Haj sto lazes sam sebe, ali zasto nas?Co0l wrote:Prestanite lagati o 50 hiljada uhapsenih.Uhapseno je oko 7500 ljudi,od toga najveci broj,oko 6500,direktnih ucesnika puca,vojnika.TomANDJerry wrote:Covjece ubiju teroristu (cujes li ti sebe sta branisKatarinaKosaca wrote:Kada Francuzu ubiju teroristu bez hapsenja i sudjenja, kada pozovu rezerviste, obave stotine informativnih razgovora, uhapse bivsu suprugu to je sve u redu, kada to napravi Turska, onda to smeta. Nekima ocito smeta sto nije nova Sirija, i upravo gledam ne vidim nikakvu «farsu» od intervjua) i uhapse bivsu suprugu (sto je jedna osoba , a vjerovatno i protiv nje imaju dokaze a ne samo indicije) ... ovaj ludjak je uhapsio ili na druge nacine ostetio (otkaz i slicno) 50.000 hiljada ljudi , pa koliko ogranicen moras biti da kazes da unaprijed nije napravio spiskove i samo cekao da krene cistite sve one koji mu se ne svidjaju.
Hej obavjestajna sluzba koja nije u stanju predvidjeti je*eni drzavni udar u vlastitoj drzavi - za 2 dana postaje toliko dobra da je uhapsila 50.000 ljudi koji su u njemu ucestvovali (iako je bilo 2-3 hiljade vojnika) ... pa to je van pameti i raspravljati da li se radi o hapsenju politicki protivnika ili ne
Republika Turska
- Point.
#11026 Re: RE: Re: Republika Turska
-
zijancer
#11027 Re: Republika Turska
mozda su amerikanci pomogli da se zatrese drvo, cisto da se rijesi stvar sa eventualnim pukotinama / paralelizmima
-
TomANDJerry
#11028 Re: Republika Turska
Pa tu otprilike vidimo misljenje sultana i vas koji ga podrzavate ... dakle vama nije cilj kazniti one koji su izvrsili (pokusali) izvrsiti drzavni udar , vec sve one koji su podrzavali te iste PRIJE nego su oni uradili to sto su uradili (i vjerujem da od ovih 48.000 mozda je njih dvojica znalo da se sprema drzavni udar) i to je upravo ono sto govore svi koji se zalazu za vladavinu prava i demokratiju -- obracun sa politickim protivnicima a ne sa samim izvrsiocima tog cinakamen spoticanja wrote:ljudi koji koriste armijske resurse pa bombarduju nacionalni parlament,civilne zgrade nisu samo teroristi nego i nacionalni izdajnici...i da su ih streljali po kratkom postupku bilo bi okTomANDJerry wrote:Covjece ubiju teroristu (cujes li ti sebe sta branisKatarinaKosaca wrote:Kada Francuzu ubiju teroristu bez hapsenja i sudjenja, kada pozovu rezerviste, obave stotine informativnih razgovora, uhapse bivsu suprugu to je sve u redu, kada to napravi Turska, onda to smeta. Nekima ocito smeta sto nije nova Sirija, i upravo gledam ne vidim nikakvu «farsu» od intervjua) i uhapse bivsu suprugu (sto je jedna osoba , a vjerovatno i protiv nje imaju dokaze a ne samo indicije) ... ovaj ludjak je uhapsio ili na druge nacine ostetio (otkaz i slicno) 50.000 hiljada ljudi , pa koliko ogranicen moras biti da kazes da unaprijed nije napravio spiskove i samo cekao da krene cistite sve one koji mu se ne svidjaju.
Hej obavjestajna sluzba koja nije u stanju predvidjeti je*eni drzavni udar u vlastitoj drzavi - za 2 dana postaje toliko dobra da je uhapsila 50.000 ljudi koji su u njemu ucestvovali (iako je bilo 2-3 hiljade vojnika) ... pa to je van pameti i raspravljati da li se radi o hapsenju politicki protivnika ili ne
pensilvanijska dzukela je od 1960 u sve pore zivota upumpao puno vise od 50 hiljada ljudi ...a manje vise pripadnike sekte znaju o glavu svi...ne samo tajna sluzba
dakle samo metla do zadnjeg pakasa koji je mozak rentao hodzaefendiji..cemu rizikovati
P.S. a za ove sto govore da je uhapseno "samo" 7.500 ljudi (kao to je mali broj) --- ja sam rekao da je na*ebalo 50.000 dakle : uhapseni , otkaz sa posla , pod policijskom prismotrom itd , a vjerujem da ce broj ici i debelo preko toga na kraju .... tko god ti se ne svidja samo kazes da je ucestvovao u drzavnom udaru i radi sa njim sta hoces (jer tko ce provjeravati 50.000 ljudi i dokaze za svakog od njih)
P.S.S. i za kraj osim sto brko kaze (a ja mu ne vjerujem na rijec , jer recimo kaze i da zivi skromno a napravio sebi palacu za 4,5 miljardi eura - to je 4 godine da svi penzioneri iz FBIH imaju redovne penzije recimo) koji su dokazi protiv tog Gulena i Gulenovaca da su oni ucestvovali i organizovali sve to
- Co0l
#11029 Re: RE: Re: RE: Re: Republika Turska
Mani se supljiranja,ako imas druge podatke prezentuj ih.Point. wrote:Haj sto lazes sam sebe, ali zasto nas?Co0l wrote:Prestanite lagati o 50 hiljada uhapsenih.Uhapseno je oko 7500 ljudi,od toga najveci broj,oko 6500,direktnih ucesnika puca,vojnika.TomANDJerry wrote: Covjece ubiju teroristu (cujes li ti sebe sta branis) i uhapse bivsu suprugu (sto je jedna osoba , a vjerovatno i protiv nje imaju dokaze a ne samo indicije) ... ovaj ludjak je uhapsio ili na druge nacine ostetio (otkaz i slicno) 50.000 hiljada ljudi , pa koliko ogranicen moras biti da kazes da unaprijed nije napravio spiskove i samo cekao da krene cistite sve one koji mu se ne svidjaju.
-
omar little
#11030 Re: Republika Turska
bosnjo brine brigu o turskoj drzavi vise nego sto je o svojoj ikad u zadnjih dvadeset godina.
- GAU8
#11031 Re: Republika Turska
Turska je pocijepana na obrazovane i savremene na jednoj i zaostale i konzervativne na drugoj strani. Vjera cak ni ne predstavlja bitnu razliku jer i ovi savremeni se većinom izjašnjavaju kao vjernici.Point. wrote:Cesto sam se pitao zasto Turskoj ne daju u EU. Sada, posloje ove farse razumijem. Turci su ocigledno
nazadna nacija koja je dala jednom polupismenom cobanu da ih vodi i da od drzave pravi diktaturu i novu Sjevernu Koreju. Mislio sam da su pametniji narod ali avaj. Nikakvih dokaza protiv ovig lika iz Amerike nemaju, ali brko doceko da se obracuna sa njim a priglupi narod nasjeo. Cuj spaljuju knjige. Kakve kljusine.
- kamen spoticanja
#11032 Re: Republika Turska
Znas ti ko je Abdulkadir Aksu?
- General War
#11033 Re: Republika Turska
Munira like thiskamen spoticanja wrote:Sinko ti ne razumijes dvije rijeci o recenici koju si citiraoGeneral War wrote: Bogami tebi se smjesi dvije sedmice besplatnog odmora u Antaliji, sve si zaVere razotkrio...briljantno objasnio da je to sve isto gofno...pucaju nasi a pucaju i partizani
al ti kmechanje ide
-
daddy-kool
#11034 Re: Republika Turska
Ovaj Gullenov pokret (ili je sekta ili stranka u sjeni, ili kako ih već opisati) dosta podsjeća na Church of Scientology. Mislim, dosta ovih opisanih aktivnosti se kod nas dešava kroz političke stranke, te mi nije jasno zašto nisu izašli na otovrenu političku scenu? Da li i sami računaju da nemaju popularni mandat? Kako zamišljaju budućnost Turske?
Last edited by daddy-kool on 20/07/2016 22:07, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#11035 Re: Republika Turska
General point evo ti mala domaca zadaca...izgooglaj malo imena adnana menderesa i turguta ozalaGeneral War wrote:Munira like thiskamen spoticanja wrote:Sinko ti ne razumijes dvije rijeci o recenici koju si citiraoGeneral War wrote: Bogami tebi se smjesi dvije sedmice besplatnog odmora u Antaliji, sve si zaVere razotkrio...briljantno objasnio da je to sve isto gofno...pucaju nasi a pucaju i partizani
al ti kmechanje ide
pa onda malo kenana evrena i ismeta inonua
pa se onda vrati pa ces dobiti drugu zadacu...brate da ne gubim vrijeme s nekim totalnim analfabetom
-
Kaligula I
#11036 Re: Republika Turska
...gospodine, nisi me pažljivo čitao...naravno da država nema veze sa liberalizmom koji je ideologija tržišta, ali zato ima veze sa neoliberalizmom koji je ideologija privatizacije, a koju, kao što rekoh, karakterizira monopol, intervencija države, povećanje cijena, netransparentnost, moguća korupcijaBodkin wrote:U pravu si nije tema pa mozemo stati ovdje. Intervencija drzave nema nikakve veze sa liberalizmom. Cak je u suprotnosti. Korupcija nikakve veze sa ekonomskom teorijom nema i ni u jednom pravcu nije faktor.Kaligula I wrote:
...hajde da ti odgovorim, ali bez želje za dubljom diskusijom jer smo u ofu...dakle, ideologija privatizacije predstavlja; monopol, intervenciju države, povećanje cijena, netransparentnost, moguću korupciju, dakle sve suprotno od ideologije tržišta...
A po liberalnoj teoriji, cijene odredjuje trziste. Dakle uticaj na cijene je zanemarujuci
- burgundy
#11037 Re: Republika Turska
Nesto kontam,ovaj puc bi nama dobro doso pocistit ove na drzavnoj sisi ,odma 100 000 parazita pocistit.
-
omar little
#11038 Re: Republika Turska
burgundy wrote:Nesto kontam,ovaj puc bi nama dobro doso pocistit ove na drzavnoj sisi ,odma 100 000 parazita pocistit.
a i tebe uhapsiti. mislim, logika bez razloga pa sto da ne i tebe.
- sunceKOtepsija
#11039 Re: Republika Turska
evo erdogan rekao da su povezani s Gulenom, ovi sto su oborili avionAleksoMKD wrote:sunceKOtepsija wrote: -uhapsena dva pilota koja su ucestvovala u obaranju ruskog aviona
Ucestvo u pokusaju puca?
Ili zrtvovanje pijuna da izgladi jos vise stvar sa Purinom?
- burgundy
#11040 Re: Republika Turska
Nisam ja nista uradio,ja sam sa Baketom i nisam na drzavnoj sisi.Ti jesi evo otkrio si se sadomar little wrote:burgundy wrote:Nesto kontam,ovaj puc bi nama dobro doso pocistit ove na drzavnoj sisi ,odma 100 000 parazita pocistit.
- Point.
#11041 Re: Republika Turska
Joj ovaj Erdogan je zreo za zatvora i par preventivnih plesaka.
- sunceKOtepsija
#11042 Re: Republika Turska
evo nacelnik istanbula prica o ovom mezarju, kaze nece im se ucit fatiha vec ce se proklinjat tu, nece im se klanjat dzenaza, ne zelimo ih u svoim mezarjima
- burgundy
#11043 Re: Republika Turska
Sta ovo podigli avione F16 traze brodove po Grckoj.
-
omar little
#11044 Re: Republika Turska
burgundy wrote:Nisam ja nista uradio,ja sam sa Baketom i nisam na drzavnoj sisi.Ti jesi evo otkrio si se sadomar little wrote:burgundy wrote:Nesto kontam,ovaj puc bi nama dobro doso pocistit ove na drzavnoj sisi ,odma 100 000 parazita pocistit.
pa nije ni ucitelj u turskoj. lamse baketu, znace on
- sunceKOtepsija
#11045 Re: Republika Turska
evo ga obraca se naciji, prebacujte na cnn aljazeere sad cemo cut zakljucke erdogan
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11046 Re: Republika Turska
to da su popušili je meni sasvim jasno jer valja sad cca 50k visokokvalifikovanih radnih mjesta popuniti čobanima s brdaBanksy wrote:A - joooj ...JoseMujica wrote:
Neko može ovo gledati kao totalitarizaciju društva, ali vjerujte da nemre gore biti nego kad vojska vlada, ko što je do sada bilo.
Ovo ima čak perspektivu da bude iskorak ka daljoj demokratizaciji i pluralizaciji Turske...
![]()
Ovo ima perspektivu velikog belaja. Dobro je da su izašli čitavi iz ove okuke, ali ono što neminovno slijedi je havarija. Nema državnih udara u demokratskim društvima, ni teške represije i diktature koja na koncu nije izrodila nasilan odgovor i nesreću. Velika havarija, koja Tursku čeka već odavno, je samo odgođena.
Žali bože nesretnog naroda...
no i kad se uči hodati valja koji put trehnut.....a turska se ima dugo učit hodat da bi se moglo reći da je to moderna država
- Janjicar
#11047 Re: Republika Turska
https://www.youtube.com/watch?v=SxC8DttGWmU
Evo uzivo Erdogan
Odluka da se uvede vanredno stanje i to 3 mjeseca
Evo uzivo Erdogan
-
Kaligula I
#11048 Re: Republika Turska
...tako je, bradonje bih naoružao do zubi i gurnuo ih u rat do zadnje dlake, kako bi normalni ljudi živjeli sretniji, zdraviji i čišći život...jao_situacije wrote:
pa ovo je moje mišljenje srbi bi rekli jest bio je genocid izvinite nećemo više nikad, rezolucija bi bila usvojena u un-u bošnjaci bi rekli sandžaklijama smirite se u srbiji itd.
dodik bi pojeo najveće govno, ako mene pitaš.
razgovaralo bi se o nekom novom planu za bih bez amerikanaca tj. rusi bi pokrenuli turci bi podržali bošnjaci i srbi rekli tako je, a hrvati bi ostali kratkih rukava za treći
otprilike tako nešto, ali nekako me strah da se ne bi javilo još 50 bosnića i 50 ravnogoraca i došlo do nekih novih okršaja bradonja s obje strane, kratke tole i ravnogorci u nekom svom akcijskom trileru sa bombama i kalašima
zna se u čijem smo polju nadležnosti bez ikakve sumnje, ne bi im bilo drago da se baćuške i kardeši dogovore i naprave nešto svoje na balkanu
- burgundy
#11049 Re: Republika Turska
Podrzavam akciju 100% To su izdajice turskog naroda.Glasacke kutije su jedino rjesenje za svrgavanje bilo koje vlasti.Na kraju se sve svodi da li pod Erdoganovim vodstvom ljudi u Turskoj bolje zive.Odgovor je potvrdan.Staljin je zbog tri glasa protiv kada se donosila neka odluka u politbirou tada u Sovjetskom Savezu smaknuo sve,pocistio i one koji su bili za.A ovo u Turskoj je drzavni udar,znaci ili mi ili vi,pucusti su ispusili foru sad ce da snose posljedice.
-
omar little
#11050 Re: Republika Turska
zakasnih na pocetak obracanja, jesu uveli vanredno stanje? ili prica da su razmatrali?Janjicar wrote:https://www.youtube.com/watch?v=SxC8DttGWmU
Evo uzivo Erdogan