SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

apropo onih maloljetnih bokserki

neki dan se nekoliko koka tuklo pored onog spomenika ubijenoj djeci
komedija
nacifrane i sređene papanke ravnih kosa i polugolog tijela valjaju se po podu i dobro šaketaju

komedija živa... sve dama do dame jebo ih otac seljački :thumbup:
karanana

#11027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

kako ja vazda fulim da prisustvujem tome svjetlijem dijelu crne hronike nasega grada?!
Filter

#11028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Filter »

Black swan wrote:apropo onih maloljetnih bokserki

komedija
nacifrane i sređene papanke ravnih kosa i polugolog tijela valjaju se po podu i dobro šaketaju

a gdje su slike??

:D
Truba

#11029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ja sam krenuo slikati ali cookie predvečerje slabo slika
samo mrlje
Truba

#11030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

karanana wrote:kako ja vazda fulim da prisustvujem tome svjetlijem dijelu crne hronike nasega grada?!
plavuša je vukla crnku po podu a 2-3 ih nisu mogle rastaviti pa je sve izgledalo kao da se skupa makljaju
raja se smije...
ali one bi se tako mogle 3 sata šopati jer nemaju snage da onesposobe protivnicu :D
Filter

#11031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Filter »

Black swan wrote:
karanana wrote:kako ja vazda fulim da prisustvujem tome svjetlijem dijelu crne hronike nasega grada?!
plavuša je vukla crnku po podu a 2-3 ih nisu mogle rastaviti pa je sve izgledalo kao da se skupa makljaju
raja se smije...
ali one bi se tako mogle 3 sata šopati jer nemaju snage da onesposobe protivnicu :D

strasno, polunage djevojke u klincu i valjaju se po blatu :roll:
Love_Peace

#11032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Love_Peace »

Black swan wrote:apropo onih maloljetnih bokserki

komedija

Pa sljedeci put nemoj razmisljati kakve cu nego slikaj i snimaj XD da na takvu u gradu ne naletim XD hahahaha
madner

#11033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Black swan wrote:
raja se smije...
Uf ovo je neki dan bilo i na onom x kanalu. A ti uzivo :D
Creasy

#11034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Black swan wrote:
raja se smije...

Pa sto ne nazva policiju? Ja tad radio s maricom... :D
A_I_

#11035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A_I_ »

KENJAC wrote:Meni je od sve price najvise zapeo za oko detalj da je u tuci koja je predhodila ubistvu zrtva se dokopala pistolja. Poslije je na nagovaranje ubica, taj isti pistolj im vratio, da bi poslije ovaj uzeo pistolj i hladno ga u potiljak ubio. E sad se postavlja pitanje, kako ovo djubre moze jos ikoga pogledati u oci. Ubica je neko ko ubije nekoga, sa ili bez razloga. Cuo sam svakakve motive. Jadne i one jadnije, ali da neko ubije nekoga kad mu ovaj vrati pistolj i zamoli ga da izadje... Jadno jadno i bijedno! U kakvim porodicam nicu ova govna. Ko su otac i majka. Kako dodje do toga da neko ko (manje vise ima obiljezja covjeka) postane ovakav ?! Jeli moguce da se niko nije uhavizo da u njegovoj porodici zivi ovakav izdanak. Majko moja, sta se desilo sa instituciom zvanom porodica?
Vrlo bliski (odrasli) ljudi ovoj dvojici pricali su kako za heraka nikad ne bi ni pomislili da je mogao pucati po ljudima i druziti se s dilerima i kriminalcima a za vukovu porodicu kako je djelovala fiiiiiina i normalna :-)

Pokusavam ne pricati previse ali fakat bijes me spopadne kad se sjetim te price o zlatnom djetetu :x Mora da je vuk za sve kriv, opcinio heraka jasta radi...

Nisam poznavao ni ubice ni raju s cvile ali sam cuvsi za onakvo svirepo ubistvo odmah s posla otisao na proteste i bio ostao do pola noci, kao i sljedeci dan.

Zlo mi je od tih prica o fiiinoj porodici i iznenadjenim&zaprepastenim roditeljima ubica :x

Ako je citava Dobrinja znala ko i sta je vuk, kako to da herakovi nisu znali a druzio im se s sinom i ulazio im u kucu ?
I sad mi trebamo da zalimo familije ubica sto eto njohova djeca upropastise zivot i sebi i njima.
A mogu se kladiti da se tokom sudjenja lobiralo i jadikovalo od strane familije&prijatelja. Kako drugacije protumaciti promjene kvalifikacija pocinjenih djela, pogotovo za Heraka, o cemu su drugi ovdje vec pisali.

Kakva crna institucija porodice - to je zakopano krajem osamdesetih kad je zakopan i normalan zivot, moralne vrijednosti drustva itd.
minjonja

#11036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

jel se ono pucalo na dobrinji sinoc oko 23h?
amrica

#11037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

I Breivikova mama kaze da je bio dobro dijete, zlatno :oops:
zonbirile

#11038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

i Zijad Turković je kasno prohodao,stalno ga nosali u naručju :D
zvrcak

#11039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

A do kad mislite optuzivati roditelje??? Koliko puta su vama roditelji rekli nemoj, pa ti iz inata... A sad ce da bude salva natpisa, STO SVI NISMO KRIMINALCI, nas su roditelji cuvali... Ja Vuka i brata mu licno poznajem, i bilo ko, ko ih je jednom u zivotu vidio zna da su njih dvojca dva razlicita svijeta. Znaci za Edina se odma vidi da je klosar, sitni narkoman, dok mu je brat nesto sasvim drugo, fakultet, sminka, kultura momak 100% i sad ne kontam fakat, koliko vi mislite da su tu roditelji krivi???

Od moje bivse cure, momak je bio narkoman i sitni dilercic, koji je dilo samo da pokrije svoje troskove. Njega je njegov stari policiskim pendrekom tukao, vezao za radijator, nakon sto su "dosli po dug" on mu je od batina ruke slomio, znate sta je on uradio???? krio drogu i ukradene stvari pod gips...

Tako da to veze nema sa roditeljima, bitna stvar je njihova glava. Moja glava, koja kaze, ides u grad na kafu, popices pivu dvije, kad vidis da je belaj, izmakni se i idi kuci, zovi policiju i mirna bosna. A njegova glava koja kaze, " ides u grad, usput zavrsi speeda, trave, uzecemo tramala od njegove nane, idemo na pivu, ima da se puca veceras, pinki je P.I.C.K.A. za mene"
zonbirile

#11040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

zvrcak wrote:A do kad mislite optuzivati roditelje??? Koliko puta su vama roditelji rekli nemoj, pa ti iz inata... A sad ce da bude salva natpisa, STO SVI NISMO KRIMINALCI, nas su roditelji cuvali... Ja Vuka i brata mu licno poznajem, i bilo ko, ko ih je jednom u zivotu vidio zna da su njih dvojca dva razlicita svijeta. Znaci za Edina se odma vidi da je klosar, sitni narkoman, dok mu je brat nesto sasvim drugo, fakultet, sminka, kultura momak 100% i sad ne kontam fakat, koliko vi mislite da su tu roditelji krivi???

Od moje bivse cure, momak je bio narkoman i sitni dilercic, koji je dilo samo da pokrije svoje troskove. Njega je njegov stari policiskim pendrekom tukao, vezao za radijator, nakon sto su "dosli po dug" on mu je od batina ruke slomio, znate sta je on uradio???? krio drogu i ukradene stvari pod gips...

Tako da to veze nema sa roditeljima, bitna stvar je njihova glava. Moja glava, koja kaze, ides u grad na kafu, popices pivu dvije, kad vidis da je belaj, izmakni se i idi kuci, zovi policiju i mirna bosna. A njegova glava koja kaze, " ides u grad, usput zavrsi speeda, trave, uzecemo tramala od njegove nane, idemo na pivu, ima da se puca veceras, pinki je P.I.C.K.A. za mene"
--------------------------
i sve to opet od roditelja
fixer

#11041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

zvrcak wrote:A do kad mislite optuzivati roditelje??? Koliko puta su vama roditelji rekli nemoj, pa ti iz inata... A sad ce da bude salva natpisa, STO SVI NISMO KRIMINALCI, nas su roditelji cuvali... Ja Vuka i brata mu licno poznajem, i bilo ko, ko ih je jednom u zivotu vidio zna da su njih dvojca dva razlicita svijeta. Znaci za Edina se odma vidi da je klosar, sitni narkoman, dok mu je brat nesto sasvim drugo, fakultet, sminka, kultura momak 100% i sad ne kontam fakat, koliko vi mislite da su tu roditelji krivi???

Kakve ovo ima veze? :D :D Da se razumijemo i ja ga znam.
zonbirile

#11042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

micki125 wrote:
Creasy wrote:[

hoćeš reći negdje u kafani bio? :lol:
------------------
prevlačio drva za zimu :D
DaysleepeR

#11043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

ja nikad nisam bio šminka, ali nikad nisam imao problema sa zakonom...

jesam sa šminkerčićima :D i sa klošarčićima, sa jalijom i čaršijom nikad :D
KENJAC

#11044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KENJAC »

A_I_ wrote:
KENJAC wrote:Meni je od sve price najvise zapeo za oko detalj da je u tuci koja je predhodila ubistvu zrtva se dokopala pistolja. Poslije je na nagovaranje ubica, taj isti pistolj im vratio, da bi poslije ovaj uzeo pistolj i hladno ga u potiljak ubio. E sad se postavlja pitanje, kako ovo djubre moze jos ikoga pogledati u oci. Ubica je neko ko ubije nekoga, sa ili bez razloga. Cuo sam svakakve motive. Jadne i one jadnije, ali da neko ubije nekoga kad mu ovaj vrati pistolj i zamoli ga da izadje... Jadno jadno i bijedno! U kakvim porodicam nicu ova govna. Ko su otac i majka. Kako dodje do toga da neko ko (manje vise ima obiljezja covjeka) postane ovakav ?! Jeli moguce da se niko nije uhavizo da u njegovoj porodici zivi ovakav izdanak. Majko moja, sta se desilo sa instituciom zvanom porodica?
Vrlo bliski (odrasli) ljudi ovoj dvojici pricali su kako za heraka nikad ne bi ni pomislili da je mogao pucati po ljudima i druziti se s dilerima i kriminalcima a za vukovu porodicu kako je djelovala fiiiiiina i normalna :-)

Pokusavam ne pricati previse ali fakat bijes me spopadne kad se sjetim te price o zlatnom djetetu :x Mora da je vuk za sve kriv, opcinio heraka jasta radi...

Nisam poznavao ni ubice ni raju s cvile ali sam cuvsi za onakvo svirepo ubistvo odmah s posla otisao na proteste i bio ostao do pola noci, kao i sljedeci dan.

Zlo mi je od tih prica o fiiinoj porodici i iznenadjenim&zaprepastenim roditeljima ubica :x

Ako je citava Dobrinja znala ko i sta je vuk, kako to da herakovi nisu znali a druzio im se s sinom i ulazio im u kucu ?
I sad mi trebamo da zalimo familije ubica sto eto njohova djeca upropastise zivot i sebi i njima.
A mogu se kladiti da se tokom sudjenja lobiralo i jadikovalo od strane familije&prijatelja. Kako drugacije protumaciti promjene kvalifikacija pocinjenih djela, pogotovo za Heraka, o cemu su drugi ovdje vec pisali.

Kakva crna institucija porodice - to je zakopano krajem osamdesetih kad je zakopan i normalan zivot, moralne vrijednosti drustva itd.
Znas sta je jarane. Ja sam rasto i vaspito se u periodu kada, ako te uhvate da krades Smoki je bila bruka za porodicu. Komsiluk bi prico " Njegovog malog ufatili dje krade Smoki, ma svasta je ocekivat iz te porodice...." A ti onda dodjes kuci a stari sa vrata BUM drauf u celo! Ako kazes bilo sta opet ti je drauf! Izadjes da se igras a sva raja za tobom vicu lopov, lopov! Rijec lopov je imala samo jedno znacenje. A to je da si lopov , da krades, i da ako tako nastavis Zenica ti ne gine. Danas rijec lopov znaci da ako tako nastavis bit ces uspjesan privrednik. Bit ces neko cija ce se porodica tobom ponositi. Imat ces auto od 400 prosjecnih plata i druzit ces se sa predsjednikom drzave.
Rijec kao sto su droga, prostitucija a da ne kazem ubistvo u mojoj porodici su bile vezane samo za Americke filmove. Probo sam i ja par puta tjerat inat i reci "necu" roditeljima.... Probo !!!
Creasy

#11045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

zonbirile wrote:
micki125 wrote:
Creasy wrote:[

hoćeš reći negdje u kafani bio? :lol:
------------------
prevlačio drva za zimu :D

Aj obrisi sline i idi igrati klisa! :D
Tercius

#11046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tercius »

Samo da imam jedno milion viska ko sto nemam...nebi takvim likovima jal boljim jal gorim trebo ni sudija za predhodni postupak ni sudija za predhodno saslusanje, ni advokat ni tuzioc ni zalbeni rok i ostali qrci palci.
dzeno123

#11047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Ne mogu a da ne primjetim svako malo prozivanje ovog momka Creasy, vakav, nakav, posalice na njegov racun i na racun policije...Necete se okaniti sve dok se ne nadjete u situaciji da vam je njihova pomoc potrebna, pa kad momci dodju za minutu i rijese stvar ko sto i u 99 % slucajeva inace rijese na najbolji moguci nacin. Pojedinci uopste i ne znaju kako funkcionise policija, patrola, dezura. Sve i da je pio kafu, oni rade na poziv ha bio stanici, ha na kafi isto ti ga dodje a drugo su prasinari sto cuvaju objekte i sl.
FnatiC

#11048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FnatiC »

Ja volim taj plavi orkestar.ljudi su stvarno razumni i da se s njima dogovoriti o svemu :D
Gray

#11049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

dzeno123 wrote:Ne mogu a da ne primjetim svako malo prozivanje ovog momka Creasy, vakav, nakav, posalice na njegov racun i na racun policije...Necete se okaniti sve dok se ne nadjete u situaciji da vam je njihova pomoc potrebna, pa kad momci dodju za minutu i rijese stvar ko sto i u 99 % slucajeva inace rijese na najbolji moguci nacin. Pojedinci uopste i ne znaju kako funkcionise policija, patrola, dezura. Sve i da je pio kafu, oni rade na poziv ha bio stanici, ha na kafi isto ti ga dodje a drugo su prasinari sto cuvaju objekte i sl.

Iskreno, ja stvarno volim policiju, nemam ništa protiv njih (i smatram da bilo ko ko je normalan i pošten nema potrebe da ima protiv policije), ali našu policiju (čast izuzecima), stvarno nije lijepo vidjeti niti unose neku sigurnost u čovjeka (opet, čast izuzecima, stvarno volim da vidim specijalce ili jedinice za podršku i uvijek se lijepo osjećam kada ih vidim, čak i kada me zaustave).

Ali ovi "obični" policajci stvarno ružno izgledaju. Prvo što je većina u nikakvoj fizičkoj spremi, stomačine im ispadaju, imaju one raskopčane konobarske košulje i one smiješne šapke...

Stvarno se treba poraditi malo i na imidžu policije kako bi i ljudi imali drugačije mišljenje o njima. Promijeniti uniforme (ne mora biti ništa spektakularno, meni je npr sasvim ok ovdje u Švedskoj, tamnoplave široke pantalone sa puno džepova, tamnoplava majica kratkih rukava, izgleda sasvim lijepo. Ima vjerovatno neko kome je to profesija ko bi mogao napraviti super uniforme), staviti mlađe policajce/policajke koji su u boljoj formi na ulice koji će izgledati malo reprezentativnije... onda, ja bih npr. puno više uključio javnost u rad policije, u smislu da se pokazuje šta policija radi. Da uvijek ide jedan snimatelj u akcije specijalaca, da snima hapšenja, racije i slično i da policija to objaljuje u vijestima ili na svojoj web stranici (kao npr što radi MUP Srbije)... Nema mi ništa draže nego kada vidim specijalce u punoj opremi kako upadaju nekom kriminalcu na vrata i poliježu ga na pod za koljenom u vratu)...

Dakle može se popraviti i rad i imidž policije, samo treba malo volje...
mrtva kokoš

#11050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

ehhh pa da onda zijo ima stah od policije i hapsenja, bolje ostaviti ovako kako je :D
Locked