Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#11001 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mali_milojica »

Praetorious wrote:
Iso1921 wrote:Nesto u zadnje vrijeme kada mi nestane internet nema ga satima (Vojnicko polje), prije kad je pucala veza pukne na 2 - 3 do 5 minuta, a sada satima ga nema i to svakih par dana.. Da nema ko slicno iskustvo ili razlog? Sve necu da zovem ali moracu izgleda zaliti se.. Evo trenutno ga nema vec nekih sat vremena..
Zovi ih. I ja sam na VP, na Trgu i internet mi radi danas bez prekida. Stabilno je bilo i proteklih dana, nakon onih nekoliko dana sa problemima sve je opet k'o beton. Ponekad štucne na par sekundi, ali rijetko, danas ni jednom. Znači - fontele u ruke i zovi da vide koji je hepek o'šo u Krasnu.
Kod mene je internet dobar. Bilo je prije nekoliko dana prekid od 19-24,zvao sam,imali su neki gadan kvar u nasem dijelu. Poslije toga opet beton. Opcenito se ne mogu pozaliti.
Last edited by mali_milojica on 28/01/2016 13:20, edited 1 time in total.
al-em

#11002 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Normalno, pravi operater. Dosta mi je b92 info i lov i pecanje. Niste normalnog kanala ubacili dvije godine, a ukinuli ste najbolje.
afannedim

#11003 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

al-em wrote:Normalno, pravi operater. Dosta mi je b92 info i lov i pecanje. Niste normalnog kanala ubacili dvije godine, a ukinuli ste najbolje.
Kome se to ti obračaš, ko to MI.
studiorum_tuzlaensis

#11004 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by studiorum_tuzlaensis »

Mene na Hrasnom ponekad izbacuje, prekida i tako, izgleda da je problem malo 'viši', tj. na agregacijskom nivou, jer se problemi dešavaju u svim dijelovima grada.

Naravno izuzetak je Č. Vila, jbg tamo nikad niko nije imao problema izgleda. :lol: :lol:

Ozbiljno razmišljam o prelasku na nekog konkurenta, kad bi se telekom trzno malo i digo ovu brzinu makar an 10 Mbit/s, LoL bi bio bivši operater, prvo jer je skuplji, a ostalo jer je karina žešća postao nakon što je preuzet u većinsko m:tel ovo vlasništvo.
afannedim

#11005 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

studiorum_tuzlaensis wrote:Mene na Hrasnom ponekad izbacuje, prekida i tako, izgleda da je problem malo 'viši', tj. na agregacijskom nivou, jer se problemi dešavaju u svim dijelovima grada.

Naravno izuzetak je Č. Vila, jbg tamo nikad niko nije imao problema izgleda. :lol: :lol:

Ozbiljno razmišljam o prelasku na nekog konkurenta, kad bi se telekom trzno malo i digo ovu brzinu makar an 10 Mbit/s, LoL bi bio bivši operater, prvo jer je skuplji, a ostalo jer je karina žešća postao nakon što je preuzet u većinsko m:tel ovo vlasništvo.
Ti iz TK znaš da li ima ili ne problema u Sarajevu, a posebno na Č. Vili :lol: :lol: :lol: :lol:
studiorum_tuzlaensis

#11006 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Mene na Hrasnom ponekad izbacuje, prekida i tako, izgleda da je problem malo 'viši', tj. na agregacijskom nivou, jer se problemi dešavaju u svim dijelovima grada.

Ti iz TK znaš da li ima ili ne problema u Sarajevu, a posebno na Č. Vili :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja iz TK? Smiri se malo, dječače LoL-ovski... živim bliže gradu nego tvoja nabrijana guzica.
afannedim

#11007 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

studiorum_tuzlaensis wrote:
afannedim wrote:

Ja iz TK? Smiri se malo, dječače LoL-ovski... živim bliže gradu nego tvoja nabrijana guzica.

Pa, evo, u mom mjestu u TK jedna firma koja je pocela sa dva radnika nekad 2007. danas je kroz jednu opcinu p..., jesu li ovo tvoje riječi
studiorum_tuzlaensis

#11008 Re: Logosoft ALL ABOUT

Nisu, to su riječi momka iz Gradačca kojeg sam citirao, ali vjerovatno sam pogriješio, jer je bio citat 3-4 reda, pa sam morao brisati. :)

A znam i koja je firma, i šta rade.
afannedim

#11009 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

studiorum_tuzlaensis wrote:Nisu, to su riječi momka iz Gradačca kojeg sam citirao, ali vjerovatno sam pogriješio, jer je bio citat 3-4 reda, pa sam morao brisati. :)

Ma ja ba.
Dzontra_Volta

#11010 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Pa piše mu lokacija: Hrid, Sarajevo.

Ovo isto onaj krakatoa na BH Telecom temi.
al-em

#11011 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by al-em »

Dzontra_Volta wrote:Pa piše mu lokacija: Hrid, Sarajevo.

:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#11012 Re: Logosoft ALL ABOUT

afannedim wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Nisu, to su riječi momka iz Gradačca kojeg sam citirao, ali vjerovatno sam pogriješio, jer je bio citat 3-4 reda, pa sam morao brisati. :)

Ma ja ba.
Postaješ naporan...

Image
afannedim

#11013 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Dzontra_Volta wrote:Pa piše mu lokacija: Hrid, Sarajevo.

Lokacija hrid a u hrasnom mu problemi, de ba popustite mene više.
studiorum_tuzlaensis

#11014 Re: Logosoft ALL ABOUT

Upravo sam dokazo da sam upravu i da nisam iz TK, sad odjednom problem je Hrid ili Hrasno. Affan nedime, znam da ti je ime lažnjak pa šta? A iznenadio bi se da znam i ko si... :wink:

I popusti me matereti više, nemam razlog da lažem... LOL je sranje i pisaću svaki dan po jedan post da je tako dok se ne poprave.

Nadam se da će na Čvili u Džemala Bijedića i Fetaha Bećirbegovića sve bit OK ;-)
afannedim

#11015 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

studiorum_tuzlaensis wrote:Upravo sam dokazo da sam upravu i da nisam iz TK, sad odjednom problem je Hrid ili Hrasno. Affan nedime, znam da ti je ime lažnjak pa šta? A iznenadio bi se da znam i ko si... :wink:

I popusti me matereti više, nemam razlog da lažem... LOL je sranje i pisaću svaki dan po jedan post da je tako dok se ne poprave.

Nadam se da će na Čvili u Džemala Bijedića i Fetaha Bećirbegovića sve bit OK ;-)
Popusti ti mene, ne vidim razlog da lažem da nemam problema, što se mene tiće svaki dan stavljaj da su sranje da imaš problem, a ja ću stavljati da nemam problema, al nemomj mi replicirati i govoriti da lažem.
radiša

#11016 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Niko tebi nije rekao da lazes,poceo si prozivat covjeka kao odakle on iz tk zna da u sarajevu ima problema.Ja mogu napisat u lokaciji zimbabve nije valjda da ces povjerovat kako sam otamo?
Nema potrebe da se svađate ako je napisao da ima problema eventualno se moze napisati ako ko jos ima ili ne pa da njih zove i prijavi kvar.
afannedim

#11017 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

radiša wrote:Niko tebi nije rekao da lazes,poceo si prozivat covjeka kao odakle on iz tk zna da u sarajevu ima problema.Ja mogu napisat u lokaciji zimbabve nije valjda da ces povjerovat kako sam otamo?
Nema potrebe da se svađate ako je napisao da ima problema eventualno se moze napisati ako ko jos ima ili ne pa da njih zove i prijavi kvar.

Re: Logosoft ALL ABOUT

Report this post

Postby studiorum_tuzlaensis » 28/01/2016 13:23

Mene na Hrasnom ponekad izbacuje, prekida i tako, izgleda da je problem malo 'viši', tj. na agregacijskom nivou, jer se problemi dešavaju u svim dijelovima grada.

I ko je prvi počeo. Ja kad imam problema kritikujem ih i nerviram se.
Naravno nemam namjeru se svađati.
radiša

#11018 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Pa dobro napiso je kako u hrasnom ima problema a da na cvili kao nikad nema,da je vise pratio znao bi da se svugdje znaju desavat problemi sa vremena na vrijeme,negdje vise negdje manje.Ako ima problem u hrasnom ne mora znacit da ga mora bit i na cvili,carsiji...i obrnuto.
MTV

#11019 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Znaci nisam jedini kome je prekid bio.

Ovako oko 11 je internet bio mrtav, TV i Telefon sve ok. Resetovao router sve proradi.

Onda oko 11:40 nestade konekcije dva puta samo se sve vrati. Taj prekid bio 5 minuta.

Juce u toku dana, dvaputa je nestalo konekcije i samo se vratilo. Kao i variranje brzine od 15 Mbps do 34 Mbps.

Lokacija C Vila 2.

Ovo sa prekidima se slazem nije to onaj stari "beton od interneta" al daleko je da su najgori, mozda vama koji imate stare telefonske parice ili routere koje treba mijenjat, crklo sta u razvodnoj kutiji, u stanici treba postavke resetovati itd, itd.

Logosoft sa uredjenjem kanala je br.1 bio i ostao. Ostali su daleko iza :wink:

Nisam njihov zaposlenik, i sam sam im je..o sve po spisku kad je crkao ruter a cekao zamjenu dva dana. Kome se trazi nek nadju moje postove u ljeto 2014.

To sto nemaju SK i Ultre nije Logosoftova krivica vec Telemachova ucjena. Da su se prodali telemachu tek bi bilo pljuvanja od ukidanja pinkova i arena itd. Pola ovih Discaveryja i slicnih bi otislo u dodatne pakete i sl.

Steta sto nisam moderator par vas bi sad odmarali par dana. (Zaje.ajem se)

Caos
MTV

#11020 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

DoradO wrote:
al-em wrote:Naravno da nemas trolu.

Kod mene nema neta sat vremena vec, mogu misliti koji bi bio na redu da nazovem podrsku korisnicima.
jel to ovaj broj 931-900 ... ja zovem dva sata, uredno me izbace :roll: ovo je stvarno kriza, odoh im dole, propade mi posao zbog njih
931 999
Nokian808

#11021 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Ovi sto govore da nije bilo problema na Čengić Villli nisu u pravu...čitav dan net povremeno na kasikicu ili 100% mrtav na ČVilli...reset nije pomagao...TV je bio OK.
Vise problema sa Logosoftom imam u zadnjih mjesec dana nego u prethodnih 5 godina!
MTV

#11022 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Nokian808 wrote:Ovi sto govore da nije bilo problema na Čengić Villli nisu u pravu...čitav dan net povremeno na kasikicu ili 100% mrtav na ČVilli...reset nije pomagao...TV je bio OK.
Vise problema sa Logosoftom imam u zadnjih mjesec dana nego u prethodnih 5 godina!
Opisao sam problem da je trajao od 11 do 12. Poslije sve ok. C vila 2 je u pitanju

http://www.speedtest.net/my-result/a/1704926789
smartXL

#11023 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smartXL »

Afannedim je ala krakati na bhtelecomu, sve samo ne objektivan :-) ko da ima udio u logosoftu, mozebit preko mtela :D
afannedim

#11024 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Meni je sve zajebancija boli me ko ima ko nema problema ja kad imam natovarim im se na leđa dok problem ne riješe
semirsar

#11025 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

E 'vako, da i ja koju pritefterim, LOL tacno od decembra 2014 vise nije ono sto je bio. U protekloj godini sam kao i svi imao vise problema nego u prethodnih 4-5 godina. Zasto je to tako ne znam, mere bit im osli ljudi trbuom za kruvom, mere bit neki nisu bili podobni, neki merebit iz revolta zbog mtela, uglavnom nije ko sto je bilo. Oce l ikad vise bit priblizno kolko je bilo ili cak zasto ne rec i ocekivati da LOL bidne jos bolji neg je ikad bio.
Ipak, i takav kakav je ima daleko stabilniji net nego kablovci, mozda ne stabilan kao adsl u bhtelekomu, ali meni licno mizerija od brzine i cijena koja se trazi za to nisu nesto o cemu bi se dalo razmisljati.
Ko misli da mu je kod T-mach/HS bolje, bujrum, ima solucija da se besplatno proba usluga u trajanju od dva mjeseca. Nista vas ne kosta paralelno imati i LOL i T-mach/HS i iz prve ruke uporediti, pa ko sta voli nek to i placa, ha ja. Ako neko zeli da proba mojatv i adsl moze i to u trajanju od 1mjesec free, ali, koliko znam dva signala kroz iste parice ne mre, pa se LOL mora iskljucit da bi se bht prikljucio.
Moje licno iskustvo je takvo da LOL jos uvijek nema adekvatnu zamjenu u ovom trenutku, tako da ostajem tuj.
Post Reply