Dovod goriva.Averus wrote:PItanje za kolegu s posla:
Mazda 323, 90. godište - gasi se, nekad pali isprve, nekad neće nikako. Promijenio je razvodnu kapu, svjećice, termo okidač, očistio karburator, ali nije pomoglo. Ja sam mu rekao da odveze da mu provjere benzin-pumpu, ali me zanima mišljenje iskusnijih šta bi još moglo biti
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#11026 Re: Pitamo Mehanicare ?
- amar1994
#11027 Re: Pitamo Mehanicare ?
To ko god vidi , au ne znam ja to , pogtovo kad je EFi ubrizgavanje , ja sam se bazirao na bos puNpu i sl.

Cast izuzecima poput Bitange koji ce se uhvatit u kostac sa tim cudima
-
dgL_
#11028 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na tim starim autima karbashima je zajebancija otkriti kad stane ovako da zajebava a ne znas odakle poceti... Ne znam meni vise baca da je do struje negdje nego do goriva... Mada je moguce i jedno i drugo...amar1994 wrote:To ko god vidi , au ne znam ja to , pogtovo kad je EFi ubrizgavanje , ja sam se bazirao na bos puNpu i sl.![]()
Imo sam ja belaja sa starim japancem... Dobra su to auta al kad stane da te handri ovako nesto a veze nemas ni blizu gdje si sta si muka ti bude
- amar1994
#11029 Re: Pitamo Mehanicare ?
godine , to jedgL_ wrote:Na tim starim autima karbashima je zajebancija otkriti kad stane ovako da zajebava a ne znas odakle poceti... Ne znam meni vise baca da je do struje negdje nego do goriva... Mada je moguce i jedno i drugo...amar1994 wrote:To ko god vidi , au ne znam ja to , pogtovo kad je EFi ubrizgavanje , ja sam se bazirao na bos puNpu i sl.![]()
Imo sam ja belaja sa starim japancem... Dobra su to auta al kad stane da te handri ovako nesto a veze nemas ni blizu gdje si sta si muka ti bude
eh tu elektronika ima prednost i to veliku
-
Dadoooo
#11030 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hoces reci da su alfe neudobne ? Ja se ne bih slozio sa tim, vozim je vec sesta godina i uz redovno mjenjanje dijelova trapa, sasvim su udobne. Ovo sam pitao jer do sada nisam mjenjao amortizere i ne bih da kupim neke "sportske" koji su tvrdi, pa trazim savjet.ado-šampion wrote:Pa ni jedni nisu bas jeftiniji, 4 komada ce ga doci 450-500 maraka svakako. Ja bih isao ili Kayaba ili Monroe. Ako hoces da ti auto bude udobnije preko rupa, prodaj Alfu i kupi drugo auto. Te stvari se ne rjesavaju amortizerima. Mada ako su amortizeri propisali auto ce svkakao biti udobnije s novim.
-
ado-šampion
#11031 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.
Uglavnom, 100 k km s bosanskim gorivom je vjerovatno satralo dizne.
- amar1994
#11032 Re: Pitamo Mehanicare ?
I jedno i drugo Ado
, sve osim golfova je naucna fantastika , ja sam znao masu raje koja nije mogla bmw/mercedes napravit
Sreca pa se sad malo modernizovalo to koliko toliko , a jos jedna stvar , sve manje majstora ima koji znaju podesiti karburator , cuo sam da je to umjetnost
Sreca pa se sad malo modernizovalo to koliko toliko , a jos jedna stvar , sve manje majstora ima koji znaju podesiti karburator , cuo sam da je to umjetnost
-
ado-šampion
#11033 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa jebo ga ti sam si napiao ovo "Koji su po vama najbolji ? Da se razumijemo, ne trazim sportske nego one koji ce biti udobni tj hocu da mi auto u voznji bude udobnije nego sada, da ne osjetim svaku rupicu." Meni to znaci da hoces da auto bude udobnije, a to se ne rjesava amortizerima. Nista sportskiji nece biti od tvojih ako ne uzmes neodgovarajuce za tvoj model.Dadoooo wrote:Hoces reci da su alfe neudobne ? Ja se ne bih slozio sa tim, vozim je vec sesta godina i uz redovno mjenjanje dijelova trapa, sasvim su udobne. Ovo sam pitao jer do sada nisam mjenjao amortizere i ne bih da kupim neke "sportske" koji su tvrdi, pa trazim savjet.ado-šampion wrote:Pa ni jedni nisu bas jeftiniji, 4 komada ce ga doci 450-500 maraka svakako. Ja bih isao ili Kayaba ili Monroe. Ako hoces da ti auto bude udobnije preko rupa, prodaj Alfu i kupi drugo auto. Te stvari se ne rjesavaju amortizerima. Mada ako su amortizeri propisali auto ce svkakao biti udobnije s novim.
Necu nista da kazem, ja imam BMW i meni je vrlo udoban, ja ne volim da se auto gega a kamoli da pliva ko parobrod. Kome je neudoban za njega nije BMW. Vjerujem da je slicno i kod Alfe.
- muha_sa
#11034 Re: Pitamo Mehanicare ?
nesto mi lupka sa lijeve strane--sta bi to moglo bit 
-
ado-šampion
#11035 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za BMW postoje majstori koji mogu napraviti sve, to je razlika. Ovako ides od nemila do nedraga i haj sto gubis novac (nisu neke pare), nego gubis i vrijeme.amar1994 wrote:I jedno i drugo Ado, sve osim golfova je naucna fantastika , ja sam znao masu raje koja nije mogla bmw/mercedes napravit
![]()
![]()
Ja prije mislim da ljudi nece da se bakcu, vole popravit brzo kad odmah znaju sta je i lapiti pare nego se zadati i traziti sta bi moglo biti. Ja nisam majstor ali otprilike znam sta moze biti, sve sam zamijenio sto sam mogao, ocistio usisnu granu i leptir, i onda je jos majstor radio isto.
- amar1994
#11036 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma znaju , isto kosto i mazde znajuado-šampion wrote:Za BMW postoje majstori koji mogu napraviti sve, to je razlika. Ovako ides od nemila do nedraga i haj sto gubis novac (nisu neke pare), nego gubis i vrijeme.amar1994 wrote:I jedno i drugo Ado, sve osim golfova je naucna fantastika , ja sam znao masu raje koja nije mogla bmw/mercedes napravit
![]()
![]()
Ja prije mislim da ljudi nece da se bakcu, vole popravit brzo kad odmah znaju sta je i lapiti pare nego se zadati i traziti sta bi moglo biti. Ja nisam majstor ali otprilike znam sta moze biti, sve sam zamijenio sto sam mogao, ocistio usisnu granu i leptir, i onda je jos majstor radio isto.A najgore mi je kad navije obrtaje mehanicki, ubio bi i sebe i njega.
samo spomeni vakume na 2.0cd motoru , gotov si
mrsko im a drage pare , to je Bitanga davno jos prico , daj 100 auta da radi odjednom i onda ide da mu sto prije ispadne iz saka , za svaki problem postoji rjesenje
-
dgL_
#11037 Re: Pitamo Mehanicare ?
Upravo o ovome i ja pricam... Na mojoj mazdi staroj se bilo pocelo desavat da kad upalim hladan motor sve bude ok pa nakon 3 min recimo podju da padaju obrtaji i hoce da se ugasi i onda muku mucim stim i odjednom samo od sebe prestane.. Nekad traje minut nekad 3 nekad 5... Kad je upalim zagrijanu nema problema... Masa stvari odradjena i ispitana i nikad nisam rijesio... Tako sam je i prodao i i danas dan se voza... Da li ima idalje taj probl. Nezz... E ovo je amrt za japance stareado-šampion wrote:Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.
-
ado-šampion
#11038 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene je to stalno, samo se spusti na 650, 700 obrtaja i stoji tako. To je auto i dalje u porodici i i dalje je isto. Tu i tamo malo rukom navijem obrtaje kad sam tu. 
- amar1994
#11039 Re: Pitamo Mehanicare ?
i radi li , osi mtog problema , radi jelde ,tesko je njih ubitado-šampion wrote:Kod mene je to stalno, samo se spusti na 650, 700 obrtaja i stoji tako. To je auto i dalje u porodici i i dalje je isto. Tu i tamo malo rukom navijem obrtaje kad sam tu.
-
ado-šampion
#11040 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma radi, nema on kilometara oko 135 k, kupljen na 50. Ima 20 godina a hrdja ga jos nije napala, makar ne da se lako vidi.amar1994 wrote:i radi li , osi mtog problema , radi jelde ,tesko je njih ubitado-šampion wrote:Kod mene je to stalno, samo se spusti na 650, 700 obrtaja i stoji tako. To je auto i dalje u porodici i i dalje je isto. Tu i tamo malo rukom navijem obrtaje kad sam tu.
-
Brus Lee
#11041 Re: Pitamo Mehanicare ?
da li dobro radi kad otvoris cep od rezervoara, npr kad tocis gorivo? Ako je zacepljen odusak, onda kako trosis gorivo pravi se vakum i moras vise gasa davati da se ne ugasi motor.ado-šampion wrote:Kod mene je to stalno, samo se spusti na 650, 700 obrtaja i stoji tako. To je auto i dalje u porodici i i dalje je isto. Tu i tamo malo rukom navijem obrtaje kad sam tu.
-
ado-šampion
#11042 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nikad se ne ugasi. Malo goriva, puno goriva, radi na 650-700 obrtaja umjesto 850-900 i to je to. Ali uvijek treba vise gasa, tako je bilo i kad su obrtaji bili normalni. Jbg auto je 1000 km daleko tako da ne mogu provjerit.Brus Lee wrote:da li dobro radi kad otvoris cep od rezervoara, npr kad tocis gorivo? Ako je zacepljen odusak, onda kako trosis gorivo pravi se vakum i moras vise gasa davati da se ne ugasi motor.ado-šampion wrote:Kod mene je to stalno, samo se spusti na 650, 700 obrtaja i stoji tako. To je auto i dalje u porodici i i dalje je isto. Tu i tamo malo rukom navijem obrtaje kad sam tu.
- Sodom1
#11043 Re: Pitamo Mehanicare ?
E ovo si ubo . Fino pitas sute , a kad je naprdjivati npr o kruznom toku desetci i desetci stranica.Jedite govna i vi i kruzni tokado-šampion wrote:Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.
-
axe22
#11044 Re: Pitamo Mehanicare ?
ado-šampion wrote:Pa jebo ga ti sam si napiao ovo "Koji su po vama najbolji ? Da se razumijemo, ne trazim sportske nego one koji ce biti udobni tj hocu da mi auto u voznji bude udobnije nego sada, da ne osjetim svaku rupicu." Meni to znaci da hoces da auto bude udobnije, a to se ne rjesava amortizerima. Nista sportskiji nece biti od tvojih ako ne uzmes neodgovarajuce za tvoj model.Dadoooo wrote:Hoces reci da su alfe neudobne ? Ja se ne bih slozio sa tim, vozim je vec sesta godina i uz redovno mjenjanje dijelova trapa, sasvim su udobne. Ovo sam pitao jer do sada nisam mjenjao amortizere i ne bih da kupim neke "sportske" koji su tvrdi, pa trazim savjet.ado-šampion wrote:Pa ni jedni nisu bas jeftiniji, 4 komada ce ga doci 450-500 maraka svakako. Ja bih isao ili Kayaba ili Monroe. Ako hoces da ti auto bude udobnije preko rupa, prodaj Alfu i kupi drugo auto. Te stvari se ne rjesavaju amortizerima. Mada ako su amortizeri propisali auto ce svkakao biti udobnije s novim.
Necu nista da kazem, ja imam BMW i meni je vrlo udoban, ja ne volim da se auto gega a kamoli da pliva ko parobrod. Kome je neudoban za njega nije BMW. Vjerujem da je slicno i kod Alfe.
Nekad je dovoljno samo uzeti mesnatiju gumu i razlika se primjeti, ako ima prostora za to.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11045 Re: Pitamo Mehanicare ?
znaju, isto ko sto si i ti naprdjivac i pakas ovdje vec 10 godina.eto popravi sad postom nekim pametujucim od kilometar poyyyado-šampion wrote:Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.
- bitanga_sa_otesa
#11046 Re: Pitamo Mehanicare ?
moglo bi bit da ti se nesto pokvarilomuha_sa wrote:nesto mi lupka sa lijeve strane--sta bi to moglo bit
- muha_sa
#11047 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo kad ga u trecu sibnem cujembitanga_sa_otesa wrote:moglo bi bit da ti se nesto pokvarilomuha_sa wrote:nesto mi lupka sa lijeve strane--sta bi to moglo bit
- bitanga_sa_otesa
#11048 Re: Pitamo Mehanicare ?
evo sace ti ado sampiNjon objasnit sta jemuha_sa wrote: samo kad ga u trecu sibnem cujem
-
dgL_
#11049 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bitango falio si citav danbitanga_sa_otesa wrote:znaju, isto ko sto si i ti naprdjivac i pakas ovdje vec 10 godina.eto popravi sad postom nekim pametujucim od kilometar poyyyado-šampion wrote:Ja sam isto imao problema s Japancem, obrtaji u leru premali, cistio usisnu granu sam, cistio usisnu granu majstor, nove svijecice, novi filter goriva, novi filter zraka, nikad nisam rijesio. Majstori ili nece ili ne znaju. Obisao ih masu. Sve sto znaju reci je naspi aditiv pa vidi. E jebo te aditiv. Jedino mi ostalo da odradim ciscenje dizni, ali gdje to uraditi niko mi nije znao reci a pitao sam i ovdje. I ovdje isto ljudi znaju biti pakasi, pa kad se svadjat uvijek ima masa za svadju, a kad je pomoci covjeku svi sute.
Uglavnom, 100 k km s bosanskim gorivom je vjerovatno satralo dizne.![]()
- bitanga_sa_otesa
#11050 Re: Pitamo Mehanicare ?
cuj falio ti ja ? koja klapica? nemam ja klapicu nikakvu,ja sam sam i jbga ja zaradjujem po danu,dodju ljudi sto ne zapitkuju po forumima ,pa im rijesim neke probleme,nemam bas slobodnog vremena kao vi tipkaci i besposlicari po kancelarijama i mobitelima...dgL_ wrote: Bitango falio si citav danti i tvoja klapica... Vidim ja nesto mirno slabo se ko svadja.. Doso bitanga odma 5 postova uzastopno tipa spam/kojekoja
) legenda nasa