Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nuki_cika wrote: ↑15/03/2022 19:23
Danas su mi poslali zamjenski fiksni telefon ( jer mi je stari prestao raditi) i priključio sam punjač, kabal i napunjena je baterija.Međutim, kako sad da uspostavim pozive? Kad probam nazvati sa svog mobilnog ne zvoni niti mogu sa fiksnog zvati?
Jel ima neka šifra koju oni moraju pustiti tamo ili ja moram nešto uraditi da bi mogao uspostavljati pozive?
Pozdrav @nuki_cika,
Kao što Vam je forumaš @Benq predložio, potrebno je da telefonski kabal spojite u port TEL1 na modemu i izvršite restart modema. Ukoliko i dalje budete imali poteškoća u radu usluge fiksne telefonije, molimo da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona kako bismo izvršili potrebne provjere.
Milenkov buraz wrote: ↑15/03/2022 19:24
Pitao sam da li postoji opcija vremenskog korištenja ulsuge, rekli su ne. Zbog radnog vremena do 17:00h niko nije u stanu pa bi bilo zgodno da recimo od 17:00h 1Gbps bude dostupan do recimo 00:00 i da cijena naravno bude srazmjerno manja. Iskreno ja sam mislio da će taj 1Gbps biti do 50KM mjesečno doplate na postojeći paket, 80,00KM plus paket to je već 160KM...nije lako u ova vremena izdvojiti toliko. U svakom slučaju pohvala na uvođenju paketa.
Pozdrav @Milenkov buraz,
Zahvaljujemo se na pohvalama. Također hvala Vam na sugestijama po pitanju Giga dodatka.
dragonz wrote: ↑15/03/2022 19:29
@Telemach kod mene nije povećana brzina interneta.
Pozdrav @dragonz,
Zamolit ćemo Vas da izvršite restart modema i provjerite internet brzinu. Ukoliko Vam i dalje ne bude bila dostupna nova brzina na Vašem EON paketu, zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili potrebne provjere.
Pozz. Da li mi neko može da odgovori na eon boxu imam full trio paket. Koja je brzina neta download upload na tv kad se gleda preko kabla je naravno box sa ubee modemom povezan Tv nema mrežnu preko hdmi je povezan sa boxom. Meni max baca 96 mb/sec a upload 21mb/sec. Jel to ok ili šta treba uraditi ako treba. Hvala
Ndare wrote: ↑15/03/2022 19:59
Pozz. Da li mi neko može da odgovori na eon boxu imam full trio paket. Koja je brzina neta download upload na tv kad se gleda preko kabla je naravno box sa ubee modemom povezan Tv nema mrežnu preko hdmi je povezan sa boxom. Meni max baca 96 mb/sec a upload 21mb/sec. Jel to ok ili šta treba uraditi ako treba. Hvala
Ako mjeriš preko TVa brzinu a spojen si kablom, siguran sam da taj TV nema gigabitnu mrežnu karticu. Ako si mjerio preko EON BOXa, on nema također gigabitnu mrežnu
Last edited by reboot on 15/03/2022 20:09, edited 1 time in total.
Ndare wrote: ↑15/03/2022 19:59
To je ok jer box nije namijenjen da se putem njega mjeri brzina, a i sama mrezna kartica u boxu je do 100Mb. Spoji modem na neki racunar mreznim kablom, da bi izmjerio punu brzinu treba ti racunar sa gigabit mreznom karticom i minimalno cat5e mrezni kabal.
dragonz wrote: ↑16/03/2022 18:52
Sinoć sam vam poslao podatke i nemam više namjeru da to radim jer očigledno ne čitate poruke.
Pozdrav @dragonz,
Molimo da izvršite provjere, Vaša poruka nije poslana u naš inbox. Zamolit ćemo Vas da nam dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere.
Tiger 033 wrote: ↑16/03/2022 19:01
Mislim da imate podatke...ako NE napisite koji trebaju
Pozdrav @Tiger 033,
Posjedujemo podatke za Ugovor za MMDS uslugu koju ste ranije koristili, a koji više nije aktuelan. Molimo da nam dostavite ime, prezime i adresu za Ugovor koji trenutno koristite u inbox.
shape of despair wrote: ↑16/03/2022 20:52
Vec se par dana patim, sve po starom. Cas dobro, cad zaledi. pati se sa obicnim ucitavanjem slika
Pozdrav @shape of despair,
Zamolit ćemo Vas da mjerenje brzine izvršite putem Speed Test aplikacije sa Microsoft Store trgovine na računaru ili laptopu sa Windows 10 ili Windows 11 operativnim sistemom uz računar ili laptop koji posjeduje gigabitnu mrežnu karticu i koji je spojen sa modemom putem mrežnog kabla standarda CAT5e ili novijeg. Prije mjerenja je potrebno da ugasite sve pozadinske aplikacije i web browsere. Mjerenje internet brzine je potrebno izvršiti prema serveru kompanije Telemach u Sarajevu.