DaysleepeR wrote: ↑14/08/2026 14:50
darius_maximus wrote: ↑14/08/2026 14:43
Zašto, Boga vam, naglabate ovoliko oko stvari o kojima nemate nikakvih informacija?
Ubiste na temi, svi protiv Daysleepera, koji kao brani čast motorista ovdje (iz nekog ludog razloga).
Ne znam da li bih ja ijednog vozača automobila branio duže od dva komentara, ni u džep, ni iz džepa.
Zašto se svi zamarate toliko ovim?
Kada osvane snimak, a osvanut će, pa onda udrite...
Je li ovo jedino što imamo za Crne Hronike od juče?
Ne branim ja nikoga, nego pokušavam ljudima objasniti da ne donose zaključke prije vremena...
Apsolutno mi se jebe za ovog lika, ako ima imalo krivice želim mu sve najgore, ali ne može se emotivno bez glave reagovati i zaključivati.
Neke su nesreće jasne ko dan, neke nisu, ljudima upitnici što je pušten, evo dao sam u proteklih 24 sata milion razloga što nesreća nije tako jednostavna.
To je sve. Ne branim ja nikakvu čast motorista, nego nije svaki udes u kojem je motor involviran krivica motora.
Nek je 90% krivica motorista, ja se borim da se razmisli o onih 10%. 1% ako treba.
Kad se već busamo da smo ljudi i brižni za poginule i njihove porodice.
To je sve.
Boriš se protiv ljudske evolucije.
Ljudi uvijek zaključuju prvo ono što mogu iz informacija koje su im dostupne, jer ljudski mozak tako funkcioniše.
Što ne zna popuni, između ostalog, predrasudama, koje su ključne za ljudski razvoj, žao mi je.
Kad čuješ da se neko kombijem zaletio u božićni market u Njemačkoj i ubio pet ljudi, odmah svi pretpostave da je musliman, i u 90% slučajeva će vjerovatno biti upravu.
Koga zanima onih 10% (ili 1%) kada nije musliman?
Obično nakon par sat/dana, ljudi počnu trezvenije razmišljati, ali je tada uglavnom nebitno jer je priča zaboravljena.
Ovako, na svježu vijest, bezveze pišaš uz vjetar.