SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

last mohicans

#110126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

mk ultra wrote: 12/08/2026 22:41 Žalosno je kolike ovlasti imaju opcine...
Pa i nemaju uvijek. SG zatvorio carev most, danas s federalnog nivoa poništili i otvorili. Ako hekne boli Irfu nije ga on otvorio.
akcija007

#110127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by akcija007 »

Jedino bezbjedno pjeske do aerodroma je kroz aerodromako naselje i Andreja Andrejevica na pjesacki s gornje strane aerodromske zgrade.
Tu je ocrtan pjesacki ali je izblijedila zebra. Imaju znak za pjesacki s obje strane i usporivaci ali to niko ne postoje. Prosjecno preko 60 km / h se prolazi tuda i zavisi od dobre volje vozaca iz oba smjera hoce li ti stati.
Parking u naselju preko puta je non stop pun .
muha_sa

#110128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

kera1231 wrote: 12/08/2026 19:15 Iz Binježeva sam, danas se čitav dan pričalo o ovom slučaj, sve što kažem je tačno, a to će se i ubrzo saznati.

Viktor je lokalni "šerif" koji je uzurpirao čitavo naselje, ljudi od njega doslovno nisu smjeli voziti. Dešavalo se da čak i kao civil izađe i reguliše saobraćaj (dešavalo se kod Binga). Sin mu je još gori, vozi još luđe. Ipak, kako mu je tata završio u zatvoru, neće biti problema više sa guzonjom. Izrazito neugodan čovjek, a kao dokaz možete pogledati njegov javni facebook nalog.

U tom trenutku su iz pravca Penny-a išle četiri osobe (bračni par koji se skoro doselio iz Švedske, ta žena je nažalost podlegla), sestra i njen sin (nije maloljetan), ko god je prolazio tim putem zna da pojedinci često zagasaju, ali jasno skloniš se u stranu. U jednom momentu je prije svega automobil naišao tim pute (ljudi su se pomjerili u stranu), jasno auto je bio na sredini puta, ljudi sa desne strane. Motorista je naletio ogromnom brzinom, te nije mogao zakočiti, mogao je direktno udariti u automobil ili pokositi ljude, šerif je izabrao drugu opciju.

Komšije su se zadesile odmah iza njega, bit će svjedoci. On je prošao bez ikakve ozljede, u čitavoj toj panici je odmah izjavio - "imaju kamere, ja nisam vozio brzo. Čist sam."

Strašno da opravdavate ovog ubicu. Djeca stradale će sutra doći u Sarajevo.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/49 ... icima.html

POVRATNICI IZ ŠVICARSKE STRADALI U BIH: Poznat identitet povrijeđenih i žene koja je poginula u nesreći koju je izazvao policajac u Hadžićima
rocco_siffredi

#110129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

Za ubistvo treba da se odgovara. I za troje povrijedjenih. Taman Pejgamber bio. Nadam se da ce Viktor dobiti 7-8 godina. Bilo bi pošteno.
5 za smrtni slucaj i po godina za svakog povrijedjenog.
Ovi Jarani s foruma nek mu nose bosanski lokum i 20 deka kafe u zatvor
Casual's

#110130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Casual's »

Motorista, a još drot - više nego dovoljno da se čovjek osudi. To što su ljudi na mjestu gdje nije obilježen prelaz, po mraku, na magistrali gdje nema rasvjete, ali baš mrkli mrak - to ništa.
tokio25

#110131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

Casual's wrote: 12/08/2026 23:38 Motorista, a još drot - više nego dovoljno da se čovjek osudi. To što su ljudi na mjestu gdje nije obilježen prelaz, po mraku, na magistrali gdje nema rasvjete, ali baš mrkli mrak - to ništa.
nije magistrala
caros

#110132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caros »

Oni koji bi inače jedva dočekali da pljuju po takozvanim došljama koje divljaju njihovim lijepim gradom danas brane drota koji je ubio ženu motorom i povrijedio još nekoliko ljudi. Licemjerluk forumaša nikada ne razočara. Poziva se i na razum i da se svima može desiti. Vidjet ćemo kod iduće nesreće šta isti pišu.
rocco_siffredi

#110133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

caros wrote: 12/08/2026 23:47 Oni koji bi inače jedva dočekali da pljuju po takozvanim došljama koje divljaju njihovim lijepim gradom danas brane drota koji je ubio ženu motorom i povrijedio još nekoliko ljudi. Licemjerluk forumaša nikada ne razočara. Poziva se i na razum i da se svima može desiti. Vidjet ćemo kod iduće nesreće šta isti pišu.
:thumbup:
Po njamke im se u stau.
U zatvor sa ubicom
tokio25

#110134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tokio25 »

da je dalaj lama treba samo dati primjer ostalima da su svi isti
ako je sa smrtnim slucajem hapsenje zatvor i idemo dalje
kao sto sam vec pomenuo ovo ce se sigurno zataskati na ovaj ili onaj nacin i nakon 5 dana nece niko ni pricati o tome osim ako djeca ne dignu medijski to pa bude s vremena na vrijeme aktuelno
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#110135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 12/08/2026 22:32
bitanga_sa_otesa wrote: 12/08/2026 18:55 vidim jedva ste docekali da perete viktora na ruke,vjerovatno sto je policajac ,desilo mu se sta se desilo,mozda on nije kriv ,a mozda i jeste ...siguran sam da nije izabrao ,a ni izazivao da mu se to desi...
ne zaboravite da se i vama svasta moze desiti cim izadjete na ulicu i da ce vas sigurno prati po komentarima i nazivati svakakvim imenima raznorazni krezubi govnari :thumbup:
covjeka poznajem licno ,mojih je godina ,ozbiljan,pristojan,skolovan i visokorangiran, ja ga ne znam kao loseg...

I ja znam viktora. Nisam se ukljucivao u rasprave cekajuci da bude vise informacija.

Ljudi nisu svjesni, ali ustvari bi voljeli da su ostali policajci kao on. Za razliku od mnogih poznaje ono cim se bavi i nije mu niko poklonio one 4 zvijezde, nit je politikom dosao do njih. Mnogi bi mu u policiji voljeli vidjeti ledja, bar prije nekad.

Droge, nema sanse, alkohol, tesko. Nije lik zeljan jurcanja i divljanja. Vjerovatno skup nesretnih okolnosti ili necije nepaznje i desi se ovo.

Al eto, o tom potom.
Saobraćajna nesreca je uvijek skup nesretnih okolnosti. Nadam se da ce se zakon primjenjivati kao treba, jer pala je mrtva glava, ali cisto sumnjam. Kad je guzica u pitanju, sve društvene i moralne norme padaju u vodu. Ide veza, vezica, podmetanje dokaza, trazenje usluge od vjestaka i sl. Volio bih da se varam.
TouchMyTip

#110136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by TouchMyTip »

Drotovi misle uvijek da se njima ne može desiti, da imaju pravo i tako dalje. Valjda profesionalna deformacija.

Čovjek treba da odgovara kao i svi drugi. Nesreća nesreća.

Ali bi za Policajce i Tužioce trebalo da važi isto kao i za sudije, član. 357, da se dodatno kazne.

Policija ima beneficiran staž, sada i jako dobre plate za naše uslove, nit to čime opravdavaju nit imaju ikakvu odgovornost, zaštićeni ko medvjedi, moraju nekoga bukvalno ubiti da bi ih se kaznilo.
maxell_sarajevo

#110137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by maxell_sarajevo »

Naći će oni njemu desetak olakšavajućih okolnosti, nikad osuđivan, ostao na licu mjesta, nema alkohola u krvi, pomogao povrijeđenim, pješaci krivi jer su možda trebali u koloni nositi reflektirajući prsluk, vozio ispod ograničenja…
Ide godina dana, a onda će je otkupiti da ne leži na Igmanu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#110138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 13/08/2026 00:02
Chmoljo wrote: 12/08/2026 22:32
bitanga_sa_otesa wrote: 12/08/2026 18:55 vidim jedva ste docekali da perete viktora na ruke,vjerovatno sto je policajac ,desilo mu se sta se desilo,mozda on nije kriv ,a mozda i jeste ...siguran sam da nije izabrao ,a ni izazivao da mu se to desi...
ne zaboravite da se i vama svasta moze desiti cim izadjete na ulicu i da ce vas sigurno prati po komentarima i nazivati svakakvim imenima raznorazni krezubi govnari :thumbup:
covjeka poznajem licno ,mojih je godina ,ozbiljan,pristojan,skolovan i visokorangiran, ja ga ne znam kao loseg...

I ja znam viktora. Nisam se ukljucivao u rasprave cekajuci da bude vise informacija.

Ljudi nisu svjesni, ali ustvari bi voljeli da su ostali policajci kao on. Za razliku od mnogih poznaje ono cim se bavi i nije mu niko poklonio one 4 zvijezde, nit je politikom dosao do njih. Mnogi bi mu u policiji voljeli vidjeti ledja, bar prije nekad.

Droge, nema sanse, alkohol, tesko. Nije lik zeljan jurcanja i divljanja. Vjerovatno skup nesretnih okolnosti ili necije nepaznje i desi se ovo.

Al eto, o tom potom.
Saobraćajna nesreca je uvijek skup nesretnih okolnosti. Nadam se da ce se zakon primjenjivati kao treba, jer pala je mrtva glava, ali cisto sumnjam. Kad je guzica u pitanju, sve društvene i moralne norme padaju u vodu. Ide veza, vezica, podmetanje dokaza, trazenje usluge od vjestaka i sl. Volio bih da se varam.
To o cemu ti govoris je krivicno djelo. Znam da volimo misliti da je ovo sve brazilska favela, ali ipak treba stisnuti pa lodmetsti dokaze, vjestacima vjestsciti nesto sto je ofirno drugacije i sl.

Kazem, lik nije politicki podmazan, bar nije bio, i to dokle je dogurao, dogurao je svojom zaslugom.

Ove mahalske o lokalnom serifu uzeti sa zrnom soli. Znam da ja krenem prijavljivati kako se komsiluk larkira i ja bih bio serif, jer im remetim njihove naopake norme.

Svakako, ko je kriv, neka i odgovara. Ne znam moze li se meni nesto slicno desiti, isto bih rekao jbg.
Chmoljo

#110139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

maxell_sarajevo wrote: 13/08/2026 00:06 Naći će oni njemu desetak olakšavajućih okolnosti, nikad osuđivan, ostao na licu mjesta, nema alkohola u krvi, pomogao povrijeđenim, pješaci krivi jer su možda trebali u koloni nositi reflektirajući prsluk, vozio ispod ograničenja…
Ide godina dana, a onda će je otkupiti da ne leži na Igmanu.
Pa sta ce mu "nalaziti" ako to sve jeste tako?
Chmoljo

#110140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

rocco_siffredi wrote: 12/08/2026 23:55
caros wrote: 12/08/2026 23:47 Oni koji bi inače jedva dočekali da pljuju po takozvanim došljama koje divljaju njihovim lijepim gradom danas brane drota koji je ubio ženu motorom i povrijedio još nekoliko ljudi. Licemjerluk forumaša nikada ne razočara. Poziva se i na razum i da se svima može desiti. Vidjet ćemo kod iduće nesreće šta isti pišu.
Po njamke im se u stau.
U zatvor sa ubicom
I ja vama. I nogom zaguram.
drug_profi

#110141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Što vi svi trčite da osudite drota, a ne znate uopšte okolnosti nesreće?
Hajmo sačekati pa pljuvati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#110142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Koji peh vratit se iz svice

Drot 1977 bolje izgledaju kolege 1960
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#110143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

drug_profi wrote: 13/08/2026 00:12 Što vi svi trčite da osudite drota, a ne znate uopšte okolnosti nesreće?
Mrtva glava majstore. I 3 povrijedjenih.
Nisu ljudi hodali po magistrali ili autoputu, nego po ulici u naselju
dječak sa šibicama

#110144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Nakon sto je "neko" ubio jedno i osakatio drugo dijete i cijele plejade ljudi koji su se nakon toga uplasili da neko slucajno ne odgovara za to (i nije, jer je ovo kurac od drzave) ne cudi me da se od strane mnogih brani novi ubica jer "fin je on".
drug_profi

#110145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

sime_cipol wrote: 13/08/2026 00:16
drug_profi wrote: 13/08/2026 00:12 Što vi svi trčite da osudite drota, a ne znate uopšte okolnosti nesreće?
Mrtva glava majstore. I 3 povrijedjenih.
Nisu ljudi hodali po magistrali ili autoputu, nego po ulici u naselju
Ok, sve su to činjenice.
Drot jeste kriv jer je upravljao vozilom koje je počinilo te povrede, ali pitanje koliko je njegova krivica i jel samo on kriv.

Svi vi znate da je sjedanje za svaki volan, a naročito na motor, jedna noga u grobu, druga u zatvoru. Niko od nas nije savršen i ne treba trčati da se baci prvi kamen kad ne znate sve detalje.
rocco_siffredi

#110146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

Benjamin Spahović udario dijete. Priznao krivicu. Otišao ležati 2 godine. Da vidimo gospodina u plavom.
last mohicans

#110147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

TouchMyTip wrote: 13/08/2026 00:03 Drotovi misle uvijek da se njima ne može desiti, da imaju pravo i tako dalje. Valjda profesionalna deformacija.

Čovjek treba da odgovara kao i svi drugi. Nesreća nesreća.

Ali bi za Policajce i Tužioce trebalo da važi isto kao i za sudije, član. 357, da se dodatno kazne.

Policija ima beneficiran staž, sada i jako dobre plate za naše uslove, nit to čime opravdavaju nit imaju ikakvu odgovornost, zaštićeni ko medvjedi, moraju nekoga bukvalno ubiti da bi ih se kaznilo.
Ne bih se slozio da su isti aršini. Evo recimo sudijinica Fazlagić, sepuri se po IG, nikada ni na ročište nije dosla, jos uslove postavljala. Hrvatska je nije izručila. Delimustafić ce umrijeti, nece suđenje dočekati, samo treba znati manipulisati sistemom. Pa tetka Kajmakovićka, Burzićka, doduse nisu policija, ali predstavljaju prvi esalon koji bi trebao da trpa u zatvor. Opali Numa djevojku na pjesačkom gdje se nikad nije utvrdilo ko je kriv, a pjesak udaren, ma brat Numa, dobro ba cura, nije joj nista itd.
rocco_siffredi

#110148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

Faćo opsuje na TikToku, bum 3 godine zatvora.
Da vidimo koliko se dobije za ubistvo i 3 ozlijeđena. Ili će sve proći kao tramvajska nesreća
Chmoljo

#110149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote: 13/08/2026 00:20 Nakon sto je "neko" ubio jedno i osakatio drugo dijete i cijele plejade ljudi koji su se nakon toga uplasili da neko slucajno ne odgovara za to (i nije, jer je ovo kurac od drzave) ne cudi me da se od strane mnogih brani novi ubica jer "fin je on".
Popusi i ti kurac blajburska narikaco.

Sad kad se ustanovilo da je grasovac bio lak na gasu, sad je drzava zakurac. Dotad si mudro sutio na sve tramvajske nesrece koje su se dogadjale nakon toga i pravio se lud, jer nema prostora da se dr"avama u zapadnoj evropi kaze da su kurac od drzave, pa je bolje sacekati narednu stranicu i nastaviti isto guslati.

Cinjenice od koje se ne moze pobjeci da je covjek ubio nekoga. Lik koji nije divljak i koji se ne izivljava sa motorom.

Medjutim, u prvom planu je uvijek linc, a prica ce se formirati da ostane u skladu sa kuknjavom. Kako je ovdje sve zakurac. Makar lik dobio 20 godina, naci ce se neki djecak, frustriran manjkom sahovnica, da sere kako je opet sve sranje.
rocco_siffredi

#110150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rocco_siffredi »

Hoće li dobiti mjesec istražnog zatvora, zbog uticaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti?
Teška odluka na sudiji, a i tužitelju.
Post Reply