Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
najvise me zanima veličina u odnosu na druge miseve, Deathadder sam koristio jedno vrijeme i ne lezi mi, preveliko
Najbolji mis koji sam ikad koristio. G102 mu je model u Aziji, kod nas se zove G203. Sve je potpuno isto. Manji je dosta od Deathaddera, ali je ergonomski savrsen, barem meni. Duzine sake mi je 19cm i odlicno lezi u ruci. Cak i ako ti se znoje dlanovi, ne bi trebao imati problema sa drzanjem misa. Po meni je jedina mana sto su lijevi i desni klik veoma osjetljivi pa se nekad desi da slucajno stisnem desni klik, al opet to zavisi od osobe do osobe.
Meni kod Deathaddera smeta ova izbocina sa desne strane, ista stvar kao i kod MX518. Ako koristis fingertip grip, nece bit ugodno. G203 nema taj problem.
U nedostatku fan hedera ili konektora na maticnoj ploci, kako vi spajate ventilator, samo na molex pa neka furaju punom brzinim ili imate neke kontrolere, ne mislim na hubove koji su isto smece kao moleks, nego neki dobar kontroler ?
Meni je bitno da imam kontrolu nad svim pwm ventilatorima a ne samo da ih spojim na molex tj. napojnu pa da furaju punom brzinom svo vrijeme, sto utjece na zivotni vijek kao i potrosnju struje.
DonieBrasco wrote:U nedostatku fan hedera ili konektora na maticnoj ploci, kako vi spajate ventilator, samo na molex pa neka furaju punom brzinim ili imate neke kontrolere, ne mislim na hubove koji su isto smece kao moleks, nego neki dobar kontroler ?
Meni je bitno da imam kontrolu nad svim pwm ventilatorima a ne samo da ih spojim na molex tj. napojnu pa da furaju punom brzinom svo vrijeme, sto utjece na zivotni vijek kao i potrosnju struje.
Y splitter kod mene, imam 6 istih ventilatora, 3 splittera, sve radi kako treba. Ventovi na oko 50% rpm-a.
Koja ti je maticna ploca i koji ventllatori ? I da li je taj spliter 4 pinski na oba ulaza ?
Po prvilu jedan "Cha_fan" ili "Sys_fan" (zavisi od proizvođaca, svako ga druacije obiljezi) heder ili konektor je snage 1 amper = 12 volti, 120mm pwm ventilator trosi oko 0.3 sem ako nije neki high-performasn sa velikim rpm.
DonieBrasco wrote:Koja ti je maticna ploca i koji ventllatori ? I da li je taj spliter 4 pinski na oba ulaza ?
Po prvilu jedan "Cha_fan" ili "Sys_fan" (zavisi od proizvođaca, svako ga druacije obiljezi) heder ili konektor je snage 1 amper = 12 volti, 120mm pwm ventilator trosi oko 0.3 sem ako nije neki high-performasn sa velikim rpm.
MSI Z170A Krait, fanovi su be quiet! Silent Wings 3. Na oba je 4pinski, kako zadam rpm tako oba vrte, upravo zato sam uzimao iste ventilatore. Splittere sam uzimao na Aliexpressu. Smijes slobodno po 3 na jedan konektor, mada ja sam rasteretio po 2.
DonieBrasco wrote:Koja ti je maticna ploca i koji ventllatori ? I da li je taj spliter 4 pinski na oba ulaza ?
MSI Z170A Krait, fanovi su be quiet! Silent Wings 3. Na oba je 4pinski, kako zadam rpm tako oba vrte, upravo zato sam uzimao iste ventilatore. Splittere sam uzimao na Aliexpressu. Smijes slobodno po 3 na jedan konektor, mada ja sam rasteretio po 2.
Čak i ne moraju biti 4pinski da se mogu kontrolirati. Ne znam za druge, ali Asus ploče imaju softverski kontrolirane 3pin ventove. Na Z170A 2x CM sickleflow i cpu fan imam u kucistu. Kad komp idla postavljeno je na silent, radi samo procesorski , ovi su na 0 rpm , kad malo zaverglam komp i proc dosegne 40 C rade na 500 600 rpm. Tišina i milina uvijek; )
Čak i ne moraju biti 4pinski da se mogu kontrolirati. Ne znam za druge, ali Asus ploče imaju softverski kontrolirane 3pin ventove. Na Z170A 2x CM sickleflow i cpu fan imam u kucistu. Kad komp idla postavljeno je na silent, radi samo procesorski , ovi su na 0 rpm , kad malo zaverglam komp i proc dosegne 40 C rade na 500 600 rpm. Tišina i milina uvijek; )
Takodjer i ova MSI ima isto to, kod mene je nastimano uvijek ista brzina, nasao sam sweetspot, pa mi 1060 Strix ne prelazi 55 nikad, a 6700k clockan na 4.8 ne ide preko 65.
Kod ovog splitera vidite da jedan ima 3pina, drugi 4., sad me zanima hocu li imati kontrolu nad oba u bios-u ili onom asus-ovom softveru ? Ovi gore ventilatori od CM su u pitanju.
Ako imaš AiSuite i fan expert softver možeš kako god želiš podesiti krivulju ili iskoristiti neki od ponuđenih profila. Pokreni kalibraciju ventova da ih softver testira i napravi profile i podesi po želji .
Kod ovog splitera vidite da jedan ima 3pina, drugi 4., sad me zanima hocu li imati kontrolu nad oba u bios-u ili onom asus-ovom softveru ? Ovi gore ventilatori od CM su u pitanju.
pajogamer wrote:Upravo sam nabavio monitor Dell S2719DGF(HDMI2_HDMI2.0) [NoDB] i upario ga sa grafikom NVIDIA RTX2070 8GB. Pravo osvježenje za oči!
Odlican izbor isti monitor imam i ja.Preporucio bih ti da ga drzis na 144Hz,a ne 155Hz jer ponekad se ne upali monitor ima neki problem izmedju nvidia control panela i monitora dok na 144Hz radi perfektno bez greske.Monitor obavezno povezi sa DisplayPort kablom zbog Gsync kompitabilnosti.Monitor ima nevjerovatan prikaz boja s obzirom da je TN panel u pitanju i definitvo po svim forumima se svi slazu s tim.Neka je sa srecom i da ga u zdravlju koristis.
Ono što je meni važno je da bez napora čitam sve, a slika u igrama je fantastična. Normalno - podesio sam ga na 144Hz. Znam da su monitori takve vrste skupi, ali ovaj Dell je za te pare odličan izbor. /760KM/
pajogamer wrote:Ono što je meni važno je da bez napora čitam sve, a slika u igrama je fantastična. Normalno - podesio sam ga na 144Hz. Znam da su monitori takve vrste skupi, ali ovaj Dell je za te pare odličan izbor. /760KM/
Po dobroj si cijeni ugrabio mene je izasao 850km prije par mjeseci.Govorio sam ti da nastimas Gsync u nvidia control panelu da bi imao fluidnost i na nizem fps.Sve sto treba ako slucajno ne znas je da podesis kao na slikama,ali obavezno prije toga da spojis displayport kablom.I obavezno u control panelu pod 3D settings vsync podesiti na ON ili Fast,a u igrama uvijek OFF i maximum pre-rendered frames na 1.Naravno i na monitoru upaliti freesync.Poslije kad sve podesis resetuj pc.
Last edited by M416 on 02/08/2019 11:38, edited 1 time in total.
pajogamer wrote:Ono što je meni važno je da bez napora čitam sve, a slika u igrama je fantastična. Normalno - podesio sam ga na 144Hz. Znam da su monitori takve vrste skupi, ali ovaj Dell je za te pare odličan izbor. /760KM/