Izrael je opet pocinio zlocin!
-
swanfilter
#11001 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znam da nije tema al pitati moram. Citao sam podugacak tekst o Hazarima. Kao, ide se toliko daleko da fakticki sve "pocinje" od Hazara, da su Izraelci u skolama ucili o Hazarskoj historiji, ... Cak da Jevreji, ako vec zele drzavu, vise prava polazu na Ukrajinu nego Izrael .. Sve to je bilo aktualno do sredine 90-ih godina kada dolazi do naglog preobrata u samom Izraelu po pitanju historije. Odnosno, pocela prica o biblijskom Izraelu. Ima mnogo toga spmenutog, a da prije nisam znao, samo zaboravih.
Koliko je istine u svemu ovome?
Koliko je istine u svemu ovome?
- Challenger__
#11002 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jedna od najkontroverznijih i najdelikatnijih tema.
-
romeomoraprezivjeti
#11003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dajte ljudi,ovo je interesantno pravo,samo nastavite.
Allaha mi,nece biti govora mrznje.
Druze Chelji,ovaj Elazar,general,je li on sefard???? Ako je tog porijekla,onda ne ide ona da su sefardi bas " blaz" ili pitomiji od askenaza..
Druze Chelji,ovaj Elazar,general,je li on sefard???? Ako je tog porijekla,onda ne ide ona da su sefardi bas " blaz" ili pitomiji od askenaza..
- insomnia78
#11004 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas jutros ispalio tri rakete na Izrael i tako prekrsio primirje koje je bilo prolingirano do sutra u ponoc
-
Vaduz
- Stoner
#11006 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jevreji cine 0.2% ukupne svjetske populacije a 20% nobelovaca su Jevreji. Dominiraju ljudi sto jes jes.
- spreca
#11007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ko prvi djevojci...........insomnia78 wrote:Hamas jutros ispalio tri rakete na Izrael i tako prekrsio primirje koje je bilo prolingirano do sutra u ponoc
- Grover
#11008 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poručio je da bi svi od Jevreja trebali čuti: "Ovo je genocid".
Član grupe Nurit Peled Elhanan kazao je da je cilj Izraela da se Gaza i Zapadna obala očiste od Palestinaca.
"Ovo nije rat, nego pokolj. Mi smo podređeni despotskoj zemlji u kojoj vlada nevjerovatno siromaštvo i u kojoj vladaju mafija i ubice", pojasnio je Elhanan.
http://radiosarajevo.ba/novost/162387/J ... je-genocid
- Šveđanin
#11009 Re: Odg: Izrael je opet pocinio zlocin!
Askenazi.romeomoraprezivjeti wrote:A koji su yajebaniji jevreji,ovi sefardi ili askenazi???? To me bas zanimalo,al' nikako da saznam.
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- Bosanac sa dna kace
#11010 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Aškenazi ili su skroz pobožnjaci ili su skroz sekularisti. Među njima je vladala ideja prosvjetiteljstva i oni su u početku imali ogroman udjel u nastanku cionizma onakvog kakav je danas. Za Aškenaze je jevrejstvo više vjera, a za Sefarde je to više tradicija, pripadnost narodu, običaji.
Nego ovo u vezi Gaze podsjeća me na 602. naredbu (mitzvot) koja glasi:
Offer peace terms to the inhabitants of a city while holding siege, and treat them according to the Torah if they accept the terms.
Nego ovo u vezi Gaze podsjeća me na 602. naredbu (mitzvot) koja glasi:
Offer peace terms to the inhabitants of a city while holding siege, and treat them according to the Torah if they accept the terms.
- Grover
#11011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Devetnaestogodišnji jevrejski doseljenik Odi Sigal odbio je poziv okupatorske izraelske vojske za učestvovanjem u vojnim operacijama u Gazi. U intervjuu kojeg je dao za američku TV mrežu CNN, arapsko izdanje, Odi je istakao ”da zbog svega onoga što radi izraelska vojska, ima osjećaj da živi u vojnom društvu, i da je svjestan da njegov gest (odbijanje učešća u vojnim operacijama) neće zaustaviti okupaciju, ali da će, ako ništa, navesti druge ljude na razmišljanje prije nego se odluče priključiti vojsci.” ”Nije mi važan patriotizam koliko su mi važni ljudi. Ljudi su za mene u prvom planu, a tek poslije ko su i odakle dolaze”, dodao je on. Sigal je upoznao javnost sa djelovanjem pokreta ”Srcem protiv okupacije”, koji je ovih dana uputio otvoreno pismo izraelskom premijeru Benjaminu Natanjahuu, a u kojem izražava otvoreno protivljenje mobilizaciji i učešću u vojnim operacijama.
http://saff.ba/odi-sigal-jevrejski-dose ... _TxWKNW6yE
-
Hafis
#11012 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
''Jevrejski doseljenik''?
Ovo isto ona srbijanska žuta štampa Expres... ili tako nekako: tajanstvena brineta osvojila srce Nedeljku Bajiću na koncertu u Kuršumliji i ukrala mu hiljadu eVra iz pretinca njegove Fabije koju je inače kupio od Mile Kitića.
Kad su već naglasili da je ''doseljenik'' mogli su navesti i od kuda je doselio...ako je ikako i doselio.
Ovo isto ona srbijanska žuta štampa Expres... ili tako nekako: tajanstvena brineta osvojila srce Nedeljku Bajiću na koncertu u Kuršumliji i ukrala mu hiljadu eVra iz pretinca njegove Fabije koju je inače kupio od Mile Kitića.
Kad su već naglasili da je ''doseljenik'' mogli su navesti i od kuda je doselio...ako je ikako i doselio.
-
Avetinho
#11013 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo jedna vijest groverovskog tipa:Grover wrote:{opet nista, samo tudji copy/paste}
http://breza.gov.ba/index.php/opccina/o ... 014-godineOpcinsko vijece Breza wrote:Bosna i Hercegovina
Federacija Bosne i Hercegovine
Zeničko-Dobojski Kanton
OPĆINA BREZA
Općinsko vijeće
Broj: 01/1-02-1991/13
Breza, 31.07.2014.godine
Na osnovu člana 80. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Breza ("Službeni glasnik Općine Breza", broj: 3/11-Prečišćeni tekst ), Općinsko vijeće na sjednici održanoj 31.07.2014. godine, donosi:
Z A K LJ U Č A K
I
1. Općinsko vijeće Breza najoštrije osuđuje napade na civile i izazivanje humanitarne katastrofe u pojasu Gaze, a koje čini Izraelska vojska i poziva sukobljene strane da hitno prestanu sa sukobima
II
Zaključak objaviti u „Službenom glasniku Općine Breza“.
-
Hafis
#11014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Veći katolici od pape
- Bosanac sa dna kace
#11015 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa nije bitno odkle se doselio, vec je bitno sto je doso na tudje bespravno.Hafis wrote:''Jevrejski doseljenik''?
- Grover
#11016 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jevreji koji su preživjeli Holokaust i njihovi potomci, njih 313,napisali su pismo kao odgovor manipulacijama Elie Wiezela koji je pokušao opravdati napad na Gazu. U nastavku prenosimo spomenuto pismo u cjelosti.
“Kao jevreji koji smo preživjeli Holokaust i njihovi potomci mi potpuno osuđujemo masakr nad Palestincima u Gazi i okupaciju i kolonizaciju historijske Palestine. Također, osuđujemo Sjedinjene Američke Države zbog snadbjevanja i podrške Izraelu da izvršava napade na Gazu, također osuđujemo zapadne zemlje općenito, koje koriste svoju diplomatsku moć da spriječe bilo kakvu osudu Izraela. Genocid počinje sa šutnjom svijeta.
Mi smo uznemireni ekstremnom rasističkom dehumanizacijom Palestinaca u izaelskom društvu, koji je dostigao vrhunac. U listovima “Times of Israel” i “Jerusalem Post” političari i novinari su otvoreno pozivali na genocid nad Palestincima, a desno krilo u Izraelu usvaja neonacističku retoriku.
Mi smo zgroženi i ogorčeni kako je Elie Wiezel zloupotrijebio našu historiju za promociju očiglednih podvala upotrijebljenih kako bi se opravdalo nešto što je nemoguće opravdati. Izrael je upotrijebio veliki trud da uništi Gazu, ubijanjem blizu 2000 Palestinaca, uključujući nekoliko stotina djece. Ništa ne može opravdati bombardiranje škola, bolnica, univerziteta. Ništa ne može opravdati oduzimanje narodu vode i struje.
Moramo podići zajednički glas i upotrijebiti našu kolektivnu moć da se suprotstavimo svakom obliku rasizma, uključujući genocid koji se sprovodi nad palestinskim narodom. Pozivamo na hitni prekid opsade i blokade Gaze. Pozivamo na potpuni ekonomski, kulturni i akademski bojkot Izraela. “Nikada više”, mora značiti nikada više za svakoga”.
http://saff.ba/313-jevreja-prezivjele-z ... _WC8KNW6yE
-
L u c i f e r
#11017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaka čast.
O tome sam govorio kad sam pisao da i muslimani moraju osuđivati zločine isisa barem za nijansu energičnije i glasnije nego što osuđuju crtanje karikatura koje im se ne sviđaju.
Treba biti čovjek prije svega.
O tome sam govorio kad sam pisao da i muslimani moraju osuđivati zločine isisa barem za nijansu energičnije i glasnije nego što osuđuju crtanje karikatura koje im se ne sviđaju.
Treba biti čovjek prije svega.
- insomnia78
#11018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Naravno elegantno su preskocili informaciju da su u toku napada ubili cetiri clana iste porodice od toga troje djece
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
iceman2010
#11019 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael kaže da je prekid vatre prekinut u utorak kada je Hamas ispalio tri rakete, no jedan od vođa Hamasa Musa Abu Marzok tvrdi da se to nije dogodilo.
"Nikakve rakete nisu izvorno ispaljene iz Gaze, riječ je samo o opravdanju Izraela za napad na vrlo značajnog zvaničnika Hamasa."
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/iz ... nta-hamasaReporterka Al Jazeere Hoda Abdel-Hamid javlja kako je Abu Obeida, glasnogovornik vojnog krila Hamasa, izjavio da je Deif živ te da i dalje nadzire sve vojne akcije.
''Također je rekao da su sa smrću Alija Deifa, sina Muhameda Deifa, umrli i pregovori u Kairu. Zapravo, rekao je da su ti 'pregovori mrtvorođeni, te da su sada samo pokopani'.
Bas onako inspirativno. Ubijes covjeku zenu i dijete i sada bi on trebao da pregovara o primirju
-
Hafis
#11020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne, to uopće nije bitno.Bosanac sa dna kace wrote:Pa nije bitno odkle se doselio, vec je bitno sto je doso na tudje bespravno.Hafis wrote:''Jevrejski doseljenik''?
Bitno je da je po mom mišljenju članak potpuna izmišljotina i dio svakodnevnog propagandnog rata.
Hoću reći: taj devetnaestogodišnji jevrejski ''doseljenik'' Odi Sigal vjerojatno ne postoji u stvarnosti.
To bi isto bilo kao kad bi netko napisao članak: devetnaestogodišnji palestinski mašinbravar Adham Mustafa odbio poziv Hamasove oslobodilačke vojske za učestvovanje u ispaljivanju raketa na Izrael.
- limeni
#11021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vladaju svijetom..vladaju svojim marifetlucima i lazima..nobelova nagrada, human rights watch, amnesty international i bilo koja nevladina organizacija je njihova i sprovodi njihov interes..mediji su njihovi..savjetnici politicara i mnogo gradonacelnika, glumci..Stoner wrote:Jevreji cine 0.2% ukupne svjetske populacije a 20% nobelovaca su Jevreji. Dominiraju ljudi sto jes jes.
ljudi drze banke i citav svijetu u rukama i vecina raje tek danas vidi da oni upravljaju svijetom..
neki i dalje ne zele da vide jer uzivaju u ovom svijetu grijeha, kamate i nepravde..uzivaju jer su i oni isti kao i ovi..
najgore je sto izgleda nema vise ni interesa za mirovnim sporazumom nego tjeraju palestince u more.
nek se jebu vise, oni nemaju pravo nikoga nazvati ter. organizacijom kada su sami krvolocan i fasisticki sistem.
hvala i dovidjenja.
-
L u c i f e r
#11022 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pogresno je trpati cijeli narod u isti kos, jer onda je jedini logican sljedeci korak istrebljenje.
Nemojmo ici tamo.
Nemojmo ici tamo.
- p206
#11023 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
rade istu stvar za koju smradovi iz zapadnih zemalja prigovaraju Sjevernoj Koreji - gdje se čitava porodica šalje u radni logor gdje rade do smrtiinsomnia78 wrote: Naravno elegantno su preskocili informaciju da su u toku napada ubili cetiri clana iste porodice od toga troje djece
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
ali naravno, to je Izrael, njima se ne prigovara
- limeni
#11024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nazalost je vecina naroda u toj drzavi zavedeno propagandom i cak 90% stanovnistva podrzava napad na gazu i trazi totalno unistenje. naravno ima i normalnih ljudi kojima se gadi ovo sve ali nazalost je ubjedljiva vecina za rat.L u c i f e r wrote:Pogresno je trpati cijeli narod u isti kos, jer onda je jedini logican sljedeci korak istrebljenje.
Nemojmo ici tamo.
naravno ne treba ciniti zlocin protiv njih ali obaveza arapskih zemalja i svih muslimana bi trebalo biti sprijecenje ovih zlocina koje izrael cini u zadnjih 60 godina.
-
Avetinho
#11025 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imas li neki izvor za ovo?limeni wrote:nazalost je vecina naroda u toj drzavi zavedeno propagandom i cak 90% stanovnistva podrzava napad na gazu i trazi totalno unistenje. naravno ima i normalnih ljudi kojima se gadi ovo sve ali nazalost je ubjedljiva vecina za rat.L u c i f e r wrote:Pogresno je trpati cijeli narod u isti kos, jer onda je jedini logican sljedeci korak istrebljenje.
Nemojmo ici tamo.
naravno ne treba ciniti zlocin protiv njih ali obaveza arapskih zemalja i svih muslimana bi trebalo biti sprijecenje ovih zlocina koje izrael cini u zadnjih 60 godina.