samo opustenosarajevoxxxx wrote:Sultan gomila snage na granici sa Sirijom. Oko 11 000 turskih vojnika se navodno nalazi na granici. Erdoganova incjativa zone zabrane leta kojom bi se zaštitilo oko 2 miliona sirijskih izbjeglica unutar Sirije ponovo aktuelna i snažnija nego ikada.
Irak
- walter kurtz
#11026 Re: ISIS zauzeo Mosul
-
sarajevoxxxx
#11027 Re: ISIS zauzeo Mosul
Bože moj i to je za ljude, nekad nešto dobiješ nekad izgubiš.U suštini šta ima ljepše boriti se protiv najvećeg zla današnjice protiv ovakve međunarodne zajednice, koja i stoji iza ovog silnog nasilja. Ne ubijaju djecu, ne ubijaju civile, nisu otišli u Evropu bombardovati evropske gradove, brane svoj dom, rat čist kao suza.Sa jedne strane okupator sa druge domicijelno stanovništvo. Ako ovo silno nasilje i zaborave Iračani i Sirijci njihova djeca sigurno neće.rajv0sa wrote:Tako je dobro je što su neki i u SAA. Kad oslobode mosul neće im trebat nikakva dokazivanja
-
sarajevoxxxx
#11028 Re: ISIS zauzeo Mosul
Video snimak spaljivanja Sirijca U Halebu od strane pripadnika iračkih milicija "Hezbollah en-Nedžba".
https://m.youtube.com/watch?v=KG5MXXClaJs
Last edited by sarajevoxxxx on 12/11/2015 13:43, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#11029 Re: ISIS zauzeo Mosul
waltere kontaš li ti ovo išta u njegovoj izjavi ko protiv koga ratuje
- walter kurtz
#11030 Re: ISIS zauzeo Mosul
kako ne kontas mezimce MZ(za neupucene asad), saudijski hezbollah, rusi, ameri, iranski isil protiv al qaidejao_situacije wrote:waltere kontaš li ti ovo išta u njegovoj izjavi ko protiv koga ratuje
- jao_situacije
#11031 Re: ISIS zauzeo Mosul
očito da mi prvo treba khata da ja to sve pohvatamwalter kurtz wrote:kako ne kontas mezimce MZ(za neupucene asad), saudijski hezbollah, rusi, ameri, iranski isil protiv al qaidejao_situacije wrote:waltere kontaš li ti ovo išta u njegovoj izjavi ko protiv koga ratuje
- walter kurtz
#11032 Re: ISIS zauzeo Mosul
joj da je khata nabaviti kunem se da bi zube ostavio na njemujao_situacije wrote:očito da mi prvo treba khata da ja to sve pohvatamwalter kurtz wrote:kako ne kontas mezimce MZ(za neupucene asad), saudijski hezbollah, rusi, ameri, iranski isil protiv al qaidejao_situacije wrote:waltere kontaš li ti ovo išta u njegovoj izjavi ko protiv koga ratuje
- jao_situacije
#11033 Re: ISIS zauzeo Mosul
walter kurtz wrote: joj da je khata nabaviti kunem se da bi zube ostavio na njemu
- walter kurtz
#11034 Re: ISIS zauzeo Mosul
jesi vidio houthe pesmerge im ne mogu nistajao_situacije wrote:walter kurtz wrote: joj da je khata nabaviti kunem se da bi zube ostavio na njemu![]()
- jao_situacije
#11035 Re: ISIS zauzeo Mosul
nisam ulazio na jemenwalter kurtz wrote:jesi vidio houthe pesmerge im ne mogu nistajao_situacije wrote:walter kurtz wrote: joj da je khata nabaviti kunem se da bi zube ostavio na njemu![]()
- walter kurtz
#11036 Re: ISIS zauzeo Mosul
udji brate ubise houthijao_situacije wrote:
nisam ulazio na jemen
-
sarajevoxxxx
#11037 Re: ISIS zauzeo Mosul
walter kurtz wrote:kako ne kontas mezimce MZ(za neupucene asad), saudijski hezbollah, rusi, ameri, iranski isil protiv al qaidejao_situacije wrote:waltere kontaš li ti ovo išta u njegovoj izjavi ko protiv koga ratuje
Naravno da je mezimće.Amerika mu poslala Rusiju da ga brani Prije toga mu naoružala Hezbollah i poslala da ga pokuša odbraniti. Naoružava libanonsku armiju koja u potpunosti podržava Asada. Evo Jordan otkriva karte i naravno od početka mu je bio bliži režim u Damasku. Milijardama saudijskih petro dolara svrgnut Mursi jer je gluho bilo osudio nasilje i Asadove masakre u Siriji.Rusija dođe kao mali potrčko koji završava poslove za velike igrače. Daj da pokušamo sa Rusijom pa šta Bog da. hehe
Last edited by sarajevoxxxx on 12/11/2015 04:02, edited 1 time in total.
- walter kurtz
#11038 Re: ISIS zauzeo Mosul
covjek sve lijepo objasnio 
- jao_situacije
#11039 Re: ISIS zauzeo Mosul
sad sam sve pohvatao 
- walter kurtz
#11040 Re: ISIS zauzeo Mosul
nije tesko iskljucis mozak i sve se samo poslozijao_situacije wrote:sad sam sve pohvatao
-
sarajevoxxxx
#11041 Re: ISIS zauzeo Mosul
Stvari poznate nema se šta objašnjavati.Svi vidimo kome se konstantno pomaze iako čini najviše nasilja. Umjesto osude nasilja i zaustavljanja rata salju Rusiju eto kao problem Asada ne to sto cini nasilje vec sto je bio zapostavljen i vojno inferioran.walter kurtz wrote:covjek sve lijepo objasnio
Naravno svi znamo da je i prije Rusije Asad bio daleko snažnija strana u sukobu i da je ovo uključivanje Rusije samo nastavak politike međunarodne zajednice koja se ogleda od početka rata u goloj sili. Ubit ćemo vas masakrirati na svakom koraku poniziti samo tako, ali na kraju će biti po našem. Oholost pršti na sve strane ali eto ne ide im baš kao što su zamislili. Izgubili Morek zaustavljeno napredovanje u Halebu i vjerovatno možemo očekivati snažnu kontra ofanzivu opozicije ovih dana.
A onda opet neki "maestralni" potez najvećeg zla tj međunarodne zajednice, i uvođenje još nekog novog "strašnog" igrača
- walter kurtz
#11042 Re: ISIS zauzeo Mosul
saxxx da ti slucajno nemas khata?sarajevoxxxx wrote:Stvari poznate nema se šta objašnjavati.Svi vidimo kome se konstantno pomaze iako čini najviše nasilja. Umjesto osude nasilja i zaustavljanja rata salju Rusiju eto kao problem Asada ne to sto cini nasilje vec sto je bio zapostavljen i vojno inferioran.walter kurtz wrote:covjek sve lijepo objasnio
Naravno svi znamo da je i prije Rusije Asad bio daleko snažnija strana u sukobu i da je ovo uključivanje Rusije samo nastavak politike međunarodne zajednice koja se ogleda od početka rata u goloj sili. Ubit ćemo vas masakrirati na svakom koraku poniziti samo tako, ali na kraju će biti po našem. Oholost pršti na sve strane ali eto ne ide im baš kao što su zamislili. Izgubili Morek zaustavljeno napredovanje u Halebu i vjerovatno možemo očekivati snažnu kontra ofanzivu opozicije ovih dana.
A onda opet neki "maestralni" potez najvećeg zla tj međunarodne zajednice, i uvođenje još nekog novog "strašnog" igrača, ali Bože moj, što se mora nije ni teško.
-
sarajevoxxxx
#11043 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hehe nemam.walter kurtz wrote: saxxx da ti slucajno nemas khata?
Jemenci su strašan narod ali eto i jako siromašan. Prijatelj mi je pričao koji je bio u Jemenu, kaže sjediš u restoranu i samo ti priđe Jemenac za sto i kaže "jala nušarik" tj "hajde, zajedno jedemo".
Zanimljiv narod strašno je to da se nalaze u moru tih bogatih zemalja a da su tako siromašni.
- walter kurtz
#11044 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pitaj prijatelja da nam posalje sadnicusarajevoxxxx wrote:Hehe nemam.walter kurtz wrote: saxxx da ti slucajno nemas khata?
Jemenci su strašan narod ali eto i jako siromašan. Prijatelj mi je pričao koji je bio u Jemenu, kaže sjediš u restoranu i samo ti priđe Jemenac za sto i kaže "jala nušarik" tj "hajde, zajedno jedemo".
Zanimljiv narod strašno je to da se nalaze u moru tih bogatih zemalja a da su tako siromašni.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11045 Re: ISIS zauzeo Mosul
ima smisla ovo što govori sa-x pogotovo o mursiju
sirija irak i jemen su ispušni ventili ostalim arapskim i bl. istočnim diktatorima i režimima i strašan podsjetnik njihovim građanima šta će im se desiti ukoliko se usude zatražiti malo slobode
svakako je smislenije od teza o svim vojskama svijeta, o rusima spasiteljima, savezu pravednih, crnom i bijelom kralju ...
sirija irak i jemen su ispušni ventili ostalim arapskim i bl. istočnim diktatorima i režimima i strašan podsjetnik njihovim građanima šta će im se desiti ukoliko se usude zatražiti malo slobode
svakako je smislenije od teza o svim vojskama svijeta, o rusima spasiteljima, savezu pravednih, crnom i bijelom kralju ...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11046 Re: ISIS zauzeo Mosul
tekfirdžije su isilChallenger__ wrote:Ne mogu se stvari tako generalizovati. Ako je borba u Siriji borba protiv islama, neka hvala, ja sam out. A ako je borba protiv tekfirdžija i nasilnika, e to je druga priča.
Malo širine, a ne uskogrudosti.
____
Laku noć.
- walter kurtz
#11047 Re: ISIS zauzeo Mosul
japine ima li u tebe khatajapin_mutapi wrote:ima smisla ovo što govori sa-x pogotovo o mursiju
- salik79
#11048 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Bože moj i to je za ljude, nekad nešto dobiješ nekad izgubiš.U suštini šta ima ljepše boriti se protiv najvećeg zla današnjice protiv ovakve međunarodne zajednice, koja i stoji iza ovog silnog nasilja. Ne ubijaju djecu, ne ubijaju civile, nisu otišli u Evropu bombardovati evropske gradove, brane svoj dom, rat čist kao suza.Sa jedne strane okupator sa druge domicijelno stanovništvo. Ako ovo silno nasilje i zaborave Iračani i Sirijci njihova djeca sigurno neće.rajv0sa wrote:Tako je dobro je što su neki i u SAA. Kad oslobode mosul neće im trebat nikakva dokazivanja
Kakvo stanovnistvo?
- salik79
#11049 Re: ISIS zauzeo Mosul
sarajevoxxxx wrote:Video snimak paljivanja Sirijca U Halebu od strane pripadnika iračkih milicija "Hezbollah en-Nedžba".
Haj' ti nama reci, OKLENA si ti?! I koja je tvoja smjena?