Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#110376 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

muhafuca wrote:Navodno Tal Rifat pod kontrolom SAA - mada mi je suhveli

Image
Tako pišu pojedini provladini izvori:

Image
Image
Image

Da li će tamo i ostati, vidjećemo.
dragma
Vozim: Pješe

#110377 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
Niđe veze i fula. Tako šije postavljaju stvar. Eto svi su krivi, ah taj rat, zavadili nas. :-)

Iran kada vodi rat, radi to zbog šiitske ideologije. Saudija kada vodi rat radi to zbog same sebe, nema veze sa vehabizmom.
Mrske šije, sve ih treba.....kaišem po guzi, jel de?

SAUDIJSKI PRINC OTKRIO: “Vehabizam je propagiran na zahtjev Zapada”

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/763 ... apada.html
DuckZz

#110378 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Ma jašta nema veze, kakva crna vjera.

Odi u Idlib i pitaj administraciju zašto ne mogu postavit demokratski sistem ?
Ahrar, Jaish i HTS (potajno) dobijaju novac od Zaljevskih država kako bi omogucili stabilan šerijatski sistem.

FSA dobija platu od Amerike direktno.
Zašto ne dobijaju od Katara ili Saudije ???

E moj savo.
Nadzornik

#110379 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Guta

Image
Image
Image
Image
Challenger_

#110380 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:Preporuka nulte vrste

- Pisao sam o 400 boraca Faylaq al-Rahmana iz Istočne Gute, koji su prešli na stranu SAA i koji su, zajedno sa sirijskom vojskom, radili na oslobađanju njihove voljene i jedine Gute. Evo prilike da vidimo izjavu jednog od njih, da čujemo njihove motive i ocjenimo njegovu iskrenost. Znam da će biti bolno za simpatizere ove lažne revolucije, ove gigantske podvale, ove nesagledive sramote. Međutim, istinu je spoznao naš brat Mrljavi, a spoznao je i ovaj heroj blagog lica koje isijava unutrašnju svjetlost.

Poslušajmo:

Neka je vječno hvaljen Onaj koji je pobjedu dao boljima nad gorima,

Amin!

- Još 170 momčina, bivših militanata iz Haraste, uključilo se u SAA:

:arrow: LINK
Challenger_

#110381 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

dragma wrote:...
Sekte, različite dobro finansirane ideologije i slično su sradstva modeliranja pojedinaca i grupa, stvaranja idealnih, visoko manipulativnih grupa a njihovi proizvodi (kao vehabije) su ništa drugo do žrtve socijalne alhemije.

Ne znam zašto sve to upućuješ njemu kad je i on sam tipičan proizvod opskurne društvene alhemije.
animus

#110382 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

I sada te ljude necete vise zvati ciono-vehabijama nego ce dobiti naziv heroji gute. Jebote koje etiketiranje se ovdje vrši. Smjesni ste.
Challenger_

#110383 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:
dragma wrote:...
Sekte, različite dobro finansirane ideologije i slično su sradstva modeliranja pojedinaca i grupa, stvaranja idealnih, visoko manipulativnih grupa a njihovi proizvodi (kao vehabije) su ništa drugo do žrtve socijalne alhemije.

Ne znam zašto sve to upućuješ njemu kad je i on sam tipičan proizvod opskurne društvene alhemije.
Da dodam: takvi uopšte ne razumiju o čemu ti/mi pričamo.

Image

Oni su samo puke, prazne marionete, u rukama lutkara visoke kategorije.
Nadzornik

#110385 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Osmjesi se sire oslobodjenim podrucijima.

Image
Image
Image
Image
Image
Kikibombona

#110386 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:
muhafuca wrote:Navodno Tal Rifat pod kontrolom SAA - mada mi je suhveli

Image
Tako pišu pojedini provladini izvori:

Image
Image
Image

Da li će tamo i ostati, vidjećemo.
Tel Rifat nema veze sa sirijskim rezimom. Oni bi svakako voljeli da njima pripadne. Medjutim, bice onako kako se Putin i Erdogan dogovore.

Sirijski rezim je bez saglasnosti Putina poslao siite iz Nubla i Zare u Afrin pa su onda gadno nastradali. Ako Putin nesto dogovori sa Erdoganom, tu dr. Asad moze jedino vratom mahati.
Nadzornik

#110387 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ekskluzivni snimci iz Dume.
Civili traze da revolucionari i njihov vodja Albawaydani izadju i predaju se.

Exclusive picture from inside Douma,Eastern Ghouta : Civilians Demanding the exit of JAI terrorists and their leader Albawaydani.

Image
Image
Image
Image
habanero68

#110388 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

#SAA 4th Division forces moved to Al Qadam outskirts Preparing to storm the area to kick #ISIS out once and for all

https://twitter.com/waelalrussi/status/ ... 01185?s=21
exliberal-ex

#110389 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Kiki....stvari se izgleda mjenjaju

Canada having second thoughts about arming Kurdish fighters

The weapons were promised when ISIS was a battlefield threat. Things have changed.

Murray Brewster · CBC News · Posted: Mar 28, 2018 4:00 AM ET | Last Updated: 11 hours ago

Up to $10 million worth of weapons originally purchased by Canada to help Kurdish fighters beat back ISIS could end up in the hands of the Iraqi government, or helping to support NATO's military training mission, said Defence Minister Harjit Sajjan.

The federal government originally promised the materiel — grenade launchers, sniper rifles, mortars, anti-tank rockets and other military equipment — over two years ago, when it first reconfigured the size and scope of Canada's contribution to the U.S.-led coalition fighting ISIS.

The fate of the weapons, currently stored in two warehouses in Montreal and Amman, Jordan, has been up in the air for months following the refusal of the central government in Baghdad to sign off on their transfer to separatist-minded Kurds.

•AnalysisWhat are Canadian special forces still doing in Iraq?
•Iraq is holding more than 19,000 prisoners over ties to militant groups

Now, the defeat of ISIS on the battlefield is prompting the Liberals to overhaul the mission terms once again — and that includes reconsidering who will end up with the weapons.

"What we're looking at is, where are the needs?" Sajjan told CBC News.

"We are looking at where we can do the best capacity-building and at the same time looking at where we can best counter a resurgence of Daesh [ISIS]."

Fighting between the Kurdish peshmerga fighters and the Iraqi army, in the aftermath of last fall's Kurdish independence referendum, forced a halt to a program of training and assistance for Kurdish fighters conducted by Canadian special forces.

The threat of a new civil war

Critics of that support program have argued that arming the Kurds could help tip Iraq into civil war.

Thomas Juneau, a University of Ottawa professor and former analyst at National Defence, said the decision to arm the Kurds made sense back when ISIS was a primary threat and the peshmerga fielded the most effective local force on the battlefield.

Canada's policy is to support a united Iraq. Juneau said that with the defeat of ISIS as a military force, it's only natural that Ottawa's policy would tilt towards Baghdad.

"The need has changed," he said, and Canada needs to be taking steps now toward "fighting an insurgency and building a legitimate government."

In doing that, Juneau said Canada and the other allies will have to walk a fine line.

Articulate a reason why it makes sense to transfer these weapons. Because at this point, I don't see that argument.

- Peggy Mason, Rideau Institute

"We shouldn't jettison the Kurds," he said. "We shouldn't forget about them, but there needs to be more support for Iraqi national institutions."

One compromise solution might be to use the weapons to bolster the planned NATO military training mission, which Canada has signalled in a preliminary way it will support.

"If the needs are there for training capacity, and if our resources in terms of equipment — including weapons — are needed, we will look at that option," Sajjan said.

The minister added, though, that whatever Canada decides to do, it will talk to the Iraqi government to ensure "they are OK with it."

Canada will need to take a great deal of care if it opts to transfer the weapons to the Iraqi government, Juneau said.

'Thuggish, corrupt and incompetent'

The sectarian political divide between Sunni and Shiite — which led to the birth of ISIS in the first place — is still very much alive, he said, and the government of Iraqi Prime Minister Haider al-Abadi still has a long way to go in healing that rift and avoiding civil war.

"It was a government in that was extremely thuggish, corrupt and incompetent and significantly contributed to the emergence of [ISIS] in 2014," Juneau said. "It is in the interest of the international community to build [a] legitimate ... national government, not only in the Sunni areas but in the country as a whole."

Peggy Mason, president of the Ottawa-based think-tank Rideau Institute, said the Liberal government seemed surprised when fighting erupted between the Iraqi army and the Kurds, even though most seasoned observers saw it coming.

Canada and its allies have tended to treat Iraq as a military problem, with development money thrown in, she said.

•Canada being invited to take 'greater role' in Iraq mission, says NATO general

"I think the government should explain to us exactly what they are trying to do in Iraq and, if there is a role for those weapons, what is it?" Mason said.

"Articulate a reason why it makes sense to transfer these weapons. Because at this point, I don't see that argument."

There are also more basic questions that still need answers, including whether that stock of weapons meets the current conditions, said Juneau.

"Everything that's been sitting in warehouses for two years — is that right equipment? We don't know that it is," he said. "Chances are it might be, but then again it might not. It should be re-evaluated, not cancelled."
Akibh

#110390 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Challenger_ wrote:
Challenger_ wrote:Preporuka nulte vrste

- Pisao sam o 400 boraca Faylaq al-Rahmana iz Istočne Gute, koji su prešli na stranu SAA i koji su, zajedno sa sirijskom vojskom, radili na oslobađanju njihove voljene i jedine Gute. Evo prilike da vidimo izjavu jednog od njih, da čujemo njihove motive i ocjenimo njegovu iskrenost. Znam da će biti bolno za simpatizere ove lažne revolucije, ove gigantske podvale, ove nesagledive sramote. Međutim, istinu je spoznao naš brat Mrljavi, a spoznao je i ovaj heroj blagog lica koje isijava unutrašnju svjetlost.

Poslušajmo:

Neka je vječno hvaljen Onaj koji je pobjedu dao boljima nad gorima,

Amin!

- Još 170 momčina, bivših militanata iz Haraste, uključilo se u SAA:

:arrow: LINK
Haha, Oni isti koje je mjesecima povezivao sa al kaidom, nusrom, teroristima najgore vrste, izraelskim igračima... Kakvo ludilo
sekerbay

#110391 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

Akibh wrote:Oni isti
Pretpostavljam da si se odrekao ovih bivših pobunjenika :)
sarajevoxxxx

#110392 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Niđe veze i fula. Tako šije postavljaju stvar. Eto svi su krivi, ah taj rat, zavadili nas. :-)

Iran kada vodi rat, radi to zbog šiitske ideologije. Saudija kada vodi rat radi to zbog same sebe, nema veze sa vehabizmom.
Mrske šije, sve ih treba.....kaišem po guzi, jel de?

SAUDIJSKI PRINC OTKRIO: “Vehabizam je propagiran na zahtjev Zapada”

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/763 ... apada.html
FSA je u ovom ratu pokazala odgovornost prema civilima za razliku od Irana, Koalicije, ili Rusa.

Oni koji prave generalizaciju i "sve ih treba" to je Iran, Rusija, pa i Koalicija. Zbog jednog Isilovca u gradu Raqqi koalicija je rušila zgradu u kojoj je bilo 50 porodica.

Isto se odnosi na Iran. Cijeli kvartovi u Halebu su nestajali u eksplozijama barel-bombi. "Sve ih treba" Iran ili šije pokazali su u Halebu kako to izgleda.

Efrin je netaknut ne zbog YPG-a već u prvom redu zbog FSA i njenog odnosa prema civilima pa i Turske ako hoćeš.
lotPi

#110393 Re: Sirija vol. 2

Post by lotPi »

handžar88 wrote:
macomatrix wrote:[

Kako je lijepo kad ti drugi kazu ili napisu sta da mislis i kako svijet funkcionira, pa nemoras sam mucnut glavom .... milina
Jest Boga mi.. a narocito kad ti to kaze onaj sto te stvorio i koji sve zna i bez cije moci i znanja se nista ne moze desit. Bas sto kazes milina, rodi se covjek ponovo.
Stvarno se rijetko javljam na politici ali ovo je fakat previse!

Pa navedi Ajet ili Suru u kojoj se naredjuje ili savjetuje razdvajanje zenske i muske djece u skoli!?
Ne spominji mi tumacenja, preporuke ili fetve vec tacno na ono na sto se pozivas!

Rekao si: ..."a narocito kad ti to kaze onaj sto te stvorio i koji sve zna i bez cije moci i znanja se nista ne moze desit"....
pa navedi gdje to stoji u Kuranu casnom!
insomnia78

#110394 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

lotPi wrote:
handžar88 wrote:

Kako je lijepo kad ti drugi kazu ili napisu sta da mislis i kako svijet funkcionira, pa nemoras sam mucnut glavom .... milina
Jest Boga mi.. a narocito kad ti to kaze onaj sto te stvorio i koji sve zna i bez cije moci i znanja se nista ne moze desit. Bas sto kazes milina, rodi se covjek ponovo.

Pa navedi Ajet ili Suru u kojoj se naredjuje ili savjetuje razdvajanje zenske i muske djece u skoli!?
Ne spominji mi tumacenja, preporuke ili fetve vec tacno na ono na sto se pozivas!

Rekao si: ..."a narocito kad ti to kaze onaj sto te stvorio i koji sve zna i bez cije moci i znanja se nista ne moze desit"....
Dje u Kur’anu stoji kako kako i kada klanjati?
rajv0sa

#110395 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

insomnia78 wrote: Dje u Kur’anu stoji kako kako i kada klanjati?
insomnia78 wrote:Hocu. Cim ti meni pokazes gdje u istom pise kako i koliko klanjati
insomnia78 wrote:Pa ono kad pogledas nidje u Kur’anu ne pise ni kako klanjati pa ljudi opet klanjaju. Cak je namaz jedan od islamskih stubova
insomnia78 wrote:Dje je u Kur’anu objasnjeno kako klanjati?
:sax:
insomnia78

#110396 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Volim i ja janjetinu al nema.
Jos mi niko nije odgovorio :lol:
Kikibombona

#110397 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

16 turskih dzihadista poginulo jucer u Afrinu!
Turkish-backed jihadi hanging from an electrical line after him and his crew was blasted by an YPG ATGM in Dike village in Rajo district. #Afrin @syriankiyam
https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 9169290240
Images of the 2 out of a total of 6 Turkish-backed jihadis assassinated by Kurdish Forces in Jindires. #Afrin
https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 8471704576
Young Erotica

#110398 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Kikibombona kakav je ovo otvoreni flert Amera i Turaka,samo jaja sto ne miluju Turcima danas/juče u govorima.
handžar88

#110399 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

lotPi wrote:
handžar88 wrote:

De ba ljudi popustite..
sarajevoxxxx

#110400 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Suhaib Jaber:

- Isil je u Raqqi kada je grad pao u potpunosti u obruč ponudio primirje i povlačenje iz grada, SDF je odbio, i nastavio bombardovati Raqqu.

- Ako Koalicija zaista smatra Isil teroristima, zašto je dozvolila siguran izlazak iz Raqqe 4000 pripadnika Isila, o tome je prorežimski BBC napravio prilog koji je također blizak i YPG-u.

- 4000 pripadnika Isila je na sedam dana prije nego će početi akcija u Raqqi pristalo da napusti grad te informacije su milion posto tačne, SDF to nije dozvolio.

- Oko 300 000 Kurda je samo u jednom izbjegličkom kampu u Turskoj. Radi se o Kurdima kojisu protjerani iz sirijskih gradova prije dolaska FSA. Protjerani su od strane milicija YPG-a.
Locked