Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#110251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Jel jopet prKno na ledini na -15 da mi mrzne. Ja ga jbem ko to od ovijeH mladijeH bojovnika izdrzi a kamol da mu zvekne VBR. Ukakili bi se i upiskili ko bebe u gace.
Suti i sjedi uz kaHvu i pivu i fataj cure.Ni jedne.
HelaS

#110252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Ozimician wrote: 03/07/2023 11:08
PM72 wrote: 03/07/2023 11:01

Jok ja.Ni moje dijete...jednom su me naguzili...više ne
Sta ces uraditi kad krene mobilizacija (ili tvoje dijete) ?
Jebati mater onome ko je pokrenuo mobilizaciju!
Sanjarko

#110253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

HelaS wrote: 03/07/2023 11:20

Jebati mater onome ko je pokrenuo mobilizaciju!
Znaci pomirio bi se s enklavama i getom?
DaysleepeR

#110254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

PM72 wrote: 03/07/2023 11:01

Jok ja.Ni moje dijete...jednom su me naguzili...više ne
Hoćeš to ti mobilisat?
team87

#110255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by team87 »

Ma ko ce im ba ratovat, evo ja sam mladji od vas (U-30 :D), pa ne bih uzo pusku ni za sta na svijetu, bitnija mi je moja guzica od bilo kakve BiH, a narocito od ovih nasih politicara, i ovo govorim poucen iskustvom svojih roditelja i generalno starijih ljudi koji su ginuli ni za sta, lijepo brate Njemacka ili cigla u glavu i ne mogu ratovat, i ovo je razmisljanje 90% mladje raje iz Sarajeva, ni jednog jos nisam cuo da je rekao "e jedva cekam da im jebemo mater", kakve granice, kakve drzave i drzavice, daj ti meni posao da radim, da putujem, da izdrzavam porodicu i uzivam u zivotu
Gandalf

#110256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

A_A_AKCIJA wrote: 03/07/2023 09:11
mistek wrote: 03/07/2023 02:00 Na području grada Istočno Sarajevo ove godine upisano je 556 prvačića. Istočno Sarajevo, za one koji ne znaju, uključuje sve od Sokoca do Trnova. U Čajniču imaju 20 prvačića, u Rudom 10, u Višegradu 60, u Han Pijesku 20, u Rogatici 60. U Kalinoviku imaju 3 prvačića. Doduše, Foča bi trebala preći 100. Valjda je iz ovog jasno kakvo rasulo tamo vlada :D

Koliko god jadno bilo i u FBiH, a jeste, samo u Goraždu, broj prvačića je preko 200. U Hadžićima je preko 200 prvačića isto, u Ilijašu 250. U prevodu, samo na ovom području ima više djece nego u svim općinama u RS u ovom dijelu, uključujući strašno Istočno Sarajevo.

Prosječna neto plata u Kantonu Sarajevo je 1.585KM. Prosječna plata u Rogatici još nije dogurala do 800KM. Najrazvijenije Istočno Sarajevo je na oko 1.200KM. To su ogromne razlike.

Ili, još bolje: U opštini Ilidža ima 50% više zaposlenih nego u cijelom Istočnom Sarajevu (opet ovo od Sokoca do Trnova).

RS treba ekonomski slomiti i to je to. Samo agresivnije, jer FBIH ima poluge moći za ovo. S ekonomskim slomom ide i demografski.
Ovo je brutalna istina koja stoji iza velikosrpske nervoze. Rs se topi u svakom smislu, svaki dan. Neumoljivo zaostaju i ovise o federaciji.

Oni koji iole bolje žive, su uposleni kao S komponenta u državnim službama i rade u Sarajevu.
Imaju kredite koje moraju otplatiti. Banke ne zanima je li rat ili nije, one hoće ratu.
Oni koji rade na budžetu u rs su u najgoroj situaciji. Plate za maj nisu isplaćene.

Samo nastaviti sa ovim pristupom.
Para nema, ako ćete rušiti državu.
Do besvijesti ponavljati EU i NATO integracije i samo za ispunjeno davati novac.
14 prioriteta ispunjeno, može lova.
Sljedeća godina poglavlja EU.

Time će se još više polarizirati oni koji jesu i nisu za EU.

BiH živi od novca EU i zapada. Milijarde su u pitanju. Bez toga smo fukara. Treba to podsjećati što je više moguće.

Jer sada imamo paradoks da bi rs da srbuje, na račun te EU i ostatka BiH, ali da ne ispunjava uslove i najgore, da blokira državu na tom putu.

Sljedeći korak je vraćanje balansa povrata PDV-A i tek tada će da nastane belaj u rs.

Iz prazne ne puca a rs kasa je prazna.
Da se zarati, ne bi mogli finansirati hljeb mjesec dana za vojsku, a kamoli šta drugo.
:thumbup:

Da je kirbaš makar 10% manje krao a 10% više jačao Federaciju, vepar bi već danas bio u duplo goroj situaciji nego što je trenutno. Recept za njegov poraz znamo, znali smo ga i prije 15 godina, nadam se da će Trojka postupiti ispravno, jer politika popuštanja i trulih kompromisa, nas je dovela u ovakvu drama situaciju. A nije da ne možemo bolje, nije baš da smo toliko loši ljudi, da ne znamo ništa i da nas seoski kabadahija decenijama vuče za nos. Vrijeme je da se odigra pametno i hrabro.
Tvrtko II Kotromanić

#110257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

team87 wrote: 03/07/2023 11:26 Ma ko ce im ba ratovat, evo ja sam mladji od vas (U-30 :D), pa ne bih uzo pusku ni za sta na svijetu, bitnija mi je moja guzica od bilo kakve BiH, a narocito od ovih nasih politicara, i ovo govorim poucen iskustvom svojih roditelja i generalno starijih ljudi koji su ginuli ni za sta, lijepo brate Njemacka ili cigla u glavu i ne mogu ratovat, i ovo je razmisljanje 90% mladje raje iz Sarajeva, ni jednog jos nisam cuo da je rekao "e jedva cekam da im jebemo mater"
smanjio bih dosta taj procenat
imas mladje raje koja su dobro nahajcana, bez obzira sto ne znaju sta je rat

naravno kada/ako dodje momenat, nece puno znaciti najave, price i obecanja
Ozimician

#110258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ozimician »

team87 wrote: 03/07/2023 11:26 Ma ko ce im ba ratovat, evo ja sam mladji od vas (U-30 :D), pa ne bih uzo pusku ni za sta na svijetu, bitnija mi je moja guzica od bilo kakve BiH, a narocito od ovih nasih politicara, i ovo govorim poucen iskustvom svojih roditelja i generalno starijih ljudi koji su ginuli ni za sta, lijepo brate Njemacka ili cigla u glavu i ne mogu ratovat, i ovo je razmisljanje 90% mladje raje iz Sarajeva, ni jednog jos nisam cuo da je rekao "e jedva cekam da im jebemo mater", kakve granice, kakve drzave i drzavice, daj ti meni posao da radim, da putujem, da izdrzavam porodicu i uzivam u zivotu
Ma radi se o tome da kad dodje do toga, nije da ce biti nekog izbora, vidi pod 92-95 i pod Ukrajina danas.

Daleko od toga da neko zeli da ratuje, 92-95 je jos manje ljudi htjelo rat, ali osim u velikim gradovima (BL, Zenica, Tuzla) - u vecini mjesta je izbor bio: ili si s puskom ili ispred puske.
DaysleepeR

#110259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Nemojte iznositi paušalne ocjene bazirane na kafici sa 5 jarana.
Altsa

#110260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Altsa »

kakabanja213 wrote: 03/07/2023 11:15

Ti stvarno mislis da je 92ge bila neka mobikizacija. Znaci branili smo se mi koji smo htjeli i mi koji sno morali. Niko vise.
Nego sta nego je bila mobilizacija '93, '94. Pozivi redovno stizali na vrata.
SmokingMan

#110261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ma vidi lijepog dana, malo bacite korak do I.Sarajeva, žemski ko na plati. :mrgreen:
team87

#110262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by team87 »

Ozimician wrote: 03/07/2023 11:31
team87 wrote: 03/07/2023 11:26 Ma ko ce im ba ratovat, evo ja sam mladji od vas (U-30 :D), pa ne bih uzo pusku ni za sta na svijetu, bitnija mi je moja guzica od bilo kakve BiH, a narocito od ovih nasih politicara, i ovo govorim poucen iskustvom svojih roditelja i generalno starijih ljudi koji su ginuli ni za sta, lijepo brate Njemacka ili cigla u glavu i ne mogu ratovat, i ovo je razmisljanje 90% mladje raje iz Sarajeva, ni jednog jos nisam cuo da je rekao "e jedva cekam da im jebemo mater", kakve granice, kakve drzave i drzavice, daj ti meni posao da radim, da putujem, da izdrzavam porodicu i uzivam u zivotu
Ma radi se o tome da kad dodje do toga, nije da ce biti nekog izbora, vidi pod 92-95 i pod Ukrajina danas.

Daleko od toga da neko zeli da ratuje, 92-95 je jos manje ljudi htjelo rat, ali osim u velikim gradovima (BL, Zenica, Tuzla) - u vecini mjesta je izbor bio: ili si s puskom ili ispred puske.
znam ja to sve, ali opet je tad raja nekako isla da "brani svoje domove" sto bi u pjesmi rekli, branio drug druga pa je tu neka loziona postojala, boris se za nesto, za svoju drzavu, zivjet cemo bolje ako pobijedimo itd. isla je ta prica, ali sad nema tog patriotizma, bitniji je svima zivot od jebene drzave koliko god mi nju voljeli, i jos jedna razlika je sto bi u eventualnom ratu sad mi bili ti koji napadamo RS, a tad su oni udarili na kuce pa si i morao braniti svoje, a ja sad da idem tamo negdje da osvajam rogaticu, sokolac i ostale pripizdine, nisam lud
team87

#110263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by team87 »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 03/07/2023 11:28
team87 wrote: 03/07/2023 11:26 Ma ko ce im ba ratovat, evo ja sam mladji od vas (U-30 :D), pa ne bih uzo pusku ni za sta na svijetu, bitnija mi je moja guzica od bilo kakve BiH, a narocito od ovih nasih politicara, i ovo govorim poucen iskustvom svojih roditelja i generalno starijih ljudi koji su ginuli ni za sta, lijepo brate Njemacka ili cigla u glavu i ne mogu ratovat, i ovo je razmisljanje 90% mladje raje iz Sarajeva, ni jednog jos nisam cuo da je rekao "e jedva cekam da im jebemo mater"

krecem se u nekim urbanijim krugovima, ali eto nek je i taj procenat manji od 90%, opet je dosta dosta veci nego 90-ih godina
Sanjarko

#110264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Ozimician wrote: 03/07/2023 11:31

Ko je u Zenici i Tuzli htio ratovati. Ja JNA koloni kad je izlazila iz grada mahao i pozdravljao ih. Da bi iduci dan nas napali i htjeli sve pobiti i sl. A sta se tice ratovanja, ne bi ni ja htio, ali u enklavi i getu kad si, s rampama sta bi i sl. Samo se tako pokupiti i pravac Njemacka itd.

Dajte ba ljudi. U onom izbjeglickom kampu u Siriji, Palestinskom ne znate koliko su se ljudi napatili i koliko su ubijani i sl, bili dok kamp nisu ukinuli i ljude na Zapad prebacili u Njemacku i sl.

Ljudi travu jeli. Mala Palestina se kamp zvao u dokumentarcu, ne znam tacan naziv kampa.
made_in_sarajevo

#110265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

samo mladji koji se vrte oko stranki i kojima je zahiragic idol hoce da ratuju. ostali mladi hoce da zive, da putuju i zaboli ih kurac ko su bosnjaci,srbi,cetnici, balije. hoce da ide na koncert pevaljki iz srbije, hoce da ide na koncert pevaljki iz hrvatske, hoce da ide na more, hoce da prica kako je smunto naku iz beograda na moru... ja se uhvatim malo zajebavati i natezati sa starijim sto su ratovali, pa skontam u neka doba da me to ubija u pojam i smara, a onda vidim njih opasno krene drmati ptsp pa haj okreni pricu kako ce Sarajevo jebati Zelju sa brazilcima i da mirza varesanovic osvaja ligu prvaka.

RS propala prva jer je dodik pametan, narod glup pa nece ga da smjeni. covjek skontao koja prica prolazi kod glupana i udri. u tom periodu dodik je milijarder, a narod sretan ako ima i 900KM platu. Federacija bi u istom kurcu bila ali eto i narod malo pametniji, mjenjale se stranke, pa je to sporije islo. da je bakir sjedio sam od prvog dana kao i dodik, pa takmicili bi se danas ko ce prvi dobacit na 905KM platu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-bih ... /230703025

ne priznajemo drzavu, sud, tuzilastvu ali nema smisla da taj sud koji ne priznajem nece da mi isplati pare od drzave koju ne priznajem. eto vam sva politika dodika,covica pa i bakira u ovom clanku
Maliodmene

#110266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Maliodmene »

Zamislite pogibije na forumu kad Neka i Kifla uniste Dodika i gurnu BiH prema EU. :lol: :lol:

Imam osjecaj da bi se tad pisalo, nije se trebalo tako, trebalo se zapucat. :lol:
laik1981

#110267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

made_in_sarajevo wrote: 03/07/2023 11:43 samo mladji koji se vrte oko stranki i kojima je zahiragic idol hoce da ratuju. ostali mladi hoce da zive, da putuju i zaboli ih kurac ko su bosnjaci,srbi,cetnici, balije. hoce da ide na koncert pevaljki iz srbije, hoce da ide na koncert pevaljki iz hrvatske, hoce da ide na more, hoce da prica kako je smunto naku iz beograda na moru... ja se uhvatim malo zajebavati i natezati sa starijim sto su ratovali, pa skontam u neka doba da me to ubija u pojam i smara, a onda vidim njih opasno krene drmati ptsp pa haj okreni pricu kako ce Sarajevo jebati Zelju sa brazilcima i da mirza varesanovic osvaja ligu prvaka.

Niko nece da ratuje. Mozda samo kriminalci koji u ratu vide sanse za pljacku. Ovi lafo kurceviti sto se pusu po forumima i drustvenim mrezama bi prvi zdusili.
HelaS

#110268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HelaS »

Administratori ovog foruma trebaju pustiti prikaz IP adrese forumaša na njegov post, da se zna ko odakle piše i trenira nedorasla muda
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#110269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Maliodmene wrote: 03/07/2023 11:45 Zamislite pogibije na forumu kad Neka i Kifla uniste Dodika i gurnu BiH prema EU. :lol: :lol:

Imam osjecaj da bi se tad pisalo, nije se trebalo tako, trebalo se zapucat. :lol:
Ali doslovno tako
Sanjarko

#110270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Maliodmene wrote: 03/07/2023 11:45 Zamislite pogibije na forumu kad Neka i Kifla uniste Dodika i gurnu BiH prema EU. :lol: :lol:

Daj Boze da tako bude.
Hakiz

#110271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 03/07/2023 11:43 samo mladji koji se vrte oko stranki i kojima je zahiragic idol hoce da ratuju. ostali mladi hoce da zive, da putuju i zaboli ih kurac ko su bosnjaci,srbi,cetnici, balije. hoce da ide na koncert pevaljki iz srbije, hoce da ide na koncert pevaljki iz hrvatske, hoce da ide na more, hoce da prica kako je smunto naku iz beograda na moru... ja se uhvatim malo zajebavati i natezati sa starijim sto su ratovali, pa skontam u neka doba da me to ubija u pojam i smara, a onda vidim njih opasno krene drmati ptsp pa haj okreni pricu kako ce Sarajevo jebati Zelju sa brazilcima i da mirza varesanovic osvaja ligu prvaka.

RS propala prva jer je dodik pametan, narod glup pa nece ga da smjeni. covjek skontao koja prica prolazi kod glupana i udri. u tom periodu dodik je milijarder, a narod sretan ako ima i 900KM platu. Federacija bi u istom kurcu bila ali eto i narod malo pametniji, mjenjale se stranke, pa je to sporije islo. da je bakir sjedio sam od prvog dana kao i dodik, pa takmicili bi se danas ko ce prvi dobacit na 905KM platu.

ne priznajemo drzavu, sud, tuzilastvu ali nema smisla da taj sud koji ne priznajem nece da mi isplati pare od drzave koju ne priznajem. eto vam sva politika dodika,covica pa i bakira u ovom clanku
I takva mladost se usuđuje tražiti nešto od države i takvoj mladosti KS daje 10.000 za stan i 12.000 za dijete.

Sve takvoj mladosti treba ukinuti.
Tvrtko II Kotromanić

#110272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

team87 wrote: 03/07/2023 11:37
Tvrtko II Kotromanić wrote: 03/07/2023 11:28

krecem se u nekim urbanijim krugovima, ali eto nek je i taj procenat manji od 90%, opet je dosta dosta veci nego 90-ih godina
Ne slažem se baš, a krećem se i po prirodi posla kojeg radim imam priliku da pričam sa mladima svih uzrasta iz cijele BiH, ali nije ni bitno
Ne daj Bože rata kako god
made_in_sarajevo

#110273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Hakiz wrote: 03/07/2023 12:06

I takva mladost se usuđuje tražiti nešto od države i takvoj mladosti KS daje 10.000 za stan i 12.000 za dijete.

bravo hakize, polozio si kao i svaki put dosad
zposao

#110274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zposao »

Država se po mom skromnom mišljenju pravi qrcem i novcem. Primjera ima sijaset.

Sa druge strane dzaba ti puskom osvojeno kad nema ko tu živjeti niti mozes uzdrzavati.

Dzaba Srbima srbovanje uz gusle i pusku kad ih nema na Kosovu. Albanci ih dobili kitom.

Jevreji napravise drzavu parama.
Hakiz

#110275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 03/07/2023 12:10
Hakiz wrote: 03/07/2023 12:06

bravo hakize, polozio si kao i svaki put dosad
Što, mladi bi samo da primaju, ništa da ne daju? Hoću 22.000, ali neću da se borim kada sistem koji mi daje 22.000 samo zato što sam mlad bude napadnut.

Dijeli svoje pare nezahvalnicima, nemoj tuđe.
Locked