja rastura...posebno oblast fiskalne politike.
Ne zaboravi da je to američki student :)
Banksy

#11055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

rajvosa1 wrote:
Zna li ko nekog novinara da im na tom pressu postavi pitanje, na primjer, znaju li razliku izmedju monetarne i fiskalne politike...
Zna li premijer Nikšić? :D
rajvosa1

#11056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Banksy wrote:
rajvosa1 wrote:
Zna li premijer Nikšić? :D
Ne znaju mu ni savjetnici pa kako ce on
Hafis

#11057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Nikšić je apartičik u stranci koji u vladi provodi politiu svoje stranke. Valjda Zlatko zna što je fiskalna i monetarna politika :lol:

Želja to mora imati u malom prstu, budući je stranački čelnk koji nudi svoj novi program.
Ako ništa, bit će dobrih provala :)
rajvosa1

#11058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

[/quote]
Ja mislim da tu Želja rastura...posebno oblast fiskalne politike.
Ne zaboravi da je to američki student :)[/quote]

To je to

Najava za petak, 18.07.2014.
U petak 18. jula 2014. godine sa početkom u 19 sati u hotelu Bristol održati će se prezentacija ekonomskog programa Demokratske fronte "Vizija 14-22". Prisutnim će se obratiti predsjednik stranke Željko Komšić i kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva Emir Suljagić.
VjecitiStudent

#11059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Hafis wrote:

ps

Pročitao.
Piše iz ''reda''.
Izraz ''iz reda'' doslovce ne znači ništa, i može egzistirati samo u nakaradnim jezicima.

Ali slažem se - treba poštovati ustav pa makar on i omogućavao nepoštene namjere.
Nikakve redove Ustav ne spominje, već samo Predsjedništvo od tri člana i to Hrvata, Bošnjaka, Srbina, koji se biraju direktnim biranjem, pri čemu se biraju Hrvat i Bošnjak sa teritorije Federacije, Srbin iz RS-a, pri čemu glasači mogu glasati samo za jednog kandidata.

I to je sve.
Article V: Presidency

The Presidency of Bosnia and Herzegovina shall consist of three Members: one Bosniac and one Croat, each directly elected from the territory of the Federation, and one Serb directly elected from the territory of the Republika Srpska.

Election and Term.

Members of the Presidency shall be directly elected in each Entity (with each voter voting to fill one seat on the Presidency) in accordance with an election law adopted by the Parliamentary Assembly.
http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=372
Last edited by VjecitiStudent on 18/07/2014 10:50, edited 1 time in total.
Hafis

#11060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

rajvosa1 wrote: To je to
U petak 18. jula 2014. godine sa početkom u 19 sati u hotelu Bristol održati će se prezentacija ekonomskog programa Demokratske fronte "Vizija 14-22". Prisutnim će se obratiti predsjednik stranke Željko Komšić i kandidat DF za bošnjačkog člana Predsjedništva Emir Suljagić.
To će ti biti nešto poput dr Zgembe.
Jesu li pozvali barem Đuru, pravo bi se uklopio :D
Last edited by Hafis on 18/07/2014 10:50, edited 1 time in total.
JoseMujica

#11061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Hafis wrote: Nije žvaka za seljaka.
Igraju se s tim stvarima od izbora do izbora, a navodno progresivni političari. Zato i jest sve ovako....''Iz reda'' :D izraz kao da je sklepan u domaćoj zadaći malog Mujice iz 4.c u OŠ Čevljanovići.
:D štaš oduvjek sam bio za bracstvo i jedinstvoooo svih naših naroda i narodnosti....pa ako sam tijem nakaradnim hUstavnim definicijama spojio jenog Hafisa iz Gluhe Bukovice i jednog škripara iz Lištice đenet mi je s(l)uđen
Hafis

#11062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

JoseMujica wrote:
Hafis wrote: Nije žvaka za seljaka.
:D štaš oduvjek sam bio za bracstvo i jedinstvoooo svih naših naroda i narodnosti....pa ako sam tijem nakaradnim hUstavnim definicijama spojio jenog Hafisa iz Gluhe Bukovice i jednog škripara iz Lištice đenet mi je s(l)uđen
Grohotom se smijem.
VjecitiStudent

#11063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Vizija 14-22 je šuplja, ko da je ju neki NVO i to neko poput Popularia pravio.
rajvosa1

#11064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hafis wrote:
Hafis

#11065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

VjecitiStudent wrote: Nikakve redove Ustav ne spominje, već samo Predsjedništvo od tri člana i to Hrvata, Bošnjaka, Srbina, koji se biraju direktnim biranjem, pri čemu se biraju Hrvat i Bošnjak sa teritorije Federacije, Srbin iz RS-a, pri čemu glasači mogu glasati samo za jednog kandidata.

I to je sve.
Article V: Presidency

The Presidency of Bosnia and Herzegovina shall consist of three Members: one Bosniac and one Croat, each directly elected from the territory of the Federation, and one Serb directly elected from the territory of the Republika Srpska.

Election and Term.

Members of the Presidency shall be directly elected in each Entity (with each voter voting to fill one seat on the Presidency) in accordance with an election law adopted by the Parliamentary Assembly.
http://www.ohr.int/dpa/default.asp?content_id=372
U tom i jeste problem.
Ovdje se na forumu u bezbroj citiranja od strane ovih malo internet upućenijih navodi godinama izraz ''red'' ,i ja sam to vremenom prihvatio kao aksiom i polazište za daljnje rasprave.
Sačekaj malo i sad će se brzo jedan od naših brojnih forumskih stručnjaka za ustavno pravo oglasiti nekim odgovarajućim linkom.
Corto Maltese

#11066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

rajvosa1 wrote: Najava za petak, 18.07.2014.
Komšić će dati uvodni izlaganje na temu "Kako sa platom od 5000KM preživjeti u stanu od 70m2", dok će Suljagić sa prisutnima podijeliti svoja iskustva o tome kako 12 mjeseci ne izgubiti na kilaži, hraneći se samo "Bijelim Hljebom".
Last edited by Corto Maltese on 18/07/2014 10:59, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#11067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
znas sta bi ti meni rekla?

"branis neodbranjivo"

razlika izmedju sdpa 2010 i dfa 2014 je haman u tome sto su ovi s vratolomijama poceli nakon izbora, a ovi stotinjak dana ranije...
Iznad govorimo o gafovima, promašajima, glupostima. DF je nova stranka, nastala u teškom političkom momentu, i sigurno će im trebati vremena da se kvalitetno ustroje i poredaju stvari kako treba - i organizaciono i tehnički i logistički. U tom smislu, po toj ravni, ne možemo ih uspoređivati ni sa jednom strankom.

Ako govoriš o SDP-u, SDP 2010. je dobro ustrojena, kvalitetna političko - mafijaška organizacija, što je ostala do dana današnjeg, usporediva donekle s SDA.
hm, zeljko je 2010 bio prominentni clan te politicko - mafijaske organizacije... zajedno sa suljagicem i nemalim brojem ostalih clanova i simpatizera...
pemanapemani

#11068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

rajvosa1 wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hafis wrote:
Recimo, zar ne bi bio red da se sačeka prezentacija, pa da se onda ismijava?

To je onako, nekako, ljudski.
Hafis

#11069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Corto Maltese wrote: Komšić će dati uvodni izlaganje na temu "Kako sa platom od 5000KM preživjeti u stanu od 70m2"...
...i još u njega ugurati nekoliko obitelji iz poplavljenih područja, i opet svi stignu ujutro u ćenifu.

Kažu da na samom kraju slijedi posebna poslastica za ljubitelje bankarskog poslovanja:
Kao desetak godina uspješno vraćati kredit od nekih 70-80 000, a još uvijek ne isplatiti ni polovicu glavnice.
VjecitiStudent

#11070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

pemanapemani wrote:
rajvosa1 wrote::thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hafis wrote: To će ti biti nešto poput dr Zgembe.
Recimo, zar ne bi bio red da se sačeka prezentacija, pa da se onda ismijava?

"vizija" je objavljena još prije par mjeseci
http://www.demokratskafronta.ba/uploade ... 20mail.pdf
Adriatic

#11071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Hafis wrote:

ps

Pročitao.
Piše iz ''reda''.

A treba samo dodati "iz reda HDZ-a" i odmah dobiješ "poštene namjere".
Hafis

#11072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pemanapemani wrote: Recimo, zar ne bi bio red da se sačeka prezentacija, pa da se onda ismijava?

Iskreno, najiskrenije: svaki njegov medijski istup za mene je već dugi niz godina jedan od najsmješnijih i najopuštajućih trenutaka u ovoj našoj sumornoj političkoj atmosferi.
Čovjek se ubio za nadrealista.
Pa pogledaj mu zadnju izjavu o odlasku Marijanovića....gestikulacije, izraz lica, neverbalne poruke...a i ono što je tuc muc napričao, ona nepotrebna ponavljanja i naglašavanja sasvim nebitnih stvari u rečenici...jednostavno ja na kraju nisam skontao što je taj čovjek u stvari htio reći...i ti kažeš ''sačekajte''.
lik je beznadežan slučaj za bilo kakvu djelatnost.....15 godina u politici, a elokvencija ispod razine prosječno ljubaznog trafikanta.
JoseMujica

#11073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ja ti govorim o tome šta piše na glasačkom listiću

svi državljani BiH iz Pederacije biraju članove Predsjedništva BiH iz B/H naroda...svi državljani BiH iz RS iz reda S naroda

dakle svako iz RS može glasati za člana koji dolazi iz RS koji je prema Ustavu Srbin

i svako iz Pederacije može glasati za bilo koga od ponuđenih kandidata iz reda B/H naroda

ako Ustav propisuje da Hrvati samo smiju zaokružit Hrvata, Bošnjaci samo Bošnjaka, dok svi ostali ne smiju nikoga izvoli pa nađi đe to piše....isto tako probaj naći da piše u Ustavu BiH ili bilo kojem zakonu da je to predstavnik Hrvata

da su oni predstavnici naroda tako bi pisalo i u Ustavu i u Izbornom zakonu i onda bi imali odvojena narodna (etnička) glasanja a ne jedne opće izbore...izbori su opći, državni, za sve državljane BiH (koji su zapravo "politički narod" BiH ), a ne "narodni" u smislu kako to vi proizvoljno tumačite u vašim dinarsko-čobanskim imaginacijama da hrvati biraju hrvatske predstavnike, a bošnjaci bošnjačke a srbi srpske...zbog takvog čobanluka smo imali i rat i dok čobanate nikad nećemo izaći iz njega
Hafis

#11074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Adriatic wrote:
Hafis wrote:

ps

Pročitao.
Piše iz ''reda''.

A treba samo dodati "iz reda HDZ-a" i odmah dobiješ "poštene namjere".
Ne vidjeh da sam to igdje naglasio.
A ja...sad vidim. Tebe sam ranije već uočio po ''pametnim'' upadicama koje nemaju veze s napisanim postom.
Ništa onda. Samo se ti opusti, imam ja drugih mušterija ovdje :thumbup:
VjecitiStudent

#11075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Ima o ustavu druga tema, da se vratimo na "viziju"?
Post Reply