Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
isx

#11001 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by isx »

U najgorem slucaju ces platiti 3.5KM pregled.
kloniran

#11002 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

znam, placao sam na stvari od 100 i vise € samo carinski pregled, a dobijao ogromne pakete bez carinskog pregleda i sad minijaturni paketic ode na carinu :lol:

da hoce bar poslati u postu pa da njima platim, samo da ne moram ici i slati im izvode
r_faruk

#11003 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

:) :D od 1 minute, ja ih ovako zamisljam na carini :)
kloniran

#11004 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

r_faruk wrote:

:) :D od 1 minute, ja ih ovako zamisljam na carini :)
:lol:

digni ljeposava kredenac a ja cu te kuraziti :pisnuo:
almir90

#11005 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

Broj za praćenje pošiljke pokazuje da je već dva dana paket u pošti u mom gradu. Meni poštar nije dolazio, da li da odem do pošte ili da jednostavno još malo pričekam? Nije mi se to do sada dešavalo.
isx

#11006 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by isx »

Idi i ne cekaj postara. Ja uvijek podignem paket prije nego zuta obavijest stigne kuci i uvijek se u posti cudom cude kako znam da je paket tu. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
r_faruk

#11007 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

ja halalio 10$, jedina posiljka koja mi nije stigla (1. februara naruceno). sve do sada mi je uredno stizalo, osim ove posiljke...
Mehemed
Vozim: automobil

#11008 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Boom novi rekord, osvojeno na aukciji 31.08., poslato 01.09. a danas stiglo, 8 dana od slanja do dostave, novi rekord, piše Hong Kong, tako da to obara moj prethodni rekord iz Kine koji je bio 10 dana, mislim da mi iz kine neće doći ništa brže od ovog(male sijalice za instrument tablu). Za sad mi kasne dvije naručene 06.08., valjda stignu sljedeće sedmice.
O'zone
Globalni moderator

#11009 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Pitam danas poštara (dobro se znamo privatno) imal gdje pošiljki koje čekam kaže mi da nije dobio ništa i da mu se sad već dosta raje žali što paketi ne dolaze a da on ne zna gdje je zapelo jer čim zaduži odmah dijeli.

Poslato sa radnog mjesta...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11010 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:Pitam danas poštara (dobro se znamo privatno) imal gdje pošiljki koje čekam kaže mi da nije dobio ništa i da mu se sad već dosta raje žali što paketi ne dolaze a da on ne zna gdje je zapelo jer čim zaduži odmah dijeli.

Poslato sa radnog mjesta...
Meni prosle sedmice poce dolaziti zadnja tura i stade. Dosle 3 stvari, treba doci jos 5-6.

Fazon je sto je sve kupljeno od dva prodavaca, sto bi trebalo znaciti da su sve stvari od jednog skupa poslate, zar ne?

Dosle 2 od jednog i 1 od drugog i evo 7 dana nista :-?

P.S. Za izgubljene stvari su mi prodavaci vratili pare. Sami su se ponudili, nisam uopste trazio na prvu, samo su zamolili za pozitivan fidbek.
BJB

#11011 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BJB »

kloniran wrote:Poslase mi paketic od 10$ na carinu :-)

A paketi po kilu teski normalno dolazili bez carine :lol:
meni na 6 parker ballpoint refills od 8 dolara naplatili 3.5KM, a Magnitone od 150KM prosao bez markice. :D
almir90

#11012 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

Da li je moguće kontaktirati carinu i tražiti od njih da provjere da li je paket prošao kroz njihovu obradu? Na broju za praćenje pokazuje konačnu destinaciju da je stiglo, ali nisam dobio, a i u pošti mi rekoše da nema ništa. Ne mogu kontaktirati prodavača, jer nema smisla. Provjerit će čovjek broj za praćenje, pa će samo reći da lažem da nisam dobio, i da hoću povrat novca. Pošiljka je poslana zračnim putem, nije kopnom, ako to nešto znači.
adincebic

#11013 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

almir90 wrote:Da li je moguće kontaktirati carinu i tražiti od njih da provjere da li je paket prošao kroz njihovu obradu? Na broju za praćenje pokazuje konačnu destinaciju da je stiglo, ali nisam dobio, a i u pošti mi rekoše da nema ništa. Ne mogu kontaktirati prodavača, jer nema smisla. Provjerit će čovjek broj za praćenje, pa će samo reći da lažem da nisam dobio, i da hoću povrat novca. Pošiljka je poslana zračnim putem, nije kopnom, ako to nešto znači.
Ne pokusavaj dzaba da zoves carinu, nista ti nece reci..
almir90

#11014 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by almir90 »

KvaziExpert wrote:
samo malo, tn pokazuje šta? konačna destinacija je uručen tebi ili stiglo u bih? A što ne bi kontaktirao sellera, neka prijavi nestanak pošiljke svojoj pošti (ionako to mora uraditi on, ne možeš ti)

ili čekaj rokove i otvaraj request
Da broj za praćenje pokazuje da je paket stigao u moj grad, to je konačna destinacija, ali u pošti mi rekoše da nema nikakvog paketa na moje ime. Zato sam htio provjeriti na carini da li je prošao paket kroz njihovu obradu.

Ne želim upirati prstom ni u koga, nego me čisto interesuje. Ako bi mi na carini rekli da je paket prošao kroz njihovu obradu, onda bih znao da je stigao i nestao negdje kod nas.
Capsicum

#11015 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Imao sam situaciju da mi je prodavac dao tuđi tn. Znači tn pošiljke koja je poslata potpuno drugoj osobi, što ti naravno ne vidiš. Ja sam saznao tek kad je pošiljka isporučena u Tuzlu, a ne u Sarajevo. Prijavio tiket na stranici pošte, dao im svoje ime i prezime i oni mi rekli da taj tn glasi na potpuno drugo ime...

Obratio se prodavcu, koji se pravio malo lud, ali morao je na kraju vratiti pare. Uglavnom, ima svega...
SmoLe

#11016 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SmoLe »

da li veci domet ima ugradjena wi-fi kartica iz laptopa od ove? ili slicnih ovakvih, i ima li veci domet ako je veca antena(predpostavljam da ima, ali je li to u par metara ili desetina metara?)
http://www.ebay.com/itm/Mini-USB-WiFi-W ... SwU-pXuqDr
holowey

#11017 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

SmoLe wrote:da li veci domet ima ugradjena wi-fi kartica iz laptopa od ove? ili slicnih ovakvih, i ima li veci domet ako je veca antena(predpostavljam da ima, ali je li to u par metara ili desetina metara?)
2dbi nije nesto ali je kod ove kartice odvojiva antena pa je mozes zamijeniti jacom po potrebi...nije puno love pa se isplati probati...
SmoLe

#11018 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SmoLe »

holowey wrote:
SmoLe wrote:da li veci domet ima ugradjena wi-fi kartica iz laptopa od ove? ili slicnih ovakvih, i ima li veci domet ako je veca antena(predpostavljam da ima, ali je li to u par metara ili desetina metara?)
2dbi nije nesto ali je kod ove kartice odvojiva antena pa je mozes zamijeniti jacom po potrebi...nije puno love pa se isplati probati...
ma nije problem ni kupiti od 5,8,10 dbi ako ce mi biti jaci signal iz kuce koja je udaljena od mene 10-tak metara
perfekcionista1

#11019 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by perfekcionista1 »

Ima li neki dobar insan da zna koja roba je na ebayu ili amazonu dosta jeftinija nego kod nas?
The BEN10

#11020 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

perfekcionista1 wrote:Ima li neki dobar insan da zna koja roba je na ebayu ili amazonu dosta jeftinija nego kod nas?
Kako misliš koja roba je jeftinija? Jeftinije je manje-više sve. Vidiš cijenu XY artikla "u nas", odeš na ebay/amazon ili gdje već i search...
Mehemed
Vozim: automobil

#11021 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Zavisi od laptopa do laptopa, neki laptopi imaju jače antene, a neki slabije. Jači je od nekih laptopa(od integrisane antene u Samsung N145 mini laptopu je jači), ali ne puno, par metara razlike. Da si iz Visokog prodao bi ti ja, imam istu, kupio da probam koja je razlika između LAN-a i WiFia, a da ti šaljem poštom izašlo bi te puno skuplje nego da naručiš.
perfekcionista1

#11022 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by perfekcionista1 »

The BEN10 wrote:
perfekcionista1 wrote:Ima li neki dobar insan da zna koja roba je na ebayu ili amazonu dosta jeftinija nego kod nas?
Kako misliš koja roba je jeftinija? Jeftinije je manje-više sve. Vidiš cijenu XY artikla "u nas", odeš na ebay/amazon ili gdje već i search...
Pa konkretno zanima me gdje uopste nasi prodavaci nabavljaju mobitele, bijelu tehniku itd, pa im se isplati narucivati a onda prodavati kod nas. Ako postoji negdje tako jeftino da se nabavlja pa mi kupujemo onda od njih zasto jednostavno ne pronaci izvor odakle oni nabavljaju pa ako nam nesto zatreba sami kupimo a ne da nas nase bosnje gule.
_Reds_

#11023 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Je li ovo GB ne salje nikakve baterije vise u Bosnu?
Saka

#11024 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Saka »

_Reds_ wrote:Je li ovo GB ne salje nikakve baterije vise u Bosnu?
Izgleda, i ja sam primjetio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
r_faruk

#11025 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

al je raja pokupovala smeca na ebay-u i prodaje po piku. trazim neku rucnu lampu, kontam prodace neko neku finu polovnu, a na piku sve sa ebay-a po deset puta vecoj cijeni.........
Post Reply