Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Alfons Kauders

#11001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

drug bevc wrote:
Alfons Kauders wrote: A fakat, :D sorry do mene. :D Povampirio sam jutros, ubi mahmurluk - ne mogu ni radit, samo podjebavam po forumu... :D

imo si sreće, oprastam ti ovaj put! :) :) :)

Hadžo komplikovana je ova nasa bih.sto je za jedne oslobođeno za druge je palo,zauzeto,prodano,izdano itd.
a i pojaam oslobađenje se također može različito definisati
npr. oslobađanje teritorije od neprijatelja ili od bijele tehnike,namještaja ,stoke, auta po mogućnosti-golf 2,
a to opet zavisi kojoj jedinici pripadas. najbolje je kada si pripadnik jedinica kao minhenska,berlinska,amsterdamska itd, samo postoji velika mogućnost da oboliš od ptsp. jbg tuđina je to a stalno akcije.

a inace nas miiiiLe je zakon. aj budi cojek pa priznaj da zavidiš nebeskom narodu sto ima oca nacije ko sto je ovaj nas miiiiiLe.(krajisnici razvlače samoglasnik pa da malo dočaram).

poz od pripadnika nebeskog naroda iz manjeg BiH entiteta! : :thumbup:
Imaju sad i Bosnje konja za trku... :D Fahra vranog od Gusinje... :D Pogurace njega Miiiiile u predizbornoj, taman da sastavi dream tim - Miiiile, Fahra i Cova...

Samo cekaj sredinu septembra da Dodo najavi referendum, ja kontam 12 septembar - nedjelja je, pokupice se vise stampe sutradan... A i bilo bi bezze na 10tu godisnjicu 11 septembra davati najavu, opet radi medija.

E onda ce Fahra i Reis da krenu u odbranu BiH i da oslobode koju parlamentarnu stolicu... :D
kiky

#11002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

kakvo je ono glupo suđenje novinaru ftv-a u banja luci ...
nešto slično nisam vidio odavno ...
ispade: neki dodikov dripac može prijetit novinaru ubistvom metkom u glavu, a novinar to nesmije objavit ...
kakav je komenter tužiteljstva ...
šutnja !!!! ...
:D
felipe kajetano

#11003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Alfons Kauders wrote: Evo da vidimo kako bi izgledalo par moralno-politicki usporedivih izjava...

"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu NDH"

"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Treceg Rajha"

"evo ja recimo zivim u jednom slobodarskom gradu Islamskog Emirata Afganistan"

Ne druze! Ti zivis u Doboju u kojem rijec "slobodarski" vec decenijama nema nikakvo znacenje. :D Vama su moje dede partizani zlocninci, a cetnici s Ozrena junacine. :D Zato nemoj silovati ni srpski ni bosanski ni hrvatski jezik i nazivati taj ojadjeni kraj ove silovane zemlje slobodarskim. :D Tako ti tvoje vojne knjizice izdate od strane slobodarke VRS. :D

Divi njega, teska loziona :-D

Hareta i Zlaje Ti mojne samo o partizanima i dedama kojim bi i sam Lenjin pozavidio na antifasiszmu :-D ...ajmo kratki cas istorije, gdje se ono zaputio Pasaga Mandzic(kao Tuzlak bi trebao znati ko je doticni) da dize bunu protiv Rajha?MenSecini da naguli na "cetnicki" Ozren dizat ustanak, kraj Klokotnice, Brijesnice i ostalih tradicionalno"slobodarskih" mjesta prodje brzinom munje :wink:

Evo djed od @druga bevca kojeg licno oliTi osobno poznajem je jedan od vidjenijih partizana naseg kraja, na kraju krajeva i @drug bevc je crven, clan najvece crvene stranke u RS-u :D .....al' nema veze ovdje vlada demokratija, druzimo se i pored ideoloskih razlika :D ...

Jbg....shvatio si pogresno atribut "slobodarski"....

Tako je Brankovicevih mi certifikata i dabrova Ozrena :mrgreen:
Alfons Kauders

#11004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: Evo da vidimo kako bi izgledalo par moralno-politicki usporedivih izjava...

Ne druze! Ti zivis u Doboju u kojem rijec "slobodarski" vec decenijama nema nikakvo znacenje. :D Vama su moje dede partizani zlocninci, a cetnici s Ozrena junacine. :D Zato nemoj silovati ni srpski ni bosanski ni hrvatski jezik i nazivati taj ojadjeni kraj ove silovane zemlje slobodarskim. :D Tako ti tvoje vojne knjizice izdate od strane slobodarke VRS. :D

Hareta i Zlaje Ti mojne samo o partizanima i dedama kojim bi i sam Lenjin pozavidio na antifasiszmu :-D ...ajmo kratki cas istorije, gdje se ono zaputio Pasaga Mandzic(kao Tuzlak bi trebao znati ko je doticni) da dize bunu protiv Rajha?MenSecini da naguli na "cetnicki" Ozren dizat ustanak, kraj Klokotnice, Brijesnice i ostalih tradicionalno"slobodarskih" mjesta prodje brzinom munje :wink:

Evo djed od @druga bevca kojeg licno oliTi osobno poznajem je jedan od vidjenijih partizana naseg kraja, na kraju krajeva i @drug bevc je crven, clan najvece crvene stranke u RS-u :D .....al' nema veze ovdje vlada demokratija, druzimo se i pored ideoloskih razlika :D ...

A kako onda kraj tolikih djedova partizana vi svi odoste u cetnike umjesto u partizane? :D Izgleda da bas i niste postovali starije, ili da su ti 'vidjeniji' partizani zapravo postali vidjeniji tamo negdje krajem 1944 i pocetkom 1945... :D Kad su odjednom svi lokalni dobomrani, cetnici i handzarevci postali partizani - neki po Tuzli izganjase i partizanske spomenice 1941, ali to je vec druga prica... :D Izgleda nam ostalo od djedova samo to da zavrcemo drzavu za boracke beneficije. :D
drug bevc

#11005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by drug bevc »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: A kako onda kraj tolikih djedova partizana vi svi odoste u cetnike umjesto u partizane? :D Izgleda da bas i niste postovali starije, ili da su ti 'vidjeniji' partizani zapravo postali vidjeniji tamo negdje krajem 1944 i pocetkom 1945... :D Kad su odjednom svi lokalni dobomrani, cetnici i handzarevci postali partizani - neki po Tuzli izganjase i partizanske spomenice 1941, ali to je vec druga prica... :D Izgleda nam ostalo od djedova samo to da zavrcemo drzavu za boracke beneficije. :D

jbg znas onu, sto đedovi steknu unuci rasture.jbg ja sam i za rođenog đeda početnik-agresor.nemereš đedu nikako objasnit da nema više proletera, i da nam se kralj vratio.

a đed je inače nosilac spomenice 1941, a unuci spomenice 1992 a ima i od 1991 mashalla.
jbg da je kod nas bilo brigada sa komesarima bez hodza i popova i ja bi nastavio đedovom tradicijom.
ja i felipe bi bili ko kosta nađ i kočo popović.iz rata bi minimum izašli ko generali vjere mi đedovske.
a tradicija se nastavlja - unuk je član tranformisanih socijalista :-) :-) :-) :-)snsd

:thumbup:
seln

#11006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

felipe kajetano wrote:

Je li tako, kame ti i pistolja? :D

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Čavić i Ivanić o uzajamnoj podršci

S. Ć. 26/08/2010 00:00:00

Demokratska partija spremna je da podrži Mladena Ivanića, kandidata opozicione koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u BiH, ali će konačnu odluku o tome donijeti Glavni odbor DP-a na sjednici zakazanoj za 29. august Lider Demokratske partije Dragan Čavić kaže da njegova stranka smatra da je Ivanić "ubjedljivo najbolji" kandidat iz RS-a za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda.

"Slažemo se u brojnim političkim pitanjima i to je razuman razlog zbog kojeg dajemo ovu podršku", rekao je Čavić i najavio da će, nakon 29. augusta, pozvati članstvo i simpatizere stranke da podrže izbor Ivanića.

Nakon sastanka rukovodstva DP-a i PDP-a, predsjednik te stranke Mladen Ivanić naglasio je da je veoma bitno da opozicija u RS-u što je moguće više bude udružena, jer smatra da je to "način na koji se nedemokratski režim, koji je trenutno u RS-u, jedino može skinuti".

PDP ima, kazao je, više zajedničkih stavova sa DP-om, u vezi s ekonomskim stanjem u RS-u, koje "sve više ide ka svojevrsnoj ekonomskoj katastrofi, što je vidljivo iz izvještaja o konsolidovanom budžetu RS-a iz kojeg se vidi da je RS potrošila 450 miliona KM više nego što je mogla i imala".

To je, kaže, bilo moguće jedino zbog činjenice da se troše novci od prodaje "Telekoma RS", a naredne godine neće biti ni novca niti "Telekoma".

Ivanić je naglasio da se RS "sve više osiromašuje", a takav koncept će "ugroziti njeno postojanje".

On je ukazao da će nakon ove vlasti "sve ostati prazno, neće biti novca, nema investicija, a neće se moći održavati i tekući rashodi".

I Čavić je dodao da je aktulena vlast u samo mjesec dana potrošila oko 200 miliona maraka budžetskih sredstava za kupovinu poslovnih prostora od tri "tajkuna bliska vlasti".

I Ivanić i Čavić su uputili brojne kritike zbog "predizbornih izjava" o njima dvojici od strane funkcionera SNSD-a Nikole Špirića, koji, kazali su između ostalog, u razgovorima s diplomatama loše govori i o svom partijskom šefu, pa ne čudi šta kaže za opoziciju.

Imaju DoDijevci konkurenciju i te kakvu :dance: :mrgreen:
kiky

#11008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

[]jbg znas onu, sto đedovi steknu unuci rasture.jbg ja sam i za rođenog đeda početnik-agresor.nemereš đedu nikako objasnit da nema više proletera, i da nam se kralj vratio.

a đed je inače nosilac spomenice 1941, a unuci spomenice 1992 a ima i od 1991 mashalla.
jbg da je kod nas bilo brigada sa komesarima bez hodza i popova i ja bi nastavio đedovom tradicijom.
ja i felipe bi bili ko kosta nađ i kočo popović.iz rata bi minimum izašli ko generali vjere mi đedovske.
a tradicija se nastavlja - unuk je član tranformisanih socijalista :-) :-) :-) :-)snsd

:thumbup:[/quote]

hoš da ka'eš: vuk dlaku mijenja ali čud nikad ...
Alfons Kauders

#11009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Alfons Kauders »

drug bevc wrote: jbg znas onu, sto đedovi steknu unuci rasture.jbg ja sam i za rođenog đeda početnik-agresor.nemereš đedu nikako objasnit da nema više proletera, i da nam se kralj vratio.
Mi smo druze rasturili sto su stvorili i ocevi, i djedovi, i predjejovi i tako unedogled do Adama ili onog prvog majmuna sto je skonto da se moze hodati i bez ruku (zavisi u koju verziju vjerujes) :D

:thumbup:
Pozdravi đeda, svaka mu cast :thumbup: Hajd valjda ce se tvoja djeca i unuci vratiti prađedovskoj tradiciji. :D Nikad nije kasno. :D

I ti se u svasta uclanjujes. :D Ja necu ni u videoteku da se uclanim, a kamoli kakvu politicku stranku, i to jos socijalisticku... cccc :D
hercegovac_pravi

#11010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

pici wrote:
Čavić i Ivanić o uzajamnoj podršci

S. Ć. 26/08/2010 00:00:00

Demokratska partija spremna je da podrži Mladena Ivanića, kandidata opozicione koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima u BiH, ali će konačnu odluku o tome donijeti Glavni odbor DP-a na sjednici zakazanoj za 29. august Lider Demokratske partije Dragan Čavić kaže da njegova stranka smatra da je Ivanić "ubjedljivo najbolji" kandidat iz RS-a za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda.

"Slažemo se u brojnim političkim pitanjima i to je razuman razlog zbog kojeg dajemo ovu podršku", rekao je Čavić i najavio da će, nakon 29. augusta, pozvati članstvo i simpatizere stranke da podrže izbor Ivanića.

Nakon sastanka rukovodstva DP-a i PDP-a, predsjednik te stranke Mladen Ivanić naglasio je da je veoma bitno da opozicija u RS-u što je moguće više bude udružena, jer smatra da je to "način na koji se nedemokratski režim, koji je trenutno u RS-u, jedino može skinuti".

PDP ima, kazao je, više zajedničkih stavova sa DP-om, u vezi s ekonomskim stanjem u RS-u, koje "sve više ide ka svojevrsnoj ekonomskoj katastrofi, što je vidljivo iz izvještaja o konsolidovanom budžetu RS-a iz kojeg se vidi da je RS potrošila 450 miliona KM više nego što je mogla i imala".

To je, kaže, bilo moguće jedino zbog činjenice da se troše novci od prodaje "Telekoma RS", a naredne godine neće biti ni novca niti "Telekoma".

Ivanić je naglasio da se RS "sve više osiromašuje", a takav koncept će "ugroziti njeno postojanje".

On je ukazao da će nakon ove vlasti "sve ostati prazno, neće biti novca, nema investicija, a neće se moći održavati i tekući rashodi".

I Čavić je dodao da je aktulena vlast u samo mjesec dana potrošila oko 200 miliona maraka budžetskih sredstava za kupovinu poslovnih prostora od tri "tajkuna bliska vlasti".

I Ivanić i Čavić su uputili brojne kritike zbog "predizbornih izjava" o njima dvojici od strane funkcionera SNSD-a Nikole Špirića, koji, kazali su između ostalog, u razgovorima s diplomatama loše govori i o svom partijskom šefu, pa ne čudi šta kaže za opoziciju.

Imaju DoDijevci konkurenciju i te kakvu :dance: :mrgreen:
Ma lažu bree ovi...pa ceo svet zna da je pc "motor" (nisam siguran da li je IMT 539 ili IMT 558) ali je motor nečeg. Ovo su samo plaćeni poltroni koji su deo "mudžahedinskovtikanskomasonskonemačkoameričke" zavere protiv nedužnog srBskog naroda
lerdi

#11011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lerdi »

drug bevc wrote: jbg znas onu, sto đedovi steknu unuci rasture.jbg ja sam i za rođenog đeda početnik-agresor.nemereš đedu nikako objasnit da nema više proletera, i da nam se kralj vratio.
Šta ti je iskustvo. Prepozna đed na kilometar, a ne u svojoj kući :D
kiky

#11012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

neče ona dvojica osvojit ni dva glasa ...
seln

#11013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

lerdi wrote:
Šta ti je iskustvo. Prepozna đed na kilometar, a ne u svojoj kući :D
:D :D
AliceInChains

#11014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

Ma ovaj Dragan Cavic je za BHSrbe prepametan i preusmjeren. Njemu jednostavno fali malo vise zapaljive retorike. Mislim, da bi on imao vise sansi, kad bi se kandidovao u Sbiji, a ne u Srpskoj. Za kratko vrijeme njegovog mandata kao predsjednika PC-a niko kao on nije uspio da pomiri srpski i bosnjacki narod u takvoj kolicini. Ali ga je ono izvinjenje prema zrtvama Srebrenice politicki ubilo. Od tad je u ocima BHSrba etiketiran kao izdajica-ovo oni "usmjereni" Srbi cvrsto negiraju i vele, kako on nista dobro nije donio PC-u u ekonomskom smislu. Ali, ja se jos uvjek pitam, na koji je to nacin on izdao PC, kad presjednik PC-a ima bas 0 posto ovlastenja. Dali je to ova marijoneta Kuzmanovic nesta bolje ucinio, osim da je kao papagaj ponavljao Dodikove stavove(kao Spiric i Radmanovic)? Za sve je odgovor: NE-zato sto se Srbi nakon svega ovoga jos uvjek smatraju kao najvece zrtve. Iako jedan Cavic srpski narod nije donio u tu mizeru, u kojoj se danas nalaze, im je on izdajica, zato sto je prerano pokusao da svoj narod usmjeri ka buducnosti. To u PC-u ocito jos nije popularno. Tek kad se PC ekonomski rastura, ljudi u njemu se probude i vide, da sa ovom dosadasnjom politikom nema zivotne perspektive-kad BHSrbi dostignu dno dna, tek onda ce politicari poput Cavica imati realnu sansu da nesta postignu na izborima. To je neizbjezno i nekad ce se i desiti, samo je pitanje, dali vec kod ovih izbora?
Hemel

#11015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

AliceInChains wrote:Ma ovaj Dragan Cavic je za BHSrbe prepametan i preusmjeren. Njemu jednostavno fali malo vise zapaljive retorike. Mislim, da bi on imao vise sansi, kad bi se kandidovao u Sbiji, a ne u Srpskoj. Za kratko vrijeme njegovog mandata kao predsjednika PC-a niko kao on nije uspio da pomiri srpski i bosnjacki narod u takvoj kolicini. Ali ga je ono izvinjenje prema zrtvama Srebrenice politicki ubilo. Od tad je u ocima BHSrba etiketiran kao izdajica-ovo oni "usmjereni" Srbi cvrsto negiraju i vele, kako on nista dobro nije donio PC-u u ekonomskom smislu. Ali, ja se jos uvjek pitam, na koji je to nacin on izdao PC, kad presjednik PC-a ima bas 0 posto ovlastenja. Dali je to ova marijoneta Kuzmanovic nesta bolje ucinio, osim da je kao papagaj ponavljao Dodikove stavove(kao Spiric i Radmanovic)? Za sve je odgovor: NE-zato sto se Srbi nakon svega ovoga jos uvjek smatraju kao najvece zrtve. Iako jedan Cavic srpski narod nije donio u tu mizeru, u kojoj se danas nalaze, im je on izdajica, zato sto je prerano pokusao da svoj narod usmjeri ka buducnosti. To u PC-u ocito jos nije popularno. Tek kad se PC ekonomski rastura, ljudi u njemu se probude i vide, da sa ovom dosadasnjom politikom nema zivotne perspektive-kad BHSrbi dostignu dno dna, tek onda ce politicari poput Cavica imati realnu sansu da nesta postignu na izborima. To je neizbjezno i nekad ce se i desiti, samo je pitanje, dali vec kod ovih izbora?
sve si u pravu...
bh srbi jos uvijek vole ovu retoriku koju im pruza njihov premijer (niti su ugrozeni, niti ko zeli dominaciju nad njima...a uz tu retoriku polako ih pljacka i siromasi).
kako ide, oni se nece otrijezniti dok ne dodju do dna a onda...?
cavic je jedan od umjerenijih politicara sa kojim bi se mogla graditi neka buducnost i samim time za njih je izdajnik.
AliceInChains

#11016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by AliceInChains »

Pazi, znas sto je dno za BHSrbe neizbjezno?: Evropska unija dijeli pare za razvoj Neclanicama(a i nekim siromasnijim clanicama), da, kad bi se Bosna za recimo 10 godina prikljucila zajednici, bosanski narod nebi kolektivno razgulio u ekonomski jace regione(npr. Njemacka, Austrija, itd.) i s time zauzeleo radna mjesta tamosnjim domacim radnicima-zato sto je ova nasa radna snaga jeftinija. Najbolji primjer je Hrvatska. Dosad su dobili tolike kredite i donacije od EU za razvoj, prije nego sto udu u EU. To se je desilo i sa svim drugim EU aspirantima.
Ali, vidi stanje BIH. Srpska koci ustavne promjene i sa tim otezava put prema EU. SNSD sa Dodikom na celu dodatno pljuje(i misli da je laf) na "zapad", a bas taj zapad obezbjedava te pare, koje su neizbjezne za razvoj BIH, pa tako i PC-a. Ko je, osim mene, primjetio, da taj isti zapad u zadnje vrijeme malo manje donira PC-u i investira u taj isti? :mrgreen: Sta je jos veliki problem u toj igrici za BHSrbe(a i Srbiju)- on siri medunacionalnu mrznju i destabilizira cijelu BIH, pa tako opet i RS, zbog cega i "pravoslavna bratija"(npr. Rusi) nije zeljna da investira u rizicni region- nije ni tako bitno, jer Rusija i co. nemaju neki trgovinski znacaj sa PC-om, pa tako i sa Srbijom. A BIH, i cijeli region je od EU i Amerike strateski markiran i na nekoj tajnoj kartici vec prikljucen, sta dokazuje i vojno "pridruzenje" NATO-snaga na Balkanu. Znaci jedino sto Dodik radi, je da usporava razvitak sopstvenog naroda, i ako previse radi protiv zapada, oni mu jednostavno zatvaraju cesmu, iz kojih donacije i povoljni krediti tecu, pa nek on onda vidi kako ce prezivjeti kao veliki vladar i zastitar Srba.
seln

#11017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

Dodo ce u ove mubarek dane opet dijeliti pare...zainteresovani i potrebiti neka se javu na tender.
Ko će da nam gradi autoput?
Autor: BUKA Tim
Objavljeno: 27.08.2010 u 09:37

Firma CPM-Maribor nije ispoštovala svoje obaveze prema jednom prevozničkom preduzeću u iznosu od 670 000 eura, kao ni prema fudbalskom klubu ,,Ptuj” u iznosu od 120 000 eura.

U nedjelju će Vlada Republike Srpske potpisati ugovor sa slovenačkom firmom CPM Maribor o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka-Doboj.

Međutim,kako slovenački mediji navode pokrenuta je inicijativa u tamošnjem sudu za stečaj ovog preduzeća. Naime, mariborski sud je u junu donio odluku da se angažuje sudski vještak, kako bi se revidirao rad ove firme.

Firma CPM-Maribor, nije ispoštovala svoje obaveze prema jednom prevozničkom preduzeću u iznosu od 670 000 eura, kao ni prema fudbalskom klubu ,,Ptuj” u iznosu od 120 000 eura.

Teško je ,stoga, povjerovati u izjavu Ministra saobraćaja i veza Srpske, Nedeljka Čubrilovića, koji je istakao kako je ovo preduzeće itekako solventno i kako će obezbijediti koncesiju od 300 000 000 eura, pa čak i više, kod slovenačkih banaka.

Čubrilović je uz to naglasio kako postoje informacije da su sredstva obezbijeđena, te da će ugovor o izvođenju radova biti završen do 20. septembra, tako da bi radovi trebalo da krenu već krajem septembra ili početkom oktobra.

Sa druge strane, ekonomski analitičar Svetlana Cenić istakla je kako je prema njenim saznanjima od kraja prošle godine, pa do danas već dva puta pokretan sudski postupak protiv ove firme. Ona se pita kako je moguće očekivati da će relativno nepoznata firma, opterećena sudskom istragom, , moći da se zaduži kod banaka, kad to nije uspjelo svjetski poznatom ,,Štrabagu” .

Kako god, iz CPM je saopšteno da je ovo preduzeće platežno sposobno i da će moći preuzeti posao na sebe.

Problematično je, što Vlada RS nije upoznala javnost sa radom ovog preduzeće, kao ni to, što, poslije raskida ugovora sa ,,Štrabagom” nije bilo tendera za najboljeg ponuđača za izvodnju radova.

Tako nam ostaje da vidimo da li je riječ o klasičnom predizbornom marketingu ili o ozbiljnom poslu.
kiky

#11018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

seln wrote:Dodo ce u ove mubarek dane opet dijeliti pare...zainteresovani i potrebiti neka se javu na tender.

Firma CPM-Maribor nije ispoštovala svoje obaveze prema jednom prevozničkom preduzeću u iznosu od 670 000 eura, kao ni prema fudbalskom klubu ,,Ptuj” u iznosu od 120 000 eura.

U nedjelju će Vlada Republike Srpske potpisati ugovor sa slovenačkom firmom CPM Maribor o koncesiji za izgradnju dionice autoputa Banjaluka-Doboj.

Međutim,kako slovenački mediji navode pokrenuta je inicijativa u tamošnjem sudu za stečaj ovog preduzeća. Naime, mariborski sud je u junu donio odluku da se angažuje sudski vještak, kako bi se revidirao rad ove firme.

Firma CPM-Maribor, nije ispoštovala svoje obaveze prema jednom prevozničkom preduzeću u iznosu od 670 000 eura, kao ni prema fudbalskom klubu ,,Ptuj” u iznosu od 120 000 eura.

Teško je ,stoga, povjerovati u izjavu Ministra saobraćaja i veza Srpske, Nedeljka Čubrilovića, koji je istakao kako je ovo preduzeće itekako solventno i kako će obezbijediti koncesiju od 300 000 000 eura, pa čak i više, kod slovenačkih banaka.

Čubrilović je uz to naglasio kako postoje informacije da su sredstva obezbijeđena, te da će ugovor o izvođenju radova biti završen do 20. septembra, tako da bi radovi trebalo da krenu već krajem septembra ili početkom oktobra.

Sa druge strane, ekonomski analitičar Svetlana Cenić istakla je kako je prema njenim saznanjima od kraja prošle godine, pa do danas već dva puta pokretan sudski postupak protiv ove firme. Ona se pita kako je moguće očekivati da će relativno nepoznata firma, opterećena sudskom istragom, , moći da se zaduži kod banaka, kad to nije uspjelo svjetski poznatom ,,Štrabagu” .

Kako god, iz CPM je saopšteno da je ovo preduzeće platežno sposobno i da će moći preuzeti posao na sebe.

Problematično je, što Vlada RS nije upoznala javnost sa radom ovog preduzeće, kao ni to, što, poslije raskida ugovora sa ,,Štrabagom” nije bilo tendera za najboljeg ponuđača za izvodnju radova.

Tako nam ostaje da vidimo da li je riječ o klasičnom predizbornom marketingu ili o ozbiljnom poslu.
ludilo ...
drug bevc

#11019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by drug bevc »

seln wrote:Dodo ce u ove mubarek dane opet dijeliti pare...zainteresovani i potrebiti neka se javu na tender.

rekoh ja vama da je ovaj moj El Prezidente čudo.
sta ce nam tenderi i kur.i i palci.sve je to gubljenje vremena.vako je lakse direktno a i jeftinije.
a nisu janezi mufljuzi vole oni nas bosance i ercegovce kod njih je sve po pravilima. :-) :-)

ps.
gazda chmoljo oću smajliće crvene i plave boje jerbo ću se u protivnom žalit ustavnom sudu.

vidi ovaj smajlić zelen jbg :D oću crveni i plavi da i rvati budu zadovoljeni.
hercegovac_pravi

#11020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hercegovac_pravi »

Vestervele: Ustavna reforma u BiH
27. avgust 2010. | 13:56 | Izvor: FoNet Sarajevo -- Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je da je potrebna ustavna reforma u BiH.

Put BiH u Evropu ide preko dogovora unutar zemlje i njenog jedinstva, rekao je on u Sarajevu posle sastanka sa bosanskohercegovačkim kolegom Svenom Alkalajem.

Bosna i Hercegovina ima jasnu evropsku perspektivu, a suverenitet i teritorijalni integritet BiH ne smeju biti dovedeni u pitanje, rekao je Vestervele u Sarajevu.

Vestervele je rekao kako očekuje da će, posle opštih izbora 3. oktobra, političke snage u BiH svom snagom hrabro raditi na ustavnoj reformi.

Vestervele je rekao i da se očekuje da se BiH vodi evropskim zakonodavstvom, koje jasno propisuje da svaki građanin ima jednako pravo glasa i da je potrebno voditi razgovore o tome kako bi se etničke grupe mogle ograničiti u blokadama da bi se mogle donositi odluke na državnom nivou.

Nemački ministar je rekao da mu je drago što je BiH ispunila uslove kao što je uvođenje biometrijskih dokumenata i prilagođavanje sigurnosnih struktura evropskim standardima, a da njegova zemlja sada čeka izveštaj Evropske komisije o napretku, početkom septembra, kada će se dati konkretna ocena.

Alkalaj je rekao da je iskoristio sinoćnje i jutrošnje razgovore s nemačkim kolegom kako bi ga upoznao sa predstojećim izborima i aktuelnom situacijom u BiH.

U razgovorima je važno mesto dato spoljnopolitičkim prioritetima BiH, kao što su liberalizacija viznog režima, NATO i aplikacija BiH za članstvo u EU.
Ha ja...ta i ove švabe man'it neki narod...'ta zar ne znaju da je BiH jedina moguća ako se podjeli po "tornjačkim" kriterijima.
felipe kajetano

#11021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

lerdi wrote:
Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.

Najveca shega je shvatanje da Bosnjaci znaju bolje od Srba sta je bolje za njih :-)
“Kljuc napretka“ bi izgledao otprilike ovako, kroz presjek stavova sa raznih podforuma ovako nesto bi bilo pozeljno.

Srbi bi morali da prihvate proces ustavnih promjena-generalno.To bi znacilo prenosenje preostalih nadleznosti u SA.Sledeci korak bi bio nase priznanje da smo, direktno ili indirektno, svi bar pomalo ratni zlocinci i da zasluzujemo koleltivnu uslovno kaznu, a zatim i da je RS "genocidna tvorevina" koju kao nacionalnu sramotu, treba sami da ukinemo.Poslije toga da izglasamo skupstinsku deklaraciju da nas je sa komsijama zavadio onaj zlotvor iz Pozarevca, ta da, u znak protesta, prekinemo sve nacionalne, familijarne i ostale specijalne veze sa njegovom agresorskom drzavom :wink:

A onda ce nam biti preporuceno da se sazivimo sa cinjenicom da smo, istorijski gledano, zapravo i mi Bosnjaci, samo pravoslavne vjere( insistiranje na bosanstvu), te da treba da budemo lojalni gradjani i bosanske patriote, da volimo Sarajevo, Zelju i reprezentaciju BiH vise od rodjene majke, citamo samo prave novine a ne one prekodrinske biltene lazi.
U narednom koraku nece biti zgoreg da nekon 500 godina konacno shvatimo da Osmanlije nisu bili nasi okupatori nego svijetla tacka istorije i da mali Sokolovic nije otet od roditelja u okviru tradicionalne akcije “Danak u krvi“, kako je to izmislio Andric, nego da je siromasni Srbin zapravo bio stipendista Porte u Stambolu.A kako je nedavno objasnio turski diplomata, srpski mladici ce opet imati sansu da postanu pase i veziri ukoliko se pod lijepom zastavom ukljuce u turski kontigent NATO-a.

Dalje, bice pozeljno da obnovljene dobre komsijske odnose rasteretimo negativnih iskustava iz proslosti.Zasto da ne preuzmemo odgovornost i za to sto su nase komsije sjedele u vladi NDH, aktivno participirali u projektu „trecinu pokrstiti, trecinu protjerati, trecinu poklati“, ali se genocid i etnicko ciscenje danas obicno vezuje za Srbe, ko jos haje sto je bilo prije samo 50 godina.
Dosljedno tome da iz udzbenika istorije sami izbacimo Karadjordja i Milosa kao personifikacije onog sto nas razdvaja.Iz istih razloga ulice sa imenima Kocica i Principa, zapamcenim po politickom ignorisanju nekadasnjih visokih predstavnika Evropske unije, zamjenimo imenima pozitivnih likova, poput Ajvaz-dede i pjesnika Mustafe Baseskije.

Bice tu jos nekih sitnica koje ce vremenom spontano proizaci iz ustavnih promjena i reintegracije, moglo bi biti sugerisano da se odreknemo krmetine i alkohola. Ako ne zbog sopstvenog zdravlja onda da ne iritiramo komsiluk, pogotovo u ramazanske dane.
Napokon, bio bi red da se komsijama izvinimo sto ih, skoro dvije decenije zamajavamo oko nacionalne ravnopravnosti kada smo jos pocetkom 90-tih mogli lijepo da izadjemo na referndum i glasamo za jedinstvenu i cjelovitu..

Kada budemo ispunili pomenuto, steci ce se uslovi da se okupimo u prijestonom Sarajevu i Silajdzica kao omiljenog predstavnika temeljnog naroda, jednoglasno izaberemo za jedinog predsjednika.A Bogic i Zeljko, kao konstruktivni predstavnici manje temeljnih bi mogli da budu potpredsjednici.
Parafrazirao sam jednog vidjenijeg cojeka, malo je iskarikirano al' dosta toga stoji.Sa ovim vise veze nema ni Dodik, Kurta i Murta.....To bi nekako bila “pozeljna svijest“ iz ugla nesrpske zajednice, cisto sumnjam, izgleda cu i dalje lebdjeti u iracionalnom stanju, bez prave svijesti sta je dobro za mene...ko zna mozda mi nekad iskrica zdravog razuma koji odasiljaju Hare i Zeljko i dopre do mozga...nada umire poslednja :)
mO k3

#11022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

felipe kajetano wrote:
lerdi wrote:
Bikonja wrote:Dodik ce ubedljivo pobediti na izborima, svaki drugi rezultat bi bio ogromno iznenadjenje.
Naravno da će pobjediti, kad je svjest građana ispod svakog nivoa. Stvarno ne mrzim nikoga, ali pitam se svaki dan da li mora taj narod preživjeti neku tragediju da bi se dozvao? Da li će ikad početi koristiti mozak? Da se razumijemo ni u FBiH nije puno sjajnija situacija, ali ako ništa razvija se neka svjest među narodom, pa češ danas bez problema naći nekoga ko je od 90-tih do danas glasao za SDA, a sad im na kamaru sve slaže. Narod u RS-u je ključ napretka ovdje definitivno. Toga su kako tamo tako i ovdje svi svjesni, pa svima i odgovara da onakvi ko Dodik ostanu na vlasti, jer ovima ovdje Dodik i Dodici osvajaju glasove.

Najveca shega je shvatanje da Bosnjaci znaju bolje od Srba sta je bolje za njih :-)
“Kljuc napretka“ bi izgledao otprilike ovako, kroz presjek stavova sa raznih podforuma ovako nesto bi bilo pozeljno.

Srbi bi morali da prihvate proces ustavnih promjena-generalno.To bi znacilo prenosenje preostalih nadleznosti u SA.Sledeci korak bi bio nase priznanje da smo, direktno ili indirektno, svi bar pomalo ratni zlocinci i da zasluzujemo koleltivnu uslovno kaznu, a zatim i da je RS "genocidna tvorevina" koju kao nacionalnu sramotu, treba sami da ukinemo.Poslije toga da izglasamo skupstinsku deklaraciju da nas je sa komsijama zavadio onaj zlotvor iz Pozarevca, ta da, u znak protesta, prekinemo sve nacionalne, familijarne i ostale specijalne veze sa njegovom agresorskom drzavom :wink:

A onda ce nam biti preporuceno da se sazivimo sa cinjenicom da smo, istorijski gledano, zapravo i mi Bosnjaci, samo pravoslavne vjere( insistiranje na bosanstvu), te da treba da budemo lojalni gradjani i bosanske patriote, da volimo Sarajevo, Zelju i reprezentaciju BiH vise od rodjene majke, citamo samo prave novine a ne one prekodrinske biltene lazi.
U narednom koraku nece biti zgoreg da nekon 500 godina konacno shvatimo da Osmanlije nisu bili nasi okupatori nego svijetla tacka istorije i da mali Sokolovic nije otet od roditelja u okviru tradicionalne akcije “Danak u krvi“, kako je to izmislio Andric, nego da je siromasni Srbin zapravo bio stipendista Porte u Stambolu.A kako je nedavno objasnio turski diplomata, srpski mladici ce opet imati sansu da postanu pase i veziri ukoliko se pod lijepom zastavom ukljuce u turski kontigent NATO-a.

Dalje, bice pozeljno da obnovljene dobre komsijske odnose rasteretimo negativnih iskustava iz proslosti.Zasto da ne preuzmemo odgovornost i za to sto su nase komsije sjedele u vladi NDH, aktivno participirali u projektu „trecinu pokrstiti, trecinu protjerati, trecinu poklati“, ali se genocid i etnicko ciscenje danas obicno vezuje za Srbe, ko jos haje sto je bilo prije samo 50 godina.
Dosljedno tome da iz udzbenika istorije sami izbacimo Karadjordja i Milosa kao personifikacije onog sto nas razdvaja.Iz istih razloga ulice sa imenima Kocica i Principa, zapamcenim po politickom ignorisanju nekadasnjih visokih predstavnika Evropske unije, zamjenimo imenima pozitivnih likova, poput Ajvaz-dede i pjesnika Mustafe Baseskije.

Bice tu jos nekih sitnica koje ce vremenom spontano proizaci iz ustavnih promjena i reintegracije, moglo bi biti sugerisano da se odreknemo krmetine i alkohola. Ako ne zbog sopstvenog zdravlja onda da ne iritiramo komsiluk, pogotovo u ramazanske dane.
Napokon, bio bi red da se komsijama izvinimo sto ih, skoro dvije decenije zamajavamo oko nacionalne ravnopravnosti kada smo jos pocetkom 90-tih mogli lijepo da izadjemo na referndum i glasamo za jedinstvenu i cjelovitu..

Kada budemo ispunili pomenuto, steci ce se uslovi da se okupimo u prijestonom Sarajevu i Silajdzica kao omiljenog predstavnika temeljnog naroda, jednoglasno izaberemo za jedinog predsjednika.A Bogic i Zeljko, kao konstruktivni predstavnici manje temeljnih bi mogli da budu potpredsjednici.
Parafrazirao sam jednog vidjenijeg cojeka, malo je iskarikirano al' dosta toga stoji.Sa ovim vise veze nema ni Dodik, Kurta i Murta.....To bi nekako bila “pozeljna svijest“ iz ugla nesrpske zajednice, cisto sumnjam, izgleda cu i dalje lebdjeti u iracionalnom stanju, bez prave svijesti sta je dobro za mene...ko zna mozda mi nekad iskrica zdravog razuma koji odasiljaju Hare i Zeljko i dopre do mozga...nada umire poslednja :)

Pa kako ti vidis ovo gore sto sam povecao jeli genocidna tvorevina ili ne???
Zelio bih cuti tvoje subjektivno misljenje.....
felipe kajetano

#11023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Ne.

Ja nemam problem oko transformacije RS-a u nesto drugo, al' me insistiranje na ovom sto je nabrojano jos drzi sa ove strane..
pustopoljina

#11024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pustopoljina »

felipe kajetano wrote:Ne.

Ja nemam problem oko transformacije RS-a u nesto drugo, al' me insistiranje na ovom sto je nabrojano jos drzi sa ove strane..
eto, ja nisam za to da se odreknemo i svijetlijih primjera srba iz istorije,i sigurno nisam za oprastanje NDH,
a ne bih cenzurisala bas sve knjige,pjesme i filmove iz srbije...rodbina da dolazi jednom godisnje,na tri dana :lol: .
sto se tice tanjira- svako u svoj da gleda :P
glasajte za mene :D
ne morate ni za zelju navijati, ali za reprezentaciju da ginete (ups!) :evil: :P
Image
Last edited by pustopoljina on 28/08/2010 13:41, edited 1 time in total.
Banja Luka

#11025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Banja Luka »

Užice -- Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se u Užicu sa privrednicima iz Srbije i Republike Srpske.

Foto : Beta
Foto : Beta
Predsednik Tadić i premijer RS Dodik će posle sastanka sa privrednicima otvoriti radove na Graničnom prelazu Kotroman, izmedju Srbije i RS.

Oni će potom u Višegradu otvoriti prugu uskog koloseka Mokra Gora - Višegrad.

Sastanku prisustvuju srpski ministri rudarstva i energetike Petar Sskundrić, trgovine i usluga Slobodan Milosavljević i životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, te ministri Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić, za finansije, Slobodan Puhalac, ministar industrije, energetike i rudarstva, Nedeljko Čubrilović za saobraćaj i veze i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma.
Granicni prelaz RS i Srbije? Ko ima pravo da vodi spoljnu politiku? Bas me interesuje sta ce biti poslije izbora, Dodik nazad ne moze, a vec dugo igra na ivici za crveni karton, ali ipak shvatajuci da ga samo jedan prekrsaj moze i kostati kartona, jer je sudija spreman da tolerise sve ostalo, ne prelazi tu ivicu. Ovaj cin je ipak jos jedno u nizu pljuvanje u lice BiH i medjunarodnoj zajednici.
Locked