Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#11026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

basicm wrote:Znas, 8 fildzana goriva godisnje kad se ustedi uspjeh je to, frizider se napuni umjesto toga.
:thumbup: :lol: :lol:

Cekaj bolan :D :evil: , prvo dok ubaci u prvu , pa onda lagano dok odvoji al pazi bez gasa , onda lagano ubrza i odma u drugu , pa ga ugusi i tako ide lagano pa u trecu , a ne prelai 1300 obrtaja , jer 0.01 , 0.02 litra , znas ti sta je to :shock: :run:
ElRe

#11027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ElRe »

basicm wrote:Znas, 8 fildzana goriva godisnje kad se ustedi uspjeh je to, frizider se napuni umjesto toga.
Ali pazi, TDI sve crveno trosi 5l gradske sa klimom :D
triconja

#11028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

amar1994 wrote:
:thumbup: :lol: :lol:

Cekaj bolan :D :evil: , prvo dok ubaci u prvu , pa onda lagano dok odvoji al pazi bez gasa , onda lagano ubrza i odma u drugu , pa ga ugusi i tako ide lagano pa u trecu , a ne prelai 1300 obrtaja , jer 0.01 , 0.02 litra , znas ti sta je to :shock: :run:
Ako ne zna kretati iz druge pa odmah u trecu nema pojma o voznji :lol: :izet: .
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

basicm wrote:Jutros gledam, definitivno su sporaci glavni problem, mrsko mu stisnuti gas sa semafora, napravi prostor ispred sebe i ukalkulise da doklize do sljedeceg zelenog, dok iza njega se stvara cep, a proci ga niko ne moze zbog zauzetosti drugih traka.
svaki dan gledam takve imbecile...
beni-bu-man

#11030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
basicm wrote:Jutros gledam, definitivno su sporaci glavni problem, mrsko mu stisnuti gas sa semafora, napravi prostor ispred sebe i ukalkulise da doklize do sljedeceg zelenog, dok iza njega se stvara cep, a proci ga niko ne moze zbog zauzetosti drugih traka.
svaki dan gledam takve imbecile...
ima ih previse. kao da zaborave da gas postoji
majku silovali
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

beni-bu-man wrote: ima ih previse. kao da zaborave da gas postoji
majku silovali
jbga ...kote se sve vise...svi bi na silu i mimo svojih mogucnosti zivili u gradu ,e ne moze jbga...
Dope_Man

#11032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Zbog takvih stvari ja, osim kada je stvarno potrebno, u grad i nazad tramom i busom.. jeste duze, ali zasjednim i citam sta, pa prodje vrijeme a jos se osjecam pametnije nego kad sam usao. A cim krenem autom u grad poludim u tim situacijama kad imas trojicu ispred sebe, ne znas koji je sporiji, koji zakrce ulicu da svi iza moraju da se vuku.

Razumijem ove sa P, hebiga uce, danas vidim jednom se ugasi na semaforu na Otoci, a guzva iza njeg.. nije lako, al njih razumijem. A sve ostale koji razvlace 40 od jednog do drugog semafora, zbog njih bi zbavio nesto ovako

Image
zavezata-vreca

#11033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zavezata-vreca »

Ovdje sve sumaheri .... Evo ja sam taj koji polako sa semafora krece .... I ne krecem na tuto nikad uvijek na zeleno..to znaci da mi uvijek trubu ozada :izet: al briga me ... Zato mi treba 400 m dok u trecu ubacim. Potosnja ispod 5 l. Imate 3 trake pa obidjite kome smeta ... Ja na vrijeme krenem pa uvijek stignem
triconja

#11034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

zavezata-vreca wrote:Ovdje sve sumaheri .... Evo ja sam taj koji polako sa semafora krece .... I ne krecem na tuto nikad uvijek na zeleno..to znaci da mi uvijek trubu ozada :izet: al briga me ... Zato mi treba 400 m dok u trecu ubacim. Potosnja ispod 5 l. Imate 3 trake pa obidjite kome smeta ... Ja na vrijeme krenem pa uvijek stignem
Bravo, nek crknu dusmani :lol: :thumbup:
zavezata-vreca

#11035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zavezata-vreca »

Tako je bruda moj. Ha ja
Dope_Man

#11036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

1 takav nije problem, problem su tri takva u tri trake, a to je svakodnevniaca. A dabome i jedan takav u jednoj traci, gdje druge nema, jeste pegla.

Kao sto rekoh, ja sretan da se vozim busom il tramom da se ne peglam sa takvima. Uostalom, i jeftinije je.
zavezata-vreca

#11037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zavezata-vreca »

Moje auto platio putarinu kroz regostraciju vozim kako hocu. Bolje ja 40 nego neki mamlaz 75 potencijalni ubica
orinoco

#11038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by orinoco »

Ljeto je, vrijeme godišnjih odmora.... Vozi nov Audi, Octaviu, 508-icu i slične nove mašine. Krenuo na Jug, lagano, sva oprema za odmor i opuštanje je u gepeku, supruga neko s djecom. I lagano regionalnim putem Sarajevo-Jadran, 60 km/h bez dizanja brzine, tačno koliko je država propisala. Pa i ako naiđe na 70, od i dalje poštuje 60 brzinu. Ner zanima ga kolona iza, on poštuje zakon i svoj odmor....
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ali zasto voziti 40 ako je ogranicenje 60 km/h ?????????
Naravno, po zakonu ti to mozes, ali zasto da ti hebu sve po spisku jer usporavas saobracaj, pravis kolone, zastoj, zar nije ljepse voziti po ogranicenju, da saobracaj fercera kako treba, izuzev situacija kad su spice?!
MOSALJOZE

#11040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Jedan je tako uz Rogoj vozio sve 30 km/h a moj komšija iza.I uspije ga preteći i prebaci u prvu i lagano.
kabal1337

#11041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

kloniran

#11042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

MOSALJOZE wrote:Jedan je tako uz Rogoj vozio sve 30 km/h a moj komšija iza.I uspije ga preteći i prebaci u prvu i lagano.
komsija ti je seljacina

ako je starije auto kurko ce uz rogoj voziti vise od 30

ova nova auta od 2.0 mogu, al ona obicno i prestignu ove sporije i nestanu dok si rekao pile pikce dok ne dopikce do kuce :mrgreen:
Dope_Man

#11043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Ja sam siguran da je vise nesreca na putu uzrokovano zbog onih koji voze 15-20 ispod, nego zbog onih koji voze isto toliko preko ogranicenja. Vidim to na drugima, a vidim realno i na sebi, kad se zalijepim za takvog nakon nekog vremena trazim bilo kakvu priliku da ga prestignem. Ja se jos i drzim isprekidane, ali mnogima dopizni pa odose cim mogu. Tim provociranje, namjernim ili nenamjernim, se hebe onaj koji ide iza psiholoski, i onda kad popizdi krene lako u rizicno preticanje samo da se rijesi tog sporaca i nastavi svojim putem. Dodaj sporaca iz suprotnog pravca, kog takodjer jedva cekaju da preteknu.. i eto recepta za belaj.

A po gradu.. suvisno je i pricati. Sad sam se vracao, i naravno naisao na 10 takvih. Kad onaj mjesalica kamion starta i ide brze od tebe trebas se zapitati da li ti zaista treba auto. Ne vidim ni sta je usteda tu, vozis 10 minuta duze od nekog drugog ko se drzi limita, vozis u nizoj brzini od njeg.. ustedis samo plastiku mjenjaca jer ga ne diras da prebacis u trecu, a kamoli cetvrtu, pa i nakon 300 000 km brojevi brzina se ne izbrisu.

Jos jednu stvar sam primjetio, danas sam bas imao najgori slucaj. Na brzoj cesti prema Blazuju, na lijevoj krivinini malo prije benzinske, obicno ovi iz desne trake se dobro zalijepe za lijevu, pa i udju u nju. Danas sam se morao zalijepiti za ogradu da prodjem uz sviranje i spominjanje osobe koja ga donese na ovaj svijet jer ulazi sve vise u lijevu kako prolazi kroz krivinu. Pri tom ne prestize nikog, nema nikog ispred, ide mozda 70tak.. ali valjda treba sasjeci krivinu, bolje prolazno vrijeme, sta li je vec cilj toga. Od njega do desnog kraja ceste jos dva auta mogu stati.
amar1994

#11044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

ovi sto voze debelo ispod ogranicenja i prave kolone , naojbicniji smetljari i karine od ljudi :kiss: :run:
amar1994

#11045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kabal1337 wrote:
:izet: :izet:

kakvi majmuni , nekad mi dodje da ga na punoj obidjem al nekako se strpim uvijek :D
Dope_Man

#11046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Ja sam sebi jednom dozvolio da krenem preko pune, i to jer je isao bas nepodnosljivo sporo, i cim sam ga presao vidim patrola na kraju pravca, malo vidi glavom iza krivine.. sto je najgore nisam ni skontao tad da je puna (zima, onaj muljavi snijeg po cesti, a i farba davno isparila)... uglavnom, platim svoje i sad samo usporim i ja, cak i stanem sa strane ako me bas nervira, ali postujem punu.
dgL_

#11047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Audi crveni strane table maloprije vozi lijevom trakom i cijelim desnim tockom je u mojoj traci srednjoj konstantno... Ja mu pridjem maximalno koji cenat od retrovizora... Istom trznu lijevu, ja pogledam nesta sareti... Samo se nasmijem i po gasu...

Ljudj moji sta je ovo ne mozes od dijasporaca i patriota iz udobne udaljenosti (barem Austrija ili Njemacka) od BiH voziti... U svako doba dana je guzva... Nigdje ne mpzes od stranih registracija... Patriote... Love BiH... Kreteni! Fuj!
supercali

#11048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ovaj konkertnona snimku oma upaljene sve zmigavce tako da postoji mogucnost da zbog nekog kvara ide sporije al nebitno da ne nagadjamo
Na otvorenoj cesti ovo trrba policija bar sklanjati kao sto se kamioni sklone sami da prodje kolona
O'zone
Globalni moderator

#11049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

Ja ima problem u zadnje vrijeme da me ljudi ne vide :( Neki dan umalo udes u Hamdije Ćemerlića ja završio na trotoaru da izbjegnem budalu i kaže on meni nisam te vidio a samo moje i njegovo auto na potezu od mosta do uključenja u Zagrebačku ulicu. Danas ispred remize prema RTV domu vozim srednjom pored mene bijela Zafira i čovjek žmigavac i prestorojava se u mene ja po sireni a on umalo da završi na šinama išareti mi da me nije vidio :(
Nedavno na Stupu isto tako uključenje sa strane i kad sam došao do njega skoro on uskoči kaže nije me vidio....

Pitanje: U koju boju da ofarbam svoj autobus da me ljudi vide?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Image

Ova boja? :D
Post Reply