Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Seyfo

#11026 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Jest, isto ko što omlaTina i članstvo SDA zna da im nema života van stranke, pa ih štite i opravdavaju, njihove idiotarije i kriminal, ko oči u glavi. Već sam spominjao na ovoj temi.
Blixen

#11027 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Blixen »

cassius wrote:Buntovnik iz udobnog officea u Holandiji , poziva ljude u BiH na otpor. :lol: kakav fail od covjeka.
a jeli treba da im se ruga sto rade 300 sati mjesecno ili da ne ukazuje na najgori moguci oblik izivljavanja na uposlenicima
Seyfo

#11028 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Po meni je od poziva na otpor iz Holandije mnogo gore ismijavanje i omalovažavanje svega u BiH iz dijaspore ("sjoo koji ste debili, vaki ste naki ste,vidi mene, jesam car, divite mi se"), ili hvalisanje povratnika u BiH ("sjoo vidi debila što se iseljavaju jer su fukare, vidi mene, ja se vratio, ništa ne radim a skijam, plivam, fudbala igram čak, po čitave dane"). Dobar materijal za kakav rad iz psihologije.
neko_sa_strane

#11029 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by neko_sa_strane »

Sretno svima koji odlaze. Ja radim na tome da im se pridružim za koju godinu. Onima koji ostaju želim još više sreće jer će im trebati.
Blixen

#11030 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Blixen »

Seyfo wrote:Po meni je od poziva na otpor iz Holandije mnogo gore ismijavanje i omalovažavanje svega u BiH iz dijaspore
a gdje si to procitao, a da sam ja to napisao?
cassius

#11031 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cassius »

Blixen wrote:
cassius wrote:Buntovnik iz udobnog officea u Holandiji , poziva ljude u BiH na otpor. :lol: kakav fail od covjeka.
a jeli treba da im se ruga sto rade 300 sati mjesecno ili da ne ukazuje na najgori moguci oblik izivljavanja na uposlenicima
decko koji izruguje nas narod na svakom koraku i koji velica BiH iz udobne fotelje holandije, nema sta da komentarise.
Seyfo

#11032 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Općenito sam mislio,ne na *blixen uopšte. Nek se prepoznaju ako su u stanju.
mirsek

#11033 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

sumirprimus wrote:@giga, mislim da su nacelnicke oko 2500- 3000 plus minus, minuli rad i slicno..
U Sarajevu vise.
amidzazeher

#11034 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Blixen wrote:
Jok, bolji je ovaj sto pita ima li kakav sindikat dole!! Da se roknes jebote sta covjek lupa!
Blixen

#11035 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Blixen »

cassius wrote:
Blixen wrote:
decko koji izruguje nas narod na svakom koraku i koji velica BiH iz udobne fotelje holandije, nema sta da komentarise.
vjerovatno je to nacin na koji se zivot vani cini laksim, ako se pljuje po onom od cega si otisao/pobjegao
niti je sve tako crno u BiH, a nije vala ni sve bajno vani
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11036 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote:
sumirprimus wrote:@giga, mislim da su nacelnicke oko 2500- 3000 plus minus, minuli rad i slicno..
U Sarajevu vise.
još im opština iz buđeta plati sve troškove ... čak i žvake sa trafike
Blixen

#11037 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Blixen »

amidzazeher wrote:
Blixen wrote:
Jok, bolji je ovaj sto pita ima li kakav sindikat dole!! Da se roknes jebote sta covjek lupa!
ja sam cuo pitanja zasto ne tuze poslodavce za povredu ugovora :D u ugovoru moja stajati broj sati
ili pa to je bar lako ako ne plate posaljete agenciji za naplatu dugovanja (debt Collection)
512MB

#11038 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

amidzazeher wrote:
Blixen wrote:
Zasto je to lupanje?
amidzazeher

#11039 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Pa poznajes li imalo situaciju vecine radnika u BiH?
amidzazeher

#11040 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by amidzazeher »

Blixen wrote:
ja sam cuo pitanja zasto ne tuze poslodavce za povredu ugovora :D u ugovoru moja stajati broj sati
ili pa to je bar lako ako ne plate posaljete agenciji za naplatu dugovanja (debt Collection)
:lol:
Radio Sarajevo

#11041 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote: Zašto je to lupanje?
Hajde da se složimo jednom barem.

Naravno da je to lupanje, ako pustiš da se neko iživljava na tebi, iživljavaće se.
Last edited by Radio Sarajevo on 10/04/2019 14:43, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#11042 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Ako počneš raditi bez ugovora, niko ti nije kriv što radiš 18 sati dnevno.

Ako potpišeš ugovor, onda se pozoveš na ugovor. Ako ga gazda ne poštuje, odeš fino na bolovanje, i utužiš mu dug do kraja ugovora. Ako nisi sposoban podnijeti tužbu, onda vjerovatno ne znaš ni čitati.

Prošao sam sličnu situaciju u Bosni, i uspio sam iskamčiti od privatnika četiri plate koje mi je bio dužan. Trajalo je osam mjeseci, ali sam uspio. Do kraja ugovora sam našao novi posao. Sudovi su uglavnom naklonjeni zaposlenicima.
sumirprimus

#11043 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

mirsek wrote:
U Sarajevu vise.
Ma tu su oko 3000 plus minus. znam da su se zalili na onog nacelnika iz zvornika on je imo vise :lol: :-)
espn

#11044 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Hayat vijesti: u posljednjih 5 godina BiH je napustilo 170 hiljada osoba.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11045 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Radio Sarajevo wrote:Ako počneš raditi bez ugovora, niko ti nije kriv što radiš 18 sati dnevno.

Ako potpišeš ugovor, onda se pozoveš na ugovor. Ako ga gazda ne poštuje, odeš fino na bolovanje, i utužiš mu dug do kraja ugovora. Ako nisi sposoban podnijeti tužbu, onda vjerovatno ne znaš ni čitati.

Prošao sam sličnu situaciju u Bosni, i uspio sam iskamčiti od privatnika četiri plate koje mi je bio dužan. Trajalo je osam mjeseci, ali sam uspio. Do kraja ugovora sam našao novi posao. Sudovi su uglavnom naklonjeni zaposlenicima.
Za nekih prvih 5 godina razumijem rad kod takvih jer te ozbiljna firma nece... sta da radi jedan arhitekta, inzinjer, doktor kojeg niko nece da primi jer mu je samo teret bez iskustva... ko ima stelu uskoci direkt na neku poziciju negdje, ostali mogu da "ćute i puše"
Kad steknes par zvanja, dodatnih edukacija i sl prvom prilikom bjezis... ko ostane njega ne kontam, a znam i takve
Jaran mu vlasnik firme, duzan platu duze od godinu, njemu djeca kuci ovaj skija po alpama... wtf

Znam ih idu u hercegovinu svaki dan vozarenje - doktori, jer jbg ko ce te u sarajevu bez poziva
elcaliente

#11046 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Situacija radnika u BiH zavisi od branse do branse i bas svi imaju situaciju upravo onakvu kakvu zasluzuju.
Tako da je sve u najboljem redu.
Last edited by elcaliente on 10/04/2019 22:08, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11047 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

bakire, bakire, bakireee ...
Bluemore

#11048 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

elcaliente wrote:Situacija radnika u BiH zavisi od branse do branse i bas svi imaju situaciju upravo onakvu kakvu zasluzuju.
Tako da je sve u najboljem redu.
Ko se ne snadje sam je kriv :-)
cassius

#11049 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cassius »

japin_mutapi wrote:bakire, bakire, bakireee ...
jel to ovo :D

Hendrix

#11050 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

Radio Sarajevo wrote:Ako počneš raditi bez ugovora, niko ti nije kriv što radiš 18 sati dnevno.

Ma daj ba, pa imam i ja situaciju gdje je jaran pokusao tuziti pa na kraju najebo i dobio hiljade maraka sudskih troskova. Lazirali su da je izlazio neovlasteno s posla, bio neproduktivan...cak i pod uticajem alkohola. Oni doveli jednog od najeminentnijih advokata u Sarajevu a on lika iz komsiluka jer nije imao s cim platiti...nema frajer plate mjesecima. I naravno sta ce bit...on na kraju zaplatio.

Bas bi volio vidjeti kako prolaze tuzbe protiv giganata tipa Bekte ili Binga, pa ti ljudi drze vlast i inspekciju u svojim sakama, oni su dio drzave. Kakav ugovor ba, mislim da ti jednostavno nisi nikad osjetio pravu car rada u Bosni niti zelis priznati da nisi. Evo ja sam imao ugovor o radu i plata nijednom nije bila kao prema ugovoru...spomenes to direktoru on ti neofirno kaze da nemas neke alternative i da budes sretan sto radis u tako eminentnoj firmi. I vrlo dobro zna da mozd da radi sta hoce kad je dio drzavnog vrha vlasnik firme.
Post Reply