BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Kiki_Musampa
#11001 Re: BHTelecom All About
Kukavice:mrgreen::mrgreen:
-
iceman2010
#11002 Re: BHTelecom All About
I ti opet isto. Ja ti kazem da u kantonu sarajevo nema veceg naselja gdje bht nema konkurenciju. I bascarsiju i obalu su pokrili barem jedan od kablovskih operatera. HS i Telemach su zajedno pokrili sve to. Cak sta vise pokrili su svako iole vece mjesto u kantonu ili je logika da tamo gdje nema lol-a nema ni konkurencije?zilog wrote:Opet ti isto. Upravo si naveo razdjelnik na cijem podrucju je, poslije Carsije, najmanje konkurencije u Sarajevu. Zar je problem, u Kantonu, naci tih tvojih 38.000 korisnika, a da nemaju alternativu? Ne kazem da su svi, ima tu 5-10000 familije i inertnih, ali osnova je u alternativi, kada se prica o broju korisnika. Broj korisnika nista ne znaci tim korisnicima. Samo ih napominjes da bi cijene BHT-a mogle biti jos nize zbog ekonomije velikih brojeva.iceman2010 wrote:Dobro si ti to skontao. Jos da mi navedes jedno malo vece mjesto u Kantonu Sarajevo gdje BHT nema konkurenciju. A dobra ti racunica. Dejcici, Pendicici i porodice uposlenih i eto ga vise pretplatnika u Sarajevu nego Telemach ukupno ili vise nego LOL i HS zajedno (ukupno naravno). Moracu te razocarati, ali samo na razdjelniku Obala se sada prebacuje vise od 4.000 korisnika koji su radili na starim uradjejima koji podrzavaju samo ADSL1 standard kako bi im bilo moguce izvrsiti promjenu brzina. Dakle, samo to je skoro pola LOL-ovih korisnika, a nije ni pola korisnika BHT-a koji rade sa tog razdjelnika. Dakle suplja ti prica skroz.zilog wrote:Ta brojka je za Kanton. U Gradu (4 opstine), broj je daleko manji. Na podrucju gdje su prisutna 2-3 alternativca, taj broj je irelevantan. Znam iz vlastitog iskustva. Kada nekog pitam na kojem je ISP-u, a nalazi se u zoni pokrivanja LOL-a (gdje su vec HS i TM), vrlo rijetko cujem da je na BHT-u. Izuzetak su familije uposlenih.
BHT je dosta korisnika dobio i zadrzao, dok su se korisnicki login-i mogli koristiti na drugom pretplatniku. Tada su firme placale prekoracenja uposlenika i njihovih familija.
Opet ponavljam pitanje. Zasto je prosjecna ocjena BHT-a samo 2,8? Niko vam je drugi nije mogao spustiti.
Zbog toga te i pozivam da odgovoris na:
Zasto je, na NetIndex-u, prosjecna ocjena BHT-a samo 2,8? Niko vam je drugi, osim "zadovoljnih" korisnika, nije mogao spustiti.
Ne moras replicirati na ovo prije, samo odgovori na ovo jedno pitanje.
A sto se tice ocjene opet ti kazem: mjerodavniji je broj korisnika. Ali nije vala ni neka razlika izmedju 2,8 i 3,3 recimo. Doduse nama niko nemoze nabijati ocjenu kad imamo blizu 150.000 korisnika. Kad imas 10.000 onda relarivno lako mozes dici prosjek nakucavanjem petica. Zar sam nisi imao slicnu primjedbu za telemach? I jos nesto da mi objasnis. Kako to da uposlenici i familija uposlenih (po tebi ogroman broj njih) pucaju jedinice i dvice kao ocjenu?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
iceman2010
#11003 Re: BHTelecom All About
Ne znam. Znam da papagajka ima svoje fttc ili bi se to moglo nazvati i fttb rjesenjem. Bistrik nije daleko, ali nisam cuo jos nista da je tamo planirano.Tiger 033 wrote:@iceman2010 ima li kakvog Habera za St.grad konkretno mislim na Bistrik, misle li tu sta radit' tj pruzat' kakve optikeili je opet po ko zna koji put zaboravljen
- Asiklar
#11004 Re: BHTelecom All About
Sta je ovo ba ljudi ne mogu vise pristupiti modemu preko vr10v10tajn1pas55. Jel se to moze mromijeniti iz centrale? 
- van helsing
#11005 Re: BHTelecom All About
Sit sam ja obecanja,kako od bhtelekoma tako i od telemacha ( mmds konkretno ) , tako da se previse ne nadam.
Nego,dugogodisnji sam korisnik bhtelekom usluga.
Od 1996 koristim 2 fixna broja,od 1999 mobilni broj ,internet od pojave dial up-a,moja tv jos od testne faze. I sada nesto razmisljam,toliko para je telekom dobio od mene,a sta sam ja dobio?
Prije nekoliko godina pricam sa frendom iz Zagreba,kaze obradovao ga T-com.
Taj dan produzio ugovor za internet na jos dvije godine,poklonili mu externi hdd od 1,5TB.
Da,poklonili mu,zato sto ce biti jos dvije godine korisnik njihovih usluga.
Proslog ljeta gledam reklame daju LCD Samsung TV uz neku tarifu u tom T-com za 1 kunu ako se ne varam.
Bhtelekom novim korisnicima daje razne pogodnosti,npr.ultra,toliko free minuta,ovoliko free sms,ovo,ono.
Pa sta je sa nama starim korisnicima?
Recimo,ja imam 4 broja,3 ultra,1 pretplata.
Sta sad,da bacim ona 3 ultra broja i kupim nove?
Dalje,ponuda mobitela ili laptopa je ocajna,osim ako nemas nekoga u telekomu pa da dodjes do nekog boljeg modela.
A po mojoj racunici bolje otici u neku radnju koja daje na rate / kredit pa kupiti,jeftinije je.
Kliknem na stranici od bhtelekoma na neki mobitel/laptop iz ponude,uopste nije predvidjen za pretplatu/mojatv paket koju koristim.
Ako jeste,to je neki losiji model,i kosta masallah..
Ili stoji neka zvjezdica/napomena,koja te onemogucava da kupis.
Pa zar nije logicno da mogu uzet uredjaj povoljnije u telekomu,a plus se telekom osigurao da cu biti jos najmanje 12 ili 24 mjeseca njihov korisnik?
Da nam ponude LCD uz mojatv paket,mislim da to mozemo samo mastati jos dugo vremena.
Mislim sa tolikim brojem pretplatnika,i toliko razvijenom infrastrukturom,da bi telekom bukvalno mogao pomesti konkurenciju,samo da hoce.
Tu mislim da mogu biti vece i kvalitetnije brzine neta,bolja i povoljnija ponuda uredjaja,kvalitetniji izbor tv kanala,jeftinija cijena tel.razgovora i da ne nabrajam dalje.
Cujem od nekoliko radnika bhtelekoma,ako je vjerovat,da su poceli stezati kais na raznim stvarima.
Ako je to istina,onda je to znak da osjete konkurenciju.
Treba malo pogledati kako je u HR ili SR,kakve sve pogodnosti nude operateri.
Godinama smo iza njih.
Od 1996 koristim 2 fixna broja,od 1999 mobilni broj ,internet od pojave dial up-a,moja tv jos od testne faze. I sada nesto razmisljam,toliko para je telekom dobio od mene,a sta sam ja dobio?
Taj dan produzio ugovor za internet na jos dvije godine,poklonili mu externi hdd od 1,5TB.
Proslog ljeta gledam reklame daju LCD Samsung TV uz neku tarifu u tom T-com za 1 kunu ako se ne varam.
Bhtelekom novim korisnicima daje razne pogodnosti,npr.ultra,toliko free minuta,ovoliko free sms,ovo,ono.
Dalje,ponuda mobitela ili laptopa je ocajna,osim ako nemas nekoga u telekomu pa da dodjes do nekog boljeg modela.
A po mojoj racunici bolje otici u neku radnju koja daje na rate / kredit pa kupiti,jeftinije je.
Kliknem na stranici od bhtelekoma na neki mobitel/laptop iz ponude,uopste nije predvidjen za pretplatu/mojatv paket koju koristim.
Pa zar nije logicno da mogu uzet uredjaj povoljnije u telekomu,a plus se telekom osigurao da cu biti jos najmanje 12 ili 24 mjeseca njihov korisnik?
Da nam ponude LCD uz mojatv paket,mislim da to mozemo samo mastati jos dugo vremena.
Mislim sa tolikim brojem pretplatnika,i toliko razvijenom infrastrukturom,da bi telekom bukvalno mogao pomesti konkurenciju,samo da hoce.
Tu mislim da mogu biti vece i kvalitetnije brzine neta,bolja i povoljnija ponuda uredjaja,kvalitetniji izbor tv kanala,jeftinija cijena tel.razgovora i da ne nabrajam dalje.
Cujem od nekoliko radnika bhtelekoma,ako je vjerovat,da su poceli stezati kais na raznim stvarima.
Godinama smo iza njih.
-
iceman2010
#11006 Re: BHTelecom All About
Moze. Uveden sistem za automatsku konfiguraciju modem.Asiklar wrote:Sta je ovo ba ljudi ne mogu vise pristupiti modemu preko vr10v10tajn1pas55. Jel se to moze mromijeniti iz centrale?
- Halcyon
#11007 Re: BHTelecom All About
Misliš?van helsing wrote:Godinama smo iza njih.
Ovo su neki od komentara s početka teme o povećanju brzina kod BH Telekoma (komšijski BUG forum).

Nešto baš i ne bih rekao da smo godinama iza njih. A kod njih telekom davno privatizovan.
Čitav topic.
- van helsing
#11008 Re: BHTelecom All About
Naravno da moze. A i nekako je logicno. Npr,nesto ceprkam po modemu,poremetim konfiguraciju,ne znam vratit kako je bilo ranije,zovi telekom da prijavim reklamaciju,nesto mi nece internet / tvAsiklar wrote:Sta je ovo ba ljudi ne mogu vise pristupiti modemu preko vr10v10tajn1pas55. Jel se to moze mromijeniti iz centrale?
Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
- van helsing
#11009 Re: BHTelecom All About
Halcyon,ne vidim preko mobitela dobro o cemu se radi.
Mislio sam recimo na neke mobilne tarife,tele2 u hr ili telenor u srb.
Mislio sam recimo na neke mobilne tarife,tele2 u hr ili telenor u srb.
Last edited by van helsing on 24/02/2013 13:02, edited 1 time in total.
- Halcyon
#11010 Re: BHTelecom All About
Ukratko, kukaju Hrvati kako i BiH sad ima bolju ponudu za Internet (s ovim povećanjem kod BIHnet-a). Ne kažem da nemaju pogodnosti, ali znaš kako kažu, "nije zlato sve što sja". 
- cappy_tempo
#11011 Re: BHTelecom All About
van helsing wrote:Sit sam ja obecanja,kako od bhtelekoma tako i od telemacha ( mmds konkretno ) , tako da se previse ne nadam.
Godinama smo iza njih.
eeee to je ono sto ja govorim vec 2. godinu aktivno. ja u firmi imam 3 pretplate od 98/99 godine negdje,fiksne sto imamo pa sad i adsl i nikad nismo ni rokovnik dobili. sto? pa eto mi kao firma ne trosimo toliko para pa da smo im zanimljivi ali ja mogu pisati zahtjev i objasniti zasto bi morao dobiti neke povlastice ili neki poklon ili nesto. hajde reko napisat cu i taj zahtjev i nista,nisu mogli makar odgovor poslati tipa "idioti pocnite trositi 10 000KM mjesecno pa vam mozda damo nokiu 3310", procedura im takva sta li,a proci ce ovdje godina i godina jos da dodjemo makar blizu ponuda iz hrvatske ili srbije. da se razumijemo ja govorim za mobitele,pakete,mogucnosti ili sta vec,ne ulazim u internet i moju tv
-
Domy31
#11012 Re: BHTelecom All About
van helsing wrote:Sit sam ja obecanja,kako od bhtelekoma tako i od telemacha ( mmds konkretno ) , tako da se previse ne nadam.
Godinama smo iza njih.
- Asiklar
#11013 Re: BHTelecom All About
Kako god okrenemo dobro je. Nek je samo ziva glava 
- irac300
#11014 Re: BHTelecom All About
@van helsing
Svaka čast za post.
To je ono što ovdje pojedincima ne možeš objasniti. Dođu ovdje da hvale čiji, je veći, duži, bolji... Još mi ''pojedinci'' sole pamet koliko je prosječnom korisniku potrebno brzine neta, jer ''oni'' znaju koliko kome treba. K'o da smo slijepi, pa ne vidimo šta rade drugi provajderi u susjedstvu, zapadnu Evropu ne smijem ni spominjati.
Svaka čast za post.
- Asiklar
#11015 Re: BHTelecom All About
Vala bas rade a kukaju ko godina. Procitaj par postova iznadirac300 wrote:@van helsing
Svaka čast za post.To je ono što ovdje pojedincima ne možeš objasniti. Dođu ovdje da hvale čiji, je veći, duži, bolji... Još mi ''pojedinci'' sole pamet koliko je prosječnom korisniku potrebno brzine neta, jer ''oni'' znaju koliko kome treba. K'o da smo slijepi, pa ne vidimo šta rade drugi provajderi u susjedstvu, zapadnu Evropu ne smijem ni spominjati.
- irac300
#11016 Re: BHTelecom All About
Jesi se to maksuz registrov'o da nam objasniš kako je kod nas ''bolje''?Asiklar wrote:
Vala bas rade a kukaju ko godina. Procitaj par postova iznad
-
iceman2010
#11017 Re: BHTelecom All About
Ma u susjedstvu sve djaba. Jos ti plate 10 KM svaki mjesec zato sto koristis njihove usluge, a nista ne moras placati. Milina. Daje i Telecom mobitel za 1 KM ako si na mega 100. Isto tako daju i ti u susjedstvu. Pa nisu to humanitarne ustanove nego super profitabilne telekomunikacijske kuce.irac300 wrote:@van helsing
Svaka čast za post.To je ono što ovdje pojedincima ne možeš objasniti. Dođu ovdje da hvale čiji, je veći, duži, bolji... Još mi ''pojedinci'' sole pamet koliko je prosječnom korisniku potrebno brzine neta, jer ''oni'' znaju koliko kome treba. K'o da smo slijepi, pa ne vidimo šta rade drugi provajderi u susjedstvu, zapadnu Evropu ne smijem ni spominjati.
- Halcyon
#11018 Re: BHTelecom All About
iceman2010 wrote:Ma u susjedstvu sve djaba. Jos ti plate 10 KM svaki mjesec zato sto koristis njihove usluge, a nista ne moras placati. Milina. Daje i Telecom mobitel za 1 KM ako si na mega 100. Isto tako daju i ti u susjedstvu. Pa nisu to humanitarne ustanove nego super profitabilne telekomunikacijske kuce.irac300 wrote:@van helsing
Oni korisnicima plaćaju pretplatu za korištenje njihovih usluga. Daju im džaba mobilne telefone, laptope, dopunjavaju im kredit, svi su na FTTH/FTTD rješenjima, ma jednostavno perfekcija.
- irac300
#11019 Re: BHTelecom All About
Ma ja ba, šta prosječan korisnik ovdje ima razmišljati ima li gdje bolje, tu su viši nivoi koji u ime nas odlučuju koliko nam brzine treba. Oni na zapadu se preseravaju s brzinama, koji će im K kad im ne trebaju.iceman2010 wrote:Ma u susjedstvu sve djaba. Jos ti plate 10 KM svaki mjesec zato sto koristis njihove usluge, a nista ne moras placati. Milina. Daje i Telecom mobitel za 1 KM ako si na mega 100. Isto tako daju i ti u susjedstvu. Pa nisu to humanitarne ustanove nego super profitabilne telekomunikacijske kuce.irac300 wrote:@van helsing
-
iceman2010
#11020 Re: BHTelecom All About
Ma samo kazem da si u pravu. Vani je sve dzaba. Svi imaju 100 Mbps. Eno pogledaj u Hrvatskoj. Najmanja brzina 100 Mbps i to besplatno. Plus ti daju LCD, IPhone 5 i mjesecno po 50 eura da ti se nadje za kafe i kokica dok koristis njihove usluge. Zarada im uopste nije bitna.irac300 wrote:
Ma ja ba, šta prosječan korisnik ovdje ima razmišljati ima li gdje bolje, tu su viši nivoi koji u ime nas odlučuju koliko nam brzine treba. Oni na zapadu se preseravaju s brzinama, koji će im K kad im ne trebaju.
- irac300
#11021 Re: BHTelecom All About
Je l' to pokušaj sarkazma ili samo dokazuješ da si ili bezobrazan ili malo zaostao u razvoju??? Pročitaj malo pažljivije post od @van helsing, ako ne skontaš, onda ponovo slovo po slovo, slog po slog...pa onda dođi da se preseravaš. Ja shvatam da braniš očajnički ruku koja te hrani, ali mani budalasanja i ubjeđivanja u nešto što ne možeš odbraniti, inače ispadaš jako patetičan. Ako misliš da mene treba neka nostalgija pucati jer koristim BH Telecom usluge, pa je automatski trebam braniti, zajeb'o si se, mene zanima samo šta ja plaćam svojim novcem. A slijep nisam, i jako sam dobro upoznat kakve pogodnosti imaju korisnici u susjednim zemljama. A ti i dalje maštaj da će vam korisnici biti toliko ''odani'' jer nemaju bolje. Za sada nema, al' jednog dana će biti, pa će takvi kao ti da bi sačuvali posao morati ići prositi po ulici kao oni iz Eroneta da ganjate korisnike. Do tada drpaj jaja i glumi aroganciju i neke pokušaje humora piši.iceman2010 wrote:Ma samo kazem da si u pravu. Vani je sve dzaba. Svi imaju 100 Mbps. Eno pogledaj u Hrvatskoj. Najmanja brzina 100 Mbps i to besplatno. Plus ti daju LCD, IPhone 5 i mjesecno po 50 eura da ti se nadje za kafe i kokica dok koristis njihove usluge. Zarada im uopste nije bitna.irac300 wrote:
Ma ja ba, šta prosječan korisnik ovdje ima razmišljati ima li gdje bolje, tu su viši nivoi koji u ime nas odlučuju koliko nam brzine treba. Oni na zapadu se preseravaju s brzinama, koji će im K kad im ne trebaju.
- Filter
#11022 Re: BHTelecom All About
mescini da ni speedtest nije sto je nekad bio...

3-4 minute kasnije

3-4 minute kasnije

Last edited by Filter on 24/02/2013 13:47, edited 2 times in total.
- belafonte
#11023 Re: BHTelecom All About
@iceman vidim da si na izvoru informacija što se tiče usluga u BHT-u...
Interesuje me uvođenje Moja TV usluge, da li je moguće na istom ADSL priključku imati tri risivera npr. razvesti signal na 3 sprata, da li je tehnički izvodljivo a da se ne gubi na kvaliteti itd.
Interesuje me uvođenje Moja TV usluge, da li je moguće na istom ADSL priključku imati tri risivera npr. razvesti signal na 3 sprata, da li je tehnički izvodljivo a da se ne gubi na kvaliteti itd.
- cappy_tempo
#11024 Re: BHTelecom All About
jel se kod nas bilo koji operator potrudio da korisniku pokloni nesto? makar to bio onaj balon koji je radioaktivan. ja ne pricam za adsl nego govorim za mobitele i mobilni internet. u drugim drzavama se makar potrude pa daju neki paket,izadju malo u susret,pa ako si 10 godina korisnik ljudi te zovnu pa ti daju nesto kao znak zahvalnosti sto si njihov korisnik ali jebiga to ih sve konkurencija tjera. kod nas je jos uvijek "oni su tamo anamo njihovi pa cu ja kod svojih ostati",a oni li nas jebu u zdrav mozak vec 15 godina. eto ne moraju mi nista dati, a jel toliki problem popraviti mobilni internet,dici brzine,a ne ispucam 50MB,a to je inace tesko na androidu ispucati i onda se patim na 64kbit, da mi na pretplati daju neki veci izbor paketa pa da ja uzmem sto meni odgovara,a ne jedan paket,puste 200% i eto sta hocemo vise,jos smo bezobrazni ako trazimo jos nesto. evo telekom popravi ultru pa sjebe pretplatu,popravi pretplatu pa sjebe ultru. sad na ultri ima 4-5 paketa pa izaberi sta ti odgovara,na pretplati imas 200% i dobro je,suti da nam i to ne ukinu. pa jebote 2013 je godina,google izbacio neke naocale sa jebackom dekoracijom,a mi se zadovoljavamo nekom sadakom od interneta,mobilnih paketa ili slicno.
eh da nam hoce gregor doci ili vip,t-com ma bilo ko strani da uleti, kako bi preko noci bilo obaranje cijena,novi paketi isto kao kad je telemach pustio flat
eh da nam hoce gregor doci ili vip,t-com ma bilo ko strani da uleti, kako bi preko noci bilo obaranje cijena,novi paketi isto kao kad je telemach pustio flat
-
iceman2010
#11025 Re: BHTelecom All About
Za sada ne. Bice moguce na VDSL-u. Teoretski bi bilo moguce i na ADSL-u samo BHT tako nesto ne nudi. Svi ADSL modemi koje nudi BHT su 4-portni. Dakle teoretski postoji mogucnost da se koriste tri porta za IPTV, ali BHT to trenutno ne nudi. Trenutno je na jedan prikljucak moguce maksimalno 2 STB-a. Na VDSL-u ce mislim biti nesto drugacije.belafonte wrote:@iceman vidim da si na izvoru informacija što se tiče usluga u BHT-u...