SDA-All about
-
udrch
#11001 Re: SDA-All about
MuaDibe,
ja se nisam nikad nasmijao ni na onaj video gdje Zlaja govori da je samo slučajni prolaznik, a ne volim ga Allahami moga..
pa jel ti očekuješ da ja poštujem nekoga kome je osnovni način pisanja podvaljivanje videa kao što je ovaj Kebin ili Tihićev..znaš da je za mene Kebo "izdajnik", pa znaš i da ga ja osim iz moralnih razloga nemam drugogo razloga braniti..branim da se neko ko je pobjedio rak ismijava..takav sam..
politički Kebo je dotakao dno, ali njegova borba za zdravlje ima samo moj respekt...
upravo ovo hijensko postavljanje takvih stvari jeste mahalski obračun..
jer ja nisam od onih koje tuđa nesreća može nasmijati..
ja se nisam nikad nasmijao ni na onaj video gdje Zlaja govori da je samo slučajni prolaznik, a ne volim ga Allahami moga..
pa jel ti očekuješ da ja poštujem nekoga kome je osnovni način pisanja podvaljivanje videa kao što je ovaj Kebin ili Tihićev..znaš da je za mene Kebo "izdajnik", pa znaš i da ga ja osim iz moralnih razloga nemam drugogo razloga braniti..branim da se neko ko je pobjedio rak ismijava..takav sam..
politički Kebo je dotakao dno, ali njegova borba za zdravlje ima samo moj respekt...
upravo ovo hijensko postavljanje takvih stvari jeste mahalski obračun..
jer ja nisam od onih koje tuđa nesreća može nasmijati..
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11002 Re: SDA-All about
Ako Bog da, ali kada?Challenger__ wrote:Bentbaša, brana, raja moja, rod moj, krv moja. Pjesma, radost i tuga moja.antimobbing wrote:I tako, dok Vladajuća SDA oligarhija ovih vrelih dana putuje širom svijeta sve plaćeno novcem poreskih PDV obveznika.http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /130729025
Prosječna plaća 400 eura, a ljetuje se na Maldivima i Tajlandu
Ovdje u ovom GETO-u, kontaminirana ljudskim izmetom Sarajevska rijeka Miljacka, omiljena je destinacija za ljetovanje BiH fukare koja svaki dan plaća PDV harač Vladajućoj oligarhiji u ovom njihovom privatnom SDA Feudu.
Uzdam se u Boga jedinoga da će da nam svane...
Svima.
Da ne budemo za 20 godina opet ovdje pisali, samo što će tada Vladajuća SDA oligarhija biti još bogatija nego što je sada, a BiH fukara još siromašnija.
- Challenger__
#11003 Re: SDA-All about
Kada postanemo žedni pravde više od svega, tada.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#11004 Re: SDA-All about
Kako si to lijepo napisao. Ova naša lijepa omladina sa Bentbaše se kupa u nečistoj vodi ali im je duša čista. Sa druge strane, Vladajuća SDA oligarhija haram multi-milionera se može kupati u čistoj vodi elitnih ljetovališta širom svijeta ali gdje god da odu, sa sobom nose svoju tamnu nečistu dušu kontaminiranu haramom i nepravdom.
- Challenger__
#11005 Re: SDA-All about
Čista kao rosa, nevina kao zora... Lijepa kao cika i graja pod Jekavcem i Darivom.ali im je duša čista.
Neprocjenjivo...
- dustaban
#11006 Re: SDA-All about
Pa dobro, ja ovim ne branim SDA jer nije uopce u mom vidokrugu. Osim toga za SDA mi je nekako logicno da bude nacionalna, zaostala, nazadna, feudalna... stranka. U tom miljeu mi je nekako sasvim logicno da sin naslijedi oca, ali kad u jednoj, nazovi, modernoj, gradjanskoj, socijaldemokratskoj stranci buraz metne buraza za direktora, to mi je nekako...Shahab wrote:Ništa manje ni više nego je to radila i radi SDA.dustaban wrote:Ne samo da je SDP prokockao sve sanse, njegova stetnost je jos i veca, zapravo nemjerljiva. SDP jemegaman4 wrote:SDP je imao dovoljno vremena da promjeni neke stvari, i da pokušaju biti malo bolji od SDA, no nisu uspjeli, a zašto nisu, to treba njih pitati....
- ucinio nacionalne stranke trajnim i nezamjenjivim jer je uspio dokazati da nenacionalna stranka moze biti gora;
- do kraja unistio gradjansku opciju i svaku mogucnost svebosanske politicke stranke;
- dokazao da ovdje zapravo i nema politicke distinkcije, ona je zapravo lazna, ovdje se radi o familijarno-interesnim krugovima koji upravljaju svim strankama...
i tako dalje, ukratko SDP nas je yebao za sva vremena.
-
eroslav
#11007 Re: SDA-All about
..građanski?dustaban wrote:
Pa dobro, ja ovim ne branim SDA jer nije uopce u mom vidokrugu. Osim toga za SDA mi je nekako logicno da bude nacionalna, zaostala, nazadna, feudalna... stranka. U tom miljeu mi je nekako sasvim logicno da sin naslijedi oca, ali kad u jednoj, nazovi, modernoj, gradjanskoj, socijaldemokratskoj stranci buraz metne buraza za direktora, to mi je nekako...
- Shahab
#11008 Re: SDA-All about

Zaista nema razloga očekivati da će SDA političari početi raditi u javnom interesu. Dugogodišnja politika bez sadržaja i vizije rezultirala je bezizlaznom socijalnom, političkom i ekonomskom agonijom bošnjačkog naroda. Svakom pojedincu koji je izvan njihove korupcijske i nepotističke halke oduzeto je pravo na budućnost. Mladi treba da mrze SDA kidnapere svoje mladosti i budućnosti. Neka svaki mladi čovjek koji je društveni autsajder jer nije rođački vezan za lanac ishrane SDA koruptokracije ode u Njemačku ili Austriju i vidi kako mu živi generacija. Kupovina stana od milion eura u elitnom i tajkunskom Importanne centru, u vremenu opće bijede i siromaštva, najjasnija je poruka koju je Sulejman Tihić uputio javnosti. "Korupcija je naša jedina politika" djelima poručuje lider SDA koruptokracije. Naš narod kaže " Nije bitno šta ko priča već je bitno šta ko radi".
Strašna je lakoća kojom SDA koruptokracija ignoriše osnovne egzistencijalne probleme građana. Godinama su gradili klijentelistički sistem koji je isisavao svu ekonomsku snagu iz siromašnog bošnjačkog stanovništva. U ratu su to radili kontrolom švercerskih kanala i krađom donacija, u postratnom periodu to rade korupcijom u javnom sektoru. Bolesna korumpirana SDA birokratija, neznanje, nekompetentnost i nerad napravili su od državnih institucija bastione bezakonja i nepotizma. Plejada javno kriminaliziranih šibicarskih tipova koji predstavljaju uži krug oko Sulejmana Tihića nije sposobna osmisliti bilo kakav sadržaj i viziju svojoj politici. Narod je odveden u slijepu ulicu ekonomske i političke propasti. Prema zvaničnim podacima EUSTAT-a, odnosno evropske agencije za statistiku, BiH je najsiromašnija zemlja Evrope. Dok uspješna i bogata društva sistemski izgrađuju kreativni ambijent u kojem do izražaja dolaze mladi i moralni kadrovi koji društvo vode ga napretku i blagostanju, SDA koruptokracija predvođena Sulejmanom Tihićem, osudila je stotine hiljada mladih i nezaposlenih ljudi, na sudbinsko siromaštvo i socijalnu propast. Mladi ljudi moraju da shvate aktere i korijene neodrživog stanja u kojem su njihove šanse za dostojanstvenim radnim mjestom ravne nuli. Krivac za njihovu nesreću i usud siromaštva je SDA i njeno pokvareno i neposobno rukovodstvo. Ovih se dana u Berlinu sastao sam vrh EU sa jedinim ciljem , da pokuša iznači rješenje za urgentni problem nezaposlenosti mladih u EU. Bogata Evropa svjesna je socijalnih i političkih problema koje izaziva fenomen nezaposlenosti mladih, a da li ste ikada čuli da Sulejman Tihić ili bilo ko drugi iz plejade propalica i neznalica kojima je okružen, razgovara ne tu temu, predlaže neku akciju ili projekat, ili bilo koji drugi realni i životni problem građana. Prošla su vremena političke mimikrije i politike bez rezultata koju je patentirala SDA. Sveopće siromaštvo i pad životnog standarda nameću ozbiljne reforme kao alternativu SDA klijentelističkom društvu koje se temelji na društvenoj nepravdi, odnosno lagodnom i komformističkom životu partijske koruptokracije, na teret i na uštrb budućnosti 95% građana.
- antimobbing
#11009 Re: SDA-All about
Tokom svoje hiljadugodišnje historije narod u BiH je uvijek radio i privređivao. U BiH koja je izuzetno bogata prirodnim resursima uvijek je bilo posla i nikada ni u kakvim historijskim spisima i arhivima se ne spominje da je nekada bilo više od pola miliona nezaposlenih. Posebno ne u zadnjih stotinu godina.http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-ju ... /130730031
U junu je u BiH bilo 548.307 nezaposlenih osoba!
Krajem juna na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja u Bosni i Hercegovini bilo je 548.307 nezaposlenih osoba.
Jednostavno, nije normalno da u BiH uopće ima bilo ko siromašan i nezaposlen, uzimajući u obzir sve resurse koje posjedujemo na ovakvu malu mikro populaciju veličine predgrađa, jednog više milionskog velegrada kao što je recimo Istanbul koji ima preko 20 miliona stanovnika.
Predsjednik mjesne zajednice u nekom od predgrađa Istanbula se brine za više stanovnika nego sva naša tri predsjednika države i sva ona silna ministarstva sa nekoliko hiljada zaposlenih, što je apsurd.
Jedini problem u zadnjih 20 godina se nalazi u negativnom generiranom ljudskom resursu koji upravlja sa ovom državom i koji uopće nije sposoban pokrenuti privredu i organizirati ljude, osim organiziranja vlastitog kriminala na koji su navikli.
- Banksy
#11010 Re: SDA-All about
... a onda onako još lagano drhtureći od hladne vode, musavi od sočnih lubenica, razdragani odu na birališta i zaokruže Fahru i Bakira ...Challenger__ wrote:Čista kao rosa, nevina kao zora... Lijepa kao cika i graja pod Jekavcem i Darivom.ali im je duša čista.
Neprocjenjivo...
- MOSALJOZE
- escobar__
#11012 Re: SDA-All about
N0r0d zn0!
- antifascism
#11013 Re: SDA-All about
Fuj, pa kako ih narod ne ubije?
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#11014 Re: SDA-All about
jes pa ce im zene onda dobit po 25 milja
- antifascism
#11015 Re: SDA-All about
crysis wrote:jes pa ce im zene onda dobit po 25 milja
To oni maznu za sedmicu tako da bi se to, ekonomski gledajuci, isplatilo
Jos jedan uspjeh Bakir-bega voza Audija A8L i prica o halal zivotu dok Srbi potpisuju ugovore.
http://www.klix.ba/biznis/jat-mijenja-i ... /130730067
Last edited by antifascism on 30/07/2013 18:01, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#11016 Re: SDA-All about
Dežurni čuvari vitalnog nacionalnog interesa očigledno odlično naplaćuju ove blokade za koje im narod aplaudira !
Let the circus begin...
- kamen spoticanja
#11017 Re: SDA-All about
To bi im halaliocrysis wrote:jes pa ce im zene onda dobit po 25 milja
-
udrch
#11018 Re: SDA-All about
sramota..hoćeš li nekad neko ukinuti ove beneficije..
-
Mastermind30
#11019 Re: SDA-All about
Ovaj nakaradni zakon postoji u svakoj drzavnoj instituciji, manje vise iznosi su isti...ukinuti pod hitnoIt_is_a_Leclerc wrote:Dežurni čuvari vitalnog nacionalnog interesa očigledno odlično naplaćuju ove blokade za koje im narod aplaudira !
Let the circus begin...
- black
#11020 Re: SDA-All about
gamad..
- antimobbing
#11021 Re: SDA-All about
Tihić će nakon smrti majke naslijediti stan od 150 m2 u Importanne-u, koji je bio na njenom imenu. Sad će dva stana u Importanne u vrijednosti preko milion KM biti na njegovom imenu ili će ih opet ''pokloniti'' nekom svome rođaku da se ne vode na njegovom imenu.
- It_is_a_Leclerc
#11022 Re: SDA-All about
Davno sam ja shvatio da je među članstvom SDA zavladala manična kleptomanija. Oni šta vide, to zdipe, i to rade bez imalo srama, prodajući nam se za velike zaštitnike Bošnjaka...
-
homar
#11023 Re: SDA-All about
Allahu Dragi! Koja je to bezosjećajnost. Gdje živi taj Tihić, pa on je izgubio kompas. Kako ga nije sramota, sve svoje živo je pozapošljavao u državoj službi, enormna primanja i pivilegije, prave sebi pravilnike, ušta je to majku spustio u mezar, možda zlatne ćefine... nemam riječi.
- Prpa.ba
#11024 Re: SDA-All about
antifascism wrote:Jos jedan uspjeh Bakir-beg voza Audija A8L i prica o halal zivotu Srbi potpisuju ugovore.
http://www.klix.ba/biznis/jat-mijenja-i ... /130730067
Neko industriju i avione, a neko masovno sunnecenje i kolektivne iftare pod pokroviteljstvom "brace". Svako zna svoje prioritete.
Last edited by Prpa.ba on 30/07/2013 17:07, edited 1 time in total.
-
Mastermind30
#11025 Re: SDA-All about
Haloo to dobijaju svi redom godinama i sada se netko sjetio fucking Tihica, dobiju pare za bolesti blizih clanova porodice, za sveIt_is_a_Leclerc wrote:Davno sam ja shvatio da je među članstvom SDA zavladala manična kleptomanija. Oni šta vide, to zdipe, i to rade bez imalo srama, prodajući nam se za velike zaštitnike Bošnjaka...